Inu, Japonsko. Na festivalu míchaly 30 tisíc porcí polévky dva bagry

Kultura
16. 9. 2025 08:58
ilusrační foto
ilusrační foto

Na festivalu ve východojaponském městě Jamagata si lidé pochutnali na tradiční polévce, kterou v obřím hrnci míchaly dva bagry. Vešlo se do něj až 30 000 porcí.

Nedělního festivalu na břehu řeky se účastnili místní i turisté. V nabídce bylo jídlo zvané imoni, což je druh polévky připravovaný z rostliny kolokázie jedlé známé také jako taro, masa, jarní cibulky a rostliny konjaku. Jedná se o sezónní pokrm, který se v Jamagatě podává na podzim.

Kvůli extrémním letním vedrům byla velmi špatná úroda kolokázie a na farmě, kde se tato hlavní ingredience pěstovala speciálně pro festival, jí nebylo dostatek. Organizátoři rostlinu proto museli narychlo shánět z různých míst v prefektuře.

Do obrovského hrnce o průměru 6,5 metru bylo nakonec přidáno 3,2 tuny tara, 1,2 tuny hovězího masa a 3500 jarních cibulek, které míchaly dva pásové bagry.

"Taro bylo velmi dobře uvařené a nasáklo všechny chutě z vývaru. Bylo to velmi chutné," řekla návštěvnice z východojaponského Sendai.

Autor: ČTK, David GarkischFoto: Pexels

Další čtení

ilustrační foto

Korunovační klenoty poprvé shlédli školáci. Zájem škol je obrovský

Kultura
16. 9. 2025

V cenách Emmy uspěly seriály Studio, Adolescent a Urgent

Kultura
Aktualizováno: 15. 9. 2025 09:32

V Novém Městě nad Metují v neděli začal Festival české filmové komedie

Kultura
15. 9. 2025

Naše nejnovější vydání

TÝDENInstinktSedmičkaINTERVIEWTV BARRANDOVPŘEDPLATNÉ