OBRAZEM: Češi zvolili nejkrásnější dívku v zemi

Autor: ČTK

02.04.2016 22:44

Českou Miss 2016 se stala Andrea Bezděková z východočeského Náchoda. Z deseti finalistek ji vybrala porota, diváci volili druhé a třetí místo. Bezděková na trůnu královny krásy vystřídala loňskou vítězku Nikol Švantnerovou.

Jedenadvacetiletá bruneta Bezděková studuje na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Má ráda zimní sporty, tenis, věnuje se tanci. Českou Miss World 2016 a první vicemiss je dvaadvacetiletá Natálie Kotková z Ústí nad Labem. Titulem Česká Miss Earth 2016 a druhé vicemiss se pyšní osmnáctiletá Kristýna Kubíčková. 

Kotková žije v Praze, odkud pochází ještě jedna ze soutěžících. V metropoli se natáčelo krátké video, které dívky při soutěži představilo. Lidové noviny a Blesk přinesly informace, že městská část Praha 3 uvolnila 100 tisíc korun na tvorbu videoklipů finalistek z Prahy. Finanční dar měl na starost místostarosta a radní pro kulturu Alexander Bellu (ODS), který je zároveň jednatelem společnosti, jež v Česku prodává italskou obuv, kterou měly finalistky soutěže na sobě. Bellu odmítl, že by šlo o střet zájmů a videa ze soutěže podle něj pomohou k propagaci městské části.

Deset finalistek se při soutěži představovalo postupně. Nejprve se ukázaly při promenádě v šatech. Po odvysílání medailonku, v němž se jednotlivé finalistky představily, se předvedly i v plavkách. Dívky absolvovaly také vědomostní soutěž, při které odpovídaly na otázky moderátorů pořadu Leoše Mareše nebo Libora Boučka. Před vyhlášením byly odvysílané ještě záběry ze soustředění v Thajsku a na závěr se dívky promenovaly ve společenských šatech od módní návrhářky Blanky Matragi, která zasedla i v porotě.

Česká miss Andrea Bezděková (uprostřed) společně se svými vícemiss.

Česká miss Andrea Bezděková (uprostřed) společně se svými vícemiss.

Pro zvětšení klikněte do obrázku

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov