Parlament v. prezident
Měnit kvůli Zemanovi ústavu? Sobotkův návrh přijat s rozpaky

27.06.2013 15:25 Původní zpráva

"Pokud jde o volbu premiéra, v tomto případě bych se vůbec nebránil německému modelu. Nejprve tedy kandidáta na premiéra určí většina ve sněmovně, poté ho jmenuje prezident," navrhl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka změnu ústavy v rozhovoru proč čtvrteční Hospodářské noviny. V koaličních řadách však jeho návrh příliš nadšení nebudí.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Zdenka Zwiebel (13 hlasů) 27.06.2013 15:40

    Sobotko, vůbec jste mě nezklamal. Už delší dobu jsem tady o vás psala...

  • Pavel Šimurda (7 hlasů) 27.06.2013 15:48

    Bohuš, pokud nepodpoří Rusnokovu vládu, tak si pěkně navalí do...

  • Zdenka Zwiebel (6 hlasů) 27.06.2013 16:58

    Tím, že socdem za každou cenu najednou obhajuje pravomoci sněmovny,...

  • malo1 malo1 (5 hlasů) 27.06.2013 16:50

    Rok do voleb a levice i když má dobře našlápnuto dělá vše,aby...

  • Zdenka Zwiebel (4 hlasy) 27.06.2013 16:31

    Jo, zaznamenala jsem u tebe v poslední době veletoče až neuvěřitelné....

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

No, Čeněk Šlégl byl pan herec a taky nakonec nosil v krosně uhlí. Proč by nemohl být nakonec Kalous popelář?:-))) (Š&G)

0 hlasů

Vetsina ze smejdu v ODS, CSSD a Top patri do kriminalu.
Tecka.

3 hlasy

Sobotka díky svým promyšleným výrokům připravuje denně ČSSD o několik procent hlasů voličů.Měl by stát někde u stromu a mávat lidem.Tím by alespoň preference zůstali na místě.

3 hlasy


Vládě Zemanových kamarádů je potřeba dát stopku dříve, než si začne myslet, že vládne. Stop nikým nevolené vládě!

http://1url.cz/eNXH

3 hlasy

Prezident opilec, lhář, proruský armádní velitel EU, se obklopuje teroristy a jejich blízkými přáteli, aby jim mohl vyhlašovat válku z "jednoho metru".

Gubernie, spolková republika, svazová republika, protektorátní správa, království, nebo alespoň správa województwa dolnoslaskiego, to všechno je lepší, než nechat zemi v rukách místních kmenů.

4 hlasy

Těmi všemi citovanými správními útvary již prošlo právě Polsko. Chybí tam ještě unie (polskolitevská). A přesto si tam dodnes lidé solí chléb silniční solí.

2 hlasy

... a jídlu občas na pikantnosti dodají špetkou jedu proti krysám:-)))

2 hlasy

Rok do voleb a levice i když má dobře našlápnuto dělá vše,aby znejistila své voliče.Asi ČSSD nechce vládnou.TOPka nechce zase být nejsilnější pravicovou stranou,když nechce předčasné volby (raději pár měsíců vlády).Jak se chová ODS a LIDEM se dá pochopit.Divná politika v ČR.

5 hlasů

Tím, že socdem za každou cenu najednou obhajuje pravomoci sněmovny, vlastně chrání i Kalouska. Prodlouží se mu tak mandát a po případných dalších volbách není pochyb o tom, že se v tomto státě najde stále ještě dostatek idiotů k tomu, aby knížepanskou stranu zvolili, a tak Kalouskovi prodloužili jeho imunitu. Bude se nám tak smát do ksichtíků ještě po řadu dalších let. Je to bída, co nám kariérismus a nenažranost námi volených "zástupců" přináší. Ale dobře nám tak, když nedokážeme vyjít do ulic a říct svůj názor natolik důrazně, aby nám už nemohli nastavovat další pravidla nějací dávno zprovanovaní Kalouskové.

6 hlasů

Máte pravdu, Ransdorf nám to ukázal.

0 hlasů

???

0 hlasů

Paní Cvíbl, proč se pletete do českých věcí a jakým právem urážíte pana Schwanzenberga? My pana Kalouska chceme, protože jako jediný nás může z problémů dostat.

2 hlasy

To jo ty blbe, rozesílal složenky na 120 000, před další volbou bude posílat už na 165 000.
Ten nás dostane z problému normálních zemí, do problémů Řecka.

2 hlasy

Jen na 165 tis., i Vy optimisto!:-)))

2 hlasy

Zdenka Zwiebel 27.06.2013 20:59
cibule

Mám vás snad poučovat?

0 hlasů

Vlasta Smutná 27.06.2013 20:43

Vlasti, jsem moc ráda, že znáte sloveso "přemýšlet". Teď ještě v praxi poznat jeho náplň, viďte?:-)))

0 hlasů

Zapomínáte kdo udělal těch 120 tisíc. Přece ČSSD. Víte jen kolik se teď musí platit ročně jen na úrocích? Kolem 50 miliard, když si připočtu k těm 120 miliardám 50 miliard úroků, tak výsledek vlád koalice je výborný, jen ten základ z dílny ČSSD a jejich"zdroje jsou" je průšvih.
Cibule, cibule co tak přemýšlet? O Nepomuckém to nikdo ani nemůže chtít.

0 hlasů

Kdo je to "vy"? Kolektiv chovanců izolovaného oddělení psychiatrické léčebny?:-)))

3 hlasy

Proto by bylo ideální ,kdyby z politiky zmizel jak Kalousek,tak Sobotka a další.

3 hlasy

Souhlas, ale oba víme, že se tak nikdy nestane. Celý ten partajnický systém je tím nejlepším podhoubím pro většinu zlořádů, které naše země zažívá. O volbě tzv. osobností si už bohužel taky nedělám velké iluze, holt jak se někdo dostane k lizu, jdou veškeré zásady až na čestné výjimky, které jsou okolím včas vyobcovány, stranou... Nikdy bych nevěřila tomu, že se jednou přikloním k názoru, že pro zemi může být prospěšný i nějaký ten osvícený diktátor, ale jak dlouho by mu asi ta "osvícenost" vydržela, než by podlehl kouzlu toho, "jak chutná moc"?:-)

2 hlasy

Taky jsem o tom přemýšlel. Dnes za ideální považuji kombinaci koumunismu a kapitalismu - školství, pro parchanty a mládež zdarma, rovnou a pohodlnou penzi pro staré (pokud nepracují). A do ústavy s tím. Kde na to brát? Zestátnit přírodní zdroje a energetiku + případně některé z daní. Střední věk ať si užívá adrenalin podle Kalouska. Státní dluh vázat na platy úředníků a vlády.

0 hlasů

No, nechci znít jak Špidla, ale "ty zdroje tu po Listopadu a ještě chvilku poté byly", ovšem naše načálstvo je stihlo velmi rychle rozchvátit. Teď už fakt nevím, kde brát, hlavně že to ví Kalousek - u občanů, aneb podle vzoru "Pyšné princezny" - "Ševče, máš zaplacené daně? Ani na příští rok ne, že?!:-)))

1 hlas

...a zapomněl jsem na zdravotnictví. Zdarma pro ty mladé a staré, kteří se v Česku narodili.

Výjímky nevylučuji. :)

1 hlas

A co tak cele strany CSSD a Top?
Copak si myslis, ze jsou v poradku a staci jen vymenit figurky?
Kde jsi byl poslednich 20 let ohledne CSSD?

0 hlasů

...zprofanovaní....

0 hlasů

V Německu tento postup, pokud vím, začíná již tím, že si hlavní strany (koalice) již před volbami zvolí svého kandidáta na kancléře a po volbách po získání nadpoloviční větší hlasů poslanců se logicky stává kancléřem.
A osobnost kandidáta na kancléře je tam také výrazným faktorem volebního výsledku strany a poté i charakteru spolkové vlády.

0 hlasů

V Německu vetsinou zaviraji zlodeje.
Tady je povysuji a davaji jim vysoke odmeny.

1 hlas

Kdyby zavreli v Cechach vsechny zlodeje, to by bylo Cesko na pul vylidnene. A zkrachovalo by strasne moc hospod.

1 hlas

Měnit ústavu je nesmysl. V tomto se dá s Kalouskovým názorem 100% souhlasit.

3 hlasy

..ano, ústava bude dodržena...to ostatně byla i v únoru 1948...my Češi ústava dodržujem...vždy a všude...

2 hlasy

... jen tu ústavu trochu ohneme (jsme přece první přímou volbou zvolený prezident)

0 hlasů

Rozmazlený maminčin fracek opět nesklamal . Možná je na čase , aby národu předvedl jak se umí uživit v civilu .

2 hlasy

Bohuš, pokud nepodpoří Rusnokovu vládu, tak si pěkně navalí do gatí...tím podpoří vládu Němcové a jejích 101 hlasů...to je dobrý tah o Miloše..jak říkám..Miloš udělal tah a všechno je jinak...to není stejné jako včera o půl třetí...

7 hlasů

Takhle nějak se dostal v Německu k moci Hitler, a tehdejší německý prezident Hindenburg mohl akorát tak čumět.

4 hlasy

Hitler mel sice jen pul bimbika, ale nemel jatra v prdeli.

0 hlasů

No vidíš a ty máš játra místo mozku!

0 hlasů

Sobotko, vůbec jste mě nezklamal. Už delší dobu jsem tady o vás psala jako o naprosto necharismatickém úředníčkovi. Občas dokážete slušně argumentovat, ale jinak jste pro mě jen symbolem ukňourance, který ve finále nedokáže prosadit téměř naprosto nic. Ve vaší partaji vás, pokud jde o schopnost skutečně pádné argumentace, strčí do kapsy Zaorálek zcela hravě. Po prvotní euforii spojené s možností pádu stávající vlády ve vás začal, snad i na základě reakcí nejrůznějších politologů, hryzat červíček pochybností, zda Zemanem jmenovaná úřednická vláda do budoucna neoohrozí vaše vlastní pozice, a tak odhalujete svou vlastní prospěchářskou povahu až na dřeň. Ne, vám nejde o občany, o prosperitu země, vám jde jen o kalkul s vaší vlastní politickou budoucností. A my občané se stáváme rukojmími zhrzenosti kdejakého politického tlučhuby. K Zemanovi mám spoustu výhrad, ke druhému kolu prezidentských voleb jsem kvůli tomu ani nešla, ale to, co udělal nyní, je skutečný majstrštyk, který by mohl téhle zemi pomoct, jenže to vás v zajetí vašich vlastních kariérních vizí naprosto nezajímá.

13 hlasů

.ano, zdeni...do něj...tys ho prokoukla...správně...do něj a fest...

1 hlas

Však jsem ti taky i výše dala bod!:-)

2 hlasy

Chuderko.

2 hlasy

Ó, jak jsi jen, ty přenickovaná (j)elito, empatická!:-)))

2 hlasy

..vidíš, jak se politika hodiny od hodiny dynamicky mění..a potom jsou takové zlé jazyky, které hodnotí můj pragmatický postoj, kopírující tuto dynamiku vývoje, jako převlékání kabátů...já skutečně pouze pragmaticky kopíruji dynamiku vývoje...někdy skoro ani nestíhám, jaký v tom mám sám bordel...

1 hlas

Jo, zaznamenala jsem u tebe v poslední době veletoče až neuvěřitelné. Ale musím přiznat, že ti tu tvou "švejkovskou pragmatičnost" až závidím, holt zásadovost se dneska už dávno nenosí, viď?:-)

4 hlasy


Pavel Šimurda 27.06.2013 16:36
Schico
Ich bedauere, aber deutsche Flexibilitaet (existiert so was in Wirklichkeit?) ist etwas, was mir leider ein bisschen entfernt ist. Vielleicht liegt der Grund darin, dass ich nie in der DDR studiert gehabt habe.:-)))

2 hlasy

..to je..flexibilita...to se učí na německých školách, víš...

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov