Kauza
Babiš: Čapí hnízdo vlastnili mé dospělé děti a bratr partnerky

23.03.2016 16:30 Aktualizováno 23.03. 18:36

Farmu Čapí hnízdo vlastnili v době získání evropské dotace dvě dospělé děti ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše a bratr jeho partnerky. Babiš to řekl poslancům při mimořádné sněmovní schůzi, kterou ke kauze podnítila pravicová opozice. Nespáchal jsem žádný dotační podvod, uvedl ministr, který čelí podezření nejméně z účelového postupu při získání dotace.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (3 hlasy) 23.03.2016 23:11

    Na vlastní triko podnikat? " Rozhodl se proto, že dá rodině...

  • Hlavně klid (2 hlasy) 23.03.2016 18:56

    Blahostaveni chudí duchem...

  • Vladimír Vlček (2 hlasy) 23.03.2016 18:36

    Jsem potěšen pozváním pana Babiše na Farmu Čapí hnízdo. Je ostatně...

  • Marie Metelková (1 hlas) 23.03.2016 18:14

    Existuje zákon, že děti bohatých lidí nesmí vlastnit firmu a na...

  • Tomáš Fuk (1 hlas) 23.03.2016 23:28

    Podnikat na vlastní triko? Tatík dá pozemky, nápad i peníze a za pět...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Když to půjde takto dál, tak tady budou moci být ve funkcích jenom komunisté, ti nepodnikají a když tak v malinkém. Dále se budou hodit ti, co žádné zářivé nápady nemají a musí se nechat živit státem (občany). Třeba takový Beduna, vypočítal už někdo kolik takový "zasloužilý" poslanec už občany stál?

1 hlas

Tak kdo to vlastně vlastnil? Babiš říká, že:"Farmu Čapí hnízdo vlastnily v rozhodné době mé dvě dospělé děti a bratr mojí partnerky, který držel podíl odpovídající podílu mých dvou nezletilých dětí a mé partnerky."

Pokud nevyjmenoval partnerku, tak žedáný podíl nevlastnila. Jak velký podíl tedy vlastnil její bratr?

0 hlasů

To jak "mlel" Fiala a Kalousek několik desítek minut,(stále to samé)by někdo jiný řekl třemi větami.Návrhy pauzy 5 a 6 minut by nenapadlo v tomto případě ani malé dítě.To co je pro běžné lidi ostudou,pro jiné možnost exhibovat.Snad jen vystoupení P.Bendla splňovalo z pravého spektra normu politika (ač toho člověka nemusím).Čím víc plynul čas,tím víc mi připadal Kalousek při vystupování "unaven".Naprosto je člověk zděšený,kdo má v rukou naše osudy.

1 hlas

Jsem dlouholetý předplatitel časopisu a mazat příspěvky, které jsou věcné, mně nutí, abych vás časopis už příště neabonoval. Pan "inkvizitor" by měl mít povinnost oznámit důvod smazání příspěvku. Zdá se, že se "Týden" chýlí do plitických preferencí a že určité příspěvky, které se politicky nebudou "hodit", budou smazány. Vypadá to v této zemi čím dál, tím lépe.

1 hlas

To nevím, co jste napsal. Mně nesmazali nic.

0 hlasů

Můj příspěvek byl odstraněn. Ačkoli v něm nebylo ani jedno hrubé slovo, nebo nějaká osobní urážka a byl pouze faktický, pokládám za jasné, že začíná censura i u nás. Děkuji.

1 hlas

Tento příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze a byl administrátorem odstraněn.

Chudí duchem jsou voliči v ČR, kteří volili zloděje z ODS a TOP sto hoven.
Doufám, že už se poučili a že se do příštího parlamentu nedostane ani jeden posranec z těchto stran !!
Proč souhlasily koaliční strany se schůzí ?
Po volebním projevu p.Babiše je to jasné. Žádné předčasné volby nechtějí a nechají pravičáky ať se grilují. při projevu p. Babiše to bylo na nich vidět-jak jim vztekem tečou nervy, když se ty jejich sviňárny vynášejí na povrch.
jenom by mně zajímalo, proč se o to nezajímají orgány činné v trestním řízení.
Havíři by si to taky měli s p. Bakalou vyříkat !

1 hlas

Jsem potěšen pozváním pana Babiše na Farmu Čapí hnízdo. Je ostatně zbudované pro nás všechny. V kauze čapí hnízdo jde primárně o dotace. Žádám tedy dotace na občerstvení při návštěvě Čapího hnízda. Z Menu vyjímám. Espresso 70,00, polévka 95,00, pivo 0,3 l 90,00, hlavní jídlo cca 400,00 atd. Vůbec nezpochybňuji volnou tvorbu cen. Když si někdo řekne za kávu 100,00, nebo 1000,00 a jiný mu ji zaplatí , o.k. Ale zvací rétorika pana majitele, pana Babiše je poněkud scestná.

2 hlasy

Existuje zákon, že děti bohatých lidí nesmí vlastnit firmu a na vlastní triko podnikat? A také využívat všech možností jako ostatní? Asi ne. Takže Fiala i Kalousek mlátí prázdnou slámu. Babiše obdivuji, vydržet ty exhibicionistické žvásty těchto kašparů je nad lidské síly.

1 hlas

Podnikat na vlastní triko? Tatík dá pozemky, nápad i peníze a za pět let si i tu firmu vezme a oni byť nezletilí podle Tebe podnikají na vlastní triko? To je nějaký fór?

Zapomněla jste na Moniku. Ta asi také byla spoluvlastník. Podle Babiše byl totiž podíl jejího bratra odpovídající podílu jeho dvou nezletilých dětí a jeho partnerky."

1 hlas

Na vlastní triko podnikat? " Rozhodl se proto, že dá rodině prostředky, aby si firmu koupila a projekt provedla" - jistě zaplatil darovací daň, jak je povinností každého řádného občana a ukázat přiznání k darovací dani veřejně jistě nebude pro čistého Babiše problém.

3 hlasy

Blahostaveni chudí duchem...

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov