Proti vládě
Autorka petice: Strany by se Zemanem neměly jednat o vládě

21.07.2013 19:46 Rozhovor

Českým internetem od nedělního rána koluje petice, jejíž signatáři vyzývají poslance, aby řekli své ne vládě Jiřího Rusnoka. "Máme za to, že parlamentní strany by měly jasně říct, že tento způsob sestavení vlády je natolik nepřijatelný, že o její důvěře ani není možné jednat," řekla on-line deníku TÝDEN CZ spoluautorka petice, advokátka Nadežda Priečinská.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jaroslav Bradáč (23 hlasů) 21.07.2013 20:14

    Návrat bývalé vlády je pro občany natolik nepřijatelný, že jsou...

  • František Opluštil (20 hlasů) 21.07.2013 20:16

    Po letech vlády Tupolánka, Nečase & Kalouska a spol. je cokoliv...

  • humanitární bombometčík (13 hlasů) 21.07.2013 20:56

    Putna, Rejžek, Šiklová, Menzel - kdo to asi je?

  • Anton Augustin (12 hlasů) 21.07.2013 21:12

    Petice univerzitních netáhel a dalších kecalů je opravdu důvěryhodná.

  • humanitární bombometčík (12 hlasů) 21.07.2013 21:01

    Však já jim to neberu. Někdo rád vaří, někdo rád jezdí na motorce, no...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Národní duchovní setrvačnost je nekonečná, stejně jako ta fyzikální. Podívejte se třeba na Rusy: Sobakin golos v něbo něvzryvajet !

1 hlas

Petice i trestní oznámení jsou bezplatné - a tudíž zcela neúčinné.

Nejzkorumpovanější jsou čeští kolektivističtí voliči: za guláš, mávátka a jalový slib čehokoli prodají svůj hlas komukoli. Šarlatánský systém, založený na zhruba rovnoměrném zisku „standardně klauzemanovsky“ získaných hlasů pro falešné, umělé, neautentické a následnické partaje rozpadlé „vedoucí síly KSČ“, nutno nahradit občanskoprávním adresným a zpětnovazebním systémem, z občany permanentně individuálně prověřovaných nejlepších zastupitelů - bez ohledu na jejich partajní příslušnost. Národní mužstvo se také sestavuje z nejlepších hráčů – nikoli „většinově“ z nejvlivnějších klubů a jejich bafuňářů, zajištěných finančně na čtyři roky. Každé jiné řešení je „falešný a prázdný“ šarlatánský trik.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.Nepomůže nic jiného, než úplná obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

1 hlas

Ani stručný, ani logický, a v konečném důyledků ani nezávislý. Záměr dobrý, provedení neuchopitelné. Je mi líto, ale v jednoduchosti je ta cesta.
1. Když mám právo a povinnost zvolit, musím mít právo a povinnost odvolat..
2. Prokaž, že majetek jsi nabyl legálně, a je tvůj. Neprokážeš, je náš....
Atd.Atp.
Spoluvlastnictví? Proč ne, ale ......

1 hlas

proc se tito peticnici nezastali zubozenzch duchodcu a invalidu=z nich asocialni zrudy z ODSTOP delaji zebraky

4 hlasy

sportovní sázení, spolehlivé info

www.cames.iprostor.cz

0 hlasů

V zemi,kde tvoří polovinu národa závistiví,líní a neschopní bonzáci se politikům typu Milouše,Lásky a Ištvana bude vždy dařit,je to smutné,ale nic se s tím nedá dělat.Myslel jsem si,že nová generace nezatížená "krásnými vzpomínkami" na ČSSR bude jiná,ale krutě jsem se mýlil.I mezi mladými je plno hňupů,kteří si myslí,že nějací zázrační politici zvýší platy,sníží ceny a pozavírají "zbohatlíky".

2 hlasy

Soudružka advokátka chytla úpal a bulvár nemá o čem psát, tak bere každou kokotinu

7 hlasů

A ty jako správný ko..t se ko.......i zabýv áš.

3 hlasy

Muheheheee...
Autorka petice advokátka ...
No bodejť , advokáti mají v tomhle bezprávním bahně hotové žně.
Ještě aby tady někdo zaváděl právní stát,tomu je zapotřebi se vyvarovat ...

9 hlasů

Autorka Petice je asi taky zainteresovaná s tou pakáží. Od Zemana očekávám, že ti zkorumpovaní lumpove se už nikdy nevrátí k moci.

7 hlasů

To jako že lidový prokurátor Ištván zavře Palase,Šloufa a Fischera?Tomu bych moc nevěřil.

2 hlasy

Rusnokův kabinet ba měl důvěru získat. Něco, jako ústavní zvyklosti neexistuje. Ta doba, aby se mohly vyvinout je příliš krátká. A porpos. Máme tu i jeden precedent se jmenováním premiéra, který v době jmenování neměl ve sněmovně většinovou podporu a jím je Tošovský.
To byl Havlův kandidát na premiéra a podporu v Parlamentu neměl. Nakonec ji získal.
Stejně tak se může stát i u Rusnoka.

7 hlasů

Tato petice mne nutí k přemýšlení proč zase úzká skupinka lidí chce mluvit jménem občanů.Ať vystupují jménem protivníků prezidenta Zemana a bude to správně.No, ale když ono jménem občanů, tak nějak lépe zní i když je pod ní podepsána jen hrstka fanatických obdivovatelů zklamaného pana Karla.

11 hlasů

Přesně tak. Zkuste tady použít obrat my občasné a místní modrá sebranka z toho dostane osypky.

7 hlasů

Občané by měli být aktivní, bez toho ani nelze dobře vládnout. Podle mého názoru je rozhodující, aby byla vláda jmenována v souladu s duchem ústavy, tj. zde se silným předpokladem, že jí PS PČR vysloví důvěru a nebude faktorem zbytečné komplikace řešení problémů země. Stejně tak ale nemůže být v souladu s duchem ústavy stranické sektářstvi, doktrinářství apod. Je zřejmé, že složení a jmenování vlády nemůže být zcela autonomní záležitost, ale musí být výsledkem předběžného jednání. U nás není zaveden systém, možná bohužel, že k návrhům na ministry před jejich jmenováním vyjadřují stanoviska příslušné výbory parlamentu. V každém případě vidím pro další vývoj jako nutnost provést revizi ústavy tak, abychom dosáhli přechodu od konfrontace ke spolupráci, vyváženost práv, oprávněných zájmů i odpovědnosti, prosadilo se koncepční a kvalifikované vedení země aj.

1 hlas

A proč?

1 hlas

Jen klid, naštěstí jsme členy Evropské unie a NATO, v nejhorším bude zabijačka - invaze spřátelených vojsk, to komunisti dobře znají a tak to pochopí...

5 hlasů

Tak nějak se dostali k moci komunisti v roce 1948. Gottwald nedodržel ústavní zvyklosti a bylo vymalováno. Už zbývají jenom lidové milice...

5 hlasů

Kdo by byl součástí těch lidových milic?

5 hlasů

Asi odboráři. Museli by si jenom dávat bacha, aby si nerozbili Breitlingy za sto táců.

2 hlasy

Sám dobře víte, že v té době byla jiná geopolitická situace a svět byl po druhé světové válce.Rusko chtělo ovládnout svět a bylo hodně posíleno vítězstvím ve válce.Dnes se to nemůže stát už jen pro to, že pokud by k moci přišel pučem kdokoliv, tak se od nás odvrátí celá Evropa i s USA.Něco jiného je pokud někdo přijde k moci podle špatně napsané Ústavě, což se stalo i v Maďarsku.No a vida, Orbán tam vládne stále a přes nějaké malé lapálie s EU to nemá nijak těžké.Hlavně nestrašit stále komunistama, ti jsou už dávno rozlezlí po všech vládních stranách.Takový bratr Kalousek bývalý člen Národní fronty a vida jaký je z něl protikomunistický bijec, co?

10 hlasů

Ty nam radej vypravej jak jsi za bolsevika geopoliticky zpracovaval Innsbruck a proc jsi se vratil z tak krasneho mesta uprostred Alp.

1 hlas

Vážený pane Rey Myslím, že snažit se něco vysvětlovat nicku Henex je házení hrachu na zeď.

8 hlasů

Mýlím se, nebo ne, že dáma je Slovenka? Co kdyby si políbila? Nemusí to zvládnout napoprvé, ale nácvik jí zabere tolik času, že nebude mít myšlenky jak se montovat do evropského státu...

9 hlasů

Když nám může slovenský teploš přejmenovávat letiště, proč by nemohla slovenská právnička psát petice?

2 hlasy

Ta dáma má pouze slovenské příjmení. Takže si polibte sám...

5 hlasů

Ta dáma je slovenka, která vystudovala práva v Praze a zůstala zde.Dělá obchodní právo.Takže se jedná asi o to zviditelnění se.

8 hlasů

Jo, to odpovídá, sama toho moc neumí, tak musí být slavná, jednoduché :-)

2 hlasy

Taky, Zemanův výrok mě jen utvrdil.

„Především bych řekl, že pojem ústavní zvyklosti je naprosto idiotský, protože kdyby to byly opravdu ústavní zvyklosti, tak by nějakým způsobem byly zakotveny v Ústavě.“

Miloš Zeman (11. července 2013)

buran ...

8 hlasů

Buran jsi akorát ty hochu, není psáno není dáno jak jednoduché že.

10 hlasů

Jen primitiv potřebuje vše podrobně nalinkované a nemá úctu k zvyklostem a slušnému chování. O vás si to z vašich příspěvků myslím už delší čas.

8 hlasů

http://www.zvyklostinejsouhlouposti.cz/?kdo-jsme

podepisuji

5 hlasů

Možná by "kvazi" autorka lépe uspěla s peticí za předčasné volby!
Mně kdyby přinesla tu svoji, tak bych ji leda tak použil na oné místnosti !!!!

7 hlasů

Dnes už jsou petice hlavně internetové, takže ani toto použití nepřipadá v úvahu.

1 hlas

To je ale blbka, tohle slepé střevo nikdo nezná, tak se chce zviditelnit!

9 hlasů

Divím se, že se většina odpůrců ústavního postupu domnívá, že nepřítel jejich nepřítele musí být nutně jejich přítelem.

2 hlasy

Petice univerzitních netáhel a dalších kecalů je opravdu důvěryhodná.

12 hlasů

Antonine, ty budes asi NEuniversitni TAHLO, tedy nevzdelany pomocny delnik.. je to tak ? Ty vzdelane lidi strasne nenavidis !!!

6 hlasů

Ano vzdělání ctím!! Ale ne u těhle nehrábel, kteři pro společnost nic nepřinesou Josefe.

8 hlasů

Tak se zda, ze konecne nekdo dostava rozum. Vladu ma sestavovat Rusnok a ne Zeman, Zeman je nadstranicky, tedy kdyby to vedel. Ale mozna ze je napitej a nevi zas co dela.

7 hlasů

Až dostane rozum jistý Lustig. To bude teda rána!!!

10 hlasů

Aspoň mají havloidi zas co podepisovat.

9 hlasů

V politice se moc neorientujete, co? Jestli bude někdo podepisovat, tak to budou modráci a vrcháci.

1 hlas

Putna, Rejžek, Šiklová, Menzel - kdo to asi je?

13 hlasů

To jsou obcane a maji pravo na svuj nazor.

9 hlasů

Pane Lustigu,co jste napsal si pamatujte.Mám pocit pokud má někdo jiný názor než vy,tak je netáhlo,vyžírka,komunista a co já vím jak je častujete.

3 hlasy

Lustigovi nic nevyčítejte on má asi titul,ale jinak je to trouba,který neví,že se na počítači dají také psát čarky a háčky a on je snad chachar z Ostravy,tam mají kratke zobaky.

2 hlasy

Inteligent, co rád vypouští hlavový ejakulát (schválně nepoužívám slova jako myšlenka a mozek). Raději bys měl jít chrnět a neprudit!

4 hlasy

Však já jim to neberu. Někdo rád vaří, někdo rád jezdí na motorce, no a někdo rád podepisuje petice.

12 hlasů

...a nekdo rad chlasta a nedodrzuje ustavu.

7 hlasů

Ústavní zvyklosti jsou totéž jako džentlmenská dohoda. Pro někoho nepřekročitelná mez, pro jiného blábol.

8 hlasů

Ústavní zvyklosti se nějak vyvíjely a všechno bylo jednou poprvé. Divím se, že třeba zlodějka a hnojařka Němcová nedala Klause k ÚS, když nechal vládnout Topolánka 5, nebo kolik měsíců bez důvěry, dostal další pokus a ještě čekal, až Tuplblb nakoupí poslance! Mafie ODS i TOP 09 jsou jen směšní a podělaní strachy ze ztráty imunity a koryt! To nemluvím o tom, že tahle blbka nemá ani vzdělání na premiéra a je absolutně zbytečná politička, taková sekretářka PS!

10 hlasů

Já bych řekl, že jsou to neústavní zvyklosti. T.j. něco co proti znění ústavy zavedli dva mystifikátoři: Havel a Klaus. První oproti znění ústavy nastrčil Luxe jako vyjednávače vlády (místo jasného jmenování; Lux nakonec premiérem nebyl) a druhý místo aby bez zbytečného odkladu (jak mu přikazovala ústava) jmenoval nového premiéra, počkal čtyři měsíce s druhým jmenováním opět Topolánka na to až jim Dalík obstará dva přeběhlíky. Tyto dvě "zvyklosti" jasně vybočují z rámce ústavy a jsou tedy PROTIÚSTAVNÍ! Jenže číráci mají špundus z toho, že by se Zemanův ústavní postup vydařil, Proto pořádají tyhle brikule..
Ano,ústava jednoznačně přikazuje: prezident jmenuje premiéra, ten sestaví vládu, kterou prezident schválí (nebo neschválí) a tato vláda poté požádá parlament o důvěru. Každé jiné postupy jsou protiústavní! Jistý ústavní právník vyslovil názor, že kvůli striktnímu oddělení zákonodárné a exekutivní moci, by žádný člen vlády neměl být poslancem. Sněmovna má totiž kontrolovat vládu. Nemůže tedy člen vlády, jako poslanec, kontrolovat sám sebe!

3 hlasy

Po letech vlády Tupolánka, Nečase & Kalouska a spol. je cokoliv jiného lepší ...
Dejte proto pokoj s takovou peticí. Děkuji, nechci!

20 hlasů

Návrat bývalé vlády je pro občany natolik nepřijatelný, že jsou ochotni akceptovat i vládu vzniklou mimo "zvyklosti". Hlavně když už se přestane krást, lhát a podvádět. A když se už konečně začne vládnout ve prospěch občanů této země, nikoliv jim navzdory. Nakonec, pořád je tu možnost předčasných voleb, které je také možné vyvolat bez předchozích "ústavních zvyklostí". Ale rozhodne volič, tak jak to je v demokracii "zvykem".

23 hlasů

Paní Klasnová tam šla, aby se dověděla, jak to bude s JETE, což je neuvěřitelné. Co to je za vládu, když za ni rozhoduje Zeman?

7 hlasů

V Ceskych Budejovicich na Krajskem urade meli (mozna maji) pocitace a monitory se stitkem ze jsou v majetku CEZu. Uz nikdo nedela rozdil a nema hranice , vse je pomotane tak jako zajmy lidi co stoji za tim.

7 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov