Uvažujete o estetickém zákroku? Zajímají vás například otázky ke zvětšení prsou? Liposukci? Nebo k aplikaci botulotoxinu? Odpovídal MUDr. Pavel Kobzík ve středu 12. 1. 2022 od 11.00

Chat je uzavřený12.01.2022 11:00

MUDr. Pavel Kobzík, plastický chirurg a specialista na injekční výplně.

Uvažujete o estetickém zákroku?  Zajímají vás například otázky ke zvětšení prsou? Liposukci? Nebo k aplikaci botulotoxinu? Na vaše dotazy odpovídal plastický chirurg a expert na injekční výplně MUDr. Pavel Kobzík z kliniky Perfect Clinic ve středu 12. 1. 2022 od 11.00.

MUDr. Pavel Kobzík je plastický chirurg  a specialistou na injekční výplně. Absolvoval lékařskou fakultu v Brně, v roce 2005 nastoupil na Kliniku popálenin a rekonstrukční chirurgie ve FN Brno, kde působí dodnes současně se svou praxí v týmu Perfect Clinic. Věnuje se celému spektru plastických operací a od roku 2011 se jeho portfolio rozšířilo o miniinvazivní zákroky na pomezí plastické chirurgie a estetické dermatologie, kam patří injekční výplně, lipotransfer, lifting nitěmi apod. 

Chat

  • ANTI

    Mám jizvu po operaci koarktace aorty, šla by zcela odstranit tato jizva?

  • Host chatu

    Dobrý den, jizvy nelze nikdy zcela odstranit, pouze zlepšit jejich estetický vzhled. Metod je více, od ošetřením lasery, aplikace kortikoidů, použitím silikonových náplastí, krémů atd. Poslední možností je chirurgické odstranění jizvy a opětovné sešití kůže.

  • Anna

    Jdou odstranit jizvy po akné?

  • Host chatu

    Toto je otázka spíše pro dermatologa, doporučuji osobní konzultaci, postup léčby se vždy řídí aktuálním lokálním nálezem.

  • Jana

    Dobrý den, uvažuji o plastické operaci prsou a zajímá mě, zda je součástí operace i modelace prsou? tzn, například pozvednutí?

  • Host chatu

    Dobrý den, samozřejmě je to závislé naaktuálním tvaru prsou. Je možné často dosáhnout kýženého tvaru a plnosti použitím vhodného implantátu. Pokud jsou prsy povislé příliš, je možno kombinovat zvětšení prsou s modelací.

  • Daniela Kr.

    Jak dlouho vydrží implantáty po operaci prsou? Musí se například po deseti letech chodit na výměnu? Děkuji

  • Host chatu

    Většina renomovaných značek poskytuje doživotní záruku na implantáty. Po operaci doporučujeme jednou ročně absolvovat ultrazvukové vyšetření prsou. Pokud je implantát poškozen, je možná výměna za nový bezplatně. Není stanovena doba, kdy by se automaticky implantáty měly měnit.

  • Pavlína

    Dobrý den pane doktore, zajímá mě, zda dolní operace víček řeší i vrásky kolem očí? Nebo si jen poradí s otoky?

  • Host chatu

    Dobrý den, operace dolních víček řeší především kožní nadbytky a vrásky dolních víček, také takzvané tukové prolapsy- váčky pod očima. K ošetření vrásek kolem očí, někdy nazývané "havraní nohy" je vhodnější aplikace botulotoxinu.

  • Sabina N.

    Vadí jít na operaci prsou před těhotenstvím?

  • Host chatu

    Nevadí, pouze doporučujeme zvážit operaci, pokud pacientka plánuje těhotenství v blízké době. Prsy se během těhotenství a kojení někdy výrazně mění a po dokončení kojení by již estetický výsledek nemusel být vyhovující. Není to ale pravidlem.

  • SK

    Může nějak pomoci estetický zákrok po lymfosarkomu?

  • Host chatu

    Toto je specifický dotaz a záleží, jak konkrétně ono místo vypadá. Doporučuji osobní konzultaci na klinice plastické chirurgie.

  • Marta z Ostravy

    Nechá se k vám zajít i když si chcu zmenčit prsa? A jaká procedura je komplikovanější? Zvětšení, nebo zmenšení?

  • Host chatu

    Operace zmenšení prsou provádíme velmi často. Doba operace je průměrně 1,5-2 hodiny. Nelze říci, jestli zvětšení či zmenšení je komplikovanější, záleží na konkrétním případě.

  • D.B

    Je botox vhodný v těhotenství? Děkuji moc

  • Host chatu

    V těhotenství se ošetření vrásek botulotoxinem neprovádí. Ani v průběhu kojení.

  • Pavel

    Dobrý den, zajímalo by jak dlouhá je rekonvalestence u gynekomastie? Rád bych jí podstoupil a nevím, na co se pak připravit? Děkuji moc

  • Host chatu

    Po operaci doporučuji týdenní klidový režim, poté je možno provádět běžné činnosti. Je potřeba nosit kompresní tílko, nejlépe až 4 týdny, ale to je závislé na velikosti gynekomastie. Operace se provádí buď jako chirurgické odstranění žlázy, nebo v kombinaci s liposukcí. Pokud se nejedná o velký rozsah, je možno operaci provést i v lokální anestezii.

  • Alena

    Jsem dva roky po operaci prsou a mám pocit, že mě stále implantáty v prsou tlačí? Je to normální jev?

  • Host chatu

    Nemusí to znamenat nic závažného, ale zcela běžné to není. Doporučuji si nechat provést vyšetření prsou ultrazvukem a s výsledkem to poté konzultovat dále. Pokud jsou implantáty větší velikosti, může toto nastat, i když po 2 letech by již tkáně kolem implantátu měli být velikosti přizpůsobené.

  • DB

    Hodně cvičím, především běhám. Mám malá prsa a již několik let uvažují o zvětšení. Bojím se ale, že by mi to mohlo při sportu vadit? Mají umělá prsa nějaká sportovní omezení?

  • Host chatu

    Nemají, je však nutno s ohledem na sport zvolit vhodnou velikost a tvar implantátu. Je ovšem nutno počítat s tím, že sportovní aktivity bez omezení se doporučují nejdříve 2-3 měsíce po operaci.

  • Katarina Z.

    Dobrý deň pán doktor, mám otázku. Uvažujem o plastickej operácii pŕs. Mám ale veľmi od seba prsia. Nepáči sa mi to. Je možné aj toto riešiť modeláciou?

  • Host chatu

    To nelze spolehlivě říci, aniž bych prsa viděl, každopádně při augmentaci či modelaci lze obvykle stav výrazně zlepšit.

  • Sabina

    Velmi mě trápí povislá kůže kolem brady. Dělá to dojem dvojité brady. Nadváhu nemám, ale ráda bych se mírné druhé brady zbavila. Je mi 39 let. Jaká jsou nejlepší řešení? Funguje tzv Lipolíza? Příjde mi, že na facelift jsem příliš mladá a má druhá brada není až tak výrazná na chirurgický zákrok.

  • Host chatu

    Lipolýza má velmi omezený efekt, nabízí se i liposukce podbradku. Pokud je ovšem spíše povolená kůže, je nejefektivnější řešení tzv. necklift, nebo jak píšete facelift, který zlepší nejen oblast krku, ale i povolených kontur dolní čelisti a tváří. Opět bych doporučil osobní konzultaci, kde je možné všechny varianty probrat a zvolit ideální řešení.

  • I.P

    Zaujala mě metoda plazmaterapie. Jak dlouho její efekt vydrží? Poradí se i s vyditelnými vrásky?

  • Host chatu

    Plasmaterapie je miniinvazivní ošetření, které slouží spíše k vyživení a hydrataci pleti, Efekt na hlubší vrásky není tak výrazný, ovšem v kombinaci s aplikací kyseliny hyaluronové lze dosáhnout výraznějšího efektu.

  • Helena

    Od kolika let, byste doporučoval facelfit? Je mi 40 let. A uvažuji o preventivním omlazujícím zákroku, který potlačí "gravitaci". Děkuji za odpověď

  • Host chatu

    Obecně se facelift provádí od 45.-50. roku života. Je to ovšem individuální, důležitější je biologický věk, než kalendářní.

  • Lovacoop

    Co si myslíte o poučce: Nezáleží jak jsou prsa velké, ale jak reagují.

  • Host chatu

    To mi nedává moc smysl, slyším to poprvé. Na všem záleží...




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 1/2022 najdete >




Týden

Sedmička

Exkluziv

Interview

Instinkt

Nebezpečné vztahy

Týden rozhovory

Týden speciál

Sedmička křížovky

Sedmička pro ženy

Sedmička pro maminky

Sedmička Krimi

Sedmička Extra

VIP svět

TV Komplet

Sedmička Retro

TV Barrandov

Kino Barrandov

Barrandov Krimi


Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie. Více informací najdete ZDE.