Pestrý a vyvážený jídelníček je cílem mnoha restaurací, ale zejména školních jídelen. Protože na stravování dětí je ze strany rodičů velký tlak, a zároveň se sestavený jídelníček musí řídit spotřebním košem. Vedoucí jídelen jsou tak často postaveni před otázku, co vlastně vařit? Co dětem nabídnout, aby jim chutnalo, aby bylo jídlo výživné a aby splňovalo všechny normy?
Instituční stravování
Řada výrobců potravin se orientuje nejen na restaurace, ale také právě na instituční stravování. I tradiční potravinářská značka Vitana si uvědomuje důležitost stravování ve školních jídelnách. Na jejich webových stránkách tak naleznete i vzor zdravého jídelníčku pro mateřské školy a školní jídelny. Berou v úvahu nejen platnou legislativu ale také nejnovější trendy z kuchařského světa.
Orkla Foods, společnost, pod níž spadá i Vitana, dodává na trh také značku NATUR. Výrobky NATUR splňují přísná kritéria a požadavky zdravé výživy a také se řídí aktuálními výživovými doporučeními. Jejich výrobky snadno poznáte podle zeleného loga, které značí, že v produktech nenajdete žádná umělá ochucovadla, aromata, konzervanty ani barviva.
Jak na zdravý jídelníček?
Podstatou pestrého a zdravého jídelníčku je zařazování různých druhů potravin, vyvážený poměr živin a dostatečný přísun minerálů, vitamínů a antioxidantů. Vyhledávejte nové recepty a možnosti, jak obohatit jídelníček. Zkoušejte nové kombinace. Orkla Foods vám na svých webových stránkách pravidelně představuje nové recepty, které mohou být inspirací při tvorbě zdravých jídelníčků.