Prezidentská vyznamenání
Kde jsou Řády bílého lva pro Mussoliniho či Kaddáfího?

31.10.2015 19:50 Původní zpráva

Kdo dnes asi opatruje Řád bílého lva, který byl libyjskému diktátorovi Muammaru Kaddáfímu propůjčen Gustávem Husákem v roce 1978? A kam se zatoulal stejný řád propůjčený prezidentem Masarykem italskému fašistickému vůdci Benitu Mussolinimu v roce 1926?

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • franta kocourek (2 hlasy) 01.11.2015 06:36

    Tři příběhy uprchlíků, kterým prostě neuvěříte. Bez přehánění! ...

  • franta kocourek (1 hlas) 01.11.2015 06:10

    Ve skandinávských zemích jsou s multikulturním socialismem přeci jen...

  • franta kocourek (1 hlas) 01.11.2015 06:24

    Nazývejme imigrační krizi pravým jménem: Je to řízená muslimská...

  • Daša Fuksova (1 hlas) 02.11.2015 19:13

    Jak jsem koupila, tak prodávám. Máme opravdu děravou paměť a na to...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Řád bílého lva propůjčený Bratrskému Vůdci je dneska v rukou teroristů podporovaných Fashingtonem.

0 hlasů


Jak jsem koupila, tak prodávám. Máme opravdu děravou paměť a na to ti nahoře hřeší.

V debatě, která se nejen v České televizi, ale i všech ostatních médiích rozvinula kolem toho, že prezident Miloš Zeman uděluje vyznamenání svým kamarádům, postrádal připomenutí, jak si počínali jeho předchůdci.
„Například Václav Havel v roce 1991 dal Řád Tomáše Garrigua Masaryka Ivanu Medkovi, svému kancléři a příteli. V roce 1997 ho dostala krátce po své smrti Olga Havlová, nicméně proto, že to byla manželka prezidenta. V roce 1998 ho dostala prezidentova kamarádka Vlasta Chramostová, dlouholetá členka KSČ. Stále se připomíná to členství v KSČ, tak já to budu u těch lidí říkat. V roce 1998 dostal Řád T.G.M. Vilém Prečan, který vystudoval Vysokou školu politických a hospodářských věd a specializoval se na dějiny KSČ. V roce 2002 ho dostali Ladislav Lis a Luboš Dobrovský, oba dva dlouholetí členové, funkcionáři a významné osobnosti KSČ,“ připomíná Petr Žantovský.

Neméně zajímavá jména lze najít mezi těmi, jimž Václav Havel udělil medaili Za zásluhy. „V roce 1995 to byla Věra Čáslavská, dlouholetá členka KSČ, Marta Kubišová, přítelkyně Václava Havla. V roce 1998 Jiří Kuběna, vlastním jménem Jiří Paukert, básník a kamarád Václava Havla z Klubu šestatřicátníků. Téhož roku dostal vyznamenání Petr Uhl, významný levicový politik a člen KSČ, v roce 1999 dlouholetá členka KSČ Jiřina Šiklová, v roce 2000 dlouholetý člen KSČ Jaromír Štětina. V roce 2001 dlouholetý člen KSČ, redaktor Rudého práva Jiří Ruml, roku 2002 dlouholetý člen KSČ Ivan Klíma, kvůli jehož negativním posudkům nesměl v padesátých letech publikovat Jaroslav Foglar. Pokud mám správné informace, tak na něj Ivan Klíma psal velmi negativní posudky, takže Foglar byl dlouhá léta mimo publikační možnosti,“ podotýká mediální odborník.
Pokračuje výčtem Havlem oceněných oblíbenců z roku 2002. „Anna Šabatová, dlouholetá členka KSČ, dcera Jaroslava Šabaty, člena Ústředního výboru KSČ. Šimon Pánek, to sice nebyl dlouholetý člen KSČ, nestihl to díky svému věku, avšak byl to přítel Václava Havla, který o něm mluvil jako o svém nástupci.

Tolik Havlovo období, teď vezměme Klausovo.

V něm se u Řádů T.G.M. žádné excesy neděly. V roce 2006 převzaly medaili Za zásluhy Jiřina Jirásková a Iva Janžurová, úctyhodné herečky, které patřily spíše do okruhu příznivců Václava Klause než jeho kritiků. V roce 2008 dostal týž řád Karel Kaplan, historik, který pracoval v aparátu ÚV KSČ v padesátých a šedesátých letech. V roce 2011 obdržel vyznamenání jazzman Emil Viklický, blízký kamarád a velký uctívatel Václava Klause,“

rekapituluje Petr Žantovský.
JE TŘEBA TO POSOUDIT STŘÍZLIVĚ ...

1 hlas

copak cenzore,už ses udělal?

0 hlasů

které pako napsalo ten článek?

0 hlasů

Tento příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze a byl administrátorem odstraněn.

Tento příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze a byl administrátorem odstraněn.

Pane prezidente, zaveďte Řád korunovaného osla pro novináře a jako prvního jím dekorujte Ivana Motýla.

0 hlasů

Tři příběhy uprchlíků, kterým prostě neuvěříte. Bez přehánění!

Příběh první:
Osmnáctičlenná afghánská rodina z Kábulu, která údajně prchá před válkou a vzala na cestu i svojí údajně 105-letou babičku. Jak dojemné, jen páni redaktoři zapomněli, že v Kábulu již řadu let žádná válka nezuří. Korunu tomu nasazuje hlava rodiny, která má vypočteno, že při tolika lidech má měsíčně nárok na 6000 EUR dávek, plus bydlení a lékařskou péči zdarma. Prý se bude mít lépe než v Kábulu, kde musel pracovat. Jeho hlavní starostí je, aby synové chodili do mešity a byli z nich dobří muslimové... a rychlé vyřízení těch dávek a přidělení domu na bydlení. Opravdu doják... Jen připomenu, že podle ministryně Marksové by u nás měla tato rodina nárok na dávky asi ve výši 100 000 korun měsíčně (60 tis přímé dávky, plus příspěvky na bydlení atd) a bezplatné zdravotní peci nemluvě .. a pak, že k nám nebudou imigranti chtít!

http://eportal.parlamentnilisty.cz/Articles/8037-tri-pribehy-uprchliku-kterym-proste-neuverite-bez-prehaneni-.aspx

2 hlasy

Nazývejme imigrační krizi pravým jménem: Je to řízená muslimská invaze do Evropy

Syrská vláda prodává pasy a rodné listy za přijatelné ceny. Mnoho imigrantů nemá ani pas, ani rodný list a odmítají dát otisky prstů.
Jelikož islám je součástí kultury, kde v minulosti měly evropské země kolonie, evropské země si myslely, že muslimové se bezproblémově zařadí do multikulturní Evropy. Nevyžadovaly muslimskou asimilaci, takže v mnoha případech se muslimové neasimilovali.
Jakákoliv kritika islámu v Evropě je označena za rasismus a islamofobii, která je považována za zločin nebo příznak mentální nevyrovnanosti.
Evropské obyvatelstvo má stále právo volit, ale bylo ochuzeno skoro o všechnu volební moc, protože všechna důležitá rozhodnutí se dějí za zavřenými dveřmi v Bruselu nebo ve Štrasburku.
Evropa se vzdala síly, takže pro mnohé vypadá být slabá a pasivní.
Nečekaný příliv tisíců muslimů vyvolává dojem, že tato noční můra bude ještě horší. Bezmocní obyvatelé Evropy sledují, jak politici rozhodují o této situaci za jejich zády.
Lídři Střední Evropy a lid, který žil pod autoritativní mocí, si myslí, že vstup do Evropské unie byla chyba. Vstoupili do něčeho, o čem si mysleli, že je svobodný svět, ale zdá se, že nechtějí být zase pod vlivem zahraničních rozhodnutí.
Ilegální imigranti budou žít ze sociálních dávek, dokud dané státy nevyhlásí bankrot.
Ve všech 28 státech Evropy je nízký nárůst populace. Počet lidí pod 30 let je 16%, tedy 80 milionů lidí. V 22 arabských zemích je počet lidí mladších 30 let 70%, tedy 350 milionů lidí.

http://pravyprostor.cz/nazyvejme-imigracni-krizi-pravym-jmenem-je-to-rizena-muslimska-invaze-do-evropy/

1 hlas

Ve skandinávských zemích jsou s multikulturním socialismem přeci jen o pár kroků před námi. Co jim tento politicky korektní systém přináší? Docela dobře to vidíme na příkladech dvou skutečných příběhů z letošních vánoc. Za jak dlouho se podobných zpráv dočkáme také z naší vlasti?


Je Štědrý den. Den radosti, koled, pohody a dárků pod stromečkem. Ne tak pro dánskou ženu jménem Nanna Skovmand a jejího přítele Madse, jejichž sváteční odpoledne se proměnilo v noční můru.

Mads zavolal taxíka, ke kterému vyšli společně na ulici. Tam však bohužel také zevlovala banda mládeže z druhé generace afrických imigrantů. Zřejmě se nudili a tak začali zcela bezdůvodně Madse i Nannu napadat. Dostala pár facek i ran lahví do hlavy. Snaží se bránit, ale mezitím přichází další potomci multikulturně obohacujících somálských imigrantů, kteří nesou ze sklepa kolo s železnými řetězy na uzamčení, nadávají blonďaté Nanně do kurev a přidávají kopance a údery železnými řetězy. Mads křičí, Nanna pláče a chce utéct. Nakonec však jen zůstává ležet a banda propadá panice, že ji zabili. Snaží se ji odtáhnout pryč. Žena ztrácí vědomí … Po čase procitá ve velké kaluži krve. Vlastní kaluži krve. Cítí, že je něco špatně na její tváři, krev ji teče z hlavy i z dalších zranění po celém těle. Výsledek je děsivý. Rozbitý obličej, vylámané zuby, rány muselo napravit 16 stehů.

http://pravyprostor.cz/skandinavske-vanoce-2014-multikulturni-a-nevesele/

1 hlas

Článek je typickým "dílem" pito.mého motýla.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov