Satirická kalkulačka
"Spočítejte si, o kolik vás ČSSD okrade!"

24.02.2017 14:15 Původní zpráva

Satirická reakce na kalkulačku sociálních demokratů na sebe nenechala dlouho čekat. Web z dílny jejího kritika Lukáše Webera umí lidem spočítat, o kolik peněz by kvůli navrhované reformě přišli. Oficiální daňová kalkulačka ČSSD vzbudila na internetu velký rozruch.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • o k (2 hlasy) 24.02.2017 17:30

    Možná si někteří marginálně (pár stovek měsíčně) polepší. O to se ale...

  • o k (1 hlas) 24.02.2017 19:57

    Myslím, že třídní boj skončil a to aspoň v západním světě v okamžiku,...

  • Jeroným Pražský jr (1 hlas) 24.02.2017 18:00

    Celá daňová reforma a vstřícnost ke komunistům je jen chladný kalkul...

  • Jan Karlík (1 hlas) 24.02.2017 17:30

    Kalkulačka byla od ČSSD dobrý reklamní tah. Bez ní by se informace...

  • ABR 001 (1 hlas) 24.02.2017 14:40

    Tak horní procento je jistě skvělá cílovka, pro prodej veškerých, k...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Navíc soudružky a soudruzi z ČSSD došli k závěru, že když na ministerstvu vnitra společně s velvyslanectvím USA zřídí cenzorský orgán a ideologickou policii, která bude prosazovat "jediný správný názor," tak jim to pomůže vyhrát volby. Troufám si tvrdit, že se soudruh a soudružka tuze mýlí.

0 hlasů

Celá daňová reforma a vstřícnost ke komunistům je jen chladný kalkul s lidskou důvěřivostí. Sobotka ví, že nemůže do voleb zvrátit volební preference své strany, které jsou vůči ANO poloviční. S KSČM by žádnou vládu nesestavil. Takže může slíbit cokoliv, nebude to totiž muset naplnit. Jen možná o pár bodíků zvedne své preference a bude chtít být přitažlivou koaliční nevěstou.

1 hlas

Možná si někteří marginálně (pár stovek měsíčně) polepší. O to se ale nejedná. Jde o to, vzbudit staré vášně "třídního boje" a opět hrát na strunu závisti. To, že by celé divadlo, tak jak bylo publiku představeno, zřejmě vedlo k negativním důsledkům pro ekonomiku, to už socialisty, v čele se Sobotkou, nezajímá. Krátce jsem uvažoval, že v nadcházejících volbách socialisty proti Babišovi podpořím. Po posledních zoufalých projevech pana Sobotky ( vedle daní i to bohumínské usnesení) jsem si to ale rychle rozmyslel a jsem si jist, že nejsem sám. A to mi je vlastně obojí lhostejné. Jedná se mi spíše o to, jak zoufalý pan Sobotka musí být, že se uchyluje k podobným činům a co by eventuelně následoválo dále. Je mi líto, ale ČSSD si zaslouží úděl ODS, protože se nejen z ničeho nepoučila, ale je snad ještě horší, než ostatní strany.

2 hlasy

A co je na třídním boji špatného? Je to léty prověřený prostředek k mobilizaci voličů.

0 hlasů

Myslím, že třídní boj skončil a to aspoň v západním světě v okamžiku, kdy začala éra tzv. "welfare states". Proč by měli jít na barikády lidé, kteří, aniž by museli pracovat, dostávají takovou podporu, která jim bez práce zajistí slušné živobytí? Nežijeme ani v polovině 19. století, ani ve třicátých létech století minulého. Už ta chiméra socialismu ve druhé polovině minulého století byla naprosto nesmyslná a sloužila vlastně pouze k rozšiřování ruského vlivu

1 hlas


Kalkulačka byla od ČSSD dobrý reklamní tah. Bez ní by se informace o daňové reformě z médií rychle vytratila a k části cílové skupiny by se ani nemusela dostat. Ale čím víc se pravičáci durdí, tím víc to propagují. Pravicoví kritici by totiž tuto stranu stejně nikdy nevolili.

Otázkou je, zda to zachrání pověst, kterou si ČSSD notně pošramotila sluníčkářstvím a poslušností k Eurosvazu.

1 hlas

Tak horní procento je jistě skvělá cílovka, pro prodej veškerých, k životu nepotřebných věcí, a nikoliv pro politickou agitaci.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov