Názor premiéra
Babiš: Vystoupení Česka z EU by byla katastrofa

09.09.2018 21:20

Potřebujeme silnou Evropu, vystoupení Česka z Evropské unie by byla katastrofa, je přesvědčen český premiér Andrej Babiš. EU je podle něj skvělý projekt, díky němuž je dlouhá desetiletí mír.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • S Vrba (9 hlasů) 09.09.2018 22:17

    Dotace z EU jsou čtvrtinové proti tomu co "odkloňují" zahraniční...

  • Honza Hloupý (8 hlasů) 09.09.2018 22:16

    "EU je podle něj skvělý projekt..." - nebyl on Bureš teď někdy na...

  • Josef Vrána (5 hlasů) 09.09.2018 23:26

    Katastrofa by byla kdybychom v eurosojuzu zůstali.

  • A. K. (3 hlasy) 09.09.2018 22:22

    To že by odchod z EU byla katastrofa nikdo nepochybuje, ale osobně...

  • J. Racek (2 hlasy) 10.09.2018 05:35

    Poslušně panáčkuje, protože dostal zaplaceno. Dotacemi. EU je...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Vystoupit z EU by pro nás skutečně katastrofa byla a já žádné dotace nepobírám. A ti, kteří nás srovnávají se Švýcarskem, nemají vůbec tušení, o čem hovoří. Vezměte si lidi do ruky statistiky a podívejte se na ten obrovský rozdíl mezi naší a švýcarskou ekonomikou. A Švýcaři to jejich "nečlenství" nemají zadarmo. Platí za to totiž více, než bychom byli kdy schopni zaplatit my.

0 hlasů

pro svycary to katastrofa neni,ze nejsou v EU.a od tama dostal bures penize na agrofet,tak ceho se boji?zviditelneni toku penez?jsem pro czechxit.

0 hlasů

Při vaší mdlé inteligenci to nepřekvapuje.

0 hlasů

Pro Bureše by to rozhodně katastrofa byla. Dotační.

0 hlasů

Katastrofa by to byla i pro všechny ostatní pobírače dotací. Agrofert je jen špička ledovce...

0 hlasů

Sice se mělo docela nedávno vícero ozbrojených konfliktů na území bývalé Jugoslávie, a nějaké ty věci například ohledně Kypru, v Severním Irsku, a ve Španělsku, ale jinak, jistě, všude v Evropě mír a pohoda jen díky EU. (sarkasticky řečeno)

A co by kdo z panstva řešil věci jako unesené dívky z Rumunska jako otrokyně v bordelech, kterým by nikdo nerozuměl kdyby se ve Francii, Německu nebo Itálii dovolali na tísňovou linku, případně jsou razdva lifrované přes otevřené hranice, a lokální policii se kdekoliv rychle ztratí z očí pokud je vůbec zahlédla - jejích hlasy přece nemají váhu ve volbách například v SRN a i v EU parlamentu se přece má značný počet křesel které dávají svůj údajný národní zájem na první místo, co? Což mimochodem jeden z důvodů proč jsem prozatimně pro samostatné Prusko, aspoň než se EU kouká dát do kupy a vytvoří podmínky které jsou férové i pro osoby pod evropskou vyšší střední třídou.

0 hlasů

Ohledně těch národních zájmů, například v médiích* se i německy píše o tom, jak SRN svou politikou způsobuje nezaměstnanost jinde v Evropě, jako například ve Francii kde se průmyslová výroba snížila o polovinu mezitím co v Německu rostla za poměrně nízkých mezd (a pokud se je nezaměstnaným, tak se musí koukat přijmout i práci ve stylu Leiharbeit, něco co využívá i například Agrofert). A SRN prý porušila EU-pravidlo, dle kterého EU-člen má dohlížet aby rostly mzdy dle růstu produktivity.

Od vedení Mezinárodního měnového fondu dokonce zaznělo, že Německo ohrožuje stabilitu celého světového hospodářství. A v rámci takových kritik Trump přišel s tím proč uvalit cla specificky na německá auta.

Při tom jistě pochopitelné pokud se Česko vidí na straně vítěze i za cenu ztráty skoro půl milionu pracovních míst například ve Francii. Ale to celé spolkovou vládou představené "přece takto dobré pro celou EU", to právě jejích poněkud pokrytecký výklad, a dle některých vlastně akorát hájí zájmy "německé hospodářské lobby" které se v takovém pojetí jistě hodí když jím další škočí na špek.

*
https://www.rbb-online.de/kontraste/archiv/kontraste-vom-23-08-2018/wie-deutschland-arbeitslosigkeit-in-europa-produziert.html

0 hlasů

Babiš opět místním rusofilckám a pohrobkům minulého režimu naplival do obličeje. A to ho tihle hlupáčci opěvovali za vstřícný přístup ke KSČM. Už ta místní svoloč nemá kromě Pitomia nikoho, kdo by jim nebořil jejich bábovičky...

2 hlasy

bureš na dotacích dostane víc než zaplatí na daních - to se pak nedivme že se o tu eu tak bojí

0 hlasů

Všichni zemědělci dostanou na dotacích víc, než zaplatí na daních...

0 hlasů

Poslušně panáčkuje, protože dostal zaplaceno. Dotacemi.

EU je nevyzkoušený experiment, který se stále silněji ukazuje jako chybný. Možná staré dobré EHS s férovým právem veta pro všechny členské země by bylo udržitelné. Ale ne tento prašivý Evropský Svaz, který nám vnucuje jeden nesmysl za druhým.

Omezování zbraní, migranti, ekonesmysly. Co přijde další? Vydat se takovému šmejdu na milost jen proto, že zaplatil Babišovi a dalším politikům? Nasrat!

Je třeba volit SPD, která je ve skutečnosti jediná proti migraci muslimů a jediná také prosazuje poctivé referendum o czexitu.

2 hlasy

Nevím, co vyvolalo takový patos A. Babiše. Jsme součástí Evropy, která má významné společné zájmy, ale proč se oslabovat vyjadřováním závislosti. Jsou potřeba reformy m.j. k posilování strategických schopností, které ovšem předpokládají aktivitu členských států a bude potřeba předložit potřebné návrhy. Ze souvztažností vnitřního a vnějšího vyplývá, že nejde jen o vnitřní aktivitu a odbourávání byrokracie, ale potřeba rekonstrukce mezinárodních vztahů akcentuje otázku mezinárodní pozice EU. Odkaz H.D.Genschera Meine Sicht der Dinge z r. 2015 je výzvou politikům Evropy a světa k tomu, aby splnili svou odpovědnost za mírový a kooperativní světový řád. Velký význam má politika dobrého příkladu, kterým mohou být střední i menší země.

0 hlasů

Katastrofa by byla kdybychom v eurosojuzu zůstali.

5 hlasů

To že by odchod z EU byla katastrofa nikdo nepochybuje, ale osobně bych to viděl na katastrofu typu fukušima, velký problémy, ale zvládnutelný. Na nasledky ozáření někdo zemřel teprve teď. Oproti tomu bytí v EU až nezadržitelně půjde kednu, to bych přirovnal k černobilu.

3 hlasy

Dotace z EU jsou čtvrtinové proti tomu co "odkloňují" zahraniční firmy ročně z ČR. Vystoupení z EU by bylo katastrofou především pro pana Babiše a další uživatele dotací .

9 hlasů

Tak tenhle blábol není dobrý ani jako vtip. Nebo jste tak hloupý, že se domníváte, že odchodem z EU se všechny podniky ( prodané především za vlád Zemana, Sobotky a Paroubka ) opět vrátí do vlastnictví ČR ? Kdepak, peníze z těchto podniků budou do zahraničí odchátet ať jsme v EU nebo ne, troubo !!!

2 hlasy

Absolutni pravda pro koho by to byla jen katastrofa. Mimo jine, podniky by zustaly ale nove zakony by nedovolili odvazet vsechen profit z Ceska. Podle clanku z Tydne to bylo za minuly rok pres 358 miliard. Trochu prehnany na dividendy.

2 hlasy

A proč si nepřečte i b) tj. že cca 290 miliard z jiných podniků fe formě divident do ČR ( respektive českým majitelům akcií ) zase přitečou ?

0 hlasů

Oni čtou jenom to, co se jim hodí. Investice zahraničních firem do ČR vůbec nezohledňují. Zrovna tak splátky úvěrů, získaných od zahraničních bank. Je to stejné, jako by Rozlilovi nařídili, že peníze vydělané v Brně musí utratit v Brně a ještě by kecali do toho, co si koupí...

0 hlasů

Nejlepsi by bylo kdyby ty miliardy ti posilali rovnou do Bali, kde mas uz hezkou reputaci jak slysim od znamych.

0 hlasů

Tak to mame nejakych 68 miliard rozdil. Ja jim zadne penize neberu ani nechci brat. Dokonce po clanku v Tydnu nasali v Reflexu, ze je to 430 miliard.

0 hlasů

"EU je podle něj skvělý projekt..." - nebyl on Bureš teď někdy na koberečku u Reichskanzlerin?
Jo, dotace jsou dotace, to jde všechno stranou.

8 hlasů

Sohaji, to vime i bez tebe, ze v Evropske Unii zustaneme akorat nevidime jak vy se zenete k tomu miru.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov