Olympijská cyklistika
Borat by měl radost. Kreuziger závodil za Kazachstán

30.07.2012 07:30 Poznámka

Pro české fanoušky smutná a pro cyklistické laiky nepochopitelná byla slova Romana Kreuzigera po silničním olympijském závodě. Kreuziger sice litoval, že nezískal medaili, na druhou stranu o ni ani nechtěl bojovat, protože odmítal stíhat svého týmového kolegu z kazašské profesionální stáje Astana Alexandra Vinokurova, který si dojel pro zlato.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • maary maary (86 hlasů) 30.07.2012 08:02

    RK vrátit dres, vybavení a z Londýna domů za svoje. A už nikdy ho...

  • kazimir kazimir (34 hlasů) 30.07.2012 09:02

    Pokud trochu sledujete cyklistiku, tak Kreuziger vždy, když něco,...

  • Albert Stroller (30 hlasů) 30.07.2012 10:34

    Nejsem žádným fandou Kreuzigera, ale v tomto se ho musím zastat. On...

  • Baryk Baryk (26 hlasů) 30.07.2012 08:04

    Cyklistika je krásný sport plný dřiny. Je ale bohužel velmi často...

  • Zdeněk Formánek (19 hlasů) 30.07.2012 13:22

    PŘESNÉ vyjádření. Jen bych poopravil úvod z "Češi" na "Typický český...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

výborný titulek a jsem rád,že Kreuzigerovi se ten jeho boj za Kazachstán bude trvale připomínat a tak zaslouženě dostane to na čem si sám zapracoval.V diskuzi se tu píše,že on když věděl ,že už je nedotáhne tak brzdil spolu s dalšími dvěma skupinu 20 aby je dotáhli.napadá mi,že když vyloučili číňanky,že vypustili zápas.Jak je možné,že v jedno sportu je hra na půl plynu trestná a v jiném ne?

5 hlasů

Nejsem žádným fandou Kreuzigera, ale v tomto se ho musím zastat. On se jen blbě vyjádřil. Jinak měl pravdu. Pokusím se to přeložit do srozumitelnýho jazyka to co řekl. Nemělo cenu vyrazit za Vinokurovem, protože bych za ním vyvezl skupinu sprinterů, mě by to nepomohlo (protože by zorganizoval závěrečný spurt,kde by byl bez šance) a Vikokurovovi uškodilo. Kdyby Kreuziger tu skupinu za ním vytáhl, tak skončil Kreuziger 15. a Vinokurov 13. a vyhrál by někdo z těch sprinterů, které by tzam Kreuziger vyvezl. Kdo někdy dělal cyklistiku mě dá za pravdu, to není tak, že všichni jedou a kdo dojede dříve vyhrává. Má to své zákonitosti.

30 hlasů

Problém není v tom jak Roman jel, ale v tom, že jednoznačně preferuje stájivé zájmy což na OH nepatří. Když takhle pojede na Tour nebo Giru nikdo nic neřekne, ba naopak, bude mu to ke cti. Ovšem na OH by měl jet člověk alespoň základně obeznámen s tím, co to vlastně znamená být na OH. Je neuvěřitelné, že tolik lidí nechápe, že OH nejsou jen nějaký další závod, kde se "musí" lézt do pr... svému šéfovi. Jestli máte pocit, že tohle je správné olympijské myšlení je mí líto, ale mě se tohle teda nelíbí.

9 hlasů

no esli Krojciger neco rika a neco jineho mysli, tak to snad mel jit do politiky, protoze vyjadrit jednoduchou myslenku snad umi kazdej

12 hlasů

Zkus se vyjádřit tak, jak to myslíš, a ještě aby to pseudonovinář nepřekroutil. Pravda to Roman ještě neumí (jestli se to umět dá).

15 hlasů

Souhlasím.Kdo sledoval přenos,tak,musel vidět,že Roman Kreuziger jel výborně.Jeho kritika není na místě.Naopak.Klobouk dolů před jeho výkonem.

19 hlasů

jako tempař, kterej není pár kiláků před cílem v úniku věděl, že medaile je fuč. Ta kritizovaná situace řešila jen to, jestli pomuže Vinovi tím, že s těma dalšíma 3 Astanakama stíhače zabrzdí, což udělali. Nebo 2.možnost, doveze mu na záda skupinu spurtérů a o medaili kámoše připraví, aniž by sám cokoliv získal. . Třetí volba nebyla.

15 hlasů

Podle mě tu skupinu ani nezabrzdili. Kotvit balik 5km před cílem kdy jde o tolik? Jen to vypadalo myslím. Všichni toho měli plný kecky a smířili se s bojem o bronz. Pokud by ti za nima cítili že na to mají tak by se přez ne převalili v par vteřinám. Na tom závěru nebylo nic zvlaštního. Naopak Roman jel lépe než většina čekala. Byl hodně vidět.

17 hlasů

nebrzdili balík, ale 20ti člennou skupinu a tu 3 zdatní a zkušení jezdci ubrzdí levou zadní, když nemají zájem na tom, aby skupina jela

11 hlasů

pusť si ten moment, kdy do toho Vino šlápl. V ten moment měli ti 3 celou skupinu zablokovanou, aby nástup nezachytila a pak se motali na čele a sabotovali jakejkoliv pokus o stíhání. To byla dokonalej , fotbalovou mluvou "nacvičenej signál"

19 hlasů

PŘESNĚJI to snad už NELZE vyjádřit. To ale pivní fotbalovej fanda co mu závidí kolo a "vejlet" do Londýna nepochopí.

19 hlasů

Finové teda asi taky zradili svůj národ, když fandili Zátopkovi.

14 hlasů

Možná jste nepochopil rozdíl mezi fanouškem a závodníkem..... Ale nevadí, někomu to holt trvá trochu déle.

4 hlasy

A souvisí to jak?

13 hlasů

nijak, jen se dalsi jantar chtel zviditelnit

17 hlasů

..to bylo před Londýn keců kdo s timto ,,polobohem..české cyklistiky pojede na OH .......a zase kde nic tu nic,,nema cenu to sledovat a v klídku si fandit třeba Fabienovi,,ten bohužel měl velkou smůlu......

15 hlasů

Pokud trochu sledujete cyklistiku, tak Kreuziger vždy, když něco, přes velká a velkohubá očekávání podělal, našel výmluvu. Tentokrát je jen trochu blbější.

34 hlasů

no dyt pisu ... do politiky s nim

13 hlasů

Cyklistika je krásný sport plný dřiny. Je ale bohužel velmi často plný dopingu a divných lidí. Vedle snahy vyhrát na kole, se stáje rovněž snaží zakrývat nepovolené prostředky a vyhrát nad komisaři i v této disciplíně. Astana to umí dobře, stejně jako Vinokurov, který už na doping ulétl...Pokud jde o Křižáka, je určitě lepší cyklista než byl jeho otec. Ale vím, že by při večerním výjezdu etapy na Tour odpověděl na pozdrav fanoušků před hotelem, kteří s ním skoro celou Tour jeli s českými vlajkami každý cyklista. Jedině Křižák ne. Tedy Křižák junior. Cyklistika má jistě svá specifika, ale sport není výtvarné umění. Tam se duše třeba autorovi krásných obrazů dá prominout. U sportovců se počítá s tím, že jim kromě svalů slouží i hlava.

26 hlasů

v cyklistice a atletice NENÍ více dopingu, ale tyto sporty mají pouze NEJPROPRACOVANĚJŠÍ systém sledování i ve fázi treningu (tam se dopuje nejvíc). Lze si vygůglit statistiky. Nebo saltr.cz . A že není Roman Kreuziger mávací typ? No a co jako? Bééé já jsem fanoušek a Roman mi nezamával... béééé

13 hlasů

jses snad ovce ? tak co tu becis

15 hlasů

Bééééééééé UplnejVypatlance béééééééé tys mi taky nezamával... béééé...........

15 hlasů

RK vrátit dres, vybavení a z Londýna domů za svoje. A už nikdy ho nezvat do repre týmu.
I když jsem mu dříve docela fandil, tak už mne jeho neustálé okecávání toho, proč nešlo to a proč ne tohle, nebaví. Teď tomu dal pan Kreuziger opravdu korunu!!!

86 hlasů

Komu víc věříš; Kreuzigerovi, nebo novinářům?

14 hlasů

Češi jsou opravdu národ fotbalu a hokeje, o cyklistice vědí kulové. Ve skupině s ním tam bylo dalších cca 20 borců. Ostatní taky závodily za astanu? Ostatní taky mají vrátit dresy? Zaváhali a Vinovi a kolumbijci se povedlo odjet. Měli odvahu a štěstí. Sjet by je šlo jen kdyby se někdo objetoval vlezl na špici dotáhl na ně skupinu na 5-ti stovce si totálně prošitej odstoupil a ty co se vezli by si to rozdali ve spurtu, Nevyhral by Vino jo ale nevyhral by ani ten co ztratu smaznul. Kreuziger mohl zabranit Vinovi vyhrat za cenu že dojede misto 15tej 25tej, tady by se psalo možná jak bojoval :-( .

19 hlasů

PŘESNÉ vyjádření. Jen bych poopravil úvod z "Češi" na "Typický český závistivý přispěvatel diskusí rozumějící fotbalu a hokeji ví o cyklistice kulové, a proto si utváří názor dle toho co napíše pseudonovinář".

19 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov