Spory v koalici
Bělobrádek: Babiš stále mluví o spiknutí, čekáme i Marťany

05.06.2016 14:24 Aktualizováno 05.06. 15:41

Ve vládě neexistuje dvoukoalice ČSSD a KDU-ČSL, která by přehlasovávala ministry hnutí ANO. Vyplynulo to z vyjádření vicepremiéra Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL), když reagoval na dřívější stížnosti ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, že ho sociální a křesťanští demokraté v některých hospodářských záležitostech přehlasovali. Bělobrádek to v dnešní Partii televize Prima označil za nesmysl.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Na marťany nečekej Holobrádku. Ty nepřiletí. Bojí se,že bys jim dal Mars do církevních restitucí.

0 hlasů

Holobrádka už nikdy nevolit !!!!

0 hlasů

Nejlepší je, když koaliční strana s nejmenším počtem hlasů nejvíc vyskakuje. Pan Bělobrádek nepřišel s ničím, co by lidem v OKD pomohlo, jen kritizuje. A přitom celou slavnou KDU-ČSL nezajímá nic, jen církevní restituce. Jurečka ze sebe chrlí jednen pitomnější nápad než druhý. A když zavzpomínáme do nedaleké historie, kdy tuto stranu vedl fenomén Kalousek, jistě si vzpomenete, že KDU-ČSL byla ochotna jít do vlády i s KSČM. Dnes by pan Bělobrádek moralizoval?

0 hlasů

Bělobrádek by nám měl spíš říct, co on udělal pro lidi, kolik pracovních míst zajistil a co ho vlastně opravňuje neustále jenom urážet ty schopnější. Ve vlastních očích velmi vyrostl, ale i vedle komunisty byl dnes na Primě hodně ubohý kuňkal.

0 hlasů

V ČR je meritokracie? A dle té by například Bernhard Maier měl zasedat ve nebo při vládě?

Každopádně, stranou toho, že byl zprivatizovaný kolos (ať jíž v některých věcech měl docela monopól a možná se i opírající o zamezení investic do zemědělství zahraničními subjetky, či nikoliv), a stranou toho, že počtem zaměstnanců který jistě ne malý ale akorát kolem procenta všech zaměstnanců a ještě méně ohledně počtu obyvatel, a stranou toho jaké mzdy se tam vlastně platí, kolik zaměstnanců měl takový Agrofert v roce 1988 vlastně?

0 hlasů

Jinými slovy, pokud došlo ke vzniku pracovních míst kde před tím nebyla, tak jistě nějaká zásluha (z které se však jíž bralo odměnu ve formě finanční, jakože to nebylo charitativní činnost či podobně). Pokud ale to je celé takové, že se propustilo a že současní zaměstnanci většinou při minimální mzdě, tak to zas nezní jako že vyloženě úžasně, obzvláště když některé ty činnosti by další jako korporace také zvládly a možná ihned převzaly.
Což ne, že bych si myslel, že celé takové, a jistě nějaké jako zásluhy typu, že exporty (byť levně prodat co se levně vyrobilo argumentativně jako takové žádny tzv. majstrštik). Ale argument to je poněkud absurdní obzvláště pokud tedy strana dělá, že jíž vše v poho, protože přece ani ne procento populace má pracovní místo v holdingu který tak nějak postavený za komunistického režimu, respektive součásti téhož.
Nicméně se jistě dá argumentovat, že zaměstnavatel má nějaké zkušenosti s vedením zaměstnanců. Ale když prý je do ministerstva do vedení dosazováno jako by se jednalo o soukromou dozorčí radu, tak to osobně poněkud chápu, ale mně by to připadalo docela absurdní, že co volby to obměna celého vedení zřejmě nejen ministrstva, jakože přece není záruka že osoba jentak dosazovaná obzvláště do funkce vedení úseku vůbec má kvalifikaci profesní ohledně toho úseku, jakože možná skutečně nejlepší team builder na světě ale když vlastně moc nerozumí tomu co úsek dělá tak kvalitě ne nutně prospívající obzvláště když i on si dosazuje osoby které ráno rád vidí nebo podobně. Ale to je jistě poněkud takové téma samo o sobě. Trochu přiblížit by se to možná dalo na sportu, jakože nový jako ředitel sportovního klubu s několika družstvy přijde, a místo aby spoléhal na veřejný pool profesionálů a víceméně objektivní kritéria výběru, tak dosazuje do pozic trénerů a dalších na základě nějakého že před tím spolu měli pivo a srandu, což nutně nevylučuje, že dobří tréneři ale právěže také nevylučuje, že špatní, natož celková nechuť se profesionálně zaměřit když to je celé takové, že se stejně má koukat být jak součást klanu. Což ne, že bych tvrdil, že bych například v Agrofertu nezískal i manažerský post pokud se řádně přihlásím nebo vypracuji nebo jak to tam chodí, ale akorát to tady úvádím jako příklad, že vést tým jistě něco vyžaduje ale nějaké "skvělé vůdcovské kvality" osobně jako to absolutně jediné co je podstatné, jakože aby tréner znal pravidla hry a něco o zdravotních věcech a podobně, v rámci takové funkce docela podstatné a argumentativně i podstatnější než jestli je vždy naprosto na úrovni v komunikaci.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov