Bez cenzury
Neúspěšný politik vydělal na solární energii

13.04.2013 06:48 Původní zpráva

Okolo solárního byznysu to mezi politiky vře. Zejména proto, že tato kauza veřejnosti obnažila fakt, do jak neuvěřitelných rozměrů zde rozbujel klientelistický propletenec právě mezi politiky, lidmi napojenými na politiku a polostátními firmami. Jeden takový konkrétní propletenec TÝDEN zmapoval a objevil politika, který na fotovoltaice vydělal desítky miliony korun.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • LV 426 (12 hlasů) 13.04.2013 09:01

    Dříve za špatné vládnutí mohli komunisti, protože násilím vnucovali...

  • Král Jiří (11 hlasů) 13.04.2013 07:45

    Stále se objevují další a další podvody,pod kterými je podpis...

  • Ondřej Dvořák (7 hlasů) 13.04.2013 08:04

    Já to říkám pořád, že Sametová revoluce byla jen nanečisto. Skutečná...

  • Jan Novák (5 hlasů) 13.04.2013 07:50

    Sametová revoluce: Všechno bylo (trochu) jinak......... Na...

  • Karel Dvořák (5 hlasů) 13.04.2013 11:57

    Odpověď je jednoznačná. Ty nové kapitalistické.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

německo si zvolilo hitlera a zaplatili

pokud někomu nedojde, že volbou se vzdává mnoha věcí, musí pykat, chtivý dlchodce se nechá dorazit na předváděčce, normální vlasteec jen okrást solárem a bude bydlet v kanalizaci

jalovice má alespoň instinkty, ale suverénní národovec socialismu nakloněný, zvolí si bič na vlastní záda a ještě se bude divit, že ho práskají, bnez mozku lidský život těžký

0 hlasů

teoreticky si lze zvolit starostu, co občany prodá do salámu, když to jde s koninou, proč by se nějaká fiunta nenašla?

že politika je služba a prospěch lidu gangstery zajímá stejně málo, jako co se mele do klobás, ale když si právě je všechen lid zvolí? ..půjde do salámu

0 hlasů

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Moravsky-historik-se-rozpovidal-Historie-je-ku-vicka-Doslo-i-na-iluze-o-komunistech-268764

vynikajici !

0 hlasů

Vzpomínám si,když prošel ten zákon o solární energii,tak jsem sháněl informace o solárních panelech atd.Jedna věc mě později velmi zarazila.Informace o nákupu a výkupu,kde rozdíl činil zhruba 16 kč za kw/h nebyla nikde uvedena.Možná na stránkách ministrstva průmyslu,ale hledal jsem všechny možné informace a tuto jsem se nedozvěděl.Odporný fígl.Kdyby tato informace byla jasně a zřetelně zveřejněna,využilo by toho desítky tisíc rodinných domů a statků.Místo toho byli lidé strašeni malou účinností panelů a velkými počátečními náklady a nemožností uchovávat elektrickou energii v domácích bateriích.Vyrobená elektřina musela do sítě a pak ji vlastník elektrárny za velmi výhodnou cenu vykupoval zpět.Dnes už jsou domácí baterie povoleny.
Topolánek si prostě udělal soukromý kšeft a luxusní žebrotou odírá stát ročně o milardy.
Vynikající nápad se solárními panely zhatil organizovaný zločin v ODS a to bez jakýchkoliv diskuzí.Místo,aby to lidem pomohlo,tak je na ně za tohle svinstvo svalováva zodpovědnost a musíme to platit .A ne málo.Líný ksindl ODS si vybudoval socialismus v tržní ekonomice,přesně po vzoru bolševické diktatury.
PS:Dnes už je dokonce životní výkonnost panelů větší,než energetické náklady na jejich výrobu a mnohem delší životnost,než před pár lely. Jejich výměna ( v již zabudované domácí síti) vyjde velmi levně.

4 hlasy

Informace, ze summa vynakladane energie na vyrobu paneelu sam panel pak nikdy nevyrobi je pouha DEZINFORMACE zainteresovanych kruhu.

http://www.transparency.eex.com


Tato adresa ukazuje pomer energie z ruznych zdroju za jeden den (po hodinach), velmi zajimave.
Tak napriklad dnes, v sobotu, byl podil obnovitelnych zdroju (bez prehrad) vice nez 1/3 veskereho proudu.

Je tam take tabulka majitelu vsech cfeskych zdroju razene podle kapacity.

Musis se v tom trochu "hrabat". Neni to moc prehledne.

0 hlasů

To mozna souvisi i s tim, ze 4 z peti ti budou v Cesku tvrdit, ze vyroba solarni energie nefunguje. Tohle nakukali lidem, aby si v zavetri nezajmu udelali svuj kseft. Verejnost je tezce manipulovana. To plati i o proudu z vetrnych kol a biogaz.


Dobre informace:

http://www.transparency.eex.com

0 hlasů

Za tenhle článek byste zasloužil tisíc hlasů. Funguje to přesně tak jak to popisujete. Bohužel je to tak se vším. Tahle klika dovede zneužít každý sebelepší projekt pro nahrabání do svých kapes. Jako příklad může sloužit tolik diskutovaná sKarta. Myšlenka dobrá, bohužel zneužitá úzkou skupinou pro své kapsy.

3 hlasy

V tomto clanku najdete vsechny nuance ceskeho charakteru.

0 hlasů

Včetně tvého viď ty blbe.

2 hlasy

Jeste se budu nejaky cas starat o restituovany majetek.

0 hlasů

..jsem nadšený, spokojený a šťastný...

0 hlasů

..já jsem staejně nasraný, jako ti ostatní, když slyším o sem tam nějakém tom lupu, ale mne na rozdíl od těch ostatních sere především to, že jsem nebyl při tom...já bych kradl jako straka...ale jako soukromník nemámkde a z čeho...

1 hlas

..když se daří, tak se daří...

0 hlasů

..kdo je u lizu, ten líže...

0 hlasů

Nechapu, co u nas lide porad resi..
jednoduse vsechny ty svinstva na polich rozmlatit a bude klid...

..a vsichni si oddechnou, vcetne zkorumpovane vlady a tech pred ni..

0 hlasů

Ale to nebyl neúspěšný politik. Naopak byl to politik velice úspěšný.

1 hlas

Kradlo se vždy v minulosti za všech režimů. Krade se nehorázně i dnes. Ale hnusné je, když někdo krádež povyšuje na žádoucí činnost, která je pro společnost užitečná a tyto zloděje označuje za podnikatele Ideologii potřebnosti zlodějů zvlekl do naší společnosti Klaus a dostatečně to názorně svou neblahou činností dokumentoval. Jedině návrat morálky a výchova nové generace může někdy vést k nápravě poměrů. To je ale běh na dlouhou trať a naše generace se toho už nedočká. Revoluce nic nevyřeší. Kradlo se a krást se ještě dlouho bude. Částečnou nápravu poměrů zajistí volba levicových stran, rozhodně nevolit ODS, TOP a jiné superzlodějské tz. pravicové strany, jejichž ideologií je okrádání spoluobčanů.

1 hlas

Kradlo se vždy v minulosti za všech režimů. Krade se nehorázně i dnes. Ale hnusné je, když někdo krádež povyšuje na žádoucí činnost, která je pro společnost užitečná a tyto zloděje označuje za podnikatele Ideologii potřebnosti zlodějů zvlekl do naší společnosti Klaus a dostatečně to názorně svou neblahou činností dokumentoval. Jedině návrat morálky a výchova nové generace může někdy vést k nápravě poměrů. To je ale běh na dlouhou trať a naše generace se toho už nedočká. Revoluce nic nevyřeší. Kradlo se a krást se ještě dlouho bude. Částečnou nápravu poměrů zajistí volba levicových stran, rozhodně nevolit ODS, TOP a jiné superzlodějské tz. pravicové strany, jejichž ideologií je okrádání spoluobčanů.

1 hlas

TO JSOU TADY JMÉNO JAKO V KARTOTÉCE STB--JAN NOVÁK A DALŠÍ STRAŠIDLA CÍRKVEMI
BĚŽTE SE VYPRDĚT A GOTTWaldovi dát kytku k mauzoleu.

0 hlasů

neuspesna je hlavne tato zrudna asocialni vlada ODSTOPLIDEM

3 hlasy

Dříve za špatné vládnutí mohli komunisti, protože násilím vnucovali lidem svojí vůli a kdo byl proti, toho trestali a vyháněli. Dnes si za to můžeme sami. Správně by po schválení tak totální kraviny, jako je dotovaný výkup elektřiny, měli okamžitě lidi vyrazit do ulic, požadovat rezignaci těch, kteří pro to hlasovali, protestovat a organizovat hromadné bojkoty placení elektřiny. Pak by si žádný politik už něco podobného nedovolil. My jsme si to nechali pasivně předepsat a necháme se vláčet jak mokrý hadr. Není divu, že se ty požadavky pořád stupňují. Smutné.

12 hlasů

Pravda pravdoucí.

2 hlasy

..a můžete blíže napsat,jak si představujete,že lidé vyrazí do ulic?JEN TAK??????PODLE MNE ZDE NENÍ NIKDO,který by to organizoval-to je vše.Spojení zavadilových odborů s vládou je do očí bijící-kupříkladu:-)

2 hlasy

Jak si to představuji ? Rozhodně né stejně, jako to dělá třeba tzv. Holešovská výzva nebo odbory - tedy obecné protesty proti vládě, kterou nemají čím nahradit, místo špatných věcí přinášejí věci ještě horší a stojí s rozevřenou dlaní připraveni jen inkasovat finance od druhých. Protestovat má smysl jen proti konkrétnímu opatření a nemusí to být jen demonstrace v ulicích. Stačí nebýt pasivní. V minulosti se už ukázalo, že několik desítek rozhořčených lidí dokáže jednání politiků korigovat.

0 hlasů

Vas, neschopnych magoru je prilis malo, abyste se v realu prosadili. Vy se prodadite jen na TYDNU, od PC.

0 hlasů

Proč sem teda pořád lezeš když je to tu samej magor? To si léčíš komplexy že si magor taky?

2 hlasy

Asi si počkáme, až se to podělá v celé EU. Dlouho to trvat nebude.

2 hlasy

Ono se totiž vlastně pořádně ani neví co by se mělo organizovat. Každý čeká, že revoluce příjde sama, a že se jen připojí.

1 hlas

Podle me lide zleniveli a zhloupli, protoze je pro ne dulezitejsi novy Iphone, nez fakt, ze je voleni "demokraticti" zastupci nehorazne okradaji.

2 hlasy

Pane autore, každý politik, který v našem bordelu vydělá je ÚSPĚŠNÝ !
Dosáhl cíle.

1 hlas

Já to říkám pořád, že Sametová revoluce byla jen nanečisto. Skutečná revoluce nás teprve čeká.

7 hlasů

Faktem je že ta slavná sametová revoluce žádná revoluce nebyla.Byl to jen pokojný a úspěšný přechod předešlého režimu i s jeho kádry kromě nejprovařenějších špiček do nových podmínek. Ano skutečná revoluce nás teprve čeká.

3 hlasy

čeká a nedočká se :-/

1 hlas

To se neví. Co se ví je, že se v mezidobí může, ba přímo mělo by, přemýšlet. Totiž na konci přemýšlení jsou poznatky a závěry, a tak jako v matematice, tak i ve společenských vědách je správný výsledek jenom jeden. Až ke správnému výsledku dospěje většina z nás, co nás potom zastaví od jeho uskutečnění?

1 hlas

Kultura gangsterských společností vynořujících se a morfujících na papírech rejstříkových soudů, a znovu mizejících do právního nebytí. Kdyby se jezdilo na koních a nosily kolty u pasu, tak se o tom můžou psát rodokapsy.

1 hlas

Sametová revoluce: Všechno bylo (trochu) jinak.........
Na velikonoční pondělí, v hlavní zpravodajské relaci veřejnoprávní televize, uvedl moderátor „nové informace o 17. listopadu 1989“ těmito šokujícími slovy:

„Pokud by v roce 1989 došlo v Československu k ozbrojeným střetům mezi komunisty a opozicí, byla prý sovětská armáda připravena zasáhnout. Na rozdíl od osmašedesátého roku ale překvapivě na straně reformních sil. I tato informace se objevuje v dokumentech vyšetřovací komise pro objasnění událostí 17. listopadu. Kdysi tajné materiály teď vydává Ústav pro studium totalitních režimů.“

Na obrazovce se dokonce objevila příslušná citace z oněch nyní publikovaných materiálů: „(...) pokud by ze strany Lidových milicí mělo k něčemu dojít, tak sovětská posádka u nás silou proti nim zasáhne (...)“.

Proč to tak dlouho trvalo? Nu, předběhneme dobu, a nabídneme jednu „konspiračně“ tradovanou odpověď: „Ono to totiž s tím strašákem komunismu tak krásně fungovalo, když bylo třeba.“Jak v oněch televizních Událostech pravil člen vyšetřovacích komisí Milan Hulík, „ (...) půl roku, rok předtím, z jiných materiálů, se ví, že Sověti měli zájem na změnách tady (...) nějaký vliv na převrat u nás měli (...)“.

Naprostá většina skutečností týkajících se Československa, které teď zmiňují v Rusku, byla vypovězena přímými účastníky ve slyšeních před oněmi komisemi, úřady a ústavy. Je dohledatelné, že byly řečeny v podstatě již bezprostředně po onom „sametovém“ listopadu.

Proč už dávno nebyly zveřejněny? Zřejmě proto, že bylo třeba prodloužit ono „bilakovsko-husákovské“ ticho a z něho vytvořený černobílý obraz světa o zlém Východě a dobrém Západě. To aby se podařilo počátkem devadesátých let bez zbytečného přemýšlení prudce překlopit společnost zleva doprava.




5 hlasů

Kam že zmizely všechny ty komunistické kurvy?... Nezmizely, transformovaly se, a úspěšně, že pane exPrezidente?

4 hlasy

Komunistické kurvy jsou v ODS,TOP09,VV,Lidem,ČSSD a u lidovců.Poctiví členové KSČM jsou v KSČM.

0 hlasů

horší je, že se objevily nové kapitalistické ku.vy a je jen otázkou, které jsou nebezpečnější ..

3 hlasy

Odpověď je jednoznačná. Ty nové kapitalistické.

5 hlasů

Rekl bych, ze to vyjde na stejno. Ty komunisticke ku*vy se jen schovaly za sve synovce, vnuky, milenky nebo milence a skrz ne si hrabou dal. Ty odvaznejsi nepotrebuji ani takoveto kryti a sysli naprimo.

1 hlas

Stále se objevují další a další podvody,pod kterými je podpis koalice.Není nic platné,že platíme královsky poslance,senátory,asistenty,poradce atd.kteří hledají pouze osobní prospěch,nebo se nechají manipulovyt podle potřeb různých zájmových skupin a mafií.

11 hlasů

Dokud se nebude dodržovat zákon o myslivosti a škodá se nebude střílet,tak se nic nezmění!

2 hlasy

Bingo!!

3 hlasy

A soudce !

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov