OBRAZEM: Zrůdné sochy na českých náměstích

Autor: ČTK , archiv

09.11.2015 11:11

Průšvih, nabubřelost, kýč, tak mnozí odborníci označují sochy, které stále ve větším množství hyzdí tvář českých a moravských měst. Renomovaní i zcela neznámí tvůrci kvalitu svých děl samozřejmě ze všech sil brání. A většinou se opírají i o široký hlas lidu, jemuž se líbí ledacos. Výsledkem jsou vášnivé diskuse, odborné i facebookové. Nejnověji nad brněnským Joštem (s údajnými neviditelnými genitáliemi) z dílny Jaroslava Róny a nad Přemyslem Otakarem II. v Českých Budějovicích z ateliéru Františka Postla. Aktuální vydání časopisu TÝDEN zmapovalo kontroverzní sochy v českých a moravských městech. 

Markrabě Jošt

Jaroslav Róna

Brno, 2015

Markrabě Jošt
Jaroslav Róna
Brno, 2015

Pro zvětšení klikněte do obrázku

Nejdiskutovanější názory

  • Daša Fuksova (441 hlasů) 09.11.2015 19:03

    Každý politik chce aby po něm něco zůstalo. Když už nic kladného,...

  • VIKTOR ŠPIČKA (418 hlasů) 12.12.2015 18:08

    No třeba ten koňský vozík se mi v Ostravě líbí . Pokud má takové...

  • VIKTOR ŠPIČKA (416 hlasů) 12.12.2015 18:06

    No třeba ten koňský vozík se mi v Ostravě líbí . Pokud má takové...

  • Pavel Vašta (220 hlasů) 09.11.2015 17:29

    To je pravda. Ale pořád je to vyhazování peněz. Kdyby se to důsledně...

  • daniel Pink (208 hlasů) 09.11.2015 13:57

    vetsi problém jsou predrazene stavby hlavne v rezii ODSTOP viz tunel...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

No třeba ten koňský vozík se mi v Ostravě líbí . Pokud má takové "dílo" vztah k místu kde se nachází i historii není co vytknout ...
K ostatním asi tolik - snad jen ta forma a prostor , který zabírá by měla být volena rozumněji (případ Brněnské žirafy ; mýtného kamene Cyrila a Metuda -Brno si na falické symboly prostě potrpí :/ ; i ta vlajka odbojářů )

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 418 hlasů

No třeba ten koňský vozík se mi v Ostravě líbí . Pokud má takové "dílo" vztah k místu kde se nachází i historii není co vytknout ...
K ostatním asi tolik - snad jen ta forma a prostor , který zasbírá by měla být volena rozumněji (případ Brněnské žirafy ; mýtného kamene Cirila a Metuda -Brno si na falické symboly prostě potrpí :/ ; i ta vlajka odbojářů )

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 416 hlasů

Na jedné straně zhovadilí tzv. umělci, jejichž životní styl určuje chlast, drogy a sexuální promiskuita a na druhé straně stejně zhovadilí komunální politici, kteří těm tzv. umělcům dají příležitost, aby zazářili a přišli si na nějaké prachy, z nichž těm politikům také nějaký obolus do kapsy také odteče.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 167 hlasů

...chtěla bych se - omluvit - brněnské " žirafě " - jsou větší - zrůdnosti - Cyrila Metoděj a Ostravo - proč? (kdo to schvaluje?, vybírá?,) - no, někdo holky - někdo vdolky.....

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 186 hlasů

Každý politik chce aby po něm něco zůstalo. Když už nic kladného, alespoň záporného. Občané potom když vzpomínají tak říkají: "Za toho bl*ce vznikla taková nesmyslná socha. Odstranit ji musí až další politik aby měl místo na svoje sochy krav, vepřů a jiných hodnotných věcí.

Jenom je zajímavé, že po bývalých politicích tolik "kravin" nevzniklo. Ale to bylo asi proto, že politici měli jiné starosti a taky peníze byly potřeba na byty, pro důchodce, nemocné, melé děti, školní potřeby atd. atd....

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 441 hlasů

vetsi problém jsou predrazene stavby hlavne v rezii ODSTOP viz tunel Blanka opencard.....

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 208 hlasů

To je pravda. Ale pořád je to vyhazování peněz. Kdyby se to důsledně potíralo, tak by se nejen ušetřilo dost peněz i na takovýchto "maličkostech", ale zároveň by se vytvořila atmosféra zodpovědnosti i mezi politiky a úředníky. Ti by se pak báli utratit i 300 tis. za lavičku Václava Havla. Organizovat tunely jako je Blanka, by jim strach zkrátka nedovolil.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 220 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov