Remíza 0:0
To byla bída. Ázerbájdžán otrávil Čechy, ti opět nedali gól

11.10.2016 22:39 Původní zpráva

On-line

0:0

  • Dobrý večer, vítejte u on-line přenosu z kvalifikačního utkání na mistrovství světa v roce 2018. Český tým bude usilovat o první výhru ve skupině C nad dosud neporaženým Ázerbájdžánem.

  • V žebříčku FIFA dělí obě země rovných sto míst. Češi jsou aktuálně na 33. pozici, zatímco ázerbájdžánští fotbalisté o sto příček níž se nacházejí ve společnosti zemí jako Angola či Súdán.

  • Podle bodového postavení to může vypadat, že Češi jdou proti slabému soupeři a v utkání by měli být jasnými favority. Tuto představu však poněkud zakaluje fakt, že česká reprezentace před sedmi lety v zápase proti Ázerbájdžánu odešla z hřiště poražena. V přípravném turnaji v SAE tehdy svěřenci Michala Bílka prohráli 0:2. Média psala o ostudném debaklu a označila počínání českých fotbalistů za zoufalství.

  • "Samozřejmě se cítíme pod tlakem. Ázerbájdžán už má šest bodů, my jeden. Takže pro ně by byla dobrá i remíza, zatímco my už jsme si domácí ztrátu se Severním Irskem vybrali. Teď máme za sebou nejtěžší zápas v Německu. A nyní to musíme zvládnout doma a vyhrát," nastínil situaci před zápasem stoper Tomáš Sivok.

  • Česko.

    Češi nastoupí v této sestavě: Vaclík - Gebre Selassie, Brabec, Sivok, Sýkora - Skalák, Dočkal, Droppa, Krejčí - Schick, V. Kadlec.

  • Trenér českých fotbalistů Karel Jarolím udělal v sestavě na dnešní kvalifikační zápas s Ázerbájdžánem sedm změn oproti sobotnímu duelu s Německem. Poprvé dostanou v základní sestavě šanci Lukáš Droppa, Jakub Brabec, Jan Sýkora a Patrik Schick.

    Z jedenáctky, která prohrála 0:3 v Hamburku, ponechal Jarolím na hřišti pouze brankáře Tomáše Vaclíka, stopera Tomáše Sivoka a záložníky Bořka Dočkala a Ladislava Krejčího. Jinak se rozhodl poslat do hry čerstvou krev.

  • Soupeř se představí v této sestavě: 

    K. Agajev – Mirzabekov, Medveděv, B. Gusejnov, Dašdemirov – Garajev – Alasgarov, Amirgulijev (C), Nazarov, Qurbanov – Šejdajev-

  • Navzdory dešti je stadion ve Vítkovicích už solidně zaplněný. Vše nasvědčuje tomu, že tentokrát bude na utkání českého týmu panovat výborná atmosféra. 

  • Hráči obou výběrů vstupují na mokrý ostravský trávník, hrají hymny obou států. 

  • 01.

    Utkání právě začalo!

  • 02.
    Česko.

    První šance českého týmu! Skalák naskakoval na dobře mířený centr Krejčího, míč letí mimo branku. 

  • 03.

    Díky skvělému presingu se do další šance hnal Kadlec, bohužel ale podklouzl v pokutovém území. 

  • 04.
    Česko.

    Velký tlak českého týmu pokračuje, Patrik Schick nejprve reklamoval ruku soupeře, poté Bořek Dočkal pořádně protáhl soupeřova brankáře Agajeva. Bohužel bez kýženého efektu. Penalta se za ruku každopádně klidně pískat mohla. 

  • 08.

    Český tým žene za vítězstvím opravdu skvělá atmosféra. Jako by hrál na hřišti domácí Baník Ostrava. 

  • 09.

    Prvního rohový kop skončil na hlavičce Jakuba Brabce, následně se kopal druhý. Ten už Ázerbájdžánci ubránili lépe. 

  • 10

    Schick šikovně prokličoval obranou soupeře a byla z toho další, i když nepříliš velká šance. Jsou to pouze Češi, kteří udávají utkání tempo. Soupeře dosud vůbec k ničemu nepustili. 

  • 11.
    Česko.

    Míč se poprvé ocitl v brance Ázerbájdžánu! Bohužel byl však Ladislavu Krejčímu odpískáno ofsajdové postavení. 

  • 14.

    Ázerbájdžánci se začínají probouzet. Nejprve vybojovali roh, pak musel pokus o kontr zachraňovat skvělým obranným zákrokem Bořek Dočkal. 

  • 18.

    Z tohoto tlaku nic nebude. Gebre Selassie složil soupeře téměř stejně efektně, jako judista Lukáš Krpálek. 

  • 19.

    Chybuje i podruhé, přihrávku na Vaclíka český brankář nestihl a Češi tak budou čelit rohovému kopu. 

Foto: ČTK

Autor: - tab -



Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká fotbalová reprezentace.

Liga národů
České fotbalisty doplnili Rabušic, Poznar, Malinský a Sáček

Českou fotbalovou reprezentaci pro středeční zápas Ligy národů ve Skotsku doplnili útočníci Michael Rabušic s nováčkem Tomášem Poznarem a záložníci Tomáš... více

Automobilka Hyundai je i nadále hrdým partnerem české fotbalové reprezentace.

Výhled do budoucna
Hyundai prodlužuje spolupráci s fotbalovou reprezentací, zaměří se na elektrifikované modely

Úspěšná spolupráce Hyundai Motor Czech a české fotbalové reprezentace bude pokračovat. Automobilka s výrobním závodem v Nošovicích na Frýdecko-Místecku... více

Ilustrační foto.

Pozitivní test
Člen realizačního týmu fotbalové reprezentace onemocněl koronavirem

Jeden z členů širšího realizačního týmu české fotbalové reprezentace měl pozitivní test na covid-19. Národní celek absolvoval kontrolní odběry a všichni včetně... více

Ilustrační foto.

Reprezentace
Trenér Šilhavý povede fotbalisty i v dalším kvalifikačním cyklu

Kouč Jaroslav Šilhavý povede českou fotbalovou reprezentaci i v dalším kvalifikačním cyklu o mistrovství světa v roce 2022. více




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov