Změna ústavy
Snadno se vládne absolutistickým panovníkům, opáčil Zlatuška kolegům z ANO

29.12.2013 18:35 Původní zpráva

Nový volební systém nemusí usnadnit vládnutí, dokonce může omezit demokracii. Kolegy z rodící se vládní koalice varuje před zaváděním většinových voleb poslanec hnutí ANO Jiří Zlatuška. Volby, při němž by lidé vybírali za svůj obvod pouze jediného poslance, začali nadšeně podporovat zástupci ČSSD, ANO i KDU-ČSL.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Ahmad Husajn Muhammad (11 hlasů) 29.12.2013 20:21

    Zlatuska je dobry komik. Jeho remcani ma jediny duvod. Citi se zhrzen...

  • Ahmad Husajn Muhammad (10 hlasů) 29.12.2013 20:21

    Zablesk inteligence u Zlatusky? Ten ji nikdy nemel, podobne jako...

  • Henex (10 hlasů) 29.12.2013 20:41

    Až KSČM příště vyhraje volby, tak vy tady maminko už nebudete...

  • Vlad Naiva (7 hlasů) 29.12.2013 19:05

    J.Zlatuškovi se vrátil záblesk inteligence? Zatemněno má od té doby,...

  • Vlastislav Potter (6 hlasů) 29.12.2013 19:01

    Zcela s panem Zlatuškou nesouhlasím,mluví o ohrožení demokracie,víc...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Kdepak většinový volební systém, malé strany se bojí, že si v žádné vládě už neškrtnou. Co kdybyste to nechali na voličích, pánové? Je to klasická otázka pro referendum...

0 hlasů

To by oligarcha musel přestat být oligarchou (věnovat třeba své miliardy na umoření státního dluhu ČR), aby podpořil nezmršený zákon o všeobecném závazné referendu. V USA se byznysmeni také bránili, přesto toho pokrokoví občané dosáhli a mají taková referenda v ústavách všechny státy unie.
Babiš chce účelově změnit jen fragment volebního zákona, aby po příších volbách mohl vládnou pouze on a řídit náš stát jako svou firmu. S republikou už to nebude mít nic společného, zato Mussolini by měl ze svého nástupce v Evropě radost. Zatím se oligarchii dařilo v Asii, Slovinci již provozují korporativní stát a Babiš nás do fašismu strká neobyčejně zřetelně také (o totéž se snažil Bakala se svými Kalouskovci poněkud skrytěji).

2 hlasy

Ty se z těch svých fantasmagorií jednou zblázníš, zblázníš, zblázníš...
I když pořádnej magor jsi už teď...

0 hlasů

Padejte si tykat se soudruhem Burešem... pardon, Babišem.

1 hlas

Poslouchej ty šašku...
Vykám tady kde komu, blbům tykám. Až přestaneš překrucovat můj nick a budeš se chovat slušně, tak ti možná začnu vykat. Jsi tady nováček a roztahuješ se tu jako rakovina. Tvé příspěvky jsou plné urážek a zesměšňování, sereš tady kde koho. Tak se zklidni, chovej se jako slušný člověk a potom můžeš očekávat také slušné zacházení...

0 hlasů

Pan Zlatuška z hnutí ANO má pravdu,většinový volební systém je cesta do pekel vždyť vládu jedné strany jsme tu již jednou měli.

2 hlasy

Zrovna od vás bych očekával fundovanější názor.
Většinový volební systém znamená pouze to, že vládne a zodpovědnost má vítěz voleb, v parlamentu jsou přece zastoupeny všechny strany, svobodně zvolené svobodnými voliči. Tento systém nelze přece srovnávat s vládou jedné a jediné totalitní strany. V podstatě jde o toleranci menšinové vlády, jenom se to jinak jmenuje. Odpadají povolební koaliční hrátky a vydírání a parlament nevyslovuje důvěru vládě, protože vláda vládne z logiky věci. Do zákonů vláda nemá co mluvit, protože je schvaluje parlament. Většinový volební systém má samozřejmě i své nevýhody, ale je rozhodně lepší, než ten bordel, co zde máme teď...

0 hlasů

Prdlajs, pane profesore a paní Jourová! Nejdříve se na většinový systém musíte zeptat Velikého kormidelníka všeho pracujícího lidu Miloše (on se zase rychle poptá u Putina na názor jejich politbyra), jestli vám to dovolí, že.

1 hlas

nebreč, že pankáč KS neprošel ...... Miloš Zeman vyhrál v prezidentských volbách navzdory doslova masivní mediální masáži vedené v prospěch jeho protikandidáta. Ta pokračuje v průběhu celého prvního roku jeho úřadování a. všechna čest, nedělá to novinářským fašistickým idiotům nesnadné.

1 hlas

Až to s paní Jourovou švihne, tak bude mít jako nebožka taky větší stabilitu.

1 hlas

Zlatuska je dobry komik. Jeho remcani ma jediny duvod. Citi se zhrzen tim, ze mu Babis nadal ministerstvo skolstvi a umyslne toto ministerstvi prenechal CSSD.
Je to velmi proste.
Mimochodem kolika politickymi stranami Zlatuska od roku 1989 prosel :-) ? To snad hovori za vse.

11 hlasů

I kdyby vaše pomluvy byly založeny na realitě, Zlatuška kritizuje zbrklou změnu jen jedné části volebního systému. Má na věc jiný názor než vy a vy na něj bez souvislostí začnete házet nějaké vyfabulované pitomosti, které s debatovaným problémem nijak nesouvisí.
Z čehož usuzuji, že Zlatuška odmítá bezvýhradně sloužit Babišovi a ten se jej proto teď snaží zbavit. Až takto porlhédne více poslanců ANO, rozpadne se každá koalice. Babiš to ví a připravuje se na další volby velmi intenzivně. Vládnou pak chce sám, proto potřebuje změnit i volební systém.

1 hlas

Můžeš nějak doložit, že se Babiš snaží zbavit Zlatušky? Jestli ne, tak jsi lhář...!

0 hlasů

No schválně : kolika stranami podle vás prošel Zlatuška? Tipuji, že vaše odpověď se bude násobně lišit od reality, protože většinou kandidoval za někoho jako nezávislý kandidát.

4 hlasy

Vžyť je to Ahmad, plný nenávisti. A těch bodů, co si umí naklikat...

1 hlas

Nenávistí tady většinou oplýváte vy, Hemenexi, a 'bodů' při své inteligenci máte podezřele vysoký počet (možná ale přeceňuji čtenáře Týdne :o). Vaše plodnost při obhajobě modelu systému "vlády jedné strany" a obdivné ódy na oligarchie jsou rovněž úctyhodné.

1 hlas

Trhni si nohou, Nádivo, jsi jako veš. Nemá smysl diskuzí s tebou ztrácet čas...

1 hlas

ČSSSD se znemožnila s KDU a otevřela cestu KSČM. A teď si představte, že by KSČM vyhrála a žádná koalice ani hladovění by podle modelu ANO nebyla nic platná .-))))))... Zeman je jasným důkaze, že je to možné.

2 hlasy

Až KSČM příště vyhraje volby, tak vy tady maminko už nebudete...

10 hlasů

Já, doufám, také ne; a moje děti s vnoučaty budou v cizině, kam z toho českého komunistického marastu postupně odcházejí. Takže, řečeno slovy br. Mašínů: "Zatím dobrý"!

2 hlasy

Na prezidenta plijí Babišomédia pomluvy stejně jako Bakalomédia. M.Zeman se ještě nevyjádřil, jak to bude s požadavkem čistého lustračního osvědčení. Ihned ho všichni prý 'demokraté' a prý 'antikomunisté' okřikovali, co si to dovoluje a případně hned celý zákon zpochybňovali. Zeman navrhl, aby ještě v prosinci projednali služební zákon a opět se na ten vtípek chytili verbální 'antikomunisté' (formálně to fungovalo, jenže technicky to nebylo možné stihnout, což některým dementům nedošlo a začali pro projednávání zákona ihned horovat).
Nějak se o tom přestalo mluvit, není to podezřelé? Sobotka měl jít za prezidentem ještě letos, má jít až v lednu. Jmenuje-li prezident Babiše bez čistého lustračního osvědčení, bude to poprvé od roku 1989 a nevěřím, že tohle M.Zeman bude chtít mít 'na triku'. Nadto prezident ví jako my, že Babiš se nedostavil na soudní přelíčení na Slovensku, protože byly objeveny kompletní svazky akcí StB, v nichž Babiš figuruje => Babiš soud projede, pokud se mu nepodaří podplatit kde koho (o což se teď zřejmě usilovně snaží).

Co se týče voleb. Vyhrají Babišovci, protože jeho PR oddělení vede permanetní kampaň i v regionech, investuje nadále miliony. ČSSD se tak zdiskreditovala paktováním s černokabátníky, že možná klesnou pod KSČM. Takže by Babiš musel vládnout s komunisty, což by jaksi nefungovalo, KSČM neustoupí od základních programových slibů, které jsou v rozporu se zájmy oligarchy.
Proto je nutno změnit volební systém tak, aby mohl Babiš vládnout absolutně sám.

5 hlasů

Jsi demagog, Nádivo...!

0 hlasů

J.Zlatuškovi se vrátil záblesk inteligence? Zatemněno má od té doby, kdy začal tvrdit, že turbomiliardář Babiš-Bureš vstupuje do politiky nezištně s cílem sloužit občanům...
Nevím ovšem, nač potřebuje nějaké analýzy, vzdělaný je dostatečně, aby věděl, jak je nebezpečné změnit jen fragment volebního systému aniž by byli předtím papaláši odvolatelní, měli hmotnou odpovědnost, museli přiznat majetky, aniž by bylo uzákoněno všeobecné referendum, aniž by... prostě to, co má v programu Úsvit přímé demokracie.
Všimnout by si Zlatuška také mohl, jak cudně se mlčí o volebních obvodech (poctivý Okamura je konkrétní - 76+1 jako okresů), protože v této části se dá masivně podvádět, má to dokonce svůj název, jak je to provařená metoda - gerrymandering.

Babiš zřejmě předpokládá brzké volby, protože si již připravuje, aby po volbách mohla vládnout 'státostrana' ANO. A Babiš bude konečně šéfem firmy ČO (Česká oligarchie) s cca 10 miliony zaměstnanců.

7 hlasů

Zablesk inteligence u Zlatusky? Ten ji nikdy nemel, podobne jako vzdelani - viz podivna profesura.

10 hlasů

Takže jakmile prof. Zlatiška nejede v lajně s Babišem prosazovanou deformou, je to najednou dement? do nejde s námi, jde proti nám - Babiš jistě pamatuje svou bolševickou kariéru. Poslanci ANO budou mediálně odstřeleni, když budou konat dle svého slibu a nikoli dle přání oligarchy Babiše. Proto přece do voleb nešel, aby mu někdo kecal do vládnutí!

1 hlas

Zcela s panem Zlatuškou nesouhlasím,mluví o ohrožení demokracie,víc to vystihuje S.King "Demokracie je ohrožována lhostejností lidí dobrých,krátkozrakostí většiny a špatnými úmysly jen malého počtu z nás." Tak to ve většinovém volební systému asi nebude,spíš v uvážlivém výběru lidí.

6 hlasů

Uvážlivý výběr lidí? Jak to chcete udělat?
Většinový volební systém samozřejmě politikům, kteří doufají, že by tak získali víc, vyhovuje. Je to v podstatě dočasná diktatura a v diktatuře se vládne lépe. Omezí se diskuze okolo nových zákonů. Může to ovšem znamenat, že jedna vláda například uzákoní tzv. 2. pilíř penzijní reformy a další ho třeba za 8 let zruší. Je to to co byste chtěl?

0 hlasů

Šéfovat může jenom jeden. Vláda přece pouze vládne a neschvaluje zákony, ty schvaluje parlament, ve kterém jsou zastoupeny všechny strany. Pokud by se strany dohodly na toleranci menšinové vlády, bylo by to v podstatě to samé. Druhá polovina vašeho příspěvku je nesmysl, vláda nic neuzákoňuje...

0 hlasů

Ano je to složité,ale i tak přeci rozhoduje volič.Pokud je to většinová vůle voličů ,není to zákonitě náběh na diktaturu.Podívejte kolik problémů dělá dnešní situace.Ale neberu ani jeden systém za dogma.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov