Hledání koalice
Babiš jedná s ČSSD. Vondráček stane v čele nové sněmovny

22.10.2017 10:04 Aktualizováno 22.10. 23:20

Vítěz voleb, hnutí ANO nominuje do funkce předsedy nové Sněmovny dosavadního místopředsedu dolní komory Radka Vondráčka. Novinářům to po dnešním jednání zástupců ANO a ČSSD o uspořádání povolební Sněmovny řekl místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • - - (6 hlasů) 22.10.2017 11:40

    Komentátoři považují SPD za nebezpečí, ale to je strana jedné tváře....

  • Karol Hallik (6 hlasů) 22.10.2017 11:27

    Je velká škoda,že se na poslední chvíli dostalo do sněmovny hovedo...

  • Henex (6 hlasů) 22.10.2017 12:51

    Odvolatelnosti politiků a všeobecného referenda se bojí každý soudný...

  • Petr Dosoudil (5 hlasů) 22.10.2017 11:50

    SPD bez podpory ostatních stran svůj volební program nemůže splnit. A...

  • Henex (5 hlasů) 22.10.2017 22:29

    Vyspělý národ jsou například Švýcaři. Demokracie je jim vlastní a...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Nechápu, proč jdou vyjednávat zkrachovanci, tedy ti, co zavinili debakl ČSSD. Ti už měli hned včera odstoupit ze svých postů...

3 hlasy

to my dávno víme,že nechápete.

0 hlasů

Dnes všichni hrdině prohlašijí,že s Babišrm nikdy. Pokud začne být sněmovna před rozpuštěním jsem zvědav jak se začnou chovat. Pro značnou část poslanců nastane reálná hrozba,že se do sněmovny už nevrátí. Představa,že by zůstali u koryta jenom půl roku místo čtyř bude pro ně tak děsivá,že se určitě dohodnou.

4 hlasy

To je hrdinství! Nejednat, nehledat kompromis. Budeme škodit. Lidé měli volit jinak a MY by jsme byli hodní.
Příště nevolit NEstátotvorné strany.

1 hlas

No jo, před volbami svým voličům něco slíbili a teď se toho drží? Před nějakým časem takhle jednali a hledali kompromis socani a ODS. A našli ho a vyjednali tzv. opoziční smlouvu, která se ukázala jako funkční a socani díky ní udrželi menšinovou vládu. A myslím, že dodnes to obě strany mají na tapetě jako podraz na své voliče. A Vy teď čekáte, že ke kompromisu teď půjde někdo jiný, aby pak dalších 150 let poslouchal, že tenkrát s Burešem podrazil své voliče?

1 hlas

"Babiš to prý zkoušel na Starosty"...
Proč tak pejorativní titulek? Pokud vím, tak Babiš prohlásil, že bude jednat se všemi parlamentními stranami, tedy i se Starosty. Teď se ukáže, které strany jsou státotvorné a které stojí jen o osobní moc a prebendy. Válet se v opozici a kritizovat je jednoduché...

1 hlas

došel dech,držíte bobříka mlčení,trucujete a nebo máte strach?tvrdíte,že jste pro slušnou diskuzi a když vám položím nevinnou otázku,nic!vy jste tady nadhodil něco o inteligentním národě,tak rozveďte.

1 hlas

Nazdar.
Nevíte někdo jen tak náhodou v kolik jede vlak do Třemošnice? :-)))))

1 hlas

www.idos.cz
A neotravuj s osobními kravinami...!

1 hlas

nepochopil?

0 hlasů

Právě ti vodjel .. ze třetí koleje - ty woe!!

1 hlas

poslední v 15:08.

0 hlasů

KALOUSEK !!DO PRUHONIC NEPOJEDU !!!! ASI VÍ ŽE NA MÍROV NE ?????

1 hlas

Kalousek je na psychiatra. Ať je řeč o čemkoliv, třeba o inseminaci prasat, tak v tom vidí útok Kremlu v lepším případě STBáka Babiše.

2 hlasy

musí tam být někdo,kdo může kontrolovat bureše babiše.pokud ho nezavřou.

2 hlasy

Uvidíme, které strany jsou státotvorné a které jsou destruktivní a upřednostňují osobní a partajní zájmy.

2 hlasy

Ty první se do parlamentu nedostaly.

2 hlasy

Na Filipa bude teď dotírat Skála za neúspěch ve volbách a tak Filip bude chtít vyjednat s Babišem nějaké posty za tichou podporu, napřů některé vlivné výbory ve sněmovně.

1 hlas

Byl by dobrý trojblok ANO-SPD-KSČM,bohužel to nepůjde ANO i ostatním by v dalších volbách asi odešli voliči

1 hlas

Hlavně, že bude mimo mocenské struktury ten hnusný a vlastizrádný šváb z TOP 09, padákový smrtihlav Kalousek. Smrtihlav se sice do parlamentu dostal, ale se svými pěti poslanci si tak leda budou moci navzájem leštit flaksu.

4 hlasy

jak to je?ještě včera jste tu hlásal,že v parlamentě není.babiš bureš bude bručet v base dřív než kalous.

1 hlas

Co jsme to za národ?? Jsme spokojení, že si Kalousek a spol. - dle vás bude leštit flasu- ale tadleta STOP parta tam už vůbec NEMĚLA BEJT!!! To samý lidovci to samý nějakej stan- ten si rád postavím někde v kempu na Šumavě...

2 hlasy

zbytečně mnoho stran,zbytečně mnoho ministerstev.kdu a top a ods a starosti by se měli spojit v jednu.a odmítnout vítání a korupci.potom se spojit s okamurou.potom snížit min.na devět.zrušit senát a vystoupit z eu a nato.

0 hlasů

TOP a odmítnout vítání + chtít vystoupit z EU a NATO? To je naprosto nereálné. Korupci odmítají všichni, ale jenom slovně.

0 hlasů

vypadá to patově,budou asi nové volby.to je můj recept na vítězství.strany to musí probrat.vykopat zpátečnické vůdce,pokavaď se nezmění.to znamená i kníže a kalous.podívejte se na ods.nic o vítání a dostali kalousovo voliče.všichni se teď ženou do opozice a babiš nesloží koalici.a když,tak to bude pofidérní.lepší je se už teď domluvit a připravit.

0 hlasů

Komentátoři považují SPD za nebezpečí, ale to je strana jedné tváře. Praktickou politiku tahle partaj zatím nepředvedla. Mnohem horší zpráva je nový vzestup ODS. Strana zkušených pickerů veřejných rozpočtů. Jejich obsazení nemůže nechat nikoho na pochybách. Co jméno, to příběh účasti na machinacích a vyvádění peněz v soukromém zájmu. Pro tyhle je na prvním místě byznys bez mantinelů.

6 hlasů

Vzestup ODS je vcelku logický, pravicoví voliči neměli jinou alternativu...

1 hlas

Chceš říct, že pravicoví voliči jsou skutečně takoví asociálové? Jistěže měli alternativu. TOP 09 je skutečně pravicová strana. Jenže to je právě ten problém s pravičákama....oni si myslí, že pravicovost a prodej předraženejch hrnců důchodcům, lichva a vydírání je jedna idea - zbohatni a neptej se jak.

0 hlasů

Ano. Přesně takový je skutečný smysl pravice. Nezáleží totiž na ideologických výmluvách, ale na tom, jak to skutečně funguje.

Všichni asociálové ale být nemusí. Část jsou jejich rodinní příslušníci. A mnozí se také nechají nachytat reklamou a propagandou a volí proti svému zájmu.

0 hlasů

SPD bez podpory ostatních stran svůj volební program nemůže splnit. A jak by mohla, když se ostatní strany bojí jak čert kříže odvolatelnosti politiků a všeobecného referenda.Takže se hodí nálepka extrémismu a xenofobie a je vymalováno.Realisté měli podobný program, ale extrémisté a xenofobové nebyli...takže politický boj nezná ani morálku ani logiku.

5 hlasů

Odvolatelnosti politiků a všeobecného referenda se bojí každý soudný člověk. K takovým věcem je potřeba vyspělý a inteligentní národ, což Češi bohužel nejsou. Stačí, jak to dopadlo s volbou prezidenta, debilové zvolili debila...

6 hlasů

Odvolatelnosti politiků a všeobecného referenda se bojí především ti, kteří demokracii vnímají jako osobní vlastnictví.Nevím který národ je vyspělý a inteligentní rád bych nějaký příklad.
Demos = lid..... jinými slovy demokracie není o vládnutí tzv. chytrých elit, ale občanů.Když se občané rozhodnou ve svůj neprospěch, sami nesou odpovědnost..o tom to je. A politici?... Nenechte se vysmát, ti nejsou chytří, ale vychytralí.Za těch bezmála třicet let dokázali jen naplnit své kapsy ,zákony znásilnit ve svůj prospěch a z občana udělat poslušného pejska na vodítku.Jestli se tomu klaníte tak o vaší soudnosti silně pochybuji.I odvolatelnost politiků a všeobecné referendum nemůže být živelná věc jak si představujete, to by bezesporu byla anarchie a zmatek, ale obojí musí být podřízeno předem uzákoněnému řádu.Nebo nám chcete namluvit, že tento systém je všude nefunkční?...
chci jen připomenout, že poslední volba prezidenta byla volba mezi dvěma zly...nic kloudného se nenabízelo a proto řada lidí, včetně mě se volby vzdalo.Nicméně i přes všechny prezidentské ostudy je to pořád lepší volba než jeho protikandidát...taková je vůle většiny voličů.Jaká bude další, to se brzy dozvíme.

1 hlas

Vyspělý národ jsou například Švýcaři. Demokracie je jim vlastní a mají ji v krvi. Většina Čechů a Moravanů vůbec podstatu demokracie nechápe, žít a nechat žít, své odpůrce by po vyhraném referendu vymlátila a zadupala do země. To už jsme tu měli, po prvním referendu by demokracie skončila. Odvolatelnost politiků možná, s určitými výhradami. Zeman nebyl lepší volba, než Šláfnberg, ten by nás na mezinárodním poli rozhodně reprezentoval líp a důstojněji, nelezl by furt do Ruska a Číny a nedělal ostudu...

5 hlasů

Nesmysl. První švýcarské referendum bylo r. 1802. Znamená to snad, že jsme za nimi víc jak 200 let pozadu? Nebo dokonce to, že máme trochu jinou historii a proto musíme na poctivou přímou demokracii zapomenout navždy? S tím mohou souhlasit jenom hloupé ovce, nebo chytráci kteří je chtějí ovládat.

Lidé chápou podstatu demokracie velmi dobře. Je to rozhodování většiny bez nějakých ideologických přívěsků nebo účelových nesmyslů.
Po prvním referendu by demokracie neskončila, protože nikdo nebude vědomě hlasovat pro něco, co mu sebere právo ovliňovat dění.

Převrat nastat může, stejně jako dnes. Nikdy to ale není chyba demokracie samotné. Vždy jen a pouze chyba té strany, která převrat provedla. (Hitler ostatně vzešel ze zastupitelského systému.)
Přímá demokracie by zemi tomuto scénáři vzdálila, protože by podstatně snížila vliv stran. Případný převrat by byl pro takto oslabenou stranu o to náročnější.

1 hlas

Tak tohle tesat do kanene. Vcetne Zemanova projevu o 70% dementnich obyvatel. Spolceni hlupcu vyzbrojenych referendem o cemkoliv by zcela zlikvidovalo demokraticke principy.

5 hlasů

příklad inteligentního národa?

0 hlasů

Bezesporu židé, árijče.

3 hlasy

další rasistický výrok.rasistickej semita žid.ale,ale,ale.

1 hlas

CHTĚL BYCH VÁS VIDĚT V TELEVIZNI DEBAŤE S PANEM PREZIDENTEM ?????VĚŘÍM ŽE PO TÉTO DĚBATĚ BY JSTE SE STYDĚL VYJÍT NA ULICI !! UDĚLAL BY S VÁS NEVZDĚLANÉHO CHUDÁKA

1 hlas

CHTĚL BYCH VÁS VIDĚT V TELEVIZNI DEBAŤE S PANEM PREZIDENTEM ?????VĚŘÍM ŽE PO TÉTO DĚBATĚ BY JSTE SE STYDĚL VYJÍT NA ULICI !! UDĚLAL BY S VÁS NEVZDĚLANÉHO CHUDÁKA

1 hlas

Je velká škoda,že se na poslední chvíli dostalo do sněmovny hovedo Kalousek,ten opět zavede ve sněmovně marasmus,mystifikaci,podrazáctví vše na co jsme koukali.Nehledě na to,že ten ksicht budeme denně vídat v čt

6 hlasů

Jojo, zatímco agent Bureš a jeho boys, to jsou každý jeden takový Mirek Dušín, že? Tedy za mě: Jestli na sebe pánové v parlamentu šijí křivárny, je mně vcelku jedno,pokud je udrží za zdmi sněmovny. Takže lepší křivárna Kalouska za zdmi parlamentu, než křivárna agenta Bureše v celém státě - třeba zajišťovací příkazy, že?

1 hlas

.. no je zvláštní , že se tam dostal v v cca 16,59!!?? Lidovci a nějaký stanaři asi 5 minut před nim...

1 hlas

...asi se doplňovaly hlasy ze zahraničí,,,,

0 hlasů

Nic zvláštního, nejdříve byly sečteny hlasy z vesnic a malých měst a teprve potom potom z Prahy a velkých měst.

3 hlasy

.. no je zvláštní , že se tam dostal v v cca 16,59!!?? Lidovci a nějaký stanaři asi 5 minut před nim...

0 hlasů

Tak jsem zvědav, jak dlouho všem ostatním ta demokratická pýcha vydrží. Minimálně socany tipuju na rychlou překalkulaci. Většina voličů jim utekla právě k Babišovi.

1 hlas

Socani přiznají porážku, vymění předsedu a to bude asi tak všechno.
Jinak se spíše zachovají jako sekta. Program podle názoru veřejného mínění nezmění. Prohnilých, rádoby "evropských hodnot" se nezbaví. Budou spoléhat na to, že nová vláda začne praktikovat nějaké pravicové sviňárny, které jim voliče naženou zpět, mizernému programu navzdory.

2 hlasy

Nejsou schopni ani toho, pořád něco melou o Babišovi. Šokuje mne Zaorálek, je to snad ještě větší idiot, než Sobotka, naprostá absence sebereflexe. Ale tak blbí, aby vystoupili z EU, zase nejsou. Přes všechny excesy je to jediná šance, jak zůstat mezi civilizovanými zeměmi a nebýt ruským satelitem...

2 hlasy

Kalouskova pidistranicka TOP doufam jiz nedostane tolik prostoru v CT a vice uslysime nazory Bartose a Okamury

5 hlasů

...přítomnost "smažek" v parlamentu včetně jejich vítačských názorů a představ mě vážený pane trochu znepokojuje!!

2 hlasy

Pokud ta vítačská pidistranička sama neodstraní největšího spolutvůrce jejich propadáku, budeme se muset na Kalouskovu žluč ještě čtyři roky dívat...ale spíš to tipuju na brzké předčasné volby.

5 hlasů

těmi "smažkami" a vítači myslím ty "námořníky":-). U STOPKY mně překvapuje ta rezignace, že se na Kalouse budeme muset podle vás dívat další 4 roky. Tadlecta strana stejně jako lidovci a nějací stanaři tam už vubec neměli bejt!!!

0 hlasů

Jojo, svatá pravda, do kamene tesat! Komunistický fízl a kriminálník nepotřebuje nikoho, kdo by mu koukal pod prsty, že? Co kobliha, chutnala?

1 hlas

těmi "smažkami" a vítači myslím ty "námořníky":-). U STOPKY mně překvapuje ta rezignace, že se na Kalouse budeme muset podle vás dívat další 4 roky. Tadlecta strana stejně jako lidovci a nějací stanaři tam už vubec neměli bejt!!!

0 hlasů

S výsledkem voleb nemusí být spokojena žádná strana. Zvolení politici by si měli ale uvědomit, že jsou povinni se mezi sebou domluvit. Taková stanoviska, jako že "NEUHNEME" do sněmovny nepatří. Pokud někdo nechce spolupracovat tak neměl vůbec kandidovat. Mít 5% a myslet si, že všichni ostatní musí kolem nich poskakovat svědčí o jejich nabubřelosti, nedemokratičnosti a totalitářství.

4 hlasy

Ale no tak. Před volbami slibovali, že s koblihářem do vlády nepůjdou. A jejich voliči je s tím zvolili. A oni teď plní svůj předvolební slib. Takže bych řekl, že jejich jednání je v pořádku. A nedemokratické by naopak bylo, kdyby byli nuceni dělat něco proti jejich přesvědčení.

0 hlasů

Žijeme v době přelomové, bohužel stereotypní setrvačné pohledy na to, jak se svět bude vyvíjet dál, jsou liché. Ti, kteří ztratili moralitu, racionalitu a myslí si, že tak, jak bylo, bude i do budoucna, že budou moct podvádět lidi a krást, se mýlí. Takto to dál nepůjde. Lidé si vše uvědomují a chtějí změnu. Změnu chtějí mladší i starší a našli si reprezentanty změny. Třeba volbou budou zklamaní, ale to nevadí. Lidé byli vtaženi do hry v mnohem větší míře, než bych čekal. Lidé chtějí změnu a uvidíme, co se bude dít dál.
Mám dojem, že vy jste s výsledkem celkem spokojen…
Ke spokojenosti vždycky leccos zbývá. S některými momenty nejsem spokojen. Myslel jsem si, že KSČM získá vyšší procento hlasů, prognózoval jsem těsně nad deset procent. Někteří byli optimističtější, ale já jsem říkal: Ne, i komunistická strana bude potrestaná za svou bezprogramovost. Za to, že se nechová jako programová strana. Jejich vedení

0 hlasů

Komunisti doplatili na svou dlouhodobou vládní sterilitu. Kdo by volil stranu, která tak jako tak nebude o ničem rozhodovat? Jedině skalní bolševik. Je to jejich chyba, že nikdy nebyli ochotni zrušit kontinuitu s KSČ a dali si na fotky tu stvůru Semelovou.

3 hlasy

Ne. "Vládně sterilní" jsou od r. 89 a nikdy to nevadilo. Naopak jim to získávalo body tím, že nebyli zapojeni do různých vládních machinací a protilidových kroků.

Úloha parlamentní opozice není bezvýznamná. To jsou jen mimoparlamentní strany, kterým nepoctivý volební systém sebral hlasy.

Semelová jejich voličům nevadila dříve a ani nyní. Volby jim prohrálo to jak se postavili k migrační krizi a EU. Viděli, že preference ČSSD letí ke dnu a přesto v takové situace vytrubovali jak jsou proevropští. Sluníčkář Dolejš coby šéf kampaně jim to pohřbil dokonale. Dokazuje to i fakt, že jejich voliči většinou přeběhli k Okamurovi.

Troufám si tvrdit, že kdyby jejich volebním lídrem byla Semelová a slíbila zadrátování hranic a referendum o setrvání v EU, tak by o žádné hlasy nepřišli. Naopak by jim přibyly od části bývalých voličů ČSSD.
Samozřejmě, kdyby zapomněli na nesmyslný komunismus a byli "jen" konzervativní levicí, bylo by těch hlasů mnohem více.

1 hlas

I kdyby zrušili kontinuitu s bývalou KSČ, pořád to budou myšlením komunisté.Za to že zcela samovolně nevymizeli z politické scény, jsou zodpovědny ty strany, které po revoluci namísto opravdové demokracie, zvolili klientelismus, rozkrádání a přehlížení občana.To, že řada lidí dneska vidí socialismus v lepším světle než současnost,( a také než skutečně byl), je daleko větší prů$er než nějaký Babiš, který u příštích voleb může být stejným propadákem jako dnes Sobotka.

2 hlasy

V tom nezřeknutí se Gottwalda a vůbec minulosti právě tkví jejich trvalá izolace. V letech po roce 89 jim to dávalo sílu a naději na návrat k moci. Jenže ty časy jsou už pryč, staří bolševici vymírají. Kdyby se tehdy zřekli minulosti a pozměnili název, byli by dnes v té straně jiní lidé a přilákala by také jiné voliče. Nejspíš by už dávno měli komunisti vládní zkušenost.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov