V nejistých dobách
Americký tisk: Triumf Zemana může ovlivnit českou pozici v EU

15.01.2018 10:56

Současný český prezident Miloš Zeman má větší důvod k obavě, že neobhájí ve druhém kole voleb svou funkci, než se dosud zdálo.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (3 hlasy) 15.01.2018 11:24

    Naše "pozice v EU" je taková, že tam sedíme v koutě, držíme ústa a...

  • alanalan (3 hlasy) 15.01.2018 12:21

    "Triumf Zemana může ovlivnit českou pozici v EU" - přesně. Zeman je...

  • JAROSLAV DÁŇA (3 hlasy) 15.01.2018 12:29

    ZEMAN-jediná možná volba

  • karel ledvinka (1 hlas) 15.01.2018 13:18

    TNYT je prolhaný,profláknutý plátek rasistických semitů židů.za kým...

  • Martin Horák (1 hlas) 15.01.2018 11:36

    článek z New York Times - co k tomu dodáte vy xenofobové, nacisti a...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

HORAČEK BY BYL VELKÝ VÍTAČ TĚCH 200000 MUSLIMŮ CO TADY CHCE !!!Myslím si, že dnes země jako Česká republika jsou pro nás dobrým příkladem a vzorem. Stojí pevně proti Evropské unii, která jim chce nadiktovat, kolik mají přijmout lidí. A EU říká, že tyto státy bude penalizovat, pokud tak neučiní. Tyto státy střední Evropy podporuji v jejich postoji a v jejich odporu k Bruselu. V dnešní době státy jako Česká republika, Polsko, Maďarsko (pan Orbán) a Slovensko brání Evropu tak, jak jste činili v minulosti. Bojovali jste proti Turkům a mnohým dalším invazím a nyní to děláte znovu. Znovu můžeme být zachráněni Čechy a dalšími národy střední Evropy a jsem hrdý na to, že zde s vámi mohu být. Přál bych Nizozemí, Belgii, Spojenému království a Francii, aby měly takové politické lídry, jako máte vy. Takové lídry, jakým je Tomio,“ řekl v rozhovoru pro Parlamentní Listy.cz Geert Wilders. Co si o tom myslíte?

1 hlas

Já osobně nemám za to, že by zdůrazňované "odmítání válečných uprchlíků" Zemanovi získalo hlasy kde před tím nebyli, a spíše se tím vystavuje tomu jestli tedy říká, že například J.A. Komenský měl být zabit v Česku když by býval měl zakázáno kamkoliv jinam cestovat (Komenský se narodil 20 let po Bartolomějské noci kdy byli zabití desítky tisíce Hugenotů, kterých v následujících desetiletí opustilo Francii 200 tisíc až milión - a z ních se někteří mimochodem usadili v (Braniborsku-)Prusku kde z ních byli složené dva regimenty:

https://de.wikipedia.org/wiki/Altpreu%C3%9Fisches_ - Infanterieregiment_No._13_(1806)
https://de.wikipedia.org/wiki/Altpreu%C3%9Fisches_ - Infanterieregiment_No._15_(1806)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bartolom%C4%9Bjsk%C3%A1_noc
)

Na druhou stranu, to téma ohledně postavení ČR v rámci EU a NATO je argumentativně jistě poněkud citlivé, kde p. Drahoš mnohým nedělá dojem jako by nabízel něco jiného než že jako doposud akorát stát u toho když části západu nějak rozhodují o nějakých věcech s nemalým dopadem (ať jíž invaze do Iráku na základě falešné informace, kde se ČR zúčastnila a nějak po USA od té doby co vím ani nechtěla omluvu mezitím co se například SRN toho nezúčastnila, nebo že velkolepé prohlašování se za přítelé Sýrie a uznávání nějakého koncilu za vládu lidu Sýrie, a najednou se díví, že se je považováno za přítele, a podobně).

Ale jako alternativa být za državu Moskvy, to pochopitelně mnohým nezní úžasně. Alternativa V4 kde se jak z Polska tak Maďarska ozývá jako by největší problém byl, že se nemá ř. katolickou teokracii, to také nicmoc. Aby Česko bylo naprosto sámo a izolované, také ne úžasné pokud se nechce být naprostým zapadákovem.

A ohledně aspoň přátelství s Pruskem - které bylo v 17. století uprostřed dění mnohých válek (obzvláště tzv. nordických), a ohledně vzniku království roku 1701 poněkud hrdost v kontextu brani si svůj zemský život do vlastních rukou místo muset hrát druhé housle i svým životem jak nějaké mocnosti východně a západně chtěly, a od toho nejednomu Prusovi snadno pochopitelné proč se má docela problém se současným stavem EU i NATO byť se není pro izolovanost - tak například mně se (doposud) nikdo neozval ohledně bližšího domlouvání například kanceláře v Praze která by byla ČR uznaná jako diplomatické zastoupení Pruského státu.

Ale tato věc mnohým voličům možná stejně ne na prvním místě, ale tak či tak se argumentativně docela ukazuje rozdílnost vidění věcí mezi městy a venkovem, kde v městech vidí úžasné výhody plynoucí z EU (úžasné pracovní nabídky, spousta cestování, a podobně) mezitím co venkov sotva (a mladý člověk z venkova sotva má na to aby se stěhoval do Prahy i kdyby jenom za studiem, natož na západ, a podobně). Ohledně čehož prezident ČR stejně nemá mnoho co s tím může tak či tak dělat (neboť ČR nemá semi-prezidentský systém jak například ve Francii), ale rozdílnost preferencí voličů se zdá, že se poněkud odvijí od toho.

0 hlasů

prušák otto von bismark byl jedním z největších Slovanů.

0 hlasů

ZEMAN-jediná možná volba

3 hlasy

"Triumf Zemana může ovlivnit českou pozici v EU" - přesně. Zeman je jediný schopný postavit se nesmyslům, které se na nás z unie valí.

3 hlasy

článek z New York Times - co k tomu dodáte vy xenofobové, nacisti a putinovci? (to jsou pro NJT všichni co nesouhlasí)

1 hlas

TNYT je prolhaný,profláknutý plátek rasistických semitů židů.za kým stojí udavač a podrazák bureš a fišer,hilšer a michal?za vítačem drahoušem,potažmo za pedro porošenko.učte se.

1 hlas

Naše "pozice v EU" je taková, že tam sedíme v koutě, držíme ústa a přikyvujeme. Pokud by "ovlivnění" spočívalo v tom, že by nás z EU vyhodili, jsem pro volbu Zemana všemi deseti, jenže takové štěstí nám nehrozí.

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov