Neprojde-li Rusnok
Kancléř Mynář: Druhý pokus sestavit vládu dostane Němcová

11.07.2013 13:06 Rozhovor

Prezident Miloš Zeman čelí tlaku koaličních poslanců. Jestliže jím jmenovaná úřednická vláda Jiřího Rusnoka nezíská ve sněmovně důvěru, bude možná donucen pověřit sestavením vlády dosavadní šéfku dolní parlamentní komory Miroslavu Němcovou. V rozhovoru pro on-line deník TÝDEN.CZ to řekl kancléř hlavy státu Vratislav Mynář.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Hana Há (17 hlasů) 11.07.2013 13:32

    Pí. Němcová jako premiér nic moc. ČR přežila už toho hodně, možná by...

  • Jiří Vampola (15 hlasů) 11.07.2013 14:02

    Ne, Němcová ne. Jednak je členkou ODS, což je již samo o sobě v...

  • Anna Ryšánková (10 hlasů) 11.07.2013 17:33

    Já jsem doufala, že o Kalouskovi, Němcové, šláfenbergovi, Nečasovi,...

  • - frigo (10 hlasů) 11.07.2013 13:55

    Pan kancléř se asi učí od těch, co chodí inkasovat.........

  • Helena Dvořáková (10 hlasů) 11.07.2013 13:15

    Kdo dnes psal, že je otázkou chvíle, kdy promluví k politické situaci...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Byla tady naprosto nemorálně sestavena vláda Zemanových sponzorů a jejich loutek, která si splní své sny i za krátké období než skončí. Nečasova vláda byla tragická, ale naplnilo se rčení, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř.

5 hlasů

Strana Přátel Organizovaného Zločinu je časovaná Myna...

6 hlasů

asi stejný, jako poskok "raven"?:))

0 hlasů

Svatá prosota Pirkova je jen divadlo podvodníka.
Zakázku IKEM na dodávku zdravotnického materiálu za 440 milionů vyhrála firma Kardioport, narychlo založená prázdná schránka. Navíc jako jediný zájemce.
Tendr byl vypsaný tak, že velké firmy nemohly jít do soutěže samy. Nedodávají totiž vše, co IKEM požadoval. Soutěžily tedy pod hlavičkou zastřešujícího Kardioportu. Vzniká tak podezření, že šlo o připravený plán, jak dát vydělat zprostředkovateli. Kardioport má anonymní akcie a na poslední valné hromadě zastupovali vlastníky jen jejich advokáti. Člen představenstva Luboš Pašek dřív pracoval pro svého známého, lobbistu Romana Janouška.
A to nejlepší nakonec: Ve výběrové komisi na půlmiliardový tendr pro IKEM byl i omotýlkovaný kardiochirurg Jan Pirk.

7 hlasů

Hm, já jsem si Pirka malovala jako popletu, který ve své dobrotě pomáhal jakémusi politikovi, sám čistý jak alabastr.. Asi jsem stále naivní:))

6 hlasů

Výběrové řízení na Kardioport organizoval pro Šnajdra tehdejší ředitel přímo řízených organizací, jistý ing. Zdeněk Kabátek (dnes šéf VZP). Ten se sám nominoval do výběrové komise, kde seděl nyní zadržený Roman Boček z Ministerstva dopravy (tedy jasný expert na "nákup speciálního zdrav. materiálu). Dál tam byli Šnajdrovci Kotris, Netuka, Pirk či Želízko.
Usnesení vlády zde: http://kormoran.vlada.cz/usneseni/usneseni_webtest - .nsf/0/390C9143704DF7FFC125767F0020D68C/$FILE/1410 - %20uv091116.1410.pdf
Celé to přikryla Jurásková, která tzv. "přiznala barvu" a vstoupila do zlodějské partaje také.

5 hlasů

bohužel, nejsi přesný..a ani být nemůžeš, kecale:))

3 hlasy

http://www.korupcevcesku.cz/index.php?option=com_c - ontent&view=article&id=55:milionai-z-ikem&catid=65 - :praha&Itemid=29

2 hlasy

Pohlédněte si aspoň fotku, jeden gauner vedle druhého:
Jeho Excelence arcibiskup Mons. ThLic. Dominik Jaroslav Duka OP (pátý zleva), ředitel Institutu klinické a experimentální medicíny doc. MUDr. Jan Malý, CSc. (šestý zleva), přednosta Kardiocentra IKEM prof. MUDr. Jan PIRK, DrSc. (čtvrtý zleva) a Marek Šnajdr (vpravo).
http://www.mediafaxfoto.cz/preview.php?id=403439

2 hlasy

Konec konců není lepší předvolební kampaň pro levici než aby tol ty nuly dotáhly až do voleb. Nicméně stále věřím, že Rusnok už to nepustí a Zeman Němcovou nepřipustí :-))

7 hlasů

Já jsem doufala, že o Kalouskovi, Němcové, šláfenbergovi, Nečasovi, Hegerovi, Drábkovi a dalších už budeme číst jen v rubrice KRIMI.

10 hlasů

To chce trpělivost. To nejhorší už je za námi....:-))))

4 hlasy

Nevěřím, že by pan prezident ustanovil tu neslušnou, arogantní ženskou, která neuměla a vlastně ani nechtěla se za svého působení dohodnout na kompromisu s opozicí (jen počítala s Nečasem hlasy pro ODS, hlasování odročovali, pak teprve, když jich měli dost-hlasovali)a teď ve vyhraněné době ukazuje, jaká doopravdy je-o tom žádná. Ostatně prezident, jak už bylo řečeno, může znova pověřit sestavení vlády současného premiéra. Mě zaujala jiná věc: Na dotazy novinářů, jak budou hlasovat jednotliví poslanci, tak i ti z ODS, TOP09 samo i levice, odpovídají vyhýbavě, příp. připouští svůj hlas Rusnokově vládě buď bez podmínek, nebo že budou následovat předčasné volby. Zdá se, že se konečně ledy hnuly, poslanci opouští nařízení svých grémií a začíná jim jít i o budoucnost země. Nezdá se vám?:-)

4 hlasy

Kéž by jste měla pravdu, a ti slušní se svědomím a zodpovědností by se přiklonili k předčasným volbám.Bez rozdílu stran. Snad taková ostuda a něštěstí, že by se Němcová stala předsedkyní vlády nenastane. Nevzdělaná, užvaněná, demagog extra třídy. A žádná paní čistá. Jen stud nemá, je splachovací.

0 hlasů

Jestli se ti to zdá, tak se probuď. Paní Němcová je jedna s nejslušnějších a nejinteligentnějších lidí v celém politickém spektru, protože nemá na triku žádné skandály, tak ji levičáci nemůžou přijít na jméno.
Komunisti a socani nejsou to pravé ořechové, co naší zem postaví na nohy. Mají svých hříchů sakra hodně a že by do rána dostali bacil všehomíra je velmi nepravděpodobné. Vlastní prospěch je to, co je žene přicucnout se ke státnímu rozpočtu.

3 hlasy

A k obhajobě tohoto triku se ještě snížil významný kardiolog pan Pirk.

2 hlasy

Sluha Mynář je lhář stejně jako jeho pán :-/

7 hlasů

Mynář vypustil jeden ze svých falešných balonků, protože Zeman chce, aby se opozice spojila a spolu se zbloudilými ovečkami pomohli vládě pana Rusnoka při hlasování o důvěře.

1 hlas

Pavle, to by byla ta optimističtější varianta pro vysvětlení tohoto tvrzení...nicméně nevěřme všemu co se povídá a co se píše, protože ať chceme či nechceme karty má v pařátech ta konkubína Píč.

4 hlasy

Nany, vy šlapete spolu, že to tak dobře víš?

1 hlas

Já se domnívám, že pan prezident, uposlechne volání těch 80% občanů ČR neboli dolních 10 milionů, kteří jsou rádi, že se alespoň na chvíli zbavili vydřidušské, korupcí prolezlé vlády. Proti této naprosté většině stojí pouze (kdoví jestli) 101 koaličních zoufalců, kteří se spíše bojí že přijdou o koryta a o imunitu, protože vyšetřování korupce a mafiánských kmotrů neskončilo a některých by se to mohlo týkat osobně. O stát jim žádném případě nejde, jde jim pouze o své zájmy, co se dá ještě ukrást a jak se napakovat, až bude definitivní konec jejich volebního období, Co by asi následovalo, kdyby M. Zeman pověřil průměrnou a kdoví jestli průměrnou funkcionářku ODS k sestavení vlády. Domnívám se. že by se okamžitě zastavila veškerá vyšetřování korupčníků a kmotrů, protikorupční policie by byla rozehnána včetně postihů i včetně Státního zástupce. Vládu by postavila na původních základech koalice ovšem bez P. Nečase a jelo by se vesele dál. Nic takového by se nemělo stát. Rusnokova vláda odborníků by měla překlenout období do předčasných voleb, které by se měly konat v září 2013. To by bylo demokratické vyústění součastné vládní krize. Jak se M. Zeman zachová dál, se teprve uvidí a já bych se Mynářovým hodnocením dalších kroků M. Zemana nezvrušoval.

8 hlasů

Mynář si pouští hubu na špacír a Týden.cz mu to žere a publikuje.

4 hlasy

To jsou všechno jenom bláboly, celá tahle vláda "odborníků" je jen přípravou na volby které budou až v květnu.

4 hlasy

Karlíku, Karlíku, vidím, že se ti Rusnokova vláda odborníků nelíbí. Raději bys takové odborníky jako byli: jaderný fyzik = premiér, lesník.- hajnej = ministr zahraničí, družinářka= ministryně kultury, magistrátní úředník= ministr dopravy, taxikář= ministr vnitra, saniťák= ministr průmyslu a obchodu, hasič= minustr zemědělství, atd. To byli odborníci!

1 hlas

takže kdyby Němcovou jmenoval hned, tak bylo vystaráno rovnou a na ministerstvech by nemuseli přelepovat jmenovky, no nic, jeden myslel a pak .....

5 hlasů

Mynář: "Každá mince má dvě strany. Zkusme to říci naopak. Kdyby pan Fischer dluhy rychle nesplatil, tak ho budou všechna média nahánět a říkal, že je to ministr financí a přitom dluží peníze. Jasně v něm deklaroval, že ten způsob, jak umořit všechny závazky, mělY připravený čtrnáct dnů. Právě proto, aby nevznikly spekulace, že pan Fischer nepřichází s čistým štítem na post ministra financí, proto to urychlili." Soudruhovi Mynářovi tento neuvěřitelný a hloupý blábol zřejmě napsal soudruh Šlouf. Takže Fischer dlužil 5 milionů a 300 tisíc půl roku od prvního kola prezidentských voleb a teď budou tvrdit, že to chtěli uhradit už 14 dní před Fischerovým přijetím koryta ministra financí, aby byl Fischer čistý? Proč to "neurychlili" už dříve, když Fischer překročil zákonnou lhůtu, ve které měl tyto dluhy uhradit? (Původně měli kandidáti na post prezidenta své finanční závazky vyřešit do 120 dnů od výsledků voleb, což se ale nestalo.) Je to jen další účelová nechutná lež v podání nesympatického Mynáře. Ten člověk je stejně odpudivý jako Zeman, už to podlejzavé ubytování Zemana s plaváním v bazénu v jeho penziónu při návštěvě Zemana na Velehradě bylo nechutné. Zkrátka Hujer jak vyšitý.

7 hlasů

Blablabla, soudružko. Lidi okolo Fischera už od dubna avizovali, že jsou v jednání se sponzory. kteří dřív Fischera podporovali a pak holt, když Fischer vypadl už v prvním kole, z příslibu poskytnout peníze na uhrazení nákladů kampaně vycouvali. Už tehdy říkali, že do konce července (do svaté Anny) všechno uhradí. Jeho vstup do vlády to akorát zřejmě urychlil o čtrnáct dní. To, co meleš, jsou nesmysly.

4 hlasy

Proč si myslíte, že to co citujete psal Mynářovi Šlouf?Jen ponechte autorství Mynářovi. Šlouf by jako kancléř možná napsal taky blábol, ale ne hloupý blábol. A pokud jde o to hujerství, tak až na výjimky jako byli Mathé nebo Weigl, jsou Hujery téměř všichni kancléři prezidenta Hujery. Mají hujerství v náplni práce. Zeman si vybral Mynáře, kdyby prezidentoval Schwarzenberg, tak tomu by možná vyhovoval Budík.

3 hlasy

evidentně máte velký problém s pochopením napsaného textu, Hujere Kadleci

3 hlasy

Mudrlantko Nováková, já jsem se váš příspěvek ani nesnažil pochopit. Z vašeho slovního samoseru jsem si vybral pouze hesla Šlouf a Hujer. Pouze na ně jsem reagoval.

1 hlas

oprava ...., jsou Hujery téměř všichni kancléři prezidenta.

1 hlas

Ale jak se ta hujeřina pěkně vyplácí - bez voleb, z ministrany rovné tak Straně přátel piva během pár měsíců až do pozic, ze kterých už se jen tahá za provázky. To je kariéra!

8 hlasů

Přesně - a teď je dalším Mynářovým úkolem říkat to, co chce Zeman, ale nemůže to sám říct na plnou hubu...

3 hlasy

Měl byste použít svou paměť-ta vám jistě říká, že 1) pravice volby nechtěla a nechce, 2) prezident pro 80% občanů,když nechtěl nechat vládnout pravici, mu nezbylo ni jiného, než, jak ukládá ústava, vládu dle svého vědomí a svědomí ustanovit sám. Vymínil si, že jakmile se parlamentní strany dohodnou na předčasných volbách, tak se i stane. Kulantní nabídka ne ? Dík za takového stmelujícího prezidenta :-), že pane? :-)

4 hlasy

Evíku, vy se raději starejte, kde mají čerstvější rohlíky, vy huso

2 hlasy

na rozdíl od Vás vím, že "husa" je nesmírně chytré zvíře..na rozdíl od slepice, která je nesmírně hloupá:))..nebojte se, slepicí Vás nenazvu, ale křepelkou ano..ta je totiž 18x blbější než slepice:))..křepelko Nováková:))

3 hlasy

Weiss, Červenka a genius apa reagují na všechny dívky a ženy naprosto stejně. Buď mají pánové stejný problém, anebo je to jen jeden pán:)))

3 hlasy

Když se dívám na ten úsměv na fotce....někoho mi ten chlap připomíná,...není Mynář náhodou nevlastní syn starýho Šloufa?

8 hlasů

Nezávislí odborníci nestranného prezidenta. Prezidentův kancléř Vratislav Mynář nevyloučil, že nominovaní ministři vstoupí před volbami do Strany práv občanů ZEMANOVCI. "Popularita těch lidí je velmi vysoká. Ani SPOZ už není popelkou, která se musí krčit někde v rohu. Jestli s tou nabídkou přijdeme, neumím teď říct," řekl v Hyde Parku ČT24. Mynář věří, že jeho strana překročí v příštích volbách do sněmovny deset procent.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/exkluzivne-na-ct24/234073-mynar-lide-v-rusnokove-vlade-jsou-vyjimecni/

8 hlasů

Průhledný pokus zastrašit politiky ČSSD a ostatní váhavce v PS, aby podpořili Rusnokovu vládu. Zajímavější bylo dnešní uvádění nových ministrů do funkcí. Dověděli jsme se, že ministři, ale i ostatní úředníci odvedli kus poctivé práce, ministerstva jsou stabilizována a na většině z nich zbývá pouze několik maličkostí, které je nutné "dotáhnout do konce". Vlastně mi není jasné, jak mohl proti bývalé vládě někdo něco namítat.

10 hlasů

Takto to dopadá,když z předsedy nicotné strany uděláte státního úředníka.

9 hlasů

......skloňujte podle vzoru PÍKA.........

2 hlasy

Že bych si taky sestavil vládu? Zdá se, že to může dělat skoro každý :D
A výsledek vystihuje tohle:
http://bit.ly/1aovO9t

4 hlasy

Aneb... CSSD zamyslete se nad podporou me vlady..

0 hlasů

Pokud si myslite, ze je to pokus o rozstepeni strany socialni demokracie, pak vam reknu, ze jste se oddalili hodne od politicke slusnosti ... ale presne se to nikdy nevi :)))))... lepsi nemyslet !!

3 hlasy

Je to vydírání a nebo ne? Co myslíte, chytrolíni?

4 hlasy

Ne, Němcová ne. Jednak je členkou ODS, což je již samo o sobě v podstatě zločinným aktem, navíc ať mi nikdo neříká, že o všech těch modrých podvodech a zlodějnách nevěděla...?!

15 hlasů

Pan kancléř se asi učí od těch, co chodí inkasovat.........

10 hlasů

Je to jednoduché.Buď opzice podpoří vládu p.Rusnoka a nebo druhý pokus dostane Němcová.

4 hlasy

..toto Mynářovo vystoupení je třeba brát jako "flek na hru proti Bohušovi"...

8 hlasů

Myslím, že ne. Pokud upřednostní stranickost a osobní zájmy, pak si může za vše sám. Nikdo nerozeštve ČSSD, pokud to ona nedovolí.

3 hlasy

..ale on , Bohuš, musí něco udělat...on musí rozhodnout..každé rozhodnutí silně popudí část ČSSD...nepodpoří vládu...naštvou se prozemanovci (Hašek, Škromach..velmi silné křídlo, které jen čeká na příležitost, až si ho daj na talíři)...podpoří vládu...naštve Dienstbiera a spol...ani pražská soc.dem nebude výskat nadšením...ale tihle by to mohli spíš pochopit...alíbí Diensbierovi stínového ministra zahraničí..a pak ho ve volbách nominuje do Strasburgu...

4 hlasy

Nebo to bude jako v té pohádce ," ani oblečená,ani nahá".Zeman splnil co říkal před zvolením.Druhý pokus se už nepočítá.:-) Může to být jakkoliv,ale v hlavě to má perfektně srovnané.

3 hlasy

Bohuš Sobotka má hlavu v pejru...co teď...to je dobrý tah..buď pro Rusnoka, nebo svévolně umožnit 101 hlasů Němcové...

9 hlasů

Jo, rika se tomu Zwickmühle :)))

4 hlasy

To by byla od Zemana pěkná kravina nechat druhý pokus na sestavení vlády Němcové. To potom nemusel Rusnoka pověřovat sestavováním vlády vůbec.

2 hlasy

Je to zastrasovani/vyhrozovani Bud nechate projit vladu sovetskyho-knedlika (rus-nok) nebo tam pojde Nemcova. a ted si vyberte.

5 hlasů

..jsem nadšen, spokojený a šťastný...

2 hlasy

..doufám, že mne admin zase nesmaže, jako tu Dvořákovou...když si dovolila dělat smajlíky z mé velkodušné autority..

6 hlasů

:-)

4 hlasy

Pí. Němcová jako premiér nic moc. ČR přežila už toho hodně, možná by přestála i další devastaci země. Možná by to za tu frašku, jak 101 skládá vládu stálo.Jakou funkci by dostala pí. Peak? Ištván a spol. by byli stíháni, že si dovolili vyšetřovat korupci. TOP a ODS by ještě stihla dosadit své spolustraníky na funkce ve státní správě. Majetek církvím by se vydával bez jakékoliv kontroly a na Ostravsku by tisíce lidí přišli o práci a zřejmě by vznikly nepokoje. ČT by to masírovala, jak máme báječnou zkorumpovanou parlamentní demokracii. Jen se obávám, že v takovém případě to odnese ČSSD, že něco takového svým přístupem umožnila a nevzala v úvahu zájmy občanů ČR.

17 hlasů

Proč by lidé na Ostravsku přišli o práci kvůli restitucím, nějak jsem to nepochopila. Církev potřebuje, aby její majetek vydělával. Budou se muset o památky starat, teď ještě víc, poněvadž jsou (ne už všechny) zdevastovány. Vidím to jinak-soudím podle chování církve u nás. Vznikají školy, gymnázia např. na Velehradě jsou dvě, je tam nemocnice pro postižené, vlastně kromě baziliky všechno slouží lidem. Umírající už nebudou v LDN, kde jim vznikají např. proleženiny, ale v útulných hospicích se svými blízkými. Církev bude ke všem svým aktivitám potřebovat pracující, myslím si a také vítám, že bude majetek vrácen, bude práce, úředníků bude minimum, církev ctí víru, LÁSKU, naději. :-)

0 hlasů

A k Fischerovi: to by bylo křiku, kdyby byl do pravicové vlády jmenován člověk, který právě ve chvíli jmenování zázračně získal 5 milionů? A kdyby je převážně získal od člověka, který právě v době končící Fischerovy vlády získal velkou plynárenskou zakázku a v této době chce další státní několikamiliardovou zakázku na plynové zásobníky na Vysočině? Je jedinou obhajobou Fischera to, že když se takové věci jistě děly dříve, tak se mohou dít dále?

7 hlasů

Fischer je na MF a počítám, že takovou zakázku bude vypisovat MPO a bude o ní hlasovat vláda. Navíc, stranické zájmy mohou sjednocovat, ale zde máme skupinu jednotlivců, kteří přišli a zase odejdou na svá lépe placená místa než ve vládě. To není skupinka politiků, pro které je vláda a parlament poslední štace.

6 hlasů

Já vám fakt nechci brát iluze, ale téměř všichni tímto dosáhli politicky vrcholu své kariéry (asi až na dva), že je nic nespojuje - to je vtip, žádná koalice neměla víc společného, než tato parta (minulost spojená s ČSSD, napojení na SPOZ nebo Zemana..). Nebudeme si hrát na vědmy, ale to vaše pionýrské nadšení mě spíš děsí, proto ještě odpovídám..

7 hlasů

Je to tak. Je to primo desivy jak maji lidi neuveritelne kratkou pamet.

5 hlasů

.... a velike stesti :)))

0 hlasů

Kdo dnes psal, že je otázkou chvíle, kdy promluví k politické situaci "nepolitický úředník Hradu" Mynář?

10 hlasů

....sím, já ne.

2 hlasy

Ta byla jen řečnická, inspektore, ale oceňuji, že jste se přiznal:)))

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov