V poločase
Pokuty, šmírování. Výsledky Sobotkova vládnutí

27.12.2015 19:06 Analýza

Současná vláda bude u moci dva roky. Výsledkem jsou vyšší pokuty, nové přestupky třeba za nadávky policistům a plány na sledování lidí, kteří topí doma v kamnech, i podnikatelů.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (9 hlasů) 27.12.2015 19:27

    ANO, vláda pořádku a pevné ruky, ostražité sledování všech všemi....

  • TOnda Kolos (6 hlasů) 27.12.2015 20:28

    TO už není normální. Ten článek to je jako agitka ODS. Dříve novináři...

  • Petr Konečný (4 hlasy) 27.12.2015 19:29

    Volyčům se to líbí, ti potřebují malý dvorek a dlouhý bič.

  • Taši Tändzin (4 hlasy) 27.12.2015 19:20

    Výsledky Sobotkova vládnutí? Alespoň snaha udělat z neuvěřitelného...

  • Petr Svoboda (3 hlasy) 27.12.2015 21:51

    Havěť, co je teď u koryt jsem naštěstí nevolil. Bohužel některá paka...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

je to pořád dokola - šmejdi co nám vládnou nám prostě život neulehčej

1 hlas

K současné vládě mohou být samozřejmě různé výhrady, ale vyvedla nás aspoň z marasmu, do kterého nás dostaly vlády ODS, TOP. Jak se říká, zloděj křičí: chyťte zloděje.

2 hlasy

i pres vyhrady je to lepsi vlada nez asocialni humus Kalouska a Necase

2 hlasy

Kalousek s nečasem rozhodně nebyla dobrá vláda, ale nějak jsem si nevšiml že by dělali kroky které odporujilistině zakladnich práv a svobod. Konkrétně píšu o článku 7, bodu 1, článku 10, bod 2. Tedy o tom kdo je horší z pohledu kdo je blíže diktatuře bych být vámi pomlčel

1 hlas

Další hřebíček do rakve živnostníků a malých firem. Kdo si myslíte, že si může finančně a mocensky dovolit mít své lidi na finančáku? Živnostníci nebo malé firmy? Velké firmy (většinou patřící politikům) nebo nadnárodní firmy (které naše politiky platí). A díky kontrolnímu hlášení tito nenažraní zmetci nyní budou mít k dispozici veškeré data o své konkurenci, ceny, rozsah plnění, zákazníci, atd. Jak asi dlouho ti malí a střední dokáží konkurovat těm velkým nenažrancům, kteří díky kontrlonímu hlášení od své konkurence budou mít stále ceny o korunu nižší a termíny o jeden den kratší???

1 hlas

Z historie známe, že k administrativním opatřením se sahá snadno, cílové změny se ale prosazují obtížně. Nepochybně nelze zůstávat u administrativních opatření, která v nutných případech musí sloužit k ochraně, výchově, progresívním změnám a zlepšování životních podmínek. Ne naopak, to odmítám. Náprava problémů, které jsou výsledkem nezávislého jednání velkého počtu lidí klade otázku, jak tyto občany přivést k potřebně odpovědnosti apod. Jak je to obtížné, to se ukazuje již na praktické neůčinnosti masívního používání a zneuživání tzv. trestu odněti svoobody (vězení). Země potřebuje iniciaci změn ke kvalitě života a také reálné šance je dosahovat. To se musí opírat o ujasněné strategie resp. vize, pozitivní příklady, hodnotné možnosti se účastnit společenského dění atd. Nepochybně by prospělo, kdyby se zákony a opatření připravovala za vhodně organizované účasti veřejnosti.

2 hlasy

Tak to šmírování, to šlo Burešovi vždycky dobře.

2 hlasy

Ano, děkuji - přesně takový pocit z naší vlády mám. Po roce 1989 jsme zažili explozi svobody. Dostali jí darebáci, ale dostali jí i poctiví lidé, kteří konečně mohli dělat, co chtějí. Problém je, že s každým novým nařízením se ta svoboda zmenšuje opět pro obě skupiny. Tedy jaksi se nedaří docílit toho, aby se to zmenšování svobody týkalo jen těch darebáků. Prakticky každé opatření této vlády je toho příkladem.

2 hlasy

To co dělá sobotka s babišem taky není normální a oni si mimochodem začali.

2 hlasy

Co se týče pokladen, nemáte pravdu. FÚ nebude vědět, co podnikatel prodal. Bude vidět pouze obrat. To si myslím, že by se Vám nemělo stávat, pokud to není úmysl.......

0 hlasů

Havěť, co je teď u koryt jsem naštěstí nevolil. Bohužel některá paka ano... :-(

3 hlasy

TO už není normální. Ten článek to je jako agitka ODS. Dříve novináři aspoň trochu skrývali tu svou posedlost schodit vládu ( jedno jestli levicovou nebo pravicovou ). Tady už je to nepokrytě připraveno na sekretariátech pravic. stran.
To je nestranná informace novináře ? Z toho úplně stříká zaujatost.
Samozřejmě, že je to dobře co chtějí zavést, přesně jak psal Taši Tändzin , trochu pravidel do toho chaosu.

6 hlasů

Jen tak mimochodem, co si myslí o Němci o Zemanovu projevu, konkrétně o té části, která mluví o migrantech, a který obletěl svět vyjma místního plátku, jehož presstituti ho ignorují: http://www.welt.de/politik/ausland/article150346836/Zeman-nennt-Fluechtlingszustrom-organisierte-Invasion.html#disqus_thread

RECHT HAT ER!

3 hlasy

Volyčům se to líbí, ti potřebují malý dvorek a dlouhý bič.

4 hlasy

Výsledky Sobotkova vládnutí? Alespoň snaha udělat z neuvěřitelného chaosu a anarchie, které způsobily předešlé zlodějské vlády, pořádek. Jde to sice pomalu, ale něco se děje.

4 hlasy

v cem konkretne panoval chaos a anarchie a jak to zlepsi opatreni vlady? citujte konkretne z clanku, dekuji.

3 hlasy

Přečtěte si román 1984. Odehráva se to ve státě, ve kterém přesně těmito metodami byl chaos a anarchie odstraněny a byl nastolen pořádek. Myslím že by pro vás mohl být inspirací.

3 hlasy

ANO, vláda pořádku a pevné ruky, ostražité sledování všech všemi. Totalita se vším, co k ní patří. Už jsme v tom zas a zase za jásání lůzy.

9 hlasů

Lůza si naopak přeje, aby se tady kradlo a podvádělo dál. Zákony, které jsou potřebné, lůze vadí.

0 hlasů

Vzhledem k tomu že lůza žije z toho, co stát nakrade (a říká tomu vybere daně) od pracujících, tak máte pravdu. Dokud bude svoboda, každý se bude snažit před tyranií snažit bránit. Někdo se nechá zvolit a odpustí si na daních miliardy jako to udělal babiš, někdo jiný sem tam uleje nějakou tu korunu.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov