Mimořádné zasedání
ANO varuje před rozpadem koalice kvůli omezení podnikání

21.03.2016 22:02 Aktualizováno 21.03. 22:50

Návrh poslance Jana Chvojky omezit v novele zákona o střetu zájmů podnikání ministrů považuje ANO za porušení koaliční smlouvy. Řekl to místopředseda strany Jaroslav Faltýnek po mimořádném zasedání předsednictva ANO.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Že by splnili přání snad většiny obyvatel tohoto národa? Ale kdeže, to je jen „plácáním pytle o rybník“. Žádná ryba si nevypustí rybník.

0 hlasů

Už jsme o tom s kolegou Nekonečným diskutovali dříve. Na základě dosavadní reality jsem toho názoru, že v daném (i jiných) případě jakýkoliv zákon, regulace, omezení nic nevyřeší, protože jsou spousty způsobů, jak je nepostižitelně obejít. Jediný způsob, jak politika potrestat, jsou volby, bohužel vzhledem k charakteru demokracie se o moc nejvíc ucházejí lidé, kterým by se ta moc neměla vůbec dostat do rukou.
Jediný způsob, jak omezit zneužívání moci politiky, je omezit prostor, ve kterém operují, tj. minimalizovat stát. To už je samozřejmě nemožné, protože stát, potažmo politici, si sám určuje pravidla a sám vymáhá jejich plnění a přitom obsazuje další a další části našich životů pomocí zákonů, regulací, příkazů...
Není z toho cesty ven a skončí to jedině zhroucením celého civilizačního okruhu, do něhož patříme.

0 hlasů

V podstatě s Vámi souhlasím,ale mnozí se svobodou volby neumějí zacházet.Podívejte se na tu úplně základní věc,svobodu slova,projevu,jak mnozí to neustojí.Fakt nevím,jak udávat mantinely chování v politice,podnikání bez určování "pravidel hry".Je lidské,že většina lidí řeší napřed záležitosti ve prospěch sebe,rodiny a pak možná celku.Už jsme ale zase u notoricky známých kauz vs. pupeční šňůra v podobě politika - podnikání.Jak vidno,je to jako + a - pól.Proto se domnívám,že změně může napomoci,ač se mi to líbí,nebo ne,pouze "nátlakové" řešení.Zmiňujete volby,kolik zklamání nám bylo dáno přebíháním politiků do naprosto ideologicky odlišných stran během funkčního období.Zase důvod k určité formě regulace například případné ztráty mandátu.Prostě na tu značnou svobodu konání v různých oblastech a netýká se to zdaleka jen politiků,nejsme "zatím smontovaní".:-) Jak krásné by byl minimální vliv státu,na druhé straně lidé,kteří jsou schopni dodržovat "zákony,vyhlášky,regulace,bez takřka zákonů,vyhlášek a regulací".To je ale z říše...Naprosto souhlasím s vaší poslední větou.Jsem zvědav,jak dopadne zítra zasedání PS.Uvidíme jaký bude výstup,bude to jen obvyklá ž...,nebo "plošný bič na všechny potenciální nepoctivce"? Není co závidět,když někdo zadělá problém sám,sobě.:-)

0 hlasů

Pokud se prosadí,"politika,nebo podnikání " a to by bylo fér,nerozpadne se jen koalice,ale celá politická scéna.Pár lidí otevřelo "pandořinu skříňku" a budou se divit těm koncům,Nezachrání se ani lidé,co převádějí majetek v rámci famílie.

0 hlasů

Chvojka, o jehož činnosti pro prosperitu země nevím nic, navrhuje aby služba vlasti byla striktně oddělena od byznysu. Na první pohled to zní dobře, ale v zemi, kde se "služba vlasti" stala byznysem a způsobem zázračného zbohatnutí původně nemajetných, přesvědčí jen ty, kteří chtějí v této praxi pokračovat.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov