Z vlády na finance
Sobotka: Placení pokuty za Promopro by bylo přelévání peněz

12.11.2014 17:44

Úřad vlády hledá podle premiéra Bohuslava Sobotky spolu s ministerstvem financí technické řešení, jak naložit s více než půlmiliardovou pokutu, kterou dostal od finančního úřadu za kauzu Promopro.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Josef Novák (6 hlasů) 12.11.2014 17:56

    Jsme v Česku, že? Copak zakázky vyhlašoval a smlouvy podepisoval...

  • Tom Kut (3 hlasy) 12.11.2014 18:44

    Pošlete fakturu tomu křivohubému podsvinčeti prasete bradavičnatého -...

  • Petr Úlisný (3 hlasy) 12.11.2014 19:39

    Udělená pokuta má stejnou logiku jako kdyby srazilo chodce auto a...

  • Karel Vachut (3 hlasy) 12.11.2014 17:57

    Namísto toho, aby stát potrestal šmejdy z Promopro, tak trestá sám...

  • Honza Hloupý (3 hlasy) 12.11.2014 18:10

    Stát žádné ruce nemá, aby si je ukusoval. Byla-li zakázka předražena...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Vondra ma hlavni odpovednost a mel uz byt davno v lochu

1 hlas

Nikdo nebere v potaz, že pro tu cenu předražené zakázky byly dány někým parametry, které splňovalo jen promopro. Ten by měl pokutu zaplatit.

1 hlas

Proč pokuta,nechť je vráceno to o kolik se kdosi "obohatil" a bude po finančních "kejklích",ale to je asi nad lidské síly.

1 hlas

Přelévání nepřelévání. Pro morální úroveň tohoto národa, která je velmi špatná by bylo dobře přiznat zodpovědné osoby, ty potrestat a pokutu přelít z jedné kapsy do druhé. A by našinec viděl, že se něco děje. Je to sice divadlo, ale potřebné, když už soudy nekonají

1 hlas

Udělená pokuta má stejnou logiku jako kdyby srazilo chodce auto a místo řidiče by bylo voláno k zodpovědnosti auto. Žijeme v Absurdistánu ještě větším než byl ten předešlý.

3 hlasy

"srazilo chodce auto a místo řidiče by bylo voláno k zodpovědnosti auto" - ale vždyť něco velice podobného existuje a je to hojně využíváno - "správní delikt provozovatele vozidla", kdy je místo provinivšího se řidiče pokutován provozovatel/majitel auta, protože pro úřad je to jednodušší než zjišťovat řidiče a prokazovat mu přestupek.

1 hlas

Pošlete fakturu tomu křivohubému podsvinčeti prasete bradavičnatého - Vondrovi.
Dejte mu k tomu citron do huby, pažitku do nosu a může si přividělávat, coby chodící reklama na vepřové hody.
Toho otylého šmatlavce nelze ani na oslavu 17.11 pověsit. Nemá ani krk.

3 hlasy

Namísto toho, aby stát potrestal šmejdy z Promopro, tak trestá sám sebe tím, že si ukousne ruku... ;o((( ... to mi ta má hlava fakt nepobere...

3 hlasy

Stát žádné ruce nemá, aby si je ukusoval. Byla-li zakázka předražena (o čem má rozhodnout soud), pak je vinen především ten, kdo to zaplatil, ač o předražení věděl.

Dojemná je Sobotkova a Babišova snaha o "posečkání a prominutí pokuty" a poznatek, že pokuta úřadu je "přelívání z jedné kapsy do druhé", což je odjakživa jasné i intelektuálně velice nedostatečnému jedinci. Kdyby tak stejně pečlivě a s pochopením posuzovali likvidační pokuty udělované úřady řadovým občanům.

3 hlasy

Jsme v Česku, že? Copak zakázky vyhlašoval a smlouvy podepisoval nějaký imaginární subjekt? Odpovím si sám - za vším museli být konkrétní lidé. Někdo přeci musel zakázky vypracovat, někdo musel podepsat smlouvy a někdo to vše musel (nebo lépe řečeno měl) kontrolovat. To všechno nedělal žádný úřad, tedy alespoň já jsem nikdy v životě neviděl úřad, který by měl ruce do nichž by vzal pero a něco podepsal. Ale třeba v našem absurdistánu něco takového máme. Potom by tedy nebyl odpovědný žádný člověk, ale úřad. V tom případě ovšem zase nevím, proč by na takovém úřadě byli zaměstnaci...

6 hlasů

To je proc uz se pres deset let uspesne brani prijmout kvalitni sluzebni zakon, protoze to by pro ne znamenalo automaticky untrum/finito s uplatky a manipulacemi cen.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov