Hlouposti o ČNB
Kalousek: Babiš bude spravovat finance, ale nic o nich neví

24.01.2014 17:23 Původní zpráva

Výrok Andreje Babiše o tom, že Česká národní banka má na svých účtech 350 miliard korun, bývalého ministra financí Miroslava Kalouska překvapil. Nezakládá se prý totiž na pravdě. A o to víc se pak Kalousek podivoval tomu, že na neznalost budoucího ministra financí nenarazil prezident Miloš Zeman, když si Babiše přizval na Hrad k jednacímu stolu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Johan Rey (19 hlasů) 24.01.2014 17:44

    Z Kalouska mluví hrůza, že se proflákne jak tento "chemik" hospodařil...

  • Ferdinand Polák (15 hlasů) 24.01.2014 18:01

    StBak Babis je slusny tupon

  • Heřman Chromek (14 hlasů) 24.01.2014 18:08

    krivak Babis je uplne blbej

  • Henex (12 hlasů) 24.01.2014 17:41

    Obávám se, že Kalouskovi by vadil každý, kdo usedne na místo ministra...

  • Ferdinand Polák (12 hlasů) 24.01.2014 18:05

    Udavac Babis je usmevna postavicka

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

I malé dítě trošku znalé vyhledávání na internetu by dokázalo najít bilanci čnb a tak zjistit kolik peněz je v závazkách vůči státu http://www.cnb.cz/cs/o_cnb/hospodareni/dekadni_bilance/cnb_bilance.html. Jeho fatální neznalost jako bůdoucího ministra financí je zarážející. Nevím jak si takový člověk představuje toto vládnutí a zacházení s našimi penězi. Zvlášť zvláštní je, že nechce na MF nikoho mimo hnutí ANO.

4 hlasy

Vyznat se v naší současné politice je velice jednoduché. To, co Kalousek kritizuje, je správné. Kalousek je výborný indikátor.

1 hlas

Už to nehulte, Kalusek je to, čemu se říká politický Dinosaurus a to.
On a jeho kumpání jsou příčina toho, že ANO je nyní v parlamentu!A že si hraje na pana čistého, Směšné... stejně jako to, že se ohání že jeho novináři zveřejněné sviňárny policie x krát prošetřovala a nic nenašla.... copak v 90-tých letech na politické mafiány někdy něco našla? Houbelec, vše se zametalo pod koberec.. i ty, kde "smrděl" Kalousek či jeho kámoš Háva, nebo švára Kršák kterého oddělal nájemný vrah, či jeho akvizice na Ministerstvu obrany- padáky od Anexu, zbytečná modernizace T 72, smlouva na koupi L 159..... ne, a ne, Kalousek je gauner všech gaunerů, ale má hold hodně dobré krytí....

2 hlasy

Plně s vámi souhlasím. Pozorně si přečtěte můj příspěvek.

0 hlasů

Finance, svinský katolíku Kalousku, to nejsou ty prachy, které rozkkrádají hovada tvého typu, finance jsou to, co se musí vytvořit prací, hovado! A vytvářet hodnoty Babiš umí, proto se ho bojíš, blbe..š

1 hlas

Prací, jak víme, se vytvářejí hodnoty, které se financemi platí. Finance jsou povětšinou kryty zlatem, ale jsou i takové, které jsou kryty lidskou prací, jak nás čtyřicet let soudruzi učili. Ty, jak je věeobecně známo, stojí za hovno, vy génie.

1 hlas

Babiš nám právě ukazuje, že vytváření hodnot vůbec nerozumí. Jak může počítat s penězi, které nemá a které nikdy neexistovali? Jenom to ukazuje, že jeho styl je že jak nemá peníze tak zajde do PS a něco si zprivatizuje. Privatizovat už asi nešlo tak šel do voleb.

4 hlasy

1. česky, 2. jasně že nerozumí, proto také jeho podniky jsou nejmenší v republice... Jen pražák si myslí, že hodnoty se tvoří v bankách, netvoří, ale to nemá cenu pražákům vysvětlovat. Musí fungovat úřednický zákon, wby pražáci byli pod kontrolou, a začít fungovat ekonomika bez rozkrádání....

2 hlasy

Pražáky do toho netahej, je to tady samej Moravák. Přesto ti dávám bod, v obecné rovině máš pravdu...

1 hlas

Máte pravdu,ale je to marné nečtou životopisy.

0 hlasů

Za to na chemické se toho o financích naučili hodně. Nebo že by se to naučil v národní frontě co by člen lidovců pod vedením KSČ?

1 hlas

Nejvíc mudrují pologramoti, co z chemie propadali a dodnes neznají rozdíl mezi anorganickou a organickou chemií, natož aby si pamatovali koncovky mocnosti, které nikdy neznali a vůbec nemají potuchu, že v Národní frontě byli zahrádkáři, rybáři i Klub přátel žehu. Ten, kdo ví nic, má vždy nejfundovanější názor, že pane Koníček?

2 hlasy

Myslíš -ný, -natý, -itý atd.? To umím dodnes. A ty organický piči ti taky šly? Že by chemik Kalousek uměl měnit olovo ve zlato? Mně vždy přišel jako alchymista, i v těch financích. Akorát zlato spíše mizelo...

1 hlas

Jestli něco mizelo, dělal to mazaně, neboť ani krysa Fischer nic nevyšťoural a půl ministrování strávil audity. Škoda, že byli odejiti kvalitní levicoví diskutéři, tenhle póvl, co sem teď nastoupil, nemůžeš ani nasrat, tak jsou tupí, že nic nechápou.

2 hlasy

Za to na chemické se toho o financích naučili hodně. Nebo že by se to naučil v národní frontě co by člen lidovců pod vedením KSČ?

1 hlas

Ještě že toho Kalouska máme! On nám vždycky pěkně vysvětlí, jaká je pravda :-))))

1 hlas

Kalouskobijci se opět uchylují k vylhaným argumentům, nic jiného jim nezbývá.

2 hlasy

Co je vylhané na bilanci ČNB? 350 miliard nikde nevidím http://www.cnb.cz/cs/o_cnb/hospodareni/dekadni_bilance/cnb_bilance.html

3 hlasy

Hele Leoši, co je to DrStrangelove...?

0 hlasů

Srovnejte pocet stanich podniku v likvidaci, pred vladou arcikapsare na MF a po jeho vlade ...

3 hlasy

Co to je za nesmysl? Česko má už 8 let jen jeden státní podnik, a to je Budějovický Budvar, který rozhodně není v likvidaci.

4 hlasy

Hrátky ohledně náměstka MF? Normální snaha urvat co nejvíce a to z obou stran.
Moji maličkost zajímá více reakce party kolem Babiše v případě, až soud uzná pana velkopodnikatele vinným z udávání svých kamarádů a spolupracovníků. Ale třeba to dopadne jako u Falbra, kdy soud pod vedením bývalé členky KSČ řekl:" jo jo , práskal, ale nevěděl o tom....."

2 hlasy

Mě zase nejvíc zajímá, co bude dělat Kalousek, až Babiš objeví, že účetnictví státu, hlavně výběr daní, falšoval. Už se těším, jak bude skákat, když už teď je chvílemi hysterický. Skoro jako v cause CASA.

1 hlas

:D falšování účetnictví na MF? To může dělat Babiš v Agrofertu, jak by to někdo dělal na MF by mě opravdu zajímalo. Špínu na pana Kalouska hledal už Fisher a byl to nevěřejně jeho hlavní úkol na MF. Nenašel nic, jenom vylhané nařčení ze šikany o které mluvil jako by MF byl pracovní tábor a po volbách zase stichl, protože všem bylo jasné že daná informace je lživá.

3 hlasy

Pane Kalousku , Váš strach z Babiše a Vaše neurotická reakce na jeho post ministra financí je pro mne krýsný zážitek , jen se bojím o Vaše zdraví s tou nenácistí by jste to neměl tak přehánět

5 hlasů

Komunisticky praskac Babis ve vlade . To je vysmech demokracii v CR po roce 1989.

2 hlasy

Zvláštní, že inteligentní uživatele - např. Zdenu Zwiebel, Raba z Rabštejna a jiné administrátor serveru Tyden.cz nadobro zablokoval a uživatele Marseille se stále blokovat snaží, ale Sváťu říhu antisemitského sprostého pohůnka si tu chrání. Žeby jen proto, že blokovaní neměli "ten správný demokratický" názor. Nachtigale, co Vy na to?

11 hlasů

A jak se tě snaží zablokovat? Netrpíš stihomamem...?

1 hlas

Je to Mareseillinda Preclinda a v noci má můry, jak je omezována ve své literární činnosti.

1 hlas

Tunelar a udavac Babis je nejsmutnejsi upadek moralky novodobe ceske demokracie.

0 hlasů

Pan Babiš označil klerofašistu a opilce Kalouska za gaunera a darebáka a to si myslí všichni slušní občané této země a strach kumpána Hávy je evidentní, protože jeho podvody vůči EU a okrádání našich občanů brzy vyplave na povrch.

7 hlasů

Praskac a podvodnik Babis je desivy vysledek poslednich voleb.

2 hlasy

To věřím, že to Kalouska a spol. děsí...

0 hlasů

Srovnání, kdo je lepší, estébák nebo Kalousek, určitě Kalousek, i když to není můj favorit.Co se týče ministerstva financí , samozřejmě zase Kalousek.Estébák tak jedině ministrem přes kuřata

1 hlas

Zajimave, mel jsem dojem, ze jste tu obhajoval KDU-CSL a jejich svaty tunel ... takze stejne jako cernoprdelnici souhlasite s korytem ve vlade jen za predpokladu, ze se spusti rozkradacka statu ve prospech cirkvi ?!?

1 hlas

Čím bude stát slabší, tím bude Babiš silnější - a o to mu právě jde.
To, že se Babiš snaží donutit ČNB a státní firmy, aby více přispěli k umoření státního dluhu, svědčí o jeho snaze oslabit stát na nejzašší možnou úroveň a dovést ho až ke krachu. Stát musí mít v rezervě dostatek finačních prostředků, aby mohl reagovat na ekonomické propady a navíc to nejsou částky, které by nějak výrazně narůstaly, tzn. kdyby je do státní kasy odevzdali, tak se tím dlouhodobě nic nevyřeší.
Z velké části by se každoroční deficit dal vyřešit zavedením progresivní daně z příjmu a zvýšením korporátních daní, jak to standardně funguje v ekonomicky vyspělých zemích. Do toho se ale Babišovi nechce, sám by na tom tratil a stát by naopak výrazněji posílil, takže by s ním mocní typu Babiše již nemohli tak mávat jako v současnosti, kdy předkládá tak nesmyslné a drzé požadavky.

10 hlasů

Nejrychleji dokázal stát zadlužovat Kalousek. Ostatně zadlužování státu je obligátní taktika neoliberálů, ke kterým se chemik hlásí.

0 hlasů

Jak je tedy možné, že za Mirdova financministrování státní dluh nerostl, ba naopak se mírně snížil?

1 hlas

Vzpomínate si, jak se Kalousek chtěl dát dohromady s komunisty a nakonec ho to stálo místo předsedy lidovců? A tento člověk by měl mít dobrý odhad a úsudek? Teď zuří, protože mu uletěly včely a bojí se, že na něj vyplavou levárny, co dělal na ministerstvu financí. Já nevím, jak dopadne Babiš, ale v každém případě je to dobrý podnikatel a zdravý úsudek tedy asi má. Nezávidím mu, spykne se proti němu celá ta zlodějská banda politiků a úředníků, bojím se, aby nedopadl jako Bárta. Snad bude chytřejší....

6 hlasů

Když se proti němu "spyknou", pak to má dobrý.

2 hlasy

No tak jo, dostal jsi mne... :-)))

0 hlasů

Navrhuji vyměnit pořekadlo "představoval si to jako hurvínek válku" pořekadlem "představoval si to jako bureš vládnutí"...

9 hlasů

Blablablabla. nějaká fakta tam nemáte...?

0 hlasů

Podle tebe prý Kalouskova diskuzní parta?
"Náš ministr financí je zatím mediální miláček. Že se vyjadřuje ryzí federálštinou, je vcelku nedůležité. Daleko podstatnější je to, že mluví o něčem a zodpovídá za něco, co je pro náš stát klíčové, ale o čem nemá ani páru. Jinak by nemohl prohlásit, že státní finanční rezervy by nechal v péči jakési blíže neurčené agentury (!), a kdyby bylo nejhůř, sáhne na rezervy České národní banky. On snad netuší, že k tomu nemá žádnou pravomoc," tvrdí komunista PhDr. Miloslav Ransdorf CSc. a dodává: "...Babiš díky svým evidentním neznalostem struktury veřejných financí kandiduje v Sobotkově vládě na roli Homera Simpsona. Homer v jaderné elektrárně rozpočítává tlačítka: enyky benyky kliky bé, který čudlík to asi bude. Odpovědí byl výbuch elektrárny. V našem případě by nevybuchla elektrárna, ale státní finance."

Z Babiše si už dělá srandu kde kdo, ty Blablablabla Henexi.

9 hlasů

Babiš, nebabiš, ty jsi si nevšiml, že jak se objeví článek o Kalouskovi, tak se odněkud vynoří Petr Sytý s kumpány a zahltí diskuzi pitomými hesly?
S Babišem se uvidí, ještě si užijeme spoustu legrace, tak i tak...

1 hlas

Koukám, že Kalouskova diskuzní parta nastoupila v plném počtu...

5 hlasů

Budoucí ministr financí nemá nejmenší ponětí o fungování makroekonomie a stavu pasiv aktiv českého státu a my máme jen sedět a říkat, že je to v pohodě? No to teda není.

6 hlasů

Stale za Kalouskem, i kdyz i Vas okradal a zadluzoval? To musi byt silne prasky, kdyz funguji 8 let ...

2 hlasy

Nebojte se, on se brzy zorientuje a na to, co neví, si najme odborníky...

1 hlas

Odborníky už má a stejně je to k ničemu. Neříkám, že by ministr financí měl mít všechny bilance v hlavě, ale tak snad si je musí dokázat aspoň vyžádat, když chce vykřikovat takové plány. Plány založeny na fiktivních peněžních zdrojích. Připomíná mi to plány VV, kdy chtěli silnice financovat zvýšením hranice pokut a měli na to dokonce krásný vzoreček. To, že pokuty nejsou fixní příjem už ale neřešili, taky totální neznalost ekonomiky vůbec.

1 hlas

"StB donašeč,intrikán,total blb atd." Divím se,že se na to Babiš "nevykašle" a neužívá si majetku,než se snažit cosi změnit.My prostě nedáme "zadarmo" někomu šanci.Proč se pár měsíců nepočká je-li kritika na místě.Pamatuji si velmi dobře, jak u jiného člověka se dával majetek za vzor a záruku,že je ten pravý,který nemá zapotřebí krást.

3 hlasy

" Total blb " ridi 400 firem , je druhym nejbohatsim clovekem v zemi , velmi uspesne podnika i v Nemecku , podarilo se mu udelat nejprofesionalnejsi kampan v historii CR a na kandidatku dostat velmi , velmi , kvalitni a fundovane lidi.

1 hlas

Vždyť je to tady Kalouskova diskuzní partička pod vedením Petra Sytého, tak se nedivte...

2 hlasy

Babiš má prý zprivatizovat ministerstvo financí stejně jako zprivatizoval svůj mamutí Agrofert.

2 hlasy

Nebojte se, žádný podnikatel se zdravým úsudkem nebude privatizovat tak ztrátový podnik...

1 hlas

Je to tak dulezite ? Podle nalad v obyvatelstvu se bude stejne brzy vyvlastnovat, zestatnovat a jinac krast. Protoze cesky marxisticky element si to preje. Soudruzi proletari to vubec neskryvaji a vyzaduji navrat pred listopad, protoze pry ZLATI KOMUNISTE.

0 hlasů

stbacky donasec Babis to je humus

4 hlasy

Intrikan A.Babis patri za mrize ne do vlady!

10 hlasů

Kalousek neví, kolik má ČNB na účtě, ale ví, že to není takové číslo, které řekl Babiš. Kalousek nikdy nebyl odborníkem na finance, nejvyšší meziroční deficit byl v roce 2009 - ministrem financí byl Kalousek, druhý nejvyšší meziroční deficit byl v roce 2012 - ministrem financí byl Kalousek. Jít na ruku měnovému fondu a podobným institucím, to ještě nic neříká o odbornosti .

6 hlasů

samozrejme je to blbost ukazovat kolik mate.ale I banka tvrdi,ze to neni toli8k,ani zblizka.tak co melete pantem?a takovi blbeckove maji dovoleno volit.cha,cha,cha!shalom.

1 hlas

dalsi odklaneni udavace A.Babise budeme tentokrat sledovat vsichni v primem prenosu

6 hlasů

jak odklanel Kalousek uz jsme videli .. tak at da take moznost ostatnim, nemusi v tehle zemi prece krast jen on ...

0 hlasů

agrofert si se svou novou divizí, českým státem, už poradí, ještě prodat a vykácet lesy, když vydrancování humusu z ornice bylo málo

3 hlasy

..váženej pane asi víte o tomto velký h...o neboť toto provádí u nás zahraniční spolky npř.u pěstování chřestu aniž by používali agrotechnické normy po třech letech automaticky mění lokalitu a ničí půdu o pár km.vedle za tichého souhlasu okolních-hold peníze jsou peníze!!!!!

2 hlasy

PRASKAC BABIS JE TOTAL BLB

10 hlasů

Podle použitého slovníku bych řekl, že to snad píše sám Kalousek pod parou...

0 hlasů

Nejsem fanynkou Babiše, ale můžete napsat, koho napráskal?

4 hlasy

sve spolupracovniky z podniku zahranicniho obchodu za socialismu, jednoho kvuli nemu dokonce zavreli na 2 roky

10 hlasů

Ale jděte... Opravdu? Můžete sdělit zdroj a nebo jste autorem vy sám...?

3 hlasy

no my jsme videli knizeci odborniky jako knizeci husu Vlasticku ci blbku Hanakovou ci krysu Drabka- z jejich pusobeni zbyly jen skody v milirdach -drz hubu Kradousku

5 hlasů

krivak Babis je uplne blbej

14 hlasů

ODPORNY PRASKAC BABIS

4 hlasy

Teď už má ČNB na účtech prd. Ty stovky miliard byly použity na devalvaci koruny.

2 hlasy

StBak Babis je slusny tupon

15 hlasů

pravicacke mozkovny z toho musi silet--estebak je popularnejsi nez zaryta antikomunistka modra husa Mirka

5 hlasů

jo,vy dzte hubu,meshugene bez mozku s vodnatelnou makovici palici.cha,cha,cha!shalom.ajnstajn.

1 hlas

krivak Babis je vetsi blb nez jsme mysleli

7 hlasů

Na takový styl (analfabet apod.)si musíme u pana " Padáka Padákoviče" zvykat,budeme tím krmeni dlouhé čtyři roky.Jen mne mrzí,že nebyla tentokrát zmínka o lustracích a Agrofertu.

4 hlasy

Udavac Babis delal lumparny s kumpany Ickem Langerem a Standikem Grossem proste podvodnik ted bude ve vlade muzem se tesit na megatunel stoleti

11 hlasů

aaa cobol Babis se zamyslel - aspirant na cenu guma roku

5 hlasů

Pamatujete si Kalouskův výrok na začátku krize? Jak ministr financí nejotevřenější ekonomiky EU blekotal o "ostrůvku stability". Jen neuměl číst statistická data. Je to ještě větší vůl než ten Babiš.

6 hlasů

Jistě. Měl říci, že to bude průser i u nás. Pak byste vykřikovali, že o tom ministr nikdy nemůže mluvit, aže to je stejné, jako kdyby šéf banky vykládal o tom, že banku čeká těžké období.

1 hlas

Nejde o státní tajemství. Všichni z branže upozorňovali na to, co příjde, všichni to věděli. Jen Kalousek to zlehčoval, namísto, aby jednal.
Vždyť z krize by jej nikdo nevinil, ale z toho, že my nerosteme, ačkoli např. Polsko, Slovensko a Maďarsko ano, z toho jej musíme vinit.
Kdyby neposílal cisterny vstříc letadlům a nefackoval spoluobčany a hlavně nebyl arogantním idiotem, mohlo by být lépe.

4 hlasy

Slovensko a Madarsko rostou...Pane, Vy jste obycejny hnup!!!

1 hlas

Udavac Babis je usmevna postavicka

12 hlasů

Z Kalouska mluví hrůza, že se proflákne jak tento "chemik" hospodařil sedm let na financích.Jen tiše doufám,že pokud se najde jakýkoliv opravdový důvod a prokáže se, že tento sebestředný člověk, který nemocný touhou po moci, plivá kolem sebe na každého, který nejde s ním jedovaté sliny, půjde do báně jako Rath.

19 hlasů

Kalousek škodil ve službách Bakaly a Babiš už bude škodit přímo ve jménu svých firem. Anebo vy věříte, že Babiš chce ovládat bez kontroly ministerstvo financí a úplně přitom zapomene na svůj byznys. ačne žít jen z platu ministra, ani trochu není v jeho zájmu nezvyšovat podnikové daně a zavést konečně progresivní zdanění příjmů? A co dotace jeo firem ve výši cca 3 mld. Kč? Těch se také vzdá anebo je bude chtít vyšší? Usiluje o útlum svých firem anebo o co nejvyšší příjmy a zisky? Vstoupil do politiky aby se ochudil v zájmu všech občanů ČR anebo aby měl větší vejvar a občané jsou mu dobří tak akorát jako jeho poslušní zaměstnanci?

7 hlasů

Babiš ovládá třetinu potravinářského průmyslu a tak zákonitě pobírá i třetinu možných dotací. Myslíte snad, že teď bude dostávat víc, na úkor ostatních...?

0 hlasů

tohle mi nepripada bojacne.jestli vam ano,tak je jasne videt,ze se pletete,a to nejen v politice,ajnstajn.nebo se snazite napodobit goebelesa v oblbovani.ale I s neknubou semitou zidem fischeru a s extra namestkem na vnitre-na nic nekapli,ajnstajni.snahu meli,meshugeni.cha,cha,cha!shalom.rasisti.

1 hlas

http://vtipy.netroof.eu/item/13466/tak-to-je-on/

0 hlasů

Obávám se, že Kalouskovi by vadil každý, kdo usedne na místo ministra financí...

12 hlasů

To ale nic nemění na faktu, že Babiš plácá blbosti a prozrazuje na sebe, že o velkém byznysu ví kulový... Jak se mu ale pak mohlo podařit tak rychle zbohatnout, když není byznysman?

9 hlasů

Člověče, Horáku, a Kalousek je byznysmen? Z hlediska byznysu je proti Babišovi jen takový malý, slepičí hovno. Je ale podvodník a šíbr, schopný všeho. Proč myslíte, že tak zuří? Vyváděl by takhle vyzrálý politik, který dobře ví, že všeho do času a každý chvilku tahá pilku?

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov