"Jen se tam válely"
Babiš přesunul státní peníze z ČNB do komerčních bank. Vydělal

27.03.2014 20:00

Desítky miliard, které měl stát dosud uložené u České národní banky (ČNB), investovalo ministerstvo financí do komerčních bank v tuzemsku. Česká republika na tom podle ministra financí Babiše do 17. března vydělala 45 milionů korun.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jan Skalský (5 hlasů) 28.03.2014 07:59

    Babišovi neměli dávat ministerstvo financí. Bude si dávat malé domů...

  • XXXL (3 hlasy) 27.03.2014 20:13

    To udělal velmi dobře, teď může Singer tak akorát pečovat o cenovou...

  • Pavel Haraším (3 hlasy) 27.03.2014 22:00

    A nejlepší Mirek Kalousek všech dob měl jen spoustu přiblblých keců,...

  • Soulburner - (2 hlasy) 28.03.2014 08:12

    tak to aby se modlil, aby se ty banky nedostaly do problémů... ale...

  • Jan Novak (2 hlasy) 28.03.2014 08:46

    Souhlas. Singer by je jenom rozfofroval spekulacemi na snížení kurzu...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Počkejme až praskne další bubliina a babiš nejenže prodělá,ale uletí jak na Islandě.Co pak?A bubliina naprasknutí je na cestě.

0 hlasů

Vydělat 150 000 000,- Kč se může zdát jako zanedbatelné, ale není, jak se říká, lepší než drátem do oka a jistě zde byla zvážena veškerá rizika s touto transakcí spojená..... Já osobně doufám, že se Babišovi podaří splnit mnohé z toho, co si předsevzal, pokud to tak bude, odpustím mu i nějakou tu domů, jak mají někteří diskutující strach.....

0 hlasů

"nejlepší v Evropě" a jsou "narvané penězi".

Spadl me kamen ze srdce a doufam,ze i obcane jsou tim narvani az po usi.:-)

0 hlasů

A co jiného se dalo čekat???
Agent Bureš sám říká, že má přes 20 miliard dluhů.
A komu dluží?
Českým bankám.
Takže je logické, že třeba za příslib menších úroků, příslibu dalších úvěrů, atd. jim musí oplatit nějakou tou službyčkou.
Pro člověka jeho uvažování se nejedná o úplatek, protože stát přece o nic nepřijde, ale o běžnou výpomoc kamarádům, tak jak na to je zvyklý už od komunismu.

2 hlasy

*službičkou

0 hlasů

To byl vykon, to vam ten estebak vytrel zrak. On prisel na to, ze penize pod polstarem vynasi mene nez na sporitelni knizku. Ale jeste mu nikdo nerekl, ze nejde jen o vinos, ale take o pomer vynos/risiko.

0 hlasů

Píše se výnos, vole!

0 hlasů

Souhlas. Singer by je jenom rozfofroval spekulacemi na snížení kurzu koruny. Ostatně ty spekulace také spočívají v přesunu peněz do komerčních bank....

2 hlasy

tak to aby se modlil, aby se ty banky nedostaly do problémů... ale hlavně že je chytrej... ale to asi taky moc ne, když slyším to jeho nesrozumitelný žvatlání

2 hlasy

Babišovi neměli dávat ministerstvo financí. Bude si dávat malé domů do svých firem a navíc získávat body u dalších nablblých konblihářů, kteří si nevidí na špičku nosu. Těch 45 milionů je zanedbatelný pakatel oproti miliardovým dotacím do Babišových firem, ktzeré mu tam bude dirigovat z EU Jourová....

5 hlasů

Ty peníze by dostal tak jako tak, do účtů mu nevidím, ale sám Babiš tvrdí, že jsou to dotace nárokové, tedy podle počtu obhospodařovaných hektarů, nebo kusů dobytka, jsou na to tabulky a dle nich každý dostane na co má nárok. Kontroluje se to dost přísně, paní Jourová se bude zabývat jistě něčím jiným, než chodit po krajských úřadech a kázat, kterému projektu mají, či nemají vyhovět!!!!

1 hlas

Jako napriklad IPB?

1 hlas

A kolik na tom vydělají ty banky,když ty peníze použijí na úvěrování a to mnohdy s nejméně desítkami procent úroků.Je to jako když uložím peníze do banky a v podstatě na úrocích nezískám skoro nic a pokud je inflace tak dokonce i tratím.Takže stát opět minymum a banky si namastí kapsy.Ono má vše rub a líc takže ten zjednodušený a populistycky znějící a nejen znějící výklad a argument z úst panaBabiše je zavádějící a ne zcela pravdivý.Ale hezky se to pslouchá.Ty peníze když se někam investují tak přinesou větší užitek i zisk než se tím,že leží v bankách.V podstatě vydělávají hlavně těm bankám.Investice do výroby a infrastruktůr a je toho více i když i to je rizikové jsou mnohem efektivnější ale musí se to ohlídat ale to by zase byla práce a odpovědnost že Takto je to sice jakástakás jistota ale s malým efektem a v podstatě bez starostí.Je to vše jak píši zjednodušený a oblbující výklad jak hospodařit s penězi.ale to by bylo na román takže končím.

2 hlasy

A nejlepší Mirek Kalousek všech dob měl jen spoustu přiblblých keců, jako vždy.

3 hlasy

A výběrové řízení bylo? Co na to Nosáčová?

1 hlas

To udělal velmi dobře, teď může Singer tak akorát pečovat o cenovou stabilitu.

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov