Podzimní volby
ODS a Věci veřejné vyhořely, ČSSD patří první senátní kolo

ODS poprvé přišla o Prahu. Porazila ji TOP 09.

Volby živě

16.10.2010 08:00 Aktualizováno 16.10. 23:47

On-line

  • 08:00
    TÝDEN.CZ
    Vážení čtenáři, vítáme vás u on-line reportáže z druhého dne obecních a senátních voleb.
  • 08:05
    sčítání hlasů

    Po noční přestávce se v Česku znovu otevřely volební místnosti. Lidé mají ještě šest hodin na to, aby si vybrali své místní zastupitele, pokud tak již neučinili v pátek. Na třetině území republiky mohou zároveň ovlivnit volbu 27 senátorů, a tím i rozložení sil v horní komoře.

  • 09:09
    sčítání hlasů

    Jak strany uspěly a zda se do zastupitelstev dostaly nová uskupení a adepti ze zadních pozic kandidátek, to bude zřejmé po 14 hodině. Na kompletní výsledky voleb si ale budou lidé muset počkat až do nedělního rána.

  • 09:20
    Volit dnes bude například premiér Petr Nečas nebo arcibiskup Dominik Duka. Naopak v 18 obcích lidé zastupitele nezvolí, protože nikdo nekandiduje. Nejdéle je kvůli tomu bez obsazené radnice zadlužená obec Prameny na Chebsku.
  • 09:31
    sčítání hlasů
    Ve 1163 obcích už teď znají vítěze voleb. V těchto obcích se totiž o hlasy uchází pouze jedno uskupení. Stačí tedy vhodit jediný platný hlasovací lístek a o výsledku voleb je rozhodnuto.
  • 10:07
    TÝDEN.CZ

    Pokud se k volbám chystáte až dnes, v našem volebním servisu se dočtete jak na to.

  • 10:43
    TÝDEN.CZ

    Zhruba třetina voličů, včetně většiny předních politiků, dorazila k urnám již v pátek. Jak v Česku probíhal první volební den, se dočtete zde

  • 11:08
    sčítání hlasů

    V Moravskoslezském kraji zatím volby probíhají bez problémů. Podle České televize se účast pohybuje mezi 35 - 40 procenty.

  • 11:11
    sčítání hlasů

    Svůj hlas na Pražském hradě odevzdal arcibiskup Dominik Duka. Severu iDnes.cz se svěřil, že zkombinoval volbu stran i křížkování kandidátů. Neprozradil však, koho volil.

  • 11:35
    TOP 09

    V Bechyni odvolil kolem desáté hodiny ministr financí Miroslav Kalousek.

  • 11:43
    sčítání hlasů

    Svůj hlas ve volbách do obecních zastupitelstev a třetiny Senátu do dnešních dopoledních hodin ve většině krajů odevzdala zhruba třetina voličů, hlásí ČTK. Do uzavření volebních místností zbývají dvě hodiny. 

  • 12:02
    sčítání hlasů

    Vyšší volební účast zatím vykazují spíše malé obce, někde nalezlo cestu k urnám i přes 50 procent voličů.

  • 12:09
    sčítání hlasů

    Nejaktivněji se dosud jeví voliči v Plzeňském kraji, kde jich do volebních místností zamířila asi polovina. Minulých komunálních voleb v roce 2006 se zúčastnilo zhruba 46 procent voličů.

  • 12:18
    policie

    Policie dosud nemusela řešit v souvislosti s volbami žádný vážnější incident. Z některých míst se ovšem objevují informace o údajném kupování volebních hlasů. Například v Chodově na Sokolovsku, v části města Železný Dvůr, kde žijí hlavně Romové, prý kdosi lidem nabízel 150 korun za hlas konkrétní straně. Podobné případy policie zaznamenala i v dalších městech, hlavně na severu Čech, například v Krupce na Teplicku.

  • 12:19

    Premiér Nečas odvolil v poledne. Do volební místnosti v Rožnově pod Radhoštěm dorazil s manželkou a synem. Novinářům řekl, že před křížkováním dal přednost volbě celé strany, v jejímž je čele. Doplnil, že ODS je strana, která chce aspirovat na volební vítězství. "Je tradicí, že v komunálních volbách, vzhledem k velkému počtu malých obcí, zpravidla celkově vítězí různé nezávislé kandidátky. Z těch parlamentních stran bychom chtěli vyhrát a získat i největší počet senátních křesel," řekl předseda vlády a ODS.

  • 12:28
    sčítání hlasů

    Na jihu Moravy dosud o komunální volby projevilo zájem 41 procent voličů a v senátních volbách hlasovalo 36 procent lidí.

  • 12:39

    Podle premiéra Nečase lidé v komunálních volbách rozhodují o tom, aby byly zodpovědně spravovány jejich obce a města, a také o tom, aby poté nebyli zadlužováni prostřednictvím obcí a měst. "Samozřejmě tam, kde probíhají volby do Senátu, rozhodují také o tom, aby Senát byl schopný korigovat reformy, nikoli je negovat nebo dokonce odmítat," řekl Nečas.

  • 12:41
    policie

    V Chodově údajné kupování hlasů pro některou ze stran kandidujících do zastupitelstva průběh a regulérnost voleb asi nijak neovlivní. Člověk, který prý v pátek lidem v městské části Železný Dvůr nabízel 150 korun za každý hlas odevzdaný konkrétní straně, se patrně nedopustil něčeho nezákonného. ČTK to řekla členka chodovské volební komise Ivana Sarkányová.

  • 12:44
    sčítání hlasů

    V oslovených pražských městských částech k volbám přišlo už více než 30 procent lidí, podobně jako v Jihočeském kraji.

  • 13:11
    ODS

    V Plzni ve 12.00 odvolil ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil z ODS. Serveru iDnes.cz řekl, že ho mrzí letošní negativní kampaň v kraji. Povolební vyjednávání o koalici to ale podle něj neohrozí. 



Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Šéfredaktor časopisu TÝDEN František Nachtigall.

Editorial
Nejlepší lékaři v Česku

Zahajujeme v Česku unikátní projekt, seriál, který by se dal zjednodušeně nazvat Nejlepší lékaři v Česku. Naši redaktoři po dobu několika měsíců hovořili... víceDiskuse (6)

Premiér Petr Nečas (vpravo) a ministr průmyslu Martin Kocourek.

Reformy
ODS žádá finanční ústavu. Vláda potřebuje pomoc opozice

Občanští demokraté chtějí, aby vláda do konce roku připravila ústavní zákon o rozpočtové kázni, zavazující vlády k vyrovnanému hospodaření. V příštím roce by... víceDiskuse (16)

Bohuslav Svoboda je kandidátem ODS na primátora Prahy.

Kandidát na primátora
Svoboda: Nebudu loutkou, to raději odejdu

Rozhovor Gynekolog a vysokoškolský pedagog Bohuslav Svoboda je kandidátem ODS na pražského primátora dva dny. O podpoře od premiéra Petra Nečase, o zákulisí svého... víceDiskuse (6)

Václav Klaus mladší, poradce ministra školství.

Byrokracie
Ani ministr školství teď nemůže učit, kritizuje zákon Klaus jr.

Rozhovor Ředitel vzdělávací společnosti PORG Václav Klaus mladší se v pondělí poprvé sešel s ministrem školství Josefem Dobešem. Z pozice jeho poradce má omezit... víceDiskuse (12)




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov