OBRAZEM: Koruna, žezlo, jablko. Fronty na korunovační klenoty

Autor: Radek Cihla

15.05.2016 17:00

České korunovační klenoty jsou od nedělního rána k vidění ve Vladislavském sále Pražského hradu. Svatováclavská koruna, královské žezlo a jablko i další součásti soupravy jsou vystaveny po dobu dvou týdnů při příležitosti oslav 700. výročí narození Karla IV. Lidé si je mohou prohlédnout zdarma.

Od brzkého rána čekaly ve frontě před vstupem do Vladislavského sálu na Pražském hradě stovky lidí, aby mohli spatřit české korunovační klenoty. První návštěvníci přišli už kolem sedmé ráno a v sychravém počasí čekali i několik hodin. Kromě vzácných klenotů mohou na Hradě navštívit i další výstavy, které připomínají odkaz Karla IV.

Klenoty jsou od nedělního rána k vidění ve Vladislavském sále Pražského hradu. Celkem je během prvního dne výstavy vidělo dva a půl tisíce lidí.

Klenoty jsou od nedělního rána k vidění ve Vladislavském sále Pražského hradu. Celkem je během prvního dne výstavy vidělo dva a půl tisíce lidí.

Pro zvětšení klikněte do obrázku

Nejdiskutovanější názory

  • Karel Vlk (102 hlasů) 17.05.2016 03:50

    Každý by měl české klenoty vidět,Jimi probíhala historie našeho...

  • Marie Metelková (97 hlasů) 16.05.2016 10:08

    Je to chvályhodná akce, ale stejně umožní tyto poklady vidět jen...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Každý by měl české klenoty vidět,Jimi probíhala historie našeho národa

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 102 hlasů

Je to chvályhodná akce, ale stejně umožní tyto poklady vidět jen zlomku zájemců. Bylo to prý přání samotného panovníka, ale cožpak i egyptský faraon si nepřál, aby jeho hrob nebyl nikdy otevřen? A přesto jeho úžasné šperky může dnes obdivovat v Káhirském muzeu každý. České klenoty nezískají větší cenu tím, že je čas od času bude dobývat ze sejfu opilý prezident.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 97 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov