Zadlužená země
Babiš: Řecko nepatří do party. My jsme v klidu

08.07.2015 12:05

Události v Řecku nebudou mít negativní vliv na českou ekonomiku ani celkově na Evropskou unii. Novinářům to ve sněmovně řekl vicepremiér Andrej Babiš. Představitelé EU si podle něj pouze musejí přiznat chybu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Deadman´s Hand (5 hlasů) 08.07.2015 14:26

    Babiš a ostatní polistopadoví miliardáři jsou v klidu.... Řecko...

  • Honza Hloupý (5 hlasů) 08.07.2015 14:12

    neBureš: my jsme v klidu. Tak on určitě, ale jinak se situace...

  • pn pn (4 hlasy) 08.07.2015 13:20

    Triprase je evropsky Kim, ktery Evrope neustale vyhrozuje. Nakonec ho...

  • Karel Musil (4 hlasy) 08.07.2015 15:03

    Chtěl říci, že Agrofertu se to netýká.

  • Deadman´s Hand (2 hlasy) 08.07.2015 14:54

    Stačí zavřít banky a je po demokracii.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Pokud opravdu chceme bojovat s islámskými radikály, je třeba si brát příklad z Ruska a ne z té komedie co předvádějí USA!

V současnosti se ruský prezident k přijímání přistěhovalců vyjádřil ve smyslu, že pokud chce někdo žít v Ruské federaci, musí bezvýhradně respektovat dané zákony, musí být zemi ku prospěchu a musí umět mluvit rusky, protože každý cizinec, který chce v Rusku žít, by měl mít na paměti, že je pouhou menšinou a hostem v zemi, která ho přijala pouze pod podmínkou, že se bude chovat tak, jak je v této zemi zvykem!

Ruská federace je zemí, která by si určitě nenechala nikým diktovat nějaké kvóty, hloupé zákazy a normy na marmelády, zabíjačky, pěstování zemědělských plodin a další věci, ani by nenechala své obyvatele napospas nepřizpůsobivým, nikomu neprospěšným přistěhovalcům a děti trávit jedy z potravin plných éček, které jsou navíc vyrobeny z geneticky modifikovaných plodin a zvířat z dílny USA!

http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/2621-pokud-opravdu-chceme-bojovat-s-islamskymi-radikaly-je-treba-si-brat-priklad-z-ruska-a-ne-z-te-komedie-co-predvadeji-usa

1 hlas

Řecko je ukázkou fungování nebo spíš nefungování neoliberálního kapitalismu. Všimněte si, že řada miliardářů jsou Řekové, přestože v té zemi není žádný podstatný průmysl ani suroviny. Jenom turismus. Oni vydělávají jenom finančními spekulacemi. Dokud nebudou peníze zase kryté zlatem, není nutné dluhy platit - stačí "dotisknout" peníze resp. je napsat do počítače - rozdíl nikdo nepozná, protože těchto virtuálních peněz je stejně víc, než je na planetě Zemi věcí na prodej.

A kromě toho i většina dluhů je jen fiktivních. Půjčíte si a banka si vymyslí nějaký téměř libovolný úrok. Máme si dělat starosti, zbídačovat důchodce kvůli splácení těchto úroků? Nota bene když banka i tento zatím nesplacený úrok okamžitě půjčí někomu jinému, takže ho vlastně dostane několikrát...

Mimochodem, peníze kryté zlatem začal vydávat Islámský stát.

2 hlasy

Nemusis si pujcovat. Nikdo te nenuti. Vzdy podepisujes smlouvu, za jakych podminek vcetne uroku si pujcujes.

0 hlasů

Bohužel ale státy si půjčovat musejí. A u soukromých bank, nemůžou si samy "vytisknout" peníze, což by v rozumné míře bylo to samé, ale bez lichvářských úroků.

0 hlasů

Takze se mame chovat jako islamsky stat?

0 hlasů

Při krytí peněz ano.

0 hlasů

Tak to by nám moc peněz nezůstalo. Zlato, které jsme měli nám papa tunel rozprodal na pokrytí zpackané privatizace, tak nám zbyly jen ty peníze, ovšem virtuální.

0 hlasů

kurzové sázení, velmi spolehlivé informace :

www.salveto.blogspot.cz

0 hlasů

Ještě nedávno Babiš vykládal a strašil, že kvůli Řecku nemůžeme mít Euro. Dnes všichni víme, že nikdy nebylo čeho se bát. Tiskárny Eur dluh zamáznou a Euru to neublíží, protože dolaru to taky neublížilo. Jsou to totiž ve světě nenahraditelné měny. Čím jiným by se obchodovalo? Rublem? Juanem? Pchá. Ve skutečnosti je průserová česká koruna. Proč? Protože je naprosto nevýznamná a snadno ji srazí tisk peněz, nehozpodárnost státu, spekulanti a dokonce i vlastní politika ČNB čili blbost lidská. A tady je sakra čeho se bát žvanile Bureši.

0 hlasů

To mi ho teda vyndej, ze s. Bureše bude nakonec Euro disident, už stačí jen založit ANO Chartu 2015 a bude to na Nobelovku :-) A teď vážně pane ministře :-) Jaký byl váš postoj ke vstupu vojsk Varšavské smlouvy na území ČSSR v roce 1968 ? :-)

1 hlas

Chtěl říci, že Agrofertu se to netýká.

4 hlasy

Soudruh Manolis Glezos byl i vaším vzorem pane ministře a teď byste ho nechal strádat ? :-)Ještě že to DDR Merkela neudělá, rotačky na Eura už jedou na plný pecky :-) Nemohl byste přispět EU socíku aspoň obnovením Běhu Rudého práva ? Avanti popolo :-)

1 hlas

Babiš a ostatní polistopadoví miliardáři jsou v klidu.... Řecko přivedla jeho a evropská elita společně na buben. Ochotně se půjčovalo, přichází doba exekucí. Mnozí naši spoluobčané takovou hrůzu už znají ze svého života. Rozdíl je v tom, že v případě státního bankrotu na vině není drtivá většina lidí, ale jen hrstka těch, co celou tragedii způsobila a které se celá záležitost prakticky nedotkne. V Řecku měli tu smůlu, že u moci byli ještě zkorumpovanější a bezohlednější lidé než v České republice. Ti naši navíc měli tu výhodu, že svojí chamtivost živili z privatizace, kdy prakticky za deset let prodali většinu státního majetku a ještě k tomu stihli vytvořit téměř dvoubiliónový dluh.

5 hlasů

Bez si stezovat na lamparnu.

0 hlasů

neBureš: my jsme v klidu. Tak on určitě, ale jinak se situace ostatních států od Řecka moc neliší. Žádný ze států EU a celé západní civilizace není schopen své dluhy splácet, natož splatit.

5 hlasů

Triprase je evropsky Kim, ktery Evrope neustale vyhrozuje. Nakonec ho povesi vlastni lidi, az dojde na lamani chleba.

4 hlasy

Stačí zavřít banky a je po demokracii.

2 hlasy

Možná ho pověsí, pokud bankéři srazí Řecko až na úplné dno... Hedgové fondy se napakují, dolar posílí, všichni evropští občané zapláčou a cesta k podepsání TTIP s naším Velkým bratrem a k poslušnosti v boji proti Rusku bude otevřená.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov