Po 236 dnech
Babiš vyhrál: evidence tržeb prošla. Kalousek mluví o znásilnění

10.02.2016 12:08 Aktualizováno 10.02. 12:32

Vládní koalice i přes obstrukce pravice prosadila ve sněmovně schválení elektronické evidence tržeb. Pravice hrozí ústavní stížností jak kvůli procesu schvalování, tak kvůli obsahu zákona.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (7 hlasů) 10.02.2016 17:30

    Názor idiota: 1. stát nelze okrást, lze jen před loupeživýma rukama...

  • Jan Nekonečný (4 hlasy) 10.02.2016 13:56

    Tak všeobecně,jakému druhu lidí vadí při podnikání kontrola a prosím...

  • Petr Konečný (4 hlasy) 10.02.2016 15:24

    Až si v létě objednám u truhláře nějaký nábytek, jak mi EET zabrání v...

  • Uko Ješita (4 hlasy) 10.02.2016 17:11

    Tak konečně jsme živnostníkům přistřihli křidélka. Teď ještě ostatním...

  • Paperback Writer (4 hlasy) 10.02.2016 17:14

    Je to směšné, jak mnozí idioti hájí podvodníky, kteří okrádají stát i...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Adolf Bureš zvítězil, Doufán, že záhy představíi Bureš,jungen,

2 hlasy

Do sněmovny brzy půjde podobný zákon - každý komín bude povinně vybaven analyzátorem kouře a připojen on-line k internetu. Když přiložíte do kamen igelitový pytlík, přiletí dron a zničí chalupu RPGéčkem.

1 hlas

malá úprava: "příletí dron a shodí výměr pokuty" - protože jde hlavně o peníze, pak o peníze a nakonec o peníze. Všimněte si, že jakákoliv právní norma, vyhláška atd. posledních let má většinou odfláknutou, chybnou a nekonzistentní část popisující novou občanovu povinnost, ale část definující pokuty za nedodržení normy je vždy vypracována bezvadně.

0 hlasů

Je to směšné, jak mnozí idioti hájí podvodníky, kteří okrádají stát i je.
Berou si od nich daně, ale státu je neposílají, nechávají si je.
Ale když příjde na opravy cest a jiné věci, stejní idioti se vzrušují, že stát nemá na všechno peníze.

4 hlasy

Jak se to říká? Podle sebe soudím tebe?

My považujeme většinu živnostníků za slušné lidi, tkeří budou buzerováni. Ty je automaticky považuješ za podvodníky, kteří šidí stát o 106. Čím to ai bude?

2 hlasy

Asi to bude tím,že má pravdu.

0 hlasů

Jak jsi na to přišel? Říkal Babiš, jehož firmy na dotacích berou více, než platí na daních a ještě mají zákonem zajištěný odběr jeho produktů?

0 hlasů

Názor idiota:
1. stát nelze okrást, lze jen před loupeživýma rukama státu občas ochránit trochu pracně získaného majetku. Stát nic nemá, jen spotřebovává peníze, které násilím vybral od svých občanů a protože to nestačí, dělá dluhy, za které ručí oběti loupeže
2. příklad "opravy cest" - silniční daně, dálniční poplatky, spotřební daně na PHM atd. byly zaváděny se zdůvodněním, "že aby bylo na opravy silnic". Každý rok se na nich vybere přes sto miliard. Je to na silnicích vidět?

7 hlasů

Tak je pravda, že stát potřebuje od občanů vybírat více peněz na ty luxusní (hlavně cenově) dálnice, co u nás staví. A také je pravda, že nám idiotům to "trochu" vadí, že má stát málo peněz na ty naše pozlacené dálnice. Ynteligenti samozřejmě tleskají a tetelí se blahem, nad tou prozíravostí naší hospodářsky geniální politické vrchnosti. ;o)

3 hlasy

Tak konečně jsme živnostníkům přistřihli křidélka. Teď ještě ostatním občanům. Je třeba zavést povinnost občanů nakoupit si a instalovat měřiče tepla, spotřeby vody, objemu vypouštěných odpadů, vše s bezdrátovým připojením k internetu do každé domácnosti, s povinností posílat data o výhřevnosti každých 24 hod ministerstvu pravdy.

4 hlasy

Nezahrávejte si, nebo to na podzim všechno máme a ještě víc. Šmírovací krabičky v každém autě, pro začátek očipované děti a pak všichni, datovou schránku napřed firmy, pak všichni už od narození, omezení hotovostních plateb a pak úplné zrušení hotovosti, registr bankovních účtů, registr pacientů, elektronické lékařské předpisy...

To byl jenom namátkový přehled a teď si uvědomte, kolik z toho už funguje s tím, že to zavedli "pro naše dobro". Ostatní a daleko horší následuje v těsném závěsu.

3 hlasy

Tak všeobecně,jakému druhu lidí vadí při podnikání kontrola a prosím bez pokrytectví? Přeci každý žije ten běžný život a má možnost sledovat praktiky při nabízení čehokoliv.Někdo je soustavně ve ztrátě,přesto má na nová auta,dům,luxusní dovolenou,prostě podnikatelský génius.:-) Nebo ty služby bez účtenky,zase se s tím běžně nesetkáváme,nebo prodavačky se základním platem a cosi na ruku,také nic?Ve výčtu dalšího by se dalo pokračovat dlouho.Tak mi to připadá,že "systém" je postavený na těchto faktech a už zmíněného pokrytectví.Bude to tady mít těžké každý,kdo se bude snažit cosi změnit.Když dojdou argumenty,ideologie bude vždy dobrou berličkou.

4 hlasy

Všeobecně kontrola bvadí málokomu. Otázku je, kde je hranice kontroly a kde buzerace. Nevím, jak by s ti líbiklo, každých 5 minut dýchat, jestli neřídíš pod vlivem alkoholu.

2 hlasy

Až si v létě objednám u truhláře nějaký nábytek, jak mi EET zabrání v tom, abych mu to zaplatil z ruky do ruky? Nijak! Ovšem na těch správných místech bude probíhat patřičná buzerace a stbáček bude mít luxusní databázi konkurence. Koupí si je všechny.

4 hlasy

A materiál na nábyteček zaplatí truhlář taky z ručky do ručky? Možná ano, ale na pile musí dělníci z platu zaplatit daň povinně a bez diskuse. Nebudou ty prkna někde chybět, tedy pokud všichni zaplatí tak jako vy?

1 hlas

Těch možností je víc, ale to by jeden musel myslet.

0 hlasů

Pro účely diskuze přijmu Vaše tvrzení o rozsahu "nekalých praktik" a táži se, jak EET těmto zabrání? Účtenková loterie? Pokud mohu mít svou jistotu o 20-40% nižší ceny bez účtenky nebo hodně nepravděpodobnou výhru (v jaké výši?) a plnou cenu, pro co se asi rozhodnu? A jiný účinek EET, který potlačí "nekalé praktiky"? O žádném jsem neslyšel.

Účelem celého komplexu buzerace (nejen EET, jsou horší věci) je decimace soukromého sektoru a perfektní dohled nad každým jedincem, což jsou odvěké sny sociálfašistů v čele s neBurešem.

2 hlasy

Komunisti, ODS, TOP 09, dobrá parta, která se drží pohromadě.

2 hlasy

už vidím permanentně nasranou servírku, jak mi vypisuje účet na každý pívo...a piju jen malý..

1 hlas

Budeš se divit ale ve Fravcii to ta funguje už dávno.

0 hlasů

Nemusí ti vypisovat účet za každé pivo, ale třeba za 10, až přestaneš chlastat.

0 hlasů

Pokud se nerozhodne platit po každém pivu.

1 hlas

Nevím kam chodíte do restaurace, ale evidenci mají už v hodně provozovnách. Hlavně aby je vlastní zaměstanci neokrádali. Jako podnikatel EET schvaluji...platím daně s přehledným účetnictvím a nemám s tím problém. Pouze vypočítavec s tím má problém....A mimoto, i v Moldávii mi po zaplacení účtu za včeři dali účtenku z registrační pokladny....

2 hlasy

Na Slovensku jsou elektronické pokladny s fiskálním modulem naprosto běžné. Je to sice něco trochu jiného (data netečou direkt ke správcovi daní), ale pláč byl stejný, jak to položí živnostníky, jak to bude drahé a nebude to fungovat a nevím co ještě. Dnes to už ani nikdo nepamatuje.

1 hlas

A funguje to na tom slovensku?

Tím funguje myslím to, o kolik více vybrali.

1 hlas

OK, na Slovensku i jinde zavedli podobný druh buzerace a lidi se přizpůsobili, jako se přizpůsobili stovkám svinstev předtím. Ale vůbec z toho neplyne, že je to tak pro lidi dobře.

1 hlas

Pokud např. bere někdo útržek papíru na kterém jsou dvě čárky za pivečka a suma 85,- Kč za gulášek psaná rukou za seriozní účetnictví,tak jistě není co dodat.

1 hlas

To není účetnictví, ale jen informace pro tebe kolik máš platit. Pokud chceš účtenky, tak ji každý podnik vydá.

2 hlasy

No jasně.Už to vidím úplně přesně,jak mi ve vesnické putice vyjíždějí účtenku.:-)Vůbec nechápeš o co kráčí,účtenku ti má vystavit každý bez vyžádání.To je základ účetnictví,potažmo kontroly.Tu "informaci" hodí pingl,nebo kdokoliv jiný do popelníku,nebo koše.

0 hlasů

Tak ti jí vypíšou ručně. Ne každý musí všechno dělat na počítači.

Proč by ji každý měl vystavit na vyžádání? Umíš si třeba představit trafiku, kde ráno ke každým novinám vydávají stvrzenku?

K čemu bude spousta vytištěných účetnek, když většinu jich tam hosté nechají.


1 hlas

Účtenky mají pořadové číslo.Říká se cosi také o loterii,aby účtenky nekončily v koši.Ale když píšeš o trafice (není to masivní problém) nekolkované cigarety,jindev hospodě prodej tvrdého alkoholu mimo evidenci atd.,ale to nemá cenu psát,je to pořád dokola,prostě pokrytectví a bez kontroly problém neuchopitelný.Totiž,každý je poctivec od kosti,pokud jej ...:-)

0 hlasů

To Jan Nekonečný 10.02.2016 19:53

Umíš si představit, jak to bude vypadat u trafiky na fregventované cestě? Až bude povinna vydávat účtenku bez vyžádání?

V jiných zemích naprostá samozřejmost? V kolika zemích je povinnost vydat vždy účtenku?

A když to bdue u nás, co se změní? Vytiskne se účtenka, která se zase vyhodí, protože o ní nikdo nebude mít zájem.

0 hlasů

Stále si nerozumíme,mimo to jsi nepozorný,napsal jsem,že má být účtenka vydána BEZ vyžádání.Máš pravdu,že většina lidí na účtenku kašle,ale je velmi důležitá pro účetnictví,potažmo pro kontrolu "poctivosti" podnikání. Snad mi už rozumíš.Co se u nás bere jako "buzerace" v jiných zemích je to naprostá samozřejmost.

0 hlasů

Já vidím ty 2% nezaměstnaných, které tenhle nesmysl vytvoří. To bude trochu horší než nasraná servírka.

3 hlasy

To jsi kde chytil?
Komár tě poštípal?
2%,2%, proč ne 120%.
To by byla stejná blbost.

0 hlasů

"...obává se taky možného zneužití dat." - to je úsměvné. Každou pravomoc, každou informaci, kterou dostane do rukou kterákoliv státní složka, stát dříve nebo později (většinou dříve) zneužije proti vlastním občanům.

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov