Budoucí premiér
Babiš: Třeba to po druhém pokusu rozpustíme

22.11.2017 16:45

Předseda vítězného hnutí ANO Andrej Babiš opět vyzval předsedu ODS Petra Fialu a také Piráty k jednáním o vládě. V Poslanecké sněmovně Babiš v diskusi před volbou předsedy dolní komory rovněž uvedl, že nechápe, proč se mluví o třetím pokusu jmenování premiéra. Kandidáta by prezidentovi Miloši Zemanovi navrhoval právě šéf sněmovny, jediným nominantem do volby je Radek Vondráček. Babiš zmínil i možnost předčasných voleb.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Karel Hrabě (5 hlasů) 22.11.2017 17:29

    SPRAVNĚ TAK NA NĚ Kavárna soptí vzteky. Sociolog Hampl vysvětlil,...

  • Karol Hallik (3 hlasy) 22.11.2017 17:46

    Myslím,že ANO,KSČM,SPD by to absolutně nevadilo,ale ostatní by...

  • Jaro Ovsina (2 hlasy) 23.11.2017 07:50

    TOP a STAn s erou v síni strachem z předčasných voleb

  • Karel Řezáč (2 hlasy) 22.11.2017 20:00

    Do vlády s konfidentem? Nikdy!

  • Jaro Ovsina (1 hlas) 23.11.2017 07:50

    TOP a STAn s erou v síni strachem z předčasných voleb

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

jak jsem sledoval ODS,TOP09,STAN,KDU při jednání s ANO nemohu si přát nic jiného oni se nechtěji domluvit a basta , uviudíme co dále , lae pro ně to lepší určitě nebude a budou rádi pokud to bude stejné mohli by mluvit o úspěchu

0 hlasů

TOP a STAn s erou v síni strachem z předčasných voleb

2 hlasy

TOP a STAn s erou v síni strachem z předčasných voleb

1 hlas

TOP a STAn s erou v síni strachem z předčasných voleb

0 hlasů

"Piráti" - nemají oni program prý ve stylu "unoste nám předsedu a zneužívejte ho v přímém přenosu na internetu - my vám při tom budeme krýt záda zákazem jakékoliv možnosti lokalizace" ?

Ale vážně, jak je slučitelná Piráty hájená "ochrana soukromí proti vládě-státu" například s EET?

Stranou toho, být parlamentním politikem, pro mě osobně by byla koalice s Piráty poněkud nemyslitelná pokud Piráti jsou vlastně proti ochraně investic do výzkumu (z kterého patenty) - což se týče nejen (eventuálních) patentů českých firem, ale právě i současných investic v oblasti výzkumu ze zahraničí i uplatnění patentů v ČR když by došlo ke "krádeži" téhož bez krytí zákony proti něčemu takovému (na co by zahraniční investoři asi nebyli zvědaví).

A to neříkám, že patentové atd. zákony jsou naprosto úžasné jak jsou, obzvláště v kontextu toho, že například v Německu jsou nýni korporacemi najatí soukromí detektivy na šmírovaní soukromníků a dostávající od soudu razdva adresu jakékoliv IP adresy (jak se prosadilo nějakou doktrínu aby hlavně policie na tom neměla účast). Ale Piráti snad sami ví, že například softwarový program má mnoho řádků které bylo potřeba napsat, a že ne každý/á je z bohaté rodiny která platí živobytí mezitím co má jako zábavu přispět na linuxové programy či podobně - a od toho poněkud spor principů ohledně jak programátor má mít možnost na živobytí když mu kdokoliv ten program může vzít bez jakéhokoliv finančního ohodnocení jeho práce (a dále právě naprostá systémová letárgie kde těžko dojde k jakékoliv inovaci když všichni akorát čekají na to aby to udělal někdo jiný kterému se to potom jakoby "znárodňuje" bez jakékoliv kompenzace).

Nápodobně, poněkud nemyslitelná koalice pokud Piráti vychází z nějakého, že jenom hudební skupiny, filmaři atd. kteří dostali schválení od ministerstva kultury mají šanci na to se uživit takovou profesí. Jakože i pokud na oko říkají, že nemají problém se soukromým hudebníkem, tak co zní jako snaha mu zamezit co nejvíce právo na vlastní dílo ho vlastně žene do náruče vlády a aby svou tvorbu dělal jak se zrovna líbí té vládě (případně žene do náruče velkých korporací které spíše mají oddělení plné právníků schopné uhájit aspoň část práva na vlastní dílo).

1 hlas

Do vlády s konfidentem? Nikdy!

2 hlasy

Myslím,že ANO,KSČM,SPD by to absolutně nevadilo,ale ostatní by konečně šli ho p@dele a byl by klid

3 hlasy

SPRAVNĚ TAK NA NĚ Kavárna soptí vzteky.
Sociolog Hampl vysvětlil, proč pražské elity, nenávidí prezidenta. Často se mluví o „rozdělené společnosti“ v souvislosti se zvolením prezidenta Miloše Zemana a vyhraněnými postoji jeho příznivců a odpůrců. Jak se na to dívá sociolog. Otázka: Jak moc zásadní je, podle Vás, tento spor? Odpověď: Václav Bělohradský nedávno napsal, že přímá volba prezidenta rozdělila národ. To není přesné. Přímá volba ukázala rozdělení společnosti, které už existovalo. Najedné straně elita národa, bohatí, herci, inteligentní lidé, umělci, žijící zdotací a státních či korporátníchrozpočtů. Na straně druhé, řemeslníci, chlapi z fabrik, podnikatelé, servírky, kadeřnice, zdravotní sestry a masa dalších obyčejných lidí, kteří těm vznešeným,svojí prací,svými daněmi, platí jejich pohodlný život. Pokud se někde příznivci Zemana ozvou, jsou označováni za "nácky". A tito obyčejní lidé najednou zjistili, že mohou elity přehlasovat! To je skutečný důvod, proč Miloš Zeman, ač si jako prezident počíná velmi dobře, vyvolává takovou nenávist v části společnosti.To je naprosto revoluční zjištění.. Za tři roky ve funkci prokázal, že bude-li na druhé funkční období kandidovat, český národ jej opět zvolí. A to by byla pro všechny "havloidy a sluníčkáře", včetně velvyslance USA, přímo katastrofa.... Pro vládnoucí elitu je Miloš Zeman živou připomínkou, že i ona může být, v demokratickém systému, poražena.

5 hlasů

Po pěti letech ve funkci už to není tak růžové. Inteligentní lidé versus zbytek (jak píšete) - tak já doufám, že těch inteligentních je více než polovina tohoto národa.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov