OBRAZEM: Sobota v Budějovicích. Zbraně, krev a marš na Romy

Autor: ČTK , Veis David

07.07.2013 08:45

 Při střetu demonstrantů s policií na českobudějovickém sídlišti Máj, který skončil v noci na neděli, bylo zraněno osm lidí. Policisté zadrželi 136 osob, v šesti případech zahájili trestní řízení kvůli podezření z násilí proti úřední osobě. Obviněn zatím nebyl nikdo, všechny zadržené policie už propustila. Policisté demonstrantům zabavili pětadvacet zbraní - boxery, tyče, plynové zbraně, baseballové pálky. Zásah policie primátor Českých Budějovic Juraj Thoma považuje za naprosto profesionální. "Policisté omezili na svobodě 136 osob, v šesti případech zahájili úkony trestního řízení, a to pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, ve 130 případech se lidé dopustili přestupkového jednání. Dalších 22 lidí policisté předvedli za účelem zjištění jejich totožnosti," uvedla policejní mluvčí. Během týdne šlo už o druhou podobnou akci namířenou proti romské komunitě, jež obývá budějovické sídliště Máj.

„V českobudějovické nemocnici lékaři ošetřili v sobotu osm lidí z demonstrace, z nichž bylo šest aktivistů a dva policisté. Až na jednoho, který v nemocnici zůstal s otřesem mozku, byli všichni propuštěni. Většinou šlo o zranění typu pohmožděniny, tržné rány," řekla mluvčí nemocnice Ivana Kerlesová.
„V českobudějovické nemocnici lékaři ošetřili v sobotu osm lidí z demonstrace, z nichž bylo šest aktivistů a dva policisté. Až na jednoho, který v nemocnici zůstal s otřesem mozku, byli všichni propuštěni. Většinou šlo o zranění typu pohmožděniny, tržné rány," řekla  mluvčí nemocnice Ivana Kerlesová.

Pro zvětšení klikněte do obrázku

Nejdiskutovanější názory

  • oto lev (152 hlasů) 07.07.2013 12:12

    No třeba se vám podaří dostat nakládačku od cigánů a potom se vám...

  • Blanka Köhlerová (140 hlasů) 07.07.2013 10:23

    Je pravda, že někteří si to třeba zasloužili, ale tohle je...

  • XXXL (136 hlasů) 07.07.2013 11:14

    Kanaďani v tom měli jasno, cigoši zvlášť, ciganě s cigáňatama zvlášť....

  • Milan S. (119 hlasů) 07.07.2013 13:47

    Proti Rumunům (pokud to nejsou cikáni, prosím nesměšovat!)),ba ani...

  • Blanka Köhlerová (105 hlasů) 07.07.2013 10:24

    Osobně si přeji, aby tyhle události nevyšuměly, když už je tak slušně...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Mně nejvíc pobavilo,jak psali,že chtějí platit pomocníky Policie,z řad privilegovaného obyvatelstva.A ty,co mají patřičné vzdělání,či kvalifikaci,či čistý trestní rejstřík chtějí hledat kde ?Čistý trestní rejstřík mají jen do své zletililosti a to jsou tací výtečníci,co jim snížili trest na polovinu a drží v šachu celý diagnostický ústav,viz. sadista z Krupky.Kvalifikaci,či vzdělání ne a ne řádně dokončit,neboť již v první třídě dochází k zjevnému rozdílu mezi zájmem o vzdělání a preferencí zábávy a zahálčivého života.
Takže je velmi smutné,že na sídlišti Máj žijí i ti,co nejsou privilegovaní a musí ze svých skromných výdělků předat státu,okolo 50 % přímé daně,aby bylo na státní výdaje.A také na Policii a její zásahy,která bez milosti zmastí ty,co se jen opováží dát najevo,že s těmi,co je jim agresivita a zločinnost tolerována se žije velmi těžce,jsou atakováni a ještě jim klesá hodnota nemovitosti.A v médiích o druhé straně názoru ticho po pěšině,to když maširují sběrači kovů,brzy se jim bude říkat plumbumlogové,ferologové,slitinofilové :-),mačetáři a sexuální násilníci,tak je ticho po pěšině .Tak takhle to vidím já,občan nicka :-)

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 92 hlasů

Havlismus i tzv. demokracie převrátily vše naruby , policie chrání kriminálníky a mlátí lidi kteří chtějí aby zákony platily pro všechny a ejhle z nespokojených jsou najednou rasisté. Čekájí nás temné časy naše slabost a nedůslednost nás dovede do multikulturního pekla a úpadku +bezpráví !!!

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 61 hlasů

Proti Rumunům (pokud to nejsou cikáni, prosím nesměšovat!)),ba ani Římanům naprosto nic nemám.

Od těch mi rozhodně nehrozí že mě kdykoliv, ze své etnické zášti a bezmezné agresivní primitivity bezdůvodně na ulici brutálně napadnou,těžce zraní a o všechno uradnou.

Rumuni ani Římané se totiž již z podstaty neživí etnicky motivovanou etnickou nejnávistí, kterou blbci dnes tak rádi vydávají za "rasizmus".(Pro nedovtipné - CIKÁN OPRAVDU NENÍ ŽÁDNÁ "RASA", ale mimořádně zprachantělé indické etnikum)

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 119 hlasů

Tady je demokracie naruby. Policajti jsou rádi, že berou peníze z daní lidí co je odvádějí a je jim jedno koho budou bránit. Dostanou rozkaz a řežou. Na to není potřeba ani mozku.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 60 hlasů

znaji následek toho, co by se stalo, kdyby rozkaz neprovedli a všichni je schválně nechali projít. Znaji následek výsledného střetu i následek co by to znamenalo pro jejich život, jejich karieru a celou rodinu. Ale policajti nejsou také žádní mimozemštani, mají stejné mozky jako vy a většina z nich to cítí naprosto stejně jako vy, ale dělají svojí práci. Kdyby nedělali jak by omluvli smrt x lidi, většinou by zemřely zrovna ty dobré duše z obou taboru, ti praví grázlové by jako vždy byly někde za barierou z dětí.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 68 hlasů

Na te prvni fotce vidil uplne klasicke radikaly. Holku v predpisove modrych dzinach a bilem tilku. Tim se SSaci vyznacovali. Zcela jiste si tak zaslouzila, aby ji priklekli hubu do bahna! Urcite mela jeste tenisky od vietnamcu - mrcha jedna extremisticka! No a ten jeji boyfriend! To je vrchol! Jak vsichni vime, flanelova kosile je znakem kuklux klanu! Meli ho zastrelit na miste!

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 76 hlasů

jo a oba co jste popsal nemaji dohromady takovou nenávist jako vy, je jedno s jakou operujete nenávistí, nenávistí musíte uvnitř sebe rozpustit jak demonstranty slzákem, jedno jakou.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 54 hlasů

s tímhle co jste napsal jste naprosto stejný jako oni, dokonce i jasně napsaný záměr, měli by je zastřelit, stejná smrtící nenávist, kdo by pak zastřelil vás?

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 56 hlasů

Zrejme nejste schopen pochopit psany sarkasmus. Jinak si neumim vysvetlit vase reakce.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 68 hlasů

on postrádá naprosto smysl pro humor, je už holt takový (((-:

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 51 hlasů

Cože? ? ?

Jaká "nenávist"?! Čím se s to tak vykalila hned po ránu debilózo?!?!?!

Vším co zůstalo po včerejším "etnickém pěstování cikánské kůltůry" na stole a pod stolem naráz, pravda?!

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 54 hlasů

Jaksi jste si nevšim,že se tu nehovoří o vandasovcích ani o neonacistech,to byli LIDÉ z Budvajzu,tak nehledejte chlup na dlani když tam není a nepleťe si čtyčicátá léta minulého století s 21stoletím,jinak ze sebe děláte troubu!

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 55 hlasů

Co si budem povídat, jako člověk z budvajzu, lidi jsou tu plní opravdové nenávisti, dá se říci rasové, kor na problemových lokacích. By se jen slastně oblizovali, kdyby se opravdoví radikálové dostali až k cíli, takže asi tak. Pozitivum je, že se díky těmto střetum začíná něco dít, město se snaží napravovat situaci, kterou jakoby dote´d nevidělo, nebo z toho měli prču, něvadž sami bydlí někde na kopečku na Srubci.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 59 hlasů

Nadruhou stranu, by se i slastně oblizovali, kdyby stát, města začali něco dělat a viděli jákou snahu státu.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 58 hlasů

možná by to nenásilně rozprášilo onu nenávist a byli na sídlišti jedna velká štastná rodinka.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 52 hlasů

kdo podleha nacisticke vandasovske propagande zapomina ze Hitler chtel po nzidech zlikvidovat cikany a pak======CECHY A SLOVANY vubec

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 71 hlasů

to byl pravý motiv radikalu, nenávist a xenofobie, ale ve vzduchu se motají i zcela jiné reálné duvody, které jakoby představují jejich vystupem proti policiji.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 65 hlasů

duvody, na který politici a města totálně serou!

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 60 hlasů

Si vemte je dobře, že nedošli až k cíli, byl jen konflikt s policiji, ale něco se dalo do pohybu, město bude mít ve sportovce debatu, co zlepšit, jak řešit, jedna policejní hlídka beng navíc, jedna pěší, hned po první demonstraci, něco se vyřešilo. Tak proč bychom je neměli podporovat? Nenávistní pomohli, ale holt se musí ohlídat, aby nikdy nedošli s těma pálkama až k cíli. Protože ostatní lidi ala čumilové by si to jen nahrávali na mobil.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 70 hlasů

A co tohle, opakovat podobné akce, dokud se to nezačně řešit kompetentnímy orgány. A nasadit nové heslo, kdo se nenechá zbušit poldou při protestu, nebo rovnou zavřít, neni Čech. Vidíte timhle textem už produkuji nenávist a konflikt. Vaše mozky takhle operují, muj si všechny výlevy a dusledky uvědomuje skoro v reálném čase, neenchám se tím ovládnout a uměle ty nenávisti nezvětšuji a nepřikrmuji, svoje duševno " vychladnutím " a sebeanalýzou srovnám do roviny. Do takové, že budu zase schopen s klidem používat empatii pro všechny strany konfliktu a snažit se hledat nenásilná řešení.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 45 hlasů

Romové měli slogan na prostěradle, černí, bílí spojme síly. Ale co je pro to jedna i druhá strana ochotna udělat? Překřížený paže a nenávist nic společnýho nepostaví.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 56 hlasů

Ty síly jako kde,při vyplácení dávek na pracáku?

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 59 hlasů

ne tohle neměli namysli, museli by změnit totálně přístup, aby ten slogan fungoval, ale i zbytek čechu

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 61 hlasů

Naučte se to všichni, pokud to vaše mozky nedokáží je to opravdu známka nevyspělosti homo sapiens sapiens a jedno bych ubral.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 50 hlasů

Já budu v duševní rovině tak za týden, předpokládám, že ještě tak týden budou v mém textu pozorovatelná nenávistná gesta a situaci hrotící texty, místy.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 48 hlasů

Mističky mojich vah jsou nakřivo, kolísají nahoru dolu ve světle budějických událostí, které jsou jen cípkem celorepublikového problemu.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 59 hlasů

1) trestat pořádně a moje vychytávka, třikrát a dost, spácháte po třetí obodbný trestný čin = podepsali jste vlastní žádost o izolaci od spoelčnosti na 10 let. Automaticky, bez pardonu, omlouvá jen vlastní smrt. Je to k smíchu ty tresty za krádeže, ale horší jsou tresty za přepadení, násilí, víc hlídek a tohle trestat přísně.

2) dávky, to je kapitola sama o sobě..........
3)nepracují, stačí vymyslet obyčejný šikany, nakázané zahradnické práce, uklidy, hlásit se tam a tam, kdo to bude ignorovat, 5 policejních aut jako tady z demonstrace a osobně si ony obchazeče z geta vytáhnout za uši. Pracovní místa vytvářet, to se lehko řekne, než udělá, příčí se to s nenávistí bílých lidí, hele v masně pracuje cigan, nebudu tam chodit.

4) nenávist lidí, nenávist plodí nenávist, ta produkuje smrt, zmar, konflikty, na obouch stranách.

5) město, stát, 60 policejních aut na potěr demonstrace mají, ale teprve po první demonstraci zvýšili na Máji dohled policije o jedno policejní auto a jednu pěší hlídku? To se překonali.

Zapomněl jsem na něco? Všechno souvisí se vším, ještě je tu x faktoru, které jsem nenapsal.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 48 hlasů

Neomlouvám nenávist, ale zcela chápu, proč se lidé kvuli menšině cítí být diskriminováni, pracují od nevidim do nevidim, peníze slabota, všechno se zdražuje a ještě má skoro každý druhý jáký zážitek s romem, většinou negativní, třeba že ho chtěli okrást. Opravdu by se mělo zažít X věcí řešit, né dělat, že to politici a města nevidí. Začnete pořádnýma trestama za násilné trestné činny, drobné krádeže v obchodech vem čert, však oni nezrujnujou. Začněte tlačit na pilu, aby chodili do práce, nebo je tlačit na uklidy, to neplatí jen na romy, ale na všechny čechy, když se vymyslí šikany, schytaji to jak romove, tak bílí, neexistuje, aby byla rozdílná pravidla pro romy a rozdílné pro bílé. Pro všechny musí být podmínky a šikany naprosto stejné, jak dávky, tak všechno ostatní, jak moje trestní vychytávky 3 x a dost. Všichni jsme češi, i když si říkají romové, jsou to češi, proto tohle co píšu platí na všechny.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 60 hlasů

Včera sem raději nic nepsal, abych trochu vychladl, ale stát a město, se stejnou vervou jako jste poslali miliony aut, 800 policistu proti demonstrujicim, se stejnou vervou potírejte jakýkoliv zločin , kor když víte, že Máj je problemová lokalita. Klidně nahánějte zločince na koních, proč ty pěkná zvířátka vidíme až u demonstrace?

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 64 hlasů

Město, stát, policije, upřímně jste mě nasrali. Vím že jste chránili nenávistné čechy, aby se pustili do dalších čechu. Je to v pořádku, většina z nich má ráda konflikty a ony zájmy lidí tam hájí jen naoko. Ale lidi je vnímaji jako někoho, kdo se aspon o něco pokouší, něco chce vyřešit. Jak vnímáme politiky, jako loupeživý spící panny, který udělaji hovno a policije je jejich zkorumpovaný ocas.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 50 hlasů

Ještě sem nevychladl zcela, ještě mám v sobě jáké negace, nejsem stále duševně srovnán do roviny, nelíbí se mi kordony policistu střílející po češích, i když reálně vzato porušili zákon a nezákoně se chtěli shromáždit za učelem násilně potřít problemové čechy na sídlišti. Byli vyzváni se pokojně rozejít, ale co by se tim vyřešilo, pokojně se rozejít a pokojně sledovat 20 let jak se vůbec nic neřeší? To by taky nešlo! Jsem pořád na dvě půlky uvnitř!

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 48 hlasů

Já bych to napsala jednodušeji, když přestanete blbnout, tak jste docela normální chytrý kluk!

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 56 hlasů

souhlasíte se vším, to je logické, protože se mi rozkolísala váha duševna, když je v lajně, píšu pro vás jako budhistickej mimozemšťan, když zakolísá, vidíte, že mám i vaše lidské slabosti a umim s tím i operovat, moje víc zlé já, slabší já , který napíše i něco konfliktního neni vidět.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 54 hlasů

Hernajs, Romeo, většinou mi jdete na nervy, ale tentokrát souhlasím skoro se vším! Palec nahoru!

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 55 hlasů

Kdyby byly mozky vyspělé, odmyslíme policiji, 400 lidí by došlo do problemové ulice, prostě se tam všichni zastavili a hodinu si vyměnovali pohledy s těmi, kterých se to týká. Pak by se zbalili a šli si dát to pivo. Tohle se vám jeví jako scifi? Ano je to scifi, protože k tomu je potřeba mozková oduševnělost vyššího řádu. Nemuseli byste ani mluvit, ty myšlenky co by se každé ze stran honily hlavou by byly ráznější než jakákoliv debata a házení pytlu se špínou.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 58 hlasů

Asi bych podobné akce opakoval, policiste se nebudou nudit, opráší techniku, vylepší strategie, ošoupou chrániče, poučí se z chyb a politikum to třeba začne maličko vrtat hlavou a začnou vymýšlet jáká reálná řešení jako tady já.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 59 hlasů

Sobotka v Budějovicích. Krev, zbraně a ochránci Romů. ČSSD zahájila předvolební kampaň.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 54 hlasů

Pravda je ta, Džamily a Kocábové to nevyřeší. Furt se tu řeší romská otázka. Proč? Udělejte to jako jinde. Zaměstnat Ukrajince smíš, až když není na úřadu práce jedinej práce schopnej člověk. Zaměstnej nezaměstnaného a nemusíš platit odvody sociální a zdravotní za takového člověka. Dejte do škol více pomocníků učitelům, proč platit nezaměstnané, když mladí lidé mohou ve školách pomáhat... A hlavně více peněz z tzv. centra do obcí a měst, oni tam dole dobře vědí, kde je co pálí. Věřím, že by postupně bylo po většině problémů...

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 56 hlasů

Na místo boxerů a baseballek se domluvte se svým zastupitelem nebo poslancem, který vás zastupuje a ukažte mu co je podle vás špatně. Pokud jste nevolili, nebo současným politickým složením pohrdáte, pak je na řadě váš vlastní vstup do politiky.

Pokud ale volíte násilí, tak jste rasisti a nacisti. Tak to prostě je a já to správné pojmenování nevymyslel. Tak případné nadávky za můj skromný nedělní příspěvek směřujte do svých řad. Až dáte Čechy Čechům, tak si zaskákejte.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 56 hlasů

Kolik cikánských ztepilých Údů je třeba vyhulit aby se údajný necikán jako ty mohl dostat na tvoji mentální úroveň?!?!?!

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 89 hlasů

Je pravda, že někteří si to třeba zasloužili, ale tohle je přetékající hrnec, ti lidé toho etnika mají plné zuby a začíná to gradovat. A policie, kterou si platíme, mlátí ty, kteří to nevyvolali a nemohou za to. Tam je opravdu veliké množství cikánů a není to už k vydržení. Snad se s tím aspoň bude někdo zabývat, někdo, kdo má zájem to vyřešit, ne nějaká praštěná Džamila, nebo Kocáb. Ale obávám se, že dokud je budeme tak štědře dotovat, budou se dál množit jak potkani a ta otázka zůstane neřešitelná.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 140 hlasů

Kanaďani v tom měli jasno, cigoši zvlášť, ciganě s cigáňatama zvlášť. Neumíte jazyk, nemáte školy ani výuční listy, jste nepoužitelní. Přišli jste do naší země parazitovat, tak se nám tu nebudete pářit a množit se. Je třeba se k nim chovat, jak si zaslouží a ne si je hýčkat a vše cigánům poskytovat zdarma a odpouštět jim poplatky, nájmy atd.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 136 hlasů

Osobně si přeji, aby tyhle události nevyšuměly, když už je tak slušně našlápnuto, pokračovat v tom!

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 105 hlasů

Byl jsem v Praze na několika demonstracích proti Nečasově vládě. Kromě jediné, v dubnu 2012 tam nikdy moc lidí nebylo. Nezaměstnaní, kteří už nedostávají podporu a živí je rodina, by jistě těžko sháněli peníze na cestu. Jenže půjčit si na cestu do Budějovic, na protiromský pogrom, pro ně zřejmě problém není.
Viděl jsem zákroky policie proti demonstrantům, tentokrát ty co dostali nakládačku poprvé nelituji....

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 74 hlasů


Jednoho jedinýho dyškrymynovaního cikána na tebe hovado zkurvený. Nebo ještě lépe na tvé děti a ženu má li takový degenerát nějaké......

On už by ti názorně vysvětlil co je to hentý "pogrom"

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 91 hlasů

No třeba se vám podaří dostat nakládačku od cigánů a potom se vám možná rozbřeskne!

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 152 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov