Služební zákon
Lex Babiš? Cynické opovrhování právním řádem, hřímá Kalousek

20.01.2014 15:14

Opoziční TOP 09 a Starostové se pokusí prosadit zamítnutí novely služebního zákona už v úvodním kole sněmovního projednávání. Předseda klubu Miroslav Kalousek označil normu na pondělní tiskové konferenci za "lex Babiš". Svolání mimořádné schůze dolní komory, která začne v úterý, pokládá Kalousek za účelové.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Blanka Köhlerová (21 hlasů) 20.01.2014 15:55

    Já myslím, že Kalousek je ten poslední, kdo by tady měl hřímat! Z...

  • Edgar Degas (20 hlasů) 20.01.2014 15:23

    Když má stb peníze, lustrační zákony ani bohumínská usnesení nejsou...

  • Jarda Horník (19 hlasů) 20.01.2014 15:29

    Jestli tady někdo spustil "křižácké tažení" proti důchodcům a...

  • Edgar Degas (19 hlasů) 20.01.2014 15:22

    Ještě Grebeníčka ministrem vnitra a balím kufry.

  • Richard Petros (19 hlasů) 20.01.2014 15:26

    Babiš si nejdříve koupil voliče, teď si kupuje přístup k moci a za...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Kalousek má pravdu.

0 hlasů

nikdy se nevyresila vražda Kalouskova svagra....

0 hlasů

Nám především chybí "lex Kalousek " , který by shrnul a sečetl Kalouskovy zločiny a poslal jej definitivně na doživotí do vězení !

1 hlas

Pane Loskote - to jste vystihl perfektně !!!

0 hlasů

Těžko se vyjadřovat k vystoupení pana Kalouska na ČT 24,když stále opakoval dvě věty.

3 hlasy

Že se nestydí..Kalousek a odvolává se na právní řád ! Terorista, který zastavoval letadlo, podle zařídil vyhazov Lessyho, Parkanovou hraje do autu a kamarádovi Karlovi prominul několika milionovou penalizaci.....................

5 hlasů

Z toho si nic nedělej, kalousku. Babiš bude ministrem i bez lustračního osvědčení, zákon nezákon. mládek bude ministrem i bez bezpečnostní prověrky atd. Levice si s tímto nikdy hlavu nelámala. mládek např.dá dostavbu temelína rusům a ještě nějaké jejich agentce v posteli vykecá veškerá státní tajemství. Ale jeho voličům to nevadí, voliči čssd jsou stejně víc rusové, než češi. Holt takto dopadly volby. Tohle slušná země jen tak nebude, protože slušnou zemi dělají slušní lidé. Ale když je většina populace hloupá, neochotná si řídit život, tak co s tím chceš dělat? Průmysl dají ruskému agentovi, finance českému oligarchovi s dominantním postavením na trhu potravin (ano, to je skutečně ten pravý, kdo se bude starat, aby lůze nezdražoval junior a aby v párcích nebylo příliš mnoho masokostní moučky :-) Takže tohodle pána si zvolili, aby mohl ještě lépe produkovat své potraviny (lépe rozuměj efektivněji, rozuměj levněji, s většími dotacemi, s informacemi o konkurentech a s úřednickým aparátem ministerstva za prdelí). Marxistka marksová na mpsv už je jen třešnička na dortu, on ten dinzbír taky není o nic lepší, jeho největší starost je, aby homosexuálové mohli adoptovat děti, jiné problémy totiž tato země nemá. Jo a pak ještě aby se tu zavedl islám nebo cokoliv, jen ne to, co tu 1000 let fungovalo a přivedlo nás na relativní vrchol ekonomicky a technologicky. Společensky koneckonců taky, po nějakém tom upalování ve středověku jsme nakonec dospěli k tomu, že si lidského života vážíme a že různé názory a pod. tolerujeme, nekamenujeme lidi za něvěru, nenapichujeme je na kůl pro homosexuální teplení, neusekáváme jim hlavy pro konverzi k jinému náboženství nebo ateismu. Ale vem to čert, teď je u moci kupředu levá a hotovo. Mládek, babiš, dinžbír, marxová... Asi tam těch politruků bude víc. Mě to po dobu vlády čssd nezajímá. Po dobu vlády čssd budu hledět na to, abych platil co nejnižší daně, protože porporovat homosexuály, muslimy, globální oteplování, kvóty na počet žen v politice, rusko, palestince apod., to není můj program, hodlám na něj přispívat v nejnižší možné míře. Státu budu dobrovolně platit zase tehdy, až bude ne dělat něco pro mě, to po něm ani nežádám, ale až mě alespoň přestane nenávidět a házet miklacky pod nophy. Teď, s vládou čssd, se stávám veřejným nepřítelem. Jsem podnikatel, umím se o sebe postarat, aniž bych někoho okrádal, nejsem rusofil ani nemiluju al kajdu, nejsem sice katolík, ale fandím katolické církvi, z historických důvodů, vděčím jí z velké části za to kdo jsem, nenechávám se manipulovat primitivními články v bulváru, no prostě zrůda, pro levici naprosto nepoužitelný člověk :-)

3 hlasy

Pane Kociasi jste ideově pevný, ale poněkud zpožděný. Když Kalousek řve, tak vždy kryje nějaký zločin, viz třeba Parkanová a letadla CASA. A proč myslíte, že Kalousek, člen Ústřeního výboru Národní fronty od roku 1984 má čisté lustrační osvědčení ?
A bude jen dobře, když Babiš přijde na ministerstvo financí a podívá se na finančně-analytický útvar a generální ředitelství cel. Kde myslíte, že na MF má mafie největší zastání?
A Temelín, vy jste odborník na jadernou energetiku? Zřejmě tedy chcete. abychom se stali zkušebnou pro americko-japonský prototyp reaktoru.

1 hlas

...mám dojem pane jestli jste na Čt 24 poslouchal ty bláboly od Mencla tak jste je převzal ale ještě mi tam něco schází ohledně geniality KS.....

5 hlasů

Dobrý den. Trochu odbočka. Jsem rád že nejsem sám. Taky máte ten pocit, že 23.12.2013 se Menzl totálně znemožnil a přiřadil se k českým komediantům, kteří se domnívají, že dík úspěšnosti ve svém oboru, chápou i neobjasněné zákonitosti hlubokého vesmíru a díky své osvícenosti poučují ty kteří jim pouze svými daněmi přispívají na každoroční Karlovarské ejchuchu. To už tady pak zase neplatí - každý za své ...

6 hlasů

"fandím katolické církvi, z historických důvodů, vděčím jí z velké části za to kdo jsem"
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/vatikan-kumpanem-nacistu-papez-chce-otevrit-archivy_295418.html#.Ut1dNX-LrGg

5 hlasů

Drž pec !

2 hlasy

Kdyz dokazali Cesi "lex Schwarzenberg" po valce prihnout, pak umit ted take "lex Babis" odehnout. Lhani a manipulovani byla a je v Cechach pevna soucast politiky.

1 hlas

lex Schwarzenberg "partyzán"! Havel dávno odehnul, jen tak na okraj !

4 hlasy

Plácte blbosti, nic o tom nevíte a jen plácáte a plácáte. Zkuste trochu gůglovat, zjistěte si, jakého majetku se týkal Lex Schwarzenberg a jaký majetek byl Karlu Schwarzenbergovi vrácen. Takhle jste jen za idiota. Proč vy komunisti musíte pořád lhát...?

1 hlas

Narod se semkne, aby mohl estebak do vlady :))))... Ceho ja jsem se to dozil :)))

3 hlasy

Aha! Vrah duchodcu krici: " chytte vraha!" Koukam, ze mu po teroristickem odsouzeni ozralisty (neplest se slovem teroristy) stoupl hrebinek.

4 hlasy

Nevim, co stouplo tobe, ale v poklopci to s jistotou nenajdes:-)

5 hlasů

Meli jste dnes rudi soudruzi prujem? Ano. Kalousek vam namichal projimadlo do bucku. A bude hur:-) Az vam to bude michat Bohousova particka:-)

4 hlasy

Škoda slov pro tohodle převlíkacího panáka. Číst ho nemusím. Dobře že je v opozici, špatně že je vůbec vidět.

5 hlasů

Tak se napij milousovice a treba uz ho nikdy neuvidis:-)

5 hlasů

Každý chvilku tahá pilku Kalousku. Ty už ses natahal dost. Každé svinstvo se vrací.

7 hlasů

Vy jste evidentne dotahal 17.listopadu 1989. A nebyla to pilka ale peknej vobuch:-)

7 hlasů

Když Kalousek mluví o cynickém opovrhování právním řádem, tak s tím má svoje bohaté zkušenosti z doby, když byl ve funkci.

11 hlasů

No nemělo by být těžké na tuto figurku najít přesvědčivé argumenty že má vlastně už být v teplácích.

6 hlasů

Arcikokote,ve vládě jste již s agentem seděl a nevadilo vám to.

7 hlasů

Kalousek patří spolu s Dukou k nejvíce nenavidenym politikům. Za podvod názvu církevní restituce.

14 hlasů

Kalousku, nezapomínej na Boží mlýny ! ! ! ! !

http://img15.rajce.idnes.cz/d1502/9/9312/9312948_d6941ba919f40138f9145e7c083279ae/images/Bomlny.jpg?ver=0

4 hlasy

8-)

0 hlasů

Kalousek ale klidně může špatný zákon přehlasovat, stejně jako mohla opozice přehlasovat jeho zlodějnu nazvanou církevní restituce.

12 hlasů

Demokratické diskuzní křídlo zde na serveru vyzývá všechny poslance a senátory: bude-li Parlamentu návrh na zrušení lustračního zákona předložen, neuposlechněte případný nátlak vašich stranických vedení, poslechněte své svědomí, braňte svobodu společenství a hlasujte proti takovému návrhu!

10 hlasů

Ano, braňte svobodu a takový zákon, jako je lustrační je nutné novelizovat, tak aby bylo jasné, že utrum mají aktívní spolupracovníci stb, tj. existují důkazy, že někoho udávali a ne jen nějaký zápis v nějaké knize. To není důkaz o tom, že ten zapsaný byl fízl!

12 hlasů

Jaké můžou mít svědomí prodejné děvky typu Komárka a Stropnického,které se nechají koupit estébáckým práskačem?

9 hlasů

Jaké můžou mít svědomí prodejné děvky typu Komárka a Stropnického,které se nechají koupit estébáckým práskačem?

2 hlasy

Tady alespoň vidíte, proč nemohl být zvolen Schwarzenberg za prezidenta a tudíž tam máme Zemana. Schw. během své politické pouti napříč stranami byl v době konání volby zrovna maskotem Kalouska. A i kdyžho zde jeho zdejší fanklub vynáší do nebe, Kalousek proti sobě poštval značnou část voličstva a to mu nedovolilo vládnout nám z hradu prostřednictvím knížete.

Tak je to správne, tak to má byt.

11 hlasů

Já myslím, že Kalousek je ten poslední, kdo by tady měl hřímat! Z toho jeho hřímání se budeme vzpamatovávat ještě dlouho.

21 hlasů

Já doufám,že se komoušské babky nebudou cítit v tomhle státě už nikdy dobře,protože až jim bude fajn,tak bude zle zase mně.

7 hlasů

No a protože těch, co si za Kalouska hodně pohoršili je většina, proto dnes Kalousek nevládne

10 hlasů

Já jsem si taky pohoršil,ale protože nejsem padlý na hlavu,tak vím,že se mám hůř kvůli světové hospodářské krizi a ne kvůli nějakému Kalouskovi.Tohle ovšem příznivcům Laloka a Bohouška tak nějak nedochází a vlastně ani nikdy nedojde,protože se bez státu nedokážou ani pořádně vykakat.

7 hlasů

Já jsem si taky pohoršil,ale protože nejsem padlý na hlavu,tak vím,že se mám hůř kvůli světové hospodářské krizi a ne kvůli nějakému Kalouskovi.Tohle ovšem příznivcům Laloka a Bohouška tak nějak nedochází a vlastně ani nikdy nedojde,protože se bez státu nedokážou ani pořádně vykakat.

0 hlasů

Vašíku, tak si kvalitní skokan na špek a takové hlupáky TOP 09 potřebuje !

2 hlasy

Pana Kalouska nemusím, ale v tomhle má pravdu.Kvůli estébákovi tvořit zákon, to je výsměch demokracie a bude pro smích EU.Kéž se ODS vzpamatuje a odrovná estébáka

14 hlasů

To by museli mít zajímavějšího vůdce než Fialu,u jehož nudných akademických projevů normální člověk akorát usne.Nesmyslně vykopli Topola,se kterým ODS dosáhla nejlepšího výsledku ve volbách a nahradili ho pološíleným Nečasem a teď zase intelektuálem žíjícím kdesi v oblacích.Nevypadá to s nima vůbec dobře,nic nepochopili a zřejmě na to časem dojedou.

3 hlasy

To by museli mít zajímavějšího vůdce než Fialu,u jehož nudných akademických projevů normální člověk akorát usne.Nesmyslně vykopli Topola,se kterým ODS dosáhla nejlepšího výsledku ve volbách a nahradili ho pološíleným Nečasem a teď zase intelektuálem žíjícím kdesi v oblacích.Nevypadá to s nima vůbec dobře,nic nepochopili a zřejmě na to časem dojedou.

0 hlasů

LEX Kalousek, to je ten hňupýžď. co svým potrefeným fanoušům nabulíkoval, že každý správný pravičák ve vládě zvedá daně minimálně jednou za rok a oni mu za to bezesmyslu plácají a volají hurá na všechny strany.

7 hlasů

Asi se budete hodně divit až Vám ČSSD zvedne daně, jak předzvěstují, a Babiš to s hnutím podpoří.

14 hlasů

Ale oni to přeci měli a mají v programu na rozdíl od idiota Kalouska, kterého odstřihli od moci a z něj se stane kreatura podobná Zemanovi. A jako korporace nebo banka se zrovna necítím.

5 hlasů

ČSSD to měla v programu, pan Babiš říkal že naopak bude daně snižovat. K tomu jak tedy chce zaplatit své sliby se již nevyjádřil.

15 hlasů

Kalousek taky sliboval hory doly, škrtil platy, zvedal daně a státní dluh přitom nerušeně rostl dál. Babiš má stejnou šanci se znemožnit jako ji měl a jak ji taky Kalousek využil. Teď už jen tlachá a buší pěstičkou do stolu.

6 hlasů

Haraším jsi vedle.Kdyby ti nějaký zbytek paměti sloužil,tak nemůžeš napsat
takovou stupiditu.Tváříš se jako inteligent,ale tím nejsi.Jinak by si nemohl
vypotit Zemanovskou lež.

0 hlasů

Jsem zvědav,jak dlouho vydrží bývalým voličům ODS a TOP 09 jejich nadšení pro Bureše,který podle jejich slov "kdoví jestli vůbec práskal,je to podnikatel a tak prý nedovolí socanům šikanovat a okrádat střední třídu,jeho firmy prosperují a tak prý to tu dá dokupy" atd. Podnikatel nepodnikatel,je to starý komoušský bonzák a mentalitu má pořád stejnou,miliardy z něj žádného fajn chlapíka neudělají.

6 hlasů

Já mám pocit, že byl Babiš zvolen tak nějak napříč celým spektrem, prostě těmi, kterým stačí pár siláckých slibů a kterým nevadí podepsaná spolupráce (což jsou více ti levicoví a pak ti, co mají sami máslo na hlavě a bagatelizují ho). Všimněte si, že i v této diskuzi se levičáci odmítají zabývat podstatou věci -že Babišovi nebude spolupráce překážkou -ale zase Kalouskem. Taková zabedněná zaslepenost.

7 hlasů

Jestli to nebude madam tím, že Kalousek vám i v době krize ponechal, nebo ještě přidal, zatímco zaměstnance a důchodce obral prokazatelně o desetitisíce. A to vše pod heslem, že krize nás bude bolet všechny. Jeho chráněnci vydělali, my jsme o spoustu peněz přišli, tak ho nechceme., Co je na tom k nepochopení?

14 hlasů

Pro lidi, jako jste vy, bylo jednoduché ještě donedávna svést i to, že prší nebo vám nechutnal oběd - na Kalouska. Bude načase, pane, obměnit reperoár, tento už je ohraný, ale on se zase někdo najde, na koho svedete všechny své trable. Proč jste si dávno nevybral zemi, kde jde všechno jako z učebnice? Jen napište, která to je, jistě to nebude žádná, které se hospodářsky a hlavně morálně aspoň na chvíli zmocnila komunistická sebranka. Hezký den:)), jestli máte aspoň jeden osobní důvod se z něčeho radovat.

6 hlasů

Vážená, nějak vám unikl fakt, že ten vámi oslavovaný ekonom vesmíru udělal ránu přes bilion, nechme stranou krizi, všechny okolní státy byly nad nulou růstu, akorát my "úspěšně" cca 2% propadu a ještě nám ten zmetek nadělil restituce. Doufám, že jste hodně mladá, protože ti mládežníci, kteří ho dnes oslavují, budou platit nejvíc, takže ať hodně vyděláváte, ať můžete hodně za šmejda platit. Víte, připomínáte mi vysokoškoláky, kteří poslechli "zabít dědka, bábu" a pak demonstrovali, když jim hrozilo školné.

14 hlasů

A to, jak se snažíte charakterizovat své oponenty a dát jim nálepky všeho druhu - to je oficiální věštecká činnost, a nebo to máte jako koníčka s křišťálovou koulí? Děkuji za text, ale já věštkám nevolám:))

3 hlasy

Tady se jedná o skutečnost, že Kalousek byl odpojen od zdroje moci.Když kníže prohrál volby,začal sešup a ten pokračuje. Nervozita pana Kalouska je oprávněná, ukazuje se, že ten jeho analytický útvar sloužil jen zájmům jeho a TOPu. Nejde o svádění na Kalouska, jedná se o reálný stav, kdy TOPisté Kalousek, Drábek a Šiška si hospodařili tak, že se jim nějak nelíbí, když už nejde hospodařit stylem S karet, zadávání IT zakázek podle známostí atd. K nervozitě je rozhodně důvod. Proto jim a některým diskutérům vadí pan Babiš a nová koalice. Holt ono to válcování muselo jednou končit.






6 hlasů

Ale mezitím ty zákony ohneme a upravíme
klidně kvůli stbákům předěláme třeba i ústavu... to by jeden blil

16 hlasů

...jedá se ale o 10 let starou věc a najednou takovej humbuk....

2 hlasy

...už se těším na LEX Kalousek a v tom by byl čert,aby se na tebe něco nenašlo na bývalém pracovišti....

8 hlasů

Fisher hledal a nic nevyškrábal. Pochybuji, že něco tedy k nalezení vůbec je.

6 hlasů

Fischer si nechtěl pálit prsty, vyhodil jen toho oblíbence Kalouska daňového podvodníka Šnábla. Ale Babiš to tam určitě najde, Kalousek ho k tomu už dost nabudil.

7 hlasů

Babiš si nejdříve koupil voliče, teď si kupuje přístup k moci a za chvíli si koupí i celý stát a bude jej řídit jako "firmu". Což znamená, že jak bude občan pro stát nevýdělečný tak bude vyhozen. Možná pro důchodce a dlouhodobě nemocné koupí nějaký ostrov, kde je uklidí jako chtěl Hitler "uklidit" židy a víme všichni jak to dopadlo.

19 hlasů

Jestli tady někdo spustil "křižácké tažení" proti důchodcům a dlouhodobě nemocným, tak to byl právě Kalousek

19 hlasů

Horníku, ty jsi ještě nikdy nenapsal něco, co by nezavánělo demagogií. I "vůl" ví, že dostane jen tehdy, když si hospodář na to vydělá.Pan Kalousek šetřil a ty určitě nevíš, co slovo "šetřit" znamená.

5 hlasů

To nasere. Ještě donedávna mít moc z hodiny na hodnu dosáhnout vyhození nepohodlného policejního prezidenta a teď být jen řadovým poslancem.

13 hlasů

Božínku , pane Kalousku to říká ten pravý jinak z Vaších komentářů čiší žluč a zloba nic konstruktivního vše tak je to od Vás zvykem

12 hlasů

Nevzpomínám si, kdy pan Kalousek měnil účelově zákony tak aby dosáhl vyšší moci. Daný strach je na místě, z předvolebních slibů Babiše zůstal jenom cár na smetišti dějin.

9 hlasů

Ještě Grebeníčka ministrem vnitra a balím kufry.

19 hlasů

Tak to bude pro tuto zemi velice těžká ztráta

2 hlasy

Nedělej to, co bychom si tady bez Tebe počali.

4 hlasy


...?????....

0 hlasů

Nikdo snad neočekával, že pan Babiš má čistou minulost ač se občany o tom snažil přesvědčit. Přesto se mu to podařilo a teď neseme pomalu následky. To, že nám bude vládnout STBák je oproti tomu co nás nejspíše čeká to nejmenší.

15 hlasů

Když má stb peníze, lustrační zákony ani bohumínská usnesení nejsou potřeba.

20 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov