Rande s premiérem
Program ČSSD a Rusnokovy vlády se shodují, řekl Sobotka

29.07.2013 17:55 Aktualizováno 29.07. 19:01

Žádné body z návrhu programu vlády Jiřího Rusnoka, o nichž s premiérem předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v pondělí jednal, nejsou v rozporu s programem sociální demokracie. Sobotka to po schůzce řekl novinářům.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jiří Susa (7 hlasů) 29.07.2013 19:04

    Tento článek se ještě před chvílí jmenoval : "Sobotka: Program vlády...

  • Baryk Baryk (6 hlasů) 29.07.2013 18:18

    No vidíš Sobotko, že to není až tak těžké, být obyčejnou prodejnou...

  • Josef Ondrouch (5 hlasů) 30.07.2013 08:30

    Moderní sociální demokracie? Co to je? - Tony Blair – jako věříci...

  • daniel Pink (5 hlasů) 29.07.2013 18:32

    prani vetsiny je nenavrat hovad z ODSTOP a jejich kmotru

  • Josef Lustig (3 hlasy) 29.07.2013 20:55

    Behem roku 1947 az do zacatku rokiu 1948 probihal v socialni...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Pokud se programy shodují , ideologicky nic nebrání ČSSD Rusnokovu vládu podpořit. Doufám, že si někteří funkcionáři ČSSD přestanou hrát na uražené a aktivní politikou a ovlivňováním předkládaných zákonů přeberou již nyní iniciativu. To nejhorší pro ČSSD by bylo začít se stavět proti svým ideím.

2 hlasy

Moderní sociální demokracie? Co to je? - Tony Blair – jako věříci katolik by si mohl podat ruce s Nečasem, ale český Nečas neměl charisma mladšího britského premiéra. Stejně tak pan Špidla a moderní sociální demokracie? - Opět úplné prázdno a zcela chybící charisma. Snad u DIentsbiera je alespoň zajímavá tvář a projev erudovaného právníka. Ale jinak? – Sociálně demokratického u něho téměř nic není. Vrcholem je jeho podpora pravicového prezidentského kandidáta – ve svých důsledcích vnitřně Kalouskovy politiky a zahraničně politicky se tím Dienstbier ztotožnil s úvahami, že Beneš by patřil před tribunál v Haagu.
Rovněž úvahy o moderní sociální demokracií v souvislosti s panem Sobotkou vidím jako pomýlené. Objeví se konečně někdo ze sociálně demokratických politiků a novinářů levicově orientovaných, kteří alespoň naznačí nějakou politiku? - Pořád se jen brání koncepci pravicové vlády a její politiky. Přestože se dostala pravicová politika do úzkých svou vlastní neschopností a je v hluboké krizi, stále se omílají nesmysly a vyložené lži o nebezpečí opakování nacistického scénáře z roku 1933, Gottwaldova února 1948 a dává se nejen prostor, ale vyloženě se podporuje arogantní demagogie Kalouska a stejně trapné blekotání Schwarzenberga. Kalousek, ač se občas zlije, jak zákon káže, má charisma a umí i nesmysl říci přesvědčivě.
Výrazným politikem na levici je prezident. Čím dříve si to uvědomí sociální demokracie, tím lépe pro ni, pro její voliče, pro tuto zemi a její občany. Zeman má nejsilnější mandát daný ústavou i ústavními zvyklostmi. Tyto ústavní zvyklosti, pokud o nich lze mluvit v relaci k ústavě, se staly tradiční jen v osobách prezidentů: TGM, Beneše, Svobody, Havla i Klause. Byly osobnostmi akceptovanými šíře, než jim vymezovala ústava. Platí to plně i pro Zemana.

5 hlasů

PRAHA/LÁNY - Dva týdny před klíčovým hlasováním o důvěře Rusnokově vládě, proti níž ODS ostře vystupuje, se úřadující předseda strany Martin Kuba zúčastnil jednání expertního týmu Miloše Zemana. V sobotu odpoledne s premiérem Jiřím Rusnokem, prezidentem Milošem Zemanem a jeho poradci na zámku v Lánech údajně konzultovali problematiku energií a jejich cen. O podpoře Rusnokově vládě se prý nebavili.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/kuba-radil-v-lanech-zemanovi-s-cubou-a-spol-mluvili-o-energiich-p6x-/zpravy-domov.aspx?c=A130729_164145_ln_domov_ogo


Tak vidite, soudruzi se domluvi :)))))))))))

Cesi jsou svoji falesnosti znami po cele Evrope :)))))

1 hlas

Behem roku 1947 az do zacatku rokiu 1948 probihal v socialni semokracii vnitrostranicky boj podobny dnesnimu. Tenkrat to by Bohumil Lausman kdo na nejakou dobu ubranil stranu pred komunisty. Ale zradce a kryptobolsevik Fierlinger pak preci jen dovedl rozhadane socialisty do naruci komunistu a skoncila strana, demokracie a svoboda na pul stoleti.

3 hlasy

Nový Gottwaldovský puč je na spadnutí. Lemplovská lůza se těší marně - už je všechno znárodněné prožráno a lůza žádné hodnoty nevytrvořila. Zůstanou jí jen Buranovy sliby a mávátka SPOZ.

Ideály demokracie se v posttotalitním, metanolovém, příživnickém Česku spolehlivě mění v realitu „standardní parlamentní“ byzantské, chlastoslovanské, mužické kleptokracie a klauzemanovské partajokracie. Podobně, jako se kdysi „reálný socializmus“ Husáka (Kdo nekrade – okrádá rodinu!) vypořádával s morálními „přežitky kapitalizmu“. Soudruzi multipolitici okrádají své pologramotné zmocnitele stejně jako nemravní advokáti své klienty a navíc nejsou postižitelní ani tak jako advokáti, na něž dohlíží alespoň jejich komora.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

2 hlasy

Už jen ze stylizaci vašich komentů, Pauku, se mi zvedá žaludek. Připomíná to tón někdejšího poledníku Špígl, ovšem s pravicovou polevou. Dokonalý "mašíbl"...

1 hlas

Od 17.55 již třetí nadpis, vždy jiného významu?!?!

1 hlas

Jak se vám žije, když ani na chvíli nesundáte oči z monitoru? Páni, to musí být fuška. To bych nezvládla tak dlouho koukat na jeden nadpis o Bohouškovi:-)

2 hlasy

Tento článek se ještě před chvílí jmenoval :
"Sobotka: Program vlády Rusnoka a ČSSD se zatím shodují".

Nebyl asi pro šéfy redakce ¨"dostatečně levici rozvracející", tak byl změněn :-)))

Nicméně, Sobotka po tomto setkání odložil útočnost proti Rusnokovi, což se německým médiím a panu Nachtigallovi těžko může líbit.

7 hlasů

Sobotko, nic si z toho nedělejte. Až bude po volbách KSČM sestavovat koalici, bude zase ČSSD vyčítat vás :-) :-) :-)

1 hlas

prani vetsiny je nenavrat hovad z ODSTOP a jejich kmotru

5 hlasů

Zapomněl jste dodat "prani ozrale vetsiny".

3 hlasy

Já jsem například abstinentka a mám stejné přání. :-)))

0 hlasů

No vidíš Sobotko, že to není až tak těžké, být obyčejnou prodejnou kurvičkou. Vždyť ten program je jak šitý na míru moderní ČSSD! Ty se udržíš Bóďo u korýtka i kdyby viselo pod stropem! A ještě si desinfikuj tlamu, budou hubičky s komoušema. V Bohumíně, aby to bylo stylové.

6 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov