Ministerstvo vnitra
Johnův audit odhalil závažná pochybení, řešit je bude policie

17.01.2011 14:58

Některá zjištění z auditu, který prověřoval hospodaření Zařízení služeb ministerstva vnitra, generálního ředitelství hasičů a policejního prezidia, jsou natolik závažná, že je úřad rovnou předá policii. Oznámil to ministr vnitra Radek John.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Milan Novak (45 hlasů) 17.01.2011 15:56

    Jen slušně to vy pane asi neumíte,že?

  • Karl von Opitz (45 hlasů) 17.01.2011 16:08

    Pan Šimurda je velký obdivovatel Nečase a Klause a proto vše co tito...

  • daniel Pink (40 hlasů) 17.01.2011 16:20

    milaček pravičaku LANGER by měl jit za katr

  • Milan Novak (37 hlasů) 17.01.2011 15:56

    Nečas chystá VELKÉ ZDRAŽENÍ JÍDLA Premiér Petr Nečas nevylučuje...

  • Milan Novak (37 hlasů) 17.01.2011 15:33

    Nejtvrdším vykořisťovatelem je stát Jestliže lze někoho za...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Proč musí nepořádek ve veřejných zakázkách na MV, řadu let po té, co pochybné operace proběhly a penízky nám nikdo zpět do veřejného rozpočtu nevrátí, odhalit až externí auditor? Co celou tu dobu dělel "nezávislý" interní audit? Ředitel se bál, že ho ministr odvolá... Jako jiní ministři jiné interní auditory, kteří si dovolili být nezávislí..... Politikové rozhodně nestojí o nezávislé interní auditory, protože by jim mohli říct: "váš systém smrdí, pane ministře..." Raději s námi hrají hru na odlangrovávání, odjohnovaávání,..., a my jim to baštíme i s navijákem. Neměli bychom se spíše ptát, jaký máte kontrolí systém, proč můžete bez udání důvodu vyhodit interního auditora, hlavního účetního,..., ne? Nebo máte v protikorupční strategii vlády úkol zásadně změnit stávající kontrolní systém státních úřadů, který, jak nám zřetelně ukazujete, dlouhodobě nefunguje? Odstraňme příčinu problému, nezabývejme se následky...

20 hlasů

Audity by se měla udělat na všech ministerstvech...

13 hlasů

typický bulvár Džony Oraprintský, jještě větší fušer než jmse doufali, tož honem vyrobit nějakou kauzu ve které ukážeme, jak jsme my bulvár Džony a jeho pohůnek minibárta nepostradatelní, typický styl TV Hnoja, hasiči hasiči to máte za to že jste dežtkovali

18 hlasů

Přijde mi, že si prostě langer zase zahrál na malou domů, stejně jako v případě Drobil, kdy měl za vším stát on, jen se na něj zase nenašly důkazy...

29 hlasů

Langer v tom holt umí chodit...

21 hlasů

Jsem zvědavý, jak rozhodnou soudy
V každém případě za nezákonné praktiky musí být někdo potrestán. O trestných činech rozhoduje soud a jsem zvědavý, jak to u soudu vše dopadne. Aby to nakonec nebylo plácání do vody. Jestli někdo kradl, nebo bral provize za zakázky, bude lepší, když pan John za nějakou dobu ukáže rozhodnutí soudu, kde bude konkrétní osoba odsouzena. Trestní oznámení může podat každý občan ČR, neznamená to však , že podezřelý bude soudem i odsouzený . V době špiclování a šmírování si nejsem jist ničím, natož politickými výroky představitelů VV.

14 hlasů

John nemuže donutit statniho zastupce , aby věc dal k soudnimu řizeni a nevracel ji polišum jako je vracenej "Jančik" nebo aby to st. zastupce rovnou neodložil , protože modre oni nezaviraji a basta

15 hlasů

Obvykle kecy Džona zloděje Oraprintského.Zloděj co si teď hraje na četníka.Tak chzbí tam...bylo to 1-10 případů, 10-100 případů.
O kolik se zvětšila huba po tomto jeho výkecu.
Asi to dopadne jako s tím seznamem gangu 34 placených novinářů - DeJohnizátorů.....Veřejný DžonoSlib v TV že jej zveřejní do týdně spolu s důkazy. Je to už měsíc a skutek utek.

20 hlasů

si v pořádku??? ty asi neumíš číst??? tobě přijdou pochybné zakázky na MV snad v pořádku??? si možná z těch lidí, co se to snaží bagatelizovat, to nic neni a jdem krást dál. probuď se!

23 hlasů

bulvárovi už nevěřím ani slovo, bohužel

9 hlasů

ne mě se jen nelíbí kecy Džona zloděje Oraprintského...jinak VeVerko louskáčku otázka byla ....bylo to 1-10 nebo 10-100 případů at to superinfo Johna nebagatelizujete ....to jsem reklamoval.
Vaše kecy stejně jako kecy Johna jsou jen Hovno Veřejné

19 hlasů

Jsem zvědavý, jak rozhodnou soudy

V každém případě za nezákonné praktiky musí být někdo potrestán. O trestných činech rozhoduje soud a jsem zvědavý, jak to u soudu vše dopadne. Aby to nakonec nebylo plácání do vody. Jestli někdo kradl, nebo bral provize za zakázky, bude lepší, když pan John za nějakou dobu ukáže rozhodnutí soudu, kde bude konkrétní osoba odsouzena. Trestní oznámení může podat každý občan ČR, neznamená to však , že podezřelý bude soudem i odsouzený . V době špiclování a šmírování si nejsem jist ničím, natož politickými výroky představitelů VV.

10 hlasů

...no jo, on se blíží volební sjezd VV...tak John musí předvést jaký je brousek!

14 hlasů

kde si sebral, že se blíží sjezd? tak jestli bereš odhalení korupce tak, že se John musí předvést, tak si dost mimo. je dobře, že se na pochybení upozorňuje a myslím, že to John dotáhne do konce.

19 hlasů

mě se líbí, jak to s námi bulvár koulí, jako na TV Hnoja, kdyř mu hoří u zadele koudel, tož honem vyrobíme kauzu, že z ní nakonec není nic, nevadí a blbý občan tleská, Džony je dálkově řízený fušer a potřebuje nahrabat body, jinak se divím jak jsou ti Kšeftaři veřejní postižení Langerem, vidí ho za každým bukem, kdyby Langer stíhal všechno z čeho ho skrček Bárta a bulvární šašek podezírají, musel by být genius,

17 hlasů

VeVerko louskací , sjezd VV má být na jaře a jaro se blíží. Na tom nic nezměníte i kdyby jste tu posakoval jako VeVerka JoJo

26 hlasů

milaček pravičaku LANGER by měl jit za katr

40 hlasů

Nečas chystá VELKÉ ZDRAŽENÍ JÍDLA
Premiér Petr Nečas nevylučuje možnost sjednocení daně z přidané hodnoty na 19 procent. To by znamenalo, že si v obchodech připlatíme.Už se národ nemůže dočkat jen houš´t a větší kapky,tak dlouho se chodí s vědrem pro vodu až se ucho utrhne.

37 hlasů

Ježíš Nováku, Palermo, ty si blbý ,jak daleko vidíš...

10 hlasů

Jen slušně to vy pane asi neumíte,že?

45 hlasů

Pan Šimurda je velký obdivovatel Nečase a Klause a proto vše co tito lidé udělají a navrhnou přijímá s nadšením,tedy i to zdražení.On,hrdý majitel BMW s nadprůměrným příjmem, jak píše, se zde cítí jako v ráji(asi jediný v republice) proto odmítá veškerou kritiku na ODS...

45 hlasů

..a bude taky soud a trest, když se něco prokáže? Chceme vidět viníky! Vyšetřování a kauz máme jak toaletního papíru, Radku!

23 hlasů

Ano správně chceme vědět kdo bude v teplákách zatím to vypadá,že jen Michálek co?

23 hlasů

Je nějaký rozdíl mezi komořím Langem a bývalým ministrem Langrem?

Pravidlem pro všechny doby trvání lidského světa od konce prvobytně pospolné společnosti až do tohoto nejpokrokovějšího a nejdokonalejšího počátku třetího tisíciletí dle Juliánského kalendáře je tzv. rovnost.

Jen ona určuje, kdo komu bude neomezeně poroučet, kdo koho bude bezpodmínečně poslouchat. Přesně vymezené vztahy mezi těmito vskutku rovnými tábory udává výše peněz. Za více zlaťáků více zbraní, více moci, více vypasených krav tam - méně obrany, méně svobody, více bezdomovců onde.

Jako za Rudolfa

Kdo z nás by neznal pohádku o Císařově pekaři a Pekařově císaři? Lehce kousavým, přesto úsměvným způsobem snažila se přiblížit dobu jednoho Habsburka na českém královském trůně. Onu dobu Rudolfa II. dnes známe jako rudolfínskou. Tenkrát se tam blýskla hrstka vyvolených. Muselo jich být jen pár, poněvadž při následné dělbě kořisti se podstatně snižuje výdělek s nárůstem počtu účastníků zpronevěry. Čím se třída hrabošů kolem trochu potřeštěného krále lišila od nedávné vlády páně Topolánkovy?

Jakých odlišností shledáváme mezi Rudolfem, když dohopsal k Brandejsu nevěda už o účelu výletu, ohrazuje se na příliš vlezlého osobního sluhu: »Nešahej na nás!, nejsme leckdo!« a Klausem např. z 9. ledna 2008 při návštěvě v klubu senátorů (z latinského senex - starý) za SNK a KOD, kam omylem dorazil o 15 minut dříve: »Jsme sem přijeli příliš brzy, no to je chyba!« Zřejmě však myslel: »Jsme zvyklí na okázalé uvítání, nejsme žádný hej nebo počkej!« Jan Werich, hlavní herecké ztvárnění pekaře i císaře, řekl někdy jindy a někde jinde: Arogance (nadutost) je parukou k zakrytí duševní pleše.

Václav Klaus I.?

Odezvu opět hledejme v tom filmu. Král Rudolf odešel vstříc k historickému znemožnění, stejně tak musí odejít i prezident Klaus. Mimochodem výraz president je převzat z latiny a znamená předseda. Stejně tak mnoho dalších slov zní v uších jistého počtu čecháčků lépe oproti mateřštině. Dávají tak najevo, jak se v podstatě za rodnou řeč stydí. Dost našinců dnes rádo nově hází do svého projevu hlavně ostrovní angličtinu (slepence germánštiny a románštiny) v domnění povýšení své osoby. Leč tímto způsobem ponižují kromě sebe ještě český jazyk, a tedy celý národ.

Co na to bývalý ministr (opět latina - v překladu pomocník) Lang? Omlouvám se, Langer: »I svoboda má své zákonné hranice a bez odpovědnosti nemůže být svobody. Proto jsem řezal (21. 12. 2007) hraniční závoru a hovořil do televizních kamer, abych bezprostředně zviditelnil tento počin.« Nechtěl snad říci: »Dnes byly závory obzvláště řezatelné...«? Slova nepochybně našeptaná dvorním astrologem Miroslavem Kalouskem (muž mnoha tváří a stran), jenž nakládal s českým národním pokladem vskutku znamenitě: státní dluh za něj vzrostl do astronomické výše.

Nyní se už Český stát (nerozumíte-li, tak latinsky republika) může nadechnout k poslednímu kroku - zániku. Naše malá země se bez přirozené ochrany tímto vstupem do tzv. shengenského prostoru pomalu rozpustí jako kostka cukru v šálku kávy. Lang dosáhl svého; za jistě zaslouženou mzdu od daňových poplatníků provedl vše, aby pro svou kapsu vydělal co nejvíce. Teď už žádné zločince, tedy ani současné nemravné, i když sametové politiky nikdo nedohoní. V klidu se seberou a odletí ke všem čertům, např. na Bahamy a jiná daňově výhodná území pro zlořády prvního řádu. Na hranicích žádná ostraha už není, nemůže je tedy nikdo zastavit.

Oživit Golema!

Co na to magister Kelley? Dostal úkol či spíše rozkaz oživit Golema. Bývalý předseda vlády (opět je u nás užíván latinský výraz premiér - přeneseně první a ex - značící bývalý; zabírá totiž daleko méně prostoru v článku či titulku a navíc ten cizojazyčný výraz hodně lidem zní daleko vznešeněji. Čeština, náš mateřský jazyk, je stále více nahrazována, škrtána, takže se postupem sametového času mění v pidžiningliš - venkovskou angličtinu). Tedy onen »expremiér« Topolánek zase dostal rozkaz za každou cenu postavit obludu do Brdských hor - obrovský US radar.

Jeho spolubojovníkem byl Klvaňa čili maršál Russworm. Kolik jidášských grošů oba přijali od tehdejšího vládce světa Bushe ml. z USA? O kolik peněz se přetahovali, o tom si můžeme nechat jen zdát. Jaké trojčení u nich nastalo, když nositel Nobelovy ceny míru za rok 2009 Obama změnil tok krvavých peněz směrem k Afghánistánu, to si všichni ještě pamatujeme. Avšak nemusíme mít strach ani o jednoho z nich, dovedou si živobytí na patřičné úrovni obstarat tak jako tak.

Sametové vyhlídky

Pokud to půjde podle pohádky, měli by všichni čtyři výtečníci zahynout na následky vlastního počínání a plánované peníze na stavbu smrtonosného Golema by měli uvědomělí spoluobčané využít patřičně a účelově ve prospěch Českého státu, nikoliv ke zkáze. Zdánlivě k tomu došlo, když nastoupila přechodná vláda. Jenže za nitky stále tahají ti samí.

Nám, nerovným, co nepatříme do horních deseti tisíc, už asi zbývá jediná věc: pojmenovat tuto prapodivnou dobu zlovůle a bezohlednosti. Z dějin známe dobu kamennou, bronzovou a železnou. Ať se na to dívám ze všech možných i nemožných úhlů, nevychází mi nic jiného než doba sametová. Ze zbytku 10 milionů obyvatel rodné hrouhy tu všichni máme velmi sametové vyhlídky do budoucna.

36 hlasů

Nejtvrdším vykořisťovatelem je stát

Jestliže lze někoho za posledních pár let nazvat tvrdým vykořisťovatelem občanů ČR, tak je to jednoznačně stát v čele s premiérem vlády Nečasem.

Co jiného si lze myslet o úsporných opatřeních a s tím spojených škrtech, a to i v platech státních zaměstnanců, alibisticky se opírající o pokles příjmů v soukromé sféře. Snad nejlépe to vystihl ve svém blogu velmi úspěšný podnikatel Tomio Okamura, který mimo jiné k stávkujícím státním zaměstnancům napsal: »Školníci z Uherského Hradiště ztěží pochopí, proč politici, kteří figurovali u rozkrádání majetku a příjmů státu, teď chtějí náhradu škody po nich. Jejich názor má nepominutelnou logiku. Stát je ve fázi, kdy jeho ´schopnost rozumně nakupovat se změnila ve schopnost utrácet peníze´. Ekonom a člen národní ekonomické rady vlády Pavel Kohout pro Hospodářské noviny prohlásil: Pokud by se zakázky (veřejné) lépe vypisovaly a organizovaly, ušetřené peníze by smazaly většinu schodku státního rozpočtu. Největší ´sociální dávky´ dostávají bohatí podnikatelé formou dotací a můžeme říct, že čím bohatší, tím více dokáží nejrůznější nesmyslné ´EU projekty´ ukousnout. Tváříme se, že dnes jde ponejvíc o evropské peníze - ale to je přece nesmysl - jde o naše peníze, které jsme do EU poslali a vrací se zpět z většiny jen vyvoleným.«

Musí tak být právě státní zaměstnanci terčem posměchu a arogance prezidenta republiky a premiéra? To, co předvádí »reformátoři« Kalousek a Nečas, kteří se podílejí na chodu státu více jak 20 let je přímo neúměrné tomu, jaké mají jejich kroky důsledky vůči občanům, kteří skutečně za plýtvání státu nemohou. Již téměř přes rok jsou zavedena tvrdá úsporná opatření ve státní správě a každý státní zaměstnanec to již pocítil při výkonu své profese. Státní dluh však neúměrně roste. Na druhé straně se však ještě najdou nějaké ty miliony ze státních zakázek, které je možné přihrát do stranických pokladen. Je pak možné věřit slibům ministra financí, že škrty jsou nutné pro ozdravění veřejných financí? Jak je možné, že ačkoliv především ODS a TOP 09 neustále tvrdí, že je na tom ČR mizerně s financemi a proto jsou nutné i radikální škrty v platech státních zaměstnanců, na straně druhé dochází ke kupčení hlasů při volbách a titíž, za vydatné pomoci ČSSD se přímo derou ke komunálním kasám? Mimochodem další ocenění své práce ze strany státu pocítili i členové volebních komisí, kteří při letošních opakovaných volbách za svou téměř 17 hodinou práci nedostali ani korunu.

O tom, jak si stát váží práce policistů, hasičů, zdravotníků bylo napsáno již mnohé. Své však ví i dost opomíjení pracovníci podřízení ministerstvu financí a to zvláště finančních úřadů, kteří výkonem své práce přispívají k naplňování rozpočtu. Bohužel čím dál více se potvrzuje, že Kalousek jako ministr financí o jejich práci neví téměř nic. Zatímco k 1. 1. 2011 vstoupil v platnost nový daňový řád, pan ministr se raději zaměřil na realizaci snížení platů zaměstnanců resortu místo toho, aby urychlil přípravy aktuální verze počítačového programu platného pro daňový řád, tolik potřebného pro výkon správy daní. Správci daní jakou tak nuceni svou práci vykonávat téměř »za pochodu« a mít opravdu »pevné nervy« jak je jim pravidelně doporučováno. Co v konečném důsledku má v rámci úsporných opatření znamenat zřízení dalšího mezičlánku jakým je Generální finanční ředitelství je jen nezodpovězenou otázkou. Jediné silácké gesto ministra Kalouska je tak sdělení veřejnosti, jak své ministerstvo »vyčistil«, a to včetně podřízených složek. Navíc již nesdělil, jak naložil s ušetřenými mzdovými prostředky za propuštěné zaměstnance a také ani to, že jejich práci vykonávají ti stávající, a to za plat, který jim byl snížen o více jak 10 %. Tuto situaci nelze nazvat jinak než tvrdým vykořisťováním. Stát chce po svých zaměstnancích vysoce odborné znalosti, mnohdy až na úrovni právního vědomí a to za plat, který nedosahuje ani minimální mzdy v západních zemích.

Ministr Kalousek rád odpovídá na kritické připomínky státních zaměstnanců v tom smyslu, že pokud se jim to nelíbí, ať jdou podnikat. Pak by druhým dechem měl rychle dodat, kdy hodlá nastavit pravidla pro podnikání tak, aby jako soukromníci mohli svou činnost vykonávat a to i bez dostatečného kapitálu na všudypřítomnou korupci.

37 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov