Exprezident
Klaus: Němci dosáhli dominance, o niž marně usilovali ve válce

28.03.2015 06:55

Oslabení pozice národních států v Evropské unii vedlo podle českého exprezidenta Václava Klause k úbytku demokracie a evropská integrace naopak výrazně posílila pozici Německa. Klaus to řekl v přednášce na Panevropské vysoké škole v Bratislavě.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jiří Dostálek (13 hlasů) 28.03.2015 08:18

    Ruský poskok promluvil, ale o korupci a amnestii ani muk.

  • Petr Vonásek (10 hlasů) 28.03.2015 08:06

    Francie a Německo jako lídři EU by měli zaujmout jednotný postoj...

  • Jan Novak (10 hlasů) 28.03.2015 09:46

    Nejhorší je Německo řízené USákama.

  • Martin Macháček (8 hlasů) 28.03.2015 08:45

    Na rozdíl od tuneldědka to občané vědí už dávno.

  • Martin Macháček (8 hlasů) 28.03.2015 09:03

    Škoda že to nevěděl, když český průmysl prodal do rukou zahraničního...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

S Německem má pravdu, ta dominance hospodářská a stále víc i politická (zatím ještě ne vojenská) je zřetelná.. Čeho nedosáhly německé tanky, dosáhly německé banky. Zatím je tam demokratický režim, ale co kdyby se to tam zase nějak zvrtlo?

0 hlasů

Teď se neřeší amnestie, ale demokracie. Fakt je, že přestává záležet na tom, koho zvolíme.
Nad ČR jsou ještě vyšší páni, zvolení z celé EU, kteří mohou rozhodovat o našich osudech bez ohledu na výsledky našich voleb a tím přání naše. Mohou nás i zatáhnout do války, ať si to přejeme nebo ne. Pak ty naše volby ztrácejí smysl.

1 hlas

Moje řeč. Svoboda a demokracie v podání kapitalismu ukazuje, že ať zvolím tu či onu stranu, tak je to pořád stejné. A volby jsou pro blbečky, kteří si myslí, že něco změní. My můžeme ve volbách pouze určit, kdo budou moci v dalším období krást. Poděkujme Havlovi, že nám takový systém zavedl. A Klausoví, že to dotáhl do konce.

1 hlas

História dáva stále viac a viac za pravdu Klausovi.
Výšklebkovia čo ho hanili, ho hania ďalej bez štipky sebareflexie.
Klaus, Zeman. Vzdelaní, inteligentní ľudia. Porovnajte to so Slovenským úžerníkom, diplomovaným pumpárom Kiskom. Ten otvára hubu, zdôrazňuje hlas, divadelná gestikulácia ale nemá žiadnu hlbšiu myšlienku. Len frázy.

1 hlas

Kdybys mi to neřekl, tak ani nevím, jak se ten váš president jmenuje, a už vůbec by mě nenapadlo psát na drátenické weby své vyznání. holt slovačiska jsou vlezlí, dostali svou republiku a ještě jim to nestačí. kočovný "národ".

0 hlasů

Ještě chci podotknout, že uznávám, co jediného pro naší republiku dobrého udělal, že se zbavil toho chvostu na východě, ikdyž i to bylo , jak vidno, marné.

0 hlasů

Klaus ,jak to,že nedělá part´áka Kájínkovi za ty jeho pochybný privatizace? Pokus omyl?

1 hlas

Němci dosáhli dominance prací a pílí a Klaus dosáhl opovržení a pohrdání svou absolutní schopností podvádět, lhát, krást a hrabat jen pro sebe a své kamarádíčky.

5 hlasů

'Němci dosáhli dominance prací a pílí..." Nemělo by se ale zapomínat, že nikdy nikomu nezaplatili ani fenik válečných reparací za 2. sv. válku. Pokud by platili za škody způsobené vyvoláním 2. sv. války, tak by na tom dnes byli pravděp. o něco hůře.

2 hlasy

Jak říkáte, dosáhli toho naší prací a naší píli. A doma za ně dřou arabi.

3 hlasy

Všeználek dává o sobě příliš často vědět. Je dost pravděpodobné, že rozjíždí prezidentskou předvolební kampaň, vždyť se nechal slyšet, že pokud bude opravdu, ale opravdu poptávka, pak o tom bude uvažovat.

Hlavně ať se nemluví o amnestii, kdy mimo jiné poškodil oběti H-systému!!!

2 hlasy

Á všeználek opět rozdává rozumy , že ho ještě někdo vůbec poslouchá

4 hlasy

Bohužel, po r. 89 jsme věřili, že se odehraje v oblasti společenské a ekonomické pokrok. Zbavíme se těch blbých komoušů, co neumí hospodařit a lezou rusákům do řiti. Jenže Hakl Vejkl to všechno totálně zdemoralizoval a na tomto podkladě Klaun ekonomicky celou zemi zdevastoval. Průmysl nemáme, všechno co mělo nějakou hodnotu patří Němcům, církvi, gaunerským politikům, vexlákům, tunelářům, korupčníkům a mafiánům. Němci nás nepřehlíží jenom tehdy, když potřebují někam odvézt odpad. Celá staletí naši předkové bojovali a umírali za svou zem. A Hakl Vejkl s Klaunem naši zemi rozprodali a nechali rozkrást. Povedlo se jim to během velmi krátké doby a proto vstoupí do dějin jako to nejhorší, co se v zemi České vyskytlo.

7 hlasů

Jsme demokratický stát.Svoboda slova, tisku , pohybu je zaručena.Obchody jsou plné zboží.Cestovat se může po celém světě.Životní úroveň není srovnatelná se západem a je to vinou komunistického režimu a Ruska jehož jsme byli kolonií.Je mně 73 let, jsem spokojen.A ty píšeš, že jsi byl proto komunistům. ale slovník máš jako Semelová

2 hlasy

Tak už chápu Vlku, proč si dnešní dnešní mladí lidé neváží starších a nemají k nim úctu. Fakt se nedivím.

0 hlasů

Osobně to pane Vlku vidím trošku jinak.To že nastal stav ,co popisujete bylo spouštěčem fašistické Německo,potažmo rozdělení vlivu mocností.Pak se dá teprve hovořit o tom co píšete.Možná kdyby nebylo Mnichova,bylo by Československo ekonomicky jedno z nejsilnějších států Evropy.Připouštím,že se dá historie ohýbat k obrazu svému.:-)

1 hlas

..Němci na rozdíl od nás podporují svoji vládu a necítí se neustále někým poškozovaní a ubližení...tento pozitivismus je žene dopředu oproti ostatním...

1 hlas

To není všechno, dál jsou také díky nezaplacení válečných reparací, nevrácením peněz Řecku, teď zase pro změnu nechtějí vrátit naši naftu.
Jinak také bych rád podporoval naši vládu, kdyby pořád někomu nelezla do řiti.

1 hlas

především válečné reparace za I.SV to byly, co bylo v prvotním základu vzniku II.SV. Kloboučníku z Richardova.

0 hlasů

Šimurdo, ty to máš opravdu v té hlavě vykradeno, když takto srovnáváš Němce a Čechy. Také, co jiného od tebe očekávat. A zítra se běž pomodlit do chrámu Sv. Zdislavy v Prostřední Bečvě a popros, aby ti Pán odpustil. A po cestě zpátky se zase vožer jak vždycky.

3 hlasy

..starému Klausovi jakoby to vadilo..on chce porád nosit nějaké kostky na barikádu... ale já na rozdíl od Ukrajinců nechci bojovat a protivit se největšímu hospodářskému partnerovi...

0 hlasů

..... partnerovi, kterému sloužíme a platíme, aby nás nechal aspoň dýchat. Prý partnerovi..... jsme pro ně jenom drobná dílna, kde nám nařídí co a kolik máme pro ně vyrobit.

4 hlasy

Já bych naši zemi nazvala jediným možným výrazem, a to předlužená KOLONIE bez majetku a my jako občané otroci za třetinové platy proti Německu.

2 hlasy

Klaus to řekl zabaleně. V podstatě se Germánům podařilo to, oč usiloval Hitler. Rozdíl je jen v tom, že Hitler to chtěl násilím, kdežto nyní jsme se odevzdali dobrovolně. A navíc Německo je dirigováno Říší zla - hnUSÁky, Kteří z toho získávají. Na př. ze sankcí na Rusko nařízené Říší zla.

3 hlasy

Je to ještě horší, Hitler se musel o nás také starat, abychom pro něj mohli pracovat. Teď si vyzobali pouze rozinky a o zbytek se postarejte sami!

1 hlas

S Německem na věčné časy a nikdy jinak!!!

0 hlasů

..jsem nadšený, spokojený a šťastný...

0 hlasů

..němce a Německo mám rád...

0 hlasů

Můžeš se zam odstěhovat. Aspoň tady bude o jednoho blba méně.

5 hlasů

Kdyby se všichni "blbové" odtud vystěhovali, tak byste vy bolševický chytráci, vychcípali hlady!

0 hlasů

Nejhorší je Německo řízené USákama.

10 hlasů

Troubo, z nemeckeho cecku saje ceska republika a zivi vas, ty lenive panslovany. .

0 hlasů

Za deset bodů.

2 hlasy

Panevropská VŠ v Bratislavě? :-)))) Tak to je přesně místo pro tohoto "profesora" :-))))))

3 hlasy

Názory zlodějů, mafiánů a navíc duševně nemocných narcisů zásadně nečtu.

5 hlasů

http://vtipy.netroof.eu/item/6537/narcismus/

0 hlasů

a presto vam vase obsese vk neda abyste sem neco nenapsal ze :)))

4 hlasy

To je první názor Klause s kterým souhlasím." Asi jsem také ruský poskok,jak tady někdo napsal o Klausovi".:-):-)

8 hlasů

Jsou to jen obecné kecy. Prostě klausovina...

4 hlasy

mozna receno obecne a nekonkretne, ale je to fakt. kdyz si vzpomenu na dobu rekneme nekdy do roku 2001-2 a porovnam s dneskem, tak to neustale koukani statu a uredniku mi pres rameno, strkani nosu do talire a smatrani v me kapse me uz zacina dost unavovat.
sice si mohu gratulovat, ze jsem relativne svobodnejsi nez vetsina lidi tady protoze se snazim jakykoliv styk a komunikaci se statem minimalizovat, ale i presto ten tlak toho co bych mel rikat, jak se chovat, co delat a jak myslet pocituju cim dal vic. mozna je to pouze subjektivni pocit a jsem paranoidni, ale zkratka to eurosocialisticke korektni smerovani mi vubec nesedi.

3 hlasy

Když úředníkům dáš volnost a podáš prst, tak ti schramstnou celou ruku. Obávám se, že polovinu věcí, které naši úředníci po nás chtějí, EU vůbec nevyžaduje a na EU se pouze vymlouvají. Je také třeba uvážit, že Moskvě by se velice hodilo, kdyby se EU rozpadla a tak nikdy nevíš, odkud ta propaganda proti EU pochází. Myslím, že není rozumné z EU vystupovat, ale pokusit se ji změnit a omezit její přílišné zasahování do záležitostí národních států...

1 hlas

EU je nesmysl, na který jsme naletěli resp. byli naletěni. To ale ještě neznamená, že budu oslavovat Klauze, jehož představa vlády by byla stejně špatná.

5 hlasů

to samozrejme chapu, take nemohu vydychat jeho vahani s privatizaci bank, spolceni s bobosici nebo oposmlouvu. to ale neznamena, ze kdyz rekne rozumny nazor ci udela analyzu situace podle reality, ze budu jecet jak podsvince protoze to rekl vk. s mnoha jeho nazory se myslenkove sejdu a navic mi vyhovuje, ze se je neboji rikat coz se dnes nevidi.

1 hlas

Ano, já se z Klauzem také často sejdu po té, co tady začala řádit EU resp. její lokální poskoci. Jenže Klauz nepředstavuje žádnou alternativu. Možná by u koryta tolik nemlaskal, ale jinak je pro stát stejně škodlivý. Kdybych nevěděl, jak Klauz vládnul, asi bych byl jeho přívrženec. Ale jelikož to už vím, tak nikoliv.

1 hlas

Na rozdíl od tuneldědka to občané vědí už dávno.

8 hlasů

Klaus mívá dobré postřehy, ovšem odpovědí mu bývají většinově posměšky na jeho osobu..To se zřejmě už nezmění..

1 hlas

EU je nesmysl, na který jsme naletěli resp. byli naletěni. To ale ještě neznamená, že budu oslavovat Klauze, jehož představa vlády by byla stejně špatná

2 hlasy

hloupi lide slysi na koblihu a tricet kacek u doktora, pro ty jsou analyzy vk prilis slozite na pochopeni viz napriklad dostalkovo blaboleni o amnestii jejiz vyznam nepobral a staci mu co mu predzvykal blsek a n@va.

1 hlas

Ruský poskok promluvil, ale o korupci a amnestii ani muk.

13 hlasů

ON to myslel "dobře" ! ! ! ! !

http://vtipy.netroof.eu/item/9564/klaus-lidumil/

0 hlasů

Francie a Německo jako lídři EU by měli zaujmout jednotný postoj proti jestřábům jako je např.John McCain nebo generál Breedlove a nedovolit aby se Evropa stala světovým kolbištěm.

10 hlasů

Posílení vlivu Německa se fakt nebojím, ale z východu mám větší obavy. A taky se bojím, abychom si to jako vždy v minulosti nepokazili. Na to jsme přeborníci.

3 hlasy

Také se podívejte okolo sebe, jak agresivní germánské kmeny likvidují Evropu.

6 hlasů

... ty si blbej :)))

0 hlasů

Ten mečivý hlas říká v poslední době jen pravdu.

4 hlasy

Škoda že to nevěděl, když český průmysl prodal do rukou zahraničního kapitálu, především Němců.

8 hlasů

A co Klaus prodal Němcům? Škodu MB prodal Pithart, a dobře udělal, Klaus za korunu prodal Škodu Plzeň Saudkovi a kopřivnickou Tatru nacpal do privatizace...
Následně nechal vytunelovat skoro všechny banky a privatizační fondy, a zakončil to amnestií...

3 hlasy

jesteze tu vk mel absolutni moc a zadna vlada, natoz koalicni, zadna snemovna ci senat nebyly a mohl prodavat co se mu libilo.
ze vy budete jeden z tech co si mysli, ze privatizace take vymyslel a zrealizoval sam :)))

0 hlasů

Ty asi nepamatuješ 90. léta. Tehdy si Klauz opravdu mohl dělat, co chtěl. A nikdo si netroufnul proti tomu ani něco říct.

2 hlasy

prave ze je pamatuju a pamatuju si ty valky s luxem ci kalvodou ve vlade nebo rumlem, mlynarem a dalsimi v ods. k prodejum ci zakonum potreboval psp kde mela ods v nejlepsich casech vk snad jen kolem 60-65 lidi

1 hlas

No tak to byl vnitrostranický boj v ODS. Lux se často tvářil, že Klauzovi oponuje, ale nikdy proti němu nic neprosadil a v podstatě souhlasil. Asi mu stačilo, že lidovci můžou potichu rozkrádat armádní zakázky přes Kalouska, o čemž Lux taky musel vědět. Stejně tak falešný Judr Kalvoda. Plno keců (v jeho případě takovým zvláštním způsobem nekonkrétních), ale skutek VŽDYCKY utek.

3 hlasy

Má sice pravdu, ale stejně mi spíše umírněná zahraniční politika Němců, se kterými pracují ve shodě Francouzi, například ohledně jejich odporu k agresi v Iráku nebo snahou o zastavení války na Ukrajině a o zmírnění konfliktu s Ruskem, připadá mnohonásobně rozumnější a pro přežití Evropy rozhodující, než agresivní, konfrontační politika amerických jestřábů a jejich poskoků z Británie, Polska, ČR, Pobaltských států, která bohužel nyní dominuje EU a která vede Evropu do neštěstí. Nejdřív proti nám tato agresivní politika postavila skoro celý Islámský svět a obrátila na Evropu pozornost islámských fanatiků, a teď jestřábi rozpoutali i novou studenou válku s Ruskem. Pokud je tu alespoň nějaká protiváha proti této politice v podobně silného Německa a taky Francie, Itálie a dalších států v jižní Evropě, tak zaplať pánbůh za to.

4 hlasy

Umírněná zahraniční politika? Bože, kam jsi dal oči, uši a rozum?

2 hlasy

Typický přizdisráčský postoj. Zalézt na chatu, na chalupu, do hospody pod stůl, snad si mě tam nevšimnou. Ale všimnou, nakonec vždycky všimnou.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov