Spor o policii
Babiš: Koalici opustit nechceme, ale reorganizace je šaškárna

12.06.2016 12:14

Hnutí ANO nechce opustit koalici, uvedl před konferencí k elektronické evidenci tržeb v tržnici SAPA vicepremiér Andrej Babiš. Podle něj jen chce, aby koaliční partneři uznali argumenty hnutí, že změny v policii nejsou připravené a že by měl policejní prezident Tomáš Tuhý rezignovat.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Marie Metelková (1 hlas) 12.06.2016 13:39

    Chtěla bych být u debaty na BR mezi vzdělaným a kultivovaným Pavlem...

  • Zdeněk Novotný (1 hlas) 12.06.2016 13:58

    Opravuju, tahle koalice je šaškárna.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Označovat dlouho připravované zřízení střechové organizace policie, tak jako v jiných zemích, za šaškárnu je nezodpovědné. Ministr Pelikán není rezortní ministr pro policii, tak na BRS nemá co dělat,, snad až se tam bude projednávat také zamýšlená reorganizace justice a pan Šlachta již z vlastní vůle dosluhuje jako policista, ačkoliv mohl být šéfem toho střechového útvaru. Musí tam být vrchní státní zástupce Zeman, aby vysvětlil podivné akce jemu podřízeného Vrchního státního zastupitelství v Olomouci.Podezřelé je shodné volání ministra financí a Šlachty po rezignaci policejního prezidenta, plán aby se snad Šlachta stal policejním prezidentem asi nevyjde.

0 hlasů

Jak jsem již uvedl jinde, druhy trestné činnnosi a jejich formy se nepochybně různě prolínají, např. formou organizovaného zločinu lze provádět jak korupci, tak i přípravu státního převratu. Z toho, co uvedl policejní prezident T. Tuhý , usuzuji, že by ke stanovenému cíli bylo potřeba vytvořit určitou analogii tzv. projektové organizace, kdy budou k jednotlivým kauzám stanoveny vedoucí vyšetřovatelé a týmy ( v případě vysoké podobnosti případů by tyto týmy mohly být stabilnějšími oganizačními útvary) a podobně tak pro doprovodné služby, např. odborný výcvik, ochranu dat aj. Vedouci vyšetřovacích týmů (velitelé, komisaři) a obsazení týmů by pak určovalo vedení Centrály. To znamená, že má-li se něco docílit, bude asi potřeba zásadní a propracovaná organizační změna. Pochopitelně, nezávislost útvaru bude záležet na kvalitě a emancipaci velení i kontrolním mechanizmu.

0 hlasů

Opravuju, tahle koalice je šaškárna.

1 hlas

Chtěla bych být u debaty na BR mezi vzdělaným a kultivovaným Pavlem Zemanem a nevzdělaným brutálním křupanem Chovancem. Velká škoda pro národ, že je to tajné. To bychom teprve jasně viděli, kdo nás má v rukou.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov