Práce pro lidi bez práce
Ministryně: Veřejnou službu zachováme, může být i placená

02.12.2012 14:25 Původní zpráva Aktualizováno 02.12. 15:19

UVNITŘ VIDEO. Ministerstvo práce a sociálních věcí bude rychle reagovat na nález Ústavního soudu, který odmítl podmíněnost výplaty podpory v nezaměstnanosti výkonem veřejně prospěšných prací. V neděli to v pořadu Otázky Václava Moravce prohlásila ministryně Ludmila Müllerová (TOP 09). Veřejně prospěšnou službu prý ministerstvo zachová.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Olina Nováková (155 hlasů) 02.12.2012 15:49

    Vážený pane Vrána, Vy a modré hejno pracujete zadarmo? Prosím sdělte...

  • daniel Pink (120 hlasů) 02.12.2012 14:35

    pravičacke hovada by z lidi udelaly otroky

  • Jan Pisár (114 hlasů) 02.12.2012 16:01

    Vážení, ta koncepce sKaret je veskrze chybná. Pro identifikací mám...

  • Roko- lanek (72 hlasů) 02.12.2012 15:16

    Vašek Veškrna taky odmitl pracovat a jenom kouřil startky,chlastal...

  • eM Felix (69 hlasů) 02.12.2012 15:51

    Co to blábolíte za nesmysly?

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

zadarmo ani kuře nehrabe......proč vychcanej stát ,,obce,,rovnou tyhle nezaměstnané kteří provádějí veřejné práce nezaměstná....práce jak je vidno pro ně je ...ted už je stačí jen zaměstnat dát jim řádnou mzdu a muže se makat dál ale né zadarmo vychcanej státe....doufám že se dožiju dne kdy vás lid opět vypráská,, vy co si říkáte demokratická vláda,,,jako v 48roce..vy zloději nenažraní...do bysy dolu a na oprátku s váma vy bando zlodějská za tu zlodějinu na národě i lidu.

2 hlasy

Dejte komunistovi pravo svobodneho projevu a on se v zapeti sam znemozni :))) Jsou z bolsevismu zvykli drzet hubu a nebo kecat fraze :)

0 hlasů

Tak nám TOP 09 dodala do vlády další komičku.Jsem zvědav,která bude lepší,zda ta na kultuře nebo na sociálních věcech.

37 hlasů

Jen pro zajímavost, jak se vyvíjí titulky v průběhu pár hodin. Tenhle článek sem dali kolem 14. hodiny pod titulkem:

Ministryně: Veřejnou službu zachováme. NEZAMĚSTNANÝM CHCI PLATIT

Později:
Ministryně: Veřejnou službu zachováme. MůŽE BÝT I PLACENÁ

A teď v upoutávce nahoře se to vyvinulo do:
Ministryně: Veřejnou službu zachováme. PLACENOU?

Stejně jako nedávno s tím obdobím, které podle nich pokračovalolo od r. 2011 do roku 2006, i teď postupují od jistojistého tvrzení až k otázce. Pak věřte titulkům.

9 hlasů

Pravice v Česku z nějakých masochistických důvodů se rozhodla nastoupit cestu rituální sebevraždy. Vůbec nepochopila, jak funguje lidské podvědomí a 1. signální soustava. Začala doba, že když se v Česku řekne politická pravice, i jinak vzdělaní a informovaní lidé si podvědomě vybaví vyžrané kmotrovské prase se zlatými řetězy, nebo nějakou sociopatickou zrůdu na ministerském křesle, která do zblbnutí opakuje nesmysly z nějakého neoliberálního VUMlu, nebo přímo krade přes státní zakázky. Jinak je blbá, nevzdělaná a buranská. A nic na tom nezmění, že pravici dělají maskoty roztomile žvatlající senilní šlechtici s motýlkem a dýmkou. Nakonec, dýmku kouřiy zrůdy Stalin a Gottwald, takže jakápak noblesa!

49 hlasů

Paní ministryně má nulová očekávání svým vystoupením v OVM nikterak nezklamala. Proboha, proč vždycky musíme mít ministryně typu "Parkanová"? Nahlouplá stvoření recitující naučené frázičky... Hanáková, teď se nám rýsuje ta představa Peake na ministerstvu obrany či dopravy..., tě pic!

55 hlasů

Tož ukaž mi Cibulko nějakú chytřejší babu a já ji totok nechám vycpat a vystavit v národním muzeu...!!!

1 hlas

Ještě budete vzpomínat na Drábka, jaký to byl hodný člověk.

4 hlasy

nezamestnany dostava penize ve forme podpory v nezamestnanosti.po vycerpani dostava podporu od danovych poplatniku.za to by mel makacenko.spidla blbe remca.

0 hlasů

...všichni,co tu píšete o veřejné službě!!!Viděli jste je někdy u práce??Z deseti uklízejících je devět cikánů,kteří v životě nědělali!!Tak čeho se se tu dovoláváte,nebo budete zametat chodníky ,uklízet posekanou veřejnou zeleň atd.Mám dojem,že to chce ještě zpřísnit dohled nad těmito pracovníky!!Myslete si, co chcete já je mněl na očích skoro každý den a vím o čem mluvím!

5 hlasů

Vidíte soudruzi.....vemte si příklad ze soudruha Špidly..Začínal jako metař na ulici a teď z Bruselu dostává měsiční rentu 100 000 Kč...A pak že se u nás má levice zle....

9 hlasů

Tož to zas bude totok od "LEVICOVÉ HOLOTY" řevu, sú to hňupi, hotové...!!!

1 hlas

Pro ukecánky, chlubící se svým sociálním cítěním. Právě u vás na Čt 1 běží adventní koncert. Již jste něco poslali?

0 hlasů

podle Müllerové je ministerstvo připraveno i k tomu, že by stát za veřejnou službu částečně platil.......... a ta bába je jako ministryně taky placena jen částečně anebo má plný plat

16 hlasů

Tož Bulva totok makat budeš hňupe, hotové...!!!

1 hlas

Veřejná služba je modrá zhovadilost, pokud existují pracovní místa, tak je třeba na ně přijmout tfvalé zaměstnance se vším všudy, jinak jde o zavedení roboty a ta byla zemích Koruny česká zrušena již 7.9.1848 na návrh říšského sněmu vydal císař patent o zrušení poddanství. Patentem byla zrušena robota (za náhradu) a všechny ostatní poddanské povinnosti a vztahy.

49 hlasů

Veřejná služba je modrá zhovadilost, pokud existují pracovní místa, tak je třeba na ně přijmout tfvalé zaměstnance se vším všudy, jinak jde o zavedení roboty a ta byla zemích Koruny česká zrušena již 7.9.1848 na návrh říšského sněmu vydal císař patent o zrušení poddanství. Patentem byla zrušena robota (za náhradu) a všechny ostatní poddanské povinnosti a vztahy.

6 hlasů

Problém sociální politiky myslím dokonale ilustruje neschopnost této vlády, hrozící zhoubu levice i třetí cestu, kterou musíme hledat, pokud chceme, aby náš stát prosperoval. Oblast sociální politiky je názorný příklad, ale podobně to funguje i ve zdravotnictví, podnikání, školství a dalších oblastech :

ODS měla kdysi sociální program inspirovaný panem Sulíkem ze Slovenska, ve kterém slibovala stejnou minimální dávku pro každého, ať pracuje nebo ne. Zjednodušila by se tím administrativa při vyplácení dávek, nikdo by nemusel poníženě žadonit na úřadech a každý by měl přirozenou motivaci pracovat, protože by si prací mohl jen polepšit. Nikdo by přitom nezemřel hlady, ani nemusel žít na ulici. Bohužel tento program byl korupcí rozložen - ono není pro zainteresované kmotry výhodné omezovat administrativu - oni potřebují pořádat rekvalifikační kursy pro nezaměstnané, kontrolovat někoho, za co peníze utrácí, mít pod palcem ten systém vyplácení, zavádět pověstné skarty atd.

Od doby, kdy tento program ODS opustila, opustil jsem jí i já jako volič. Do té doby jsem ještě pod dojmem kvalitního programu dokázal ledacos překousnout.

ČSSD a levice by brala pracujícím a štědře rozdávala povalečům, za což by si od nich kupovala jejich hlasy. Případně by si na to ještě půjčila, kdyby peníze nestačily. Tento způsob sociální politiky je stejný nebo snad i horší, než co předvádí tato vláda.

Termín "zneužívání sociálních dávek" je sám o sobě nesmyslný - každý svého štěstí strůjcem a když někdo peníze nahází do automatů, koupí si za ně cigarety a alkohol, tak se tím automaticky vytrestá sám, když pak nemá na chleba a bydlení. K tomu nepotřebujeme žádné drahé a úplatné úředníky, kteří na to dohlížejí.

Stát by neměl uměle vytvářet pracovní místa. Pokud funguje konkurence a existují průhledná výběrová řízení, pak soukromé firmy dokážou zametat města daleko líp a levněji, než armáda nezaměstnaných, na které dohlížejí úředníci. Není to ani spravedlivé, aby stát konkuroval ve službách soukromníkům, od kterých pak ještě vybírá daně. Přinutit některé lidi k práci je mnohem dražší, než kolik jejich práce ve výsledku přináší - vždyť je třeba započítat i zničené nářadí, ukradené pracovní pomůcky a peníze pro lidi, kteří na ně dohlížejí.

Z těchto důvodů nepodporuji ani tuto vládu, ani levici, která žádné řešení nenabízí.

Momentálně mají rozumnou sociální politiku v programu asi jen Svobodní, ale budu podporovat kohokoli dalšího, kdo příjde s rozumným řešením bez ohledu na to, zda je levičák nebo pravičák.

V dalších oblastech to je úplně stejné.

22 hlasů

Jako teoretik máte pravdu a hezky se to čte, ale praxe je úplně jiná. Ona se totiž každá sebelepší teorie s tou praxí rozchází.

8 hlasů

Konečně rozumný příspěvek., který je věcný, neagresivní a dá se s ním víceméně souhlasit. Pouze bych polemizoval s výkladem termínu "zneužívání soc. dávek". Myslím si, že pod tímto pojmem si úředníci představují spíše "neoprávněné čerpání". O možnosti volit Svobodné jsem už uvažoval také - obávám se však, že ještě nejsou v širším povědomí.

2 hlasy

Díky za trpělivost při čtení tak dlouhého příspěvku. Tedy, musím přiznat, že si také občas rád do někoho rýpnu, ale s tím věčným popichováním bez argumentů to tady bohužel někteří docela přehánějí.

1 hlas

Vážení, ta koncepce sKaret je veskrze chybná. Pro identifikací mám již občanský průkaz. Vše ostatní, co chce po mně stát abych prokázal, ať přidá k tomuto dokladu. Nebudu chodit s narvanou brašnou kartama. Profesionální kartářky budou českým občanům zachvíli závidět jejich vybavenost.
Celá koncepce sKaret nese znaky korupce, nebo alespoň lobbysmu. Proč povinně účet u České spořitelny? Neobhájitelné. Sociální úřady v zahraničí používají obdobu sKaret. Ale to je na určitou částku nabitá debetní platební karta, která není akceptovaná všude a kde se odepisují peníze z účtu sociálního úřadu.
Hospodářská komora a její člonové, může sdílet databázi o pracovnících, kteří se identifikují občankou. Na to zvlášní karta být nemusí.

114 hlasů

Ještě že má Topka z čeho vybírat.......

http://vtipy.netroof.eu/item/9162/jooo-topkarum-tem-je-hej/

5 hlasů

To tady zas bude kvílení komoušských parazitů, ajaj. Těm se nic nehnusí tak jako práce.

5 hlasů

Vráno,zatím tu kvílíš jen ty.

35 hlasů

Vážený pane Vrána, Vy a modré hejno pracujete zadarmo? Prosím sdělte nám všem, kolik let jste zadarmo odpracoval a z čeho jste platil nájem a jídlo. Děkuji za Vaši odpověď

155 hlasů

Kdyby lidi dostali aspoň stravenky, tajk prosím, ale na vlastní náklady se dopravit na místo otročiny, bez nároku na jídlo a na cokoliv....v době, kdy si člověk má hledat práci....někde na strankach mpsv jsou k dispozici seznamy firem, ktere podaly požadavek na tyto otroky a jsou tam i konkrétní data...jen to najít..

Viděli jste dokument Chudoba cti netratí? Byl odvysílán v ČT...najdete ho na ivysilani...

a bude hůř, já to říkám furt...

69 hlasů

Soudružka Kabrhelová se toho ponižování pustit nechce a soudruh Špidla na to bude svítit ... Husák by vám dal diplom a medaili, soudruzi. Jenom doufám, že nezavedete znovu Brigády socialistické práce. Dost bylo komunismu ! Na to je tady KSČM. Nebo jim děláte předvoj ?!

2 hlasy

Co to blábolíte za nesmysly?

69 hlasů

pravičacke hovada by z lidi udelaly otroky

120 hlasů

Vašek Veškrna taky odmitl pracovat a jenom kouřil startky,chlastal pivo a kam to dotahl.Až na prezidenta.

72 hlasů

Vašek bral za komanče rentu v bonech!!!

34 hlasů

Mluvíte jako by jste to platila z vlastní kapsy , to je omyl , madam , každá práce se má platit adekvátně k odbornosti a rozsahu , Vy jste s prominutím jako i další členové vlády silně , ale skutečně silně přeplacena

60 hlasů

Doufam že ten plat bude aspoň průměrny (25 000kč) a na oběd si zajdu do poslanecké kantyny.

32 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov