OBRAZEM: Nejzajímavější festivaly po celém světě

Autor: archiv

13.02.2015 13:00

Svět je plný zábavy, barev a bláznů - tyto festivaly jsou jasným důkazem. Přinášíme vám několik nejzajímavějších, nejbláznivějších a nejbarevnějších festivalů a slavností všech dob, které se konají po celém světě. Od skákání a novorozenců přes festival mořských panen a pánů až po tisíce deštníků či lampionů vznášejících se nad vašimi hlavami. Pokud se chystáte na dovolenou do zahraničí, určitě byste si měli nejdříve zjistit, jaký festival se v dané zemi zrovna odehrává.

Yi Peng - Thajsko

Festival Yi Peng spolu s Loy Krathong patří mezi nejoblíbenější tradiční thajské slavnosti. Slaví se vždy po celém Thajsku v listopadu, a to v noci o dvanáctém úplňku. Tisíce lampionů jsou vypuštěny na večerní oblohu. Při oslavách Loy Krathongu se lucerničky vypouštějí na vodu, a tak je rozzářená jak obloha, tak i vodní hladina. Během obou festivalů lidé také zdobí své domy, zahrady a chrámy papírovými lucerničkami s velmi složitými vzory.

Yi Peng - ThajskoFestival Yi Peng spolu s Loy Krathong patří mezi nejoblíbenější tradiční thajské slavnosti. Slaví se vždy po celém Thajsku v listopadu, a to v noci o dvanáctém úplňku. Tisíce lampionů jsou vypuštěny na večerní oblohu. Při oslavách Loy Krathongu se lucerničky vypouštějí na vodu, a tak je rozzářená jak obloha, tak i vodní hladina. Během obou festivalů lidé také zdobí své domy, zahrady a chrámy papírovými lucerničkami s velmi složitými vzory.

Pro zvětšení klikněte do obrázku

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov