Úřednická vláda
Rusnok finišuje: životní prostředí povede Tomáš Podivínský

05.07.2013 12:12 Aktualizováno 05.07. 14:41

Ministrem životního prostředí ve vládě Jiřího Rusnoka bude dosavadní náměstek ministra Tomáš Podivínský (42). V úřednické vládě tak zbývá už jen obsadit post ministra financí.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Přemysl Kadlec (8 hlasů) 05.07.2013 13:39

    Baryku, co to zase plácáš. Jde o kandidáta na ministra životního...

  • Karel Musil (5 hlasů) 05.07.2013 16:38

    Bude to nejrychleji sestavená vláda od r.1989 a nejméně polovina z...

  • LV 426 (5 hlasů) 05.07.2013 14:08

    Zelená úsporám = dotace = kradení a nespravedlnosti. Tedy pokud se...

  • rab z rabstejna (4 hlasy) 05.07.2013 17:24

    Tohle řekl pan Zeman dobře : "....V případě, že by prezident...

  • Baryk Baryk (3 hlasy) 05.07.2013 12:18

    Těžko říci, zda je komunistická vláda horší než nacistická....

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Tohle řekl pan Zeman dobře :
"....V případě, že by prezident jmenoval premiérkou Němcovou, pokud by Rusnokova vláda nezískala důvěru poslanců, anebo by došlo na třetí pokus o sestavení vlády pod vedením Němcové jakožto předsedkyně sněmovny, může nastat nebezpečná situace.

„Vrátila by se předchozí vládní koalice a nelze vyloučit, že část bývalých koaličních politiků může být vystavena trestnímu stíhání, a proto by se mohli snažit OMEZIT samostatnost policie a státních zástupců,“ řekl přítomným Zeman.

„Měl jsem v Lánech jednání se všemi parlamentními stranami a tam se skutečně vynořilo několik variant. Vláda odborníků má jednu výhodu – mohla ponouknout všechny ostatní strany, aby šly do předčasných voleb, protože tohle prohlašovala TOP 09 i ODS. Co se stalo? Najednou to neplatí....." (PL)

4 hlasy

Bude to nejrychleji sestavená vláda od r.1989 a nejméně polovina z členů nemá nic společného se Zemanem.Takže strašení různých komentátořů, vč.ČT24 se nesplnila.

5 hlasů

Znamená to, že nejméně polovina ano? No to je husté...

2 hlasy

Toho si nevšímejte Češi, já si jen demokracie považuji o trochu více než vy. A že se štítím komunistických zločinců je jedna , jak říká moje babka, z posledních dobrých vlastností, které striktně dodržuje celá má rodina. Držet si ta rudá prasata co nejdále od těla, je vcelku očišťující záležitost.
Tak jsem zmokl, ale u řeky jsme si hráli s vnoučaty na pana prezidenta u korunovačních klenotů. Udělali jsme si "klenoty" , jablko bylo v batůžku a přidaly se k nám i cizí děti. Moc se jim ta hra líbila. Komenský by měl radost. Škola hrou.

2 hlasy

Pan premiér Rusnok nezahálí, už jen jeden ministr mu chybí. Bylo by dobré kdyby jeho víra v to, že poslanecká sněmovna odhlasuje jeho vládě důvěru, se naplnila. Události na politické scéně v Česku se rychle odvíjí, média o něčem novém informují každou chvíli.
Současný stav politické situace v České republice:
Pozvánku od pana prezidenta Zemana na jednání na hradě odmítla i předsedkyně strany LIDEM s odůvodněním, že si bere dovolenou. Paní Peake je celkem sympatická dáma, ale jedná často jako kdyby v té straně LIDEM byla sama. Frekvence změn výroků na politické scéně, které dává k dobru, je však příliš vysoká. Už nyní všichni berou její stanoviska a vyjádření s rezervou a její výroky často směšné jsou.
Je ostuda pro Českou republiku, když korupce a podvody prováděné v Česku, se soudí ve Švýcarsku. Kauza MUS dokazuje fakt, že v České republice je v nejvyšších patrech politiky běžná korupce. To, že policie nyní v nejvyšších patrech politiky korupci vyšetřuje, otřesné je. Tendence zasahování výkonné státní moci do policejních pravomocí se objevují soustavně na politické scéně. Policejní vyšetřování se snaží ovlivňovat zas sám pan premiér Nečas.
Předsedkyně poslanecké sněmovny se asi nedívá na televizi a nečte noviny, když o korupci v ODS nic neví? To mně překvapuje! Nepřekvapí mně naopak, když se paní Němcová bude ucházet o post předsedy ODS po panu Nečasovi. Určitě jí zvolí, když o korupci v ODS nic neví a korupčníci a podvodníci v ODS budou mít dál posvícení.
Drama na politické scéně v České republice pokračuje. Pan premiér Nečas ohlásil odchod z vrcholové politiky, ale dále pilně politicky pracuje. Pan premiér Rusnok také pilně sestavuje vládu a věří si, že jeho vláda důvěru ve sněmově dostane.
Na politické scéně dominuje klání mezi prezidentem a etablovanými politickými stranami. Občané si poprvé přímo zvolili prezidenta a ejhle, prezidentský systém vládnutí tu je.
Koaliční i opoziční strany se naplno pustily do předvolebního boje, který ze dne na den graduje.
To, že pan poslanec Rath ve vězení žádá o propustku na hlasování, dokazuje, jak skandální a absurdní to politické divadlo je. Mohlo by to být velmi zábavné, kdyby se nejednalo o řešení zásadních problémů, které v současné tvrdé realitě významně ovlivní podmínky a kvalitu života všech občanů s výjimkou těch nejbohatších 10%.
Nejednotný postoj ČSSD k účasti v rodícím se novém kabinetu by nakonec mohl vyústit i v rozštěpení této strany.
Ústavní soud tvrdě napadl zdravotnickou reformu, kterou koalice zaváděla. Reforma zdravotnictví připravená koalicí v podstatě směřovala jenom k rozevírání nůžek mezi kvalitou života chudých a bohatých. Rozhodnutí ústavního soudu ve sporu o směřovaní reforem ve zdravotnictví dalo v podstatě za pravdu ČSSD.
V politické klání parlament kontra prezident jsou zatím všechny trumfy v rukách pana prezidenta Miloše Zemana. Jediné, čím by mohly etablované strany ohrozit prezidentské vládnutí v České republice, by mohla být urychlená změna ústavy, ale ta je velmi málo pravděpodobná, protože by bylo potřeba, aby se rozhádané strany napříč politickým spektrem dohodly ve sněmovně i v senátu a daly dohromady 120 hlasů v tajném hlasování.
Nezodpovědných politiků v Česku je velká většina, ale zlepší se to, protože něco velkého právě začíná. Současnému stavu politiky u nás se divit nelze, Klauz dlouho všechny občany přesvědčoval, že jediným měřítkem každé kvality jsou peníze. V Česku se nyní poctivé a čestné jednání za hloupost považuje, a to pro blaho společnosti velmi nepříznivé je.
Demokracii v ČR prospěje, když vzniknou nové politické strany. Strany nejen s čistým štítem a programem se vznešenými ideály. V těchto dnech vzniká ČESKÁ GLOBÁLNÍ DEMOKRATICKÁ STRANA, a tato strana jistě nebude jediná nová, minulostí nepoznamenaná. ČGDS bude působit převážně v rámci vnitrostátní politiky a při svém působení nebude používat marketinkové triky. ČGDS bude působit významně i celosvětově, tj. globálně, což je z názvu této nové strany zcela jednoznačně zřejmé.

aksalibag@seznam.cz, to je kontakt, na který může napsat každý, kdo se chce v ČGDS angažovat a jeho vztah k politice není vlažný.

www.miloslav7.blogspot.cz/ na této stránce může najít informace ten, kdo chce znát program nové strany, její stanovy a preference

Je čas, aby se politicky angažovali poctiví, čestní a spravedliví, když se podaří jich dost přesvědčit, začnou se v politice dít divy.
Založit solidní, atraktivní politickou stranu nebylo nikdy snadné, nyní hluboká vládní krize k tomu vytváří podmínky mimořádné.

0 hlasů

Tento příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze a byl administrátorem odstraněn.

Zelená úsporám = dotace = kradení a nespravedlnosti. Tedy pokud se tomu někdo věnuje, nemůže to být slušný člověk.

5 hlasů

Těžko říci, zda je komunistická vláda horší než nacistická. Uvidíme...

3 hlasy

Tento příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze a byl administrátorem odstraněn.

Baryku, co to zase plácáš. Jde o kandidáta na ministra životního prostředí. Podivínskému je 42 let a v listopadu 1989 byl členem ústředního stávkového výboru studentů, začátkem 90. let působil v deníku Rovnost.

8 hlasů

Tento příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze a byl administrátorem odstraněn.

Komunista není jen ten co mává průkazkou, ale i ten kdo tu ideologii vyznává. Nacistické průkazky se také nevydávají.

2 hlasy

to je dobře cvíbel mažou a mažou v redakci

0 hlasů

Proč nacistická ?

2 hlasy

Dvě nejzlotřilejší ideologie. Je to tak těžké pochopit?

Jaký vrah je lepší, ten co střílel z devítky jednou, nebo ten co střílel ze 7,65 tři rány za sebou?

Nadpoloviční většina vlády tzv. odborníků :-) má zločineckou minulost. To neříkám já, to říká zákon.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov