Napětí ve sněmovně
Babiš: Předtím než Kalousek vystoupí, měl by si dýchnout

21.05.2015 14:00

Úsilí o vyjádření nedůvěry vládě je podle vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO) jen snahou opozice a zejména místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska zdržovat vládu od práce. Právě Kalouska viditelně rozčilený Babiš na tiskové konferenci ve sněmovně opakovaně obvinil ze lži a také z toho, že byl při středečním jednání dolní komory opilý.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Petr Homolac (5 hlasů) 21.05.2015 15:21

    Babiš tvrdil že dotace jsou mu jedno. Přesto mu je poslanci za ANO...

  • Henex (4 hlasy) 21.05.2015 15:09

    Cožpak o to... Před veřejným vystoupením by si měl dýchnout nejen...

  • Petr Dvořák (3 hlasy) 21.05.2015 15:33

    Babiš se hájí jak primitiv kterému dojdou argumenty. Jeho výmluvy na...

  • Deadman´s Hand (2 hlasy) 21.05.2015 15:49

    Nevím, jak oligarchové v Rusku a Ukrajině, ale Babiš a spol. zcela...

  • Deadman´s Hand (2 hlasy) 21.05.2015 14:46

    Propojení velkého byznysu s vládou se nazývá korporativismus nebo...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Miroslav Kalousek bývalý ministr financí (?!), dokonce ing. (?!), viní hnutí ANO z korupčního jednání, protože prý změnilo názor na dotaci k biopalivům .................................................. - ......

"o 180 procent".
Kdyby řekl o 180 stupňů bylo by to jednoduché...ale změnit názor o 100% a ještě potom o 80% to je vrátit se téměř zpět.

Ten alkohol asi opravdu dělá divy.

0 hlasů

Pramen: poslanecký zpravodaj Miroslav Korecký MF Dnes

Tisk: MF 23.5.2015 strana A3

0 hlasů

jj, uz po volbach jsem psal, ze jedna soldateska vystrida druhou a proto bude pro stat, potazmo obyvatele, lepsi poslat pristi volby ANO do hnoje stejne jako TOP09. Skoda, ze nekterym obyvatelum nedojde, ze tyto politicke strany jsou zrizeny jako podnikatelske subjekty a vykradaji statni kasu.

0 hlasů

Můžete mi říct, kdo teda má to Měřo vyrábět ???
Komanči zas tolik fabrik nepostavili aby se dostalo na každého )))))))
No a že to odvětví zhaftl Babiš, to se vědělo už v době kdy právě TOPácká vláda poprvé dotace přiklepla
Tak vo co de ????
To že ste naivní a volili ste jej s tím, že už má ,,nakradýno,, je váš problém, vaše b-bost ;-)

1 hlas

Tak vidim, v Cesku udelali kozla zahradnikem, Babise ministrem financi :)))

1 hlas

Babiš se hájí jak primitiv kterému dojdou argumenty.
Jeho výmluvy na EU, poté co doznala že řepkové produkty byl krok vedle už si vytahovat nedovolí, tak mu zbývá jen to "Kalousek je opilej".
Kalousek může za ledas co, ale to kdo z dotací nejvíc profitutuje "Kalouskovi lži" nejsou.

3 hlasy

Ty opakované Kalouskovy idiocie by umořily i vola.
Ke všemu Babiš je i ministr a nemaří čas jen žvaněním ve sněmovně a v televizi, jako Kalousek.

Babišovi se divím, že se na to vůbec dal, blbec. Peněz má, že je nikdy neužije, ani jeho děcka a chyběla mu asi sláva mesiáše, který spasí Česko.
Já myslím, že do toho šel, protože šilhá po Hradu.

0 hlasů

Babiš se dal na politiku z pomsty. Strašně mu vadilo, jak furt po něm někdo chce nějaké úplatky a hazí mi klacky pod nohy. Chtěl vyvětrat a vyvětral, vytřel si s těma hajzlama zadek. Proto Kalousek tak zuří. Rozhodně není větší lump než ti, které dostal ze sedla. A když už tam je, tak si to zasmradí po svém...

0 hlasů

Babiš tvrdil že dotace jsou mu jedno. Přesto mu je poslanci za ANO přihráli. A lhali předtím že to neudělají a lhali potom že je o to žádala koalice. Babiš zase místo věcných argumentů dělá osobní výpady. A my ostatní si díky jeho střetu zájmů jako prase budeme dál roky mršit motory svých aut jako poslední v EU.

5 hlasů

Cožpak o to... Před veřejným vystoupením by si měl dýchnout nejen Kalousek...

4 hlasy

Bureši, dyř on si vždycky dýchne.
Do pisoáru.
A pak jde ke kecátku v jednacím sále.

0 hlasů

Propojení velkého byznysu s vládou se nazývá korporativismus nebo korporátní fašismus. Dnešní systém státních dotací pro bohaté je zvrácený.
V roce 2010 pan Babiš vylobboval zvýšení podílu složky v biopalivech ze 4 na 6 procent. Kvůli nižší spotřební dani na biopaliva přichází stát ročně podle organizace Kverulant o dalších zhruba 1,5 miliardy korun. Navíc máme všichni zhruba o 50 haléřů dražší litr nafty. Babišovy firmy díky přimíchávání biopaliv realizují stamilionové neférové zisky. To je také to, na co se ho pravidelně ptám a pan ministr mi na to odmítá odpovědět.
Dotace v kombinaci s příjmy z biopaliv, náklady na zelenou naftu a od daní osvobozená biopaliva dají ročně také okolo 4 miliard korun, které buď získá přímo Babiš, nebo ty peníze chybí ve státním rozpočtu.
Více zde: http://weissbach-info.webnode.cz/news/propojeni-velkeho-byznysu-s-vladou-se-nazyva-korporativismus-nebo-korporatni-fasismus-dnesni-system-statnich-dotaci-pro-bohate-je-zvraceny-/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.cz

2 hlasy

Tím vlastně říkáš, že v Rusku je korporátní fašizmus. Tam je propojení velkého byznysu se státem daleko větší, než kdekoliv jinde.
Dotace na biopaliva dostávají spotřebitelé, nikoliv Babiš, ten má akorát "zajištěn" odbyt svého výrobku. V případě zrušení dotací by patrně nebyl o biopaliva takový zájem a Babišovi by se snížil poněkud obrat. Přimíchávání biosložek do paliv by zůstalo, pouze by se zvýšila cena. Tvůj příspěvek je prolhaný skrz naskrz...

1 hlas

Ten odbyt taky není zanedbatelný důvod. I když by se zřejmě vyplatilo řepku vysadit a "zaorat", (Dotace na pěstování energetických rostlin - cca 5500Kč/ha a na snížení nákladů vratka zelená nafta - cca 10Kč/) přece jen je mnohem výhodnější produkt zpracovat a prodat.
Ano Rusko má ke korporátnímu fašismu blízko, ale EU na tom bohužel není o moc líp.

1 hlas

Ty dotace na hektar jsou na všechny plodiny, nejen na energetické. A nejvíc dostaneš, když zasadíš trávu. Díky tomu se vyplatí hospodařit i malým sedlákům. Ti velcí z toho mají zlatý důl...

0 hlasů

Nevím, jak oligarchové v Rusku a Ukrajině, ale Babiš a spol. zcela jistě buduje korporátní fašistický státní režim. Na rozdíl od Itále 20.-30.let jsou samozřejmě dnešní „soft“ verze fašismu odlišné, neuchylují se k přímému násilí a snaží se vypadat přijatelně. Moderní autoritáři provozují rozsáhlou manipulaci veřejným míněním, a to jednak prostřednictvím nebývale masivního marketingu, jednak přímým obsazením a omezením svobody sdělovacích prostředků. Jejich klíčovým prostředkem k dosažení moci je umlčení kritiků a nepohodlné diskuse. Společné má dnešní Babišův režim s tím italským také to, že se oba snažily potírat mafii (italský celkem úspěšně) - což se lidem líbí.
K přečtení zasílám odkaz na vystoupení Petr Macha, v němž žádal zrušení podpory biopaliv:
http://svobodneforum.cz/europoslanec-petr-mach-babis-vydelava-na-ukor-obcanu/
Hezký den, pane Henexi!

2 hlasy

Těžko říct, jestli u Babiše to byly politické ambice někam zem politicky nasměrovat, nebo hrabivost a jednoduchý výpočet, že volební kampaň ho vyjde laciněj než únavné a drahé lobování. Jisté je že předvolební slib, řídit stát jako firmu splňuje důsledě a koaliční poslaci se chovají jako loajální zaměstnanci.
Nic méně, EU kde nadnárodní korporace se přímo podílí na tvorbě evropských zákonů vidím pro nás jako větší průser.

1 hlas

Když se dáš ke skautům, tak budeš taky muset dodržovat pravidla, na jejichž tvorbu nemáš vliv. Tak už to chodí...

0 hlasů

Te hňupe, te mosiš mit v té halvě misto mozku bioodpad. Hovno viš, co je to propojeni kšeftu s vládó. Tak zavři klapačko a kup si nějakó to kniho, ať néseš tak blbé.

0 hlasů

Tož mi to řékni, jak dostáva ten Babiš dotace, prde...!

0 hlasů

K legalizaci loupeže skrze zákon dochází tehdy, když zákon nutí lidi kupovat něco, co by sami nekoupili nebo když zákon nastaví regulaci trhu tak, aby byli v konkurenci zvýhodněni jedni na úkor druhých. Povinnost přimíchávat bioložku do paliv je typickým příkladem loupeže podle zákona.

0 hlasů

Loupeží podle zákona je tu mnoho, např. energetické štítky, nebo povinné revize komínů. Ale jsou to i daně a poplatky za hovno všeho druhu. Nedávno jsem chtěl připojit opravený dům k rozvodné síti. Natažené dráty a rozvody tam byly už od posledně, přesto jsem musel zaplatit 12 tisíc za "pojistky". Zrovna tak zaplatíš za kanalizační přípojku, kterou si musíš udělat na vlastní náklady. Ta nafta mně trápí úplně nejmíň...

0 hlasů

Proč ministr Babiš lže veřejně v TV? Tvrdil, že podporu biopaliv I. generace po nás chce EU, což je nesmysl, EU končí s podporou v červnu. Ergo kladívko - každý moula, který trpí pocitem, že je Babiš poctivý a Kalousek krade, podporuje byznys pana ministra za peníze nás všech.

0 hlasů

Jestli je Babiš poctivý to opravdu nevím, ale že je Kalousek lump vím jistě. o tom žádná...
Opravdu nevím, proč neustále bráníte Kalouska. Nic dobrého této zemi nepřinesl, jeho reformy byly samé kraviny. O jeho charakteru se také nemá smysl bavit. Vždy si vzpomeňte na to, jak chtěl jako šéf lidovců udělat koalici s komunisty a byl za to vyloučen...

1 hlas

Ale vždyť to Babiš neříká. Včera Kalouskovi i Babišova pravá ruka vysvětlovala, že dotace pro spotřebitele jsou poskytované na všechny druhy biopaliv, ale tý II. a III. třídy se moc neprodukují nikde v Evropě.
Můžeš je začít produkovat ty.

0 hlasů

ANO, vidíme jak pracujou
dalsi 9 mld na dotaci biopaliv i když se od nich EU odvraci, z toho si 5mld nakapsuje babis
lepsi když nic delat nebudou

1 hlas

Meleš blbosti jako Kalousek.
Dotace jdou de facto spotřebitelům, je to kompenzace snížením spotřební daně obsažené v ceně biopaliv.
Agrofert přímo žádné dotace nedostane.
Odbyt mít bude, to jistě.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov