Rusnokova ministryně
Benešová: Sobotka je roztomilý. Ať mě z ČSSD vyhodí

27.06.2013 13:09 Rozhovor

Nejdříve přišla o post místopředsedkyně ČSSD, potom ztratila funkci ve stínové vládě Bohuslava Sobotky. Teď, když Marii Benešové jako poradkyni prezidenta Miloše Zemana nabídl designovaný premiér Jiří Rusnok křeslo ve svém kabinetě, ji šéf sociální demokracie vyzývá k odchodu z partaje. "Neodejdu," říká na to v rozhovoru pro on-line deník TÝDEN.CZ Benešová.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Ježek (9 hlasů) 27.06.2013 14:37

    Pro vás vážená dámo platí totéž, co je napsáno v poznámce nad vámi....

  • Lupus Lup (8 hlasů) 27.06.2013 13:34

    Vážení ODsáci,Topáci a ostatní koaliční verbeži, zameťte si laskavě...

  • Honza Ježek (8 hlasů) 27.06.2013 14:35

    Vy jste zcela evidentně sympatizantka justiční a jiných mafií a...

  • Jaroslav Bradáč (7 hlasů) 27.06.2013 14:01

    Ale houby s octem. Benešová není v soc.dem. zase tak dlouho.Tahali ji...

  • Přemysl Kadlec (7 hlasů) 27.06.2013 13:41

    Benešová si představuje členství ČSSD a patrně v jakékoliv straně jak...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Vždyť stejně všichni kteří jsou jako odborníci nyní kandidáti do Rusnokovi vlády, jsou rozhodnuti jít do strany Zemanovců.

0 hlasů

všechny partaje rozpustit a nejlépe v kyselině a nový volební systém, kde bychom mohli volik opravdu schopbné jedince a ne partajníky, nevím proč, když mi bude sympaických pár lidí byť s nálepkou ods, čssd, zelených atd..proč mám volit celou pitomou partaj,

3 hlasy

je to sranda:)

1 hlas

Tak voni sou v tý socanský partaji samí roztomilí tydýti! Inteligencí to tam přímo jiskří a z krásy se tají dech. Benešová, sklapni, a zalez zpátk\y do Zemanova zadku!

3 hlasy

Benešová si představuje členství ČSSD a patrně v jakékoliv straně jak Hurvínek válku. Nic proti tomu, že z osobních sympatií podporovala při prezidentské volbě Zemana a teď jde jako odbornice do Rusnokovy vlády. Ať tedy zůstane sympatizantkou Zemana, ale ať jako členka soc.dem. také respektuje usnesení strany, jejíž je členkou.Takhle to vypadá, že tak činí buď úmyslně a chce ČSSD škodit, nebo z blbosti. Spíš bych si však vsadil na tu druhou možnost. Jinak by z ČSSD už dávno odešla.

7 hlasů

Souhlasím s Vámi, Přemysle skoro ve všem, jen jsem přesvědčená, že ani při té prezidentské volbě nebyla v právu. Naopak to byl jednoznačný podraz na Dienstbiera, když veřejně vystupovala na podporu Zemana. Jak potom měl kdo věřit, že to ČSSD s podporou Dienstbiera myslela vážně? Bohužel není v téhle straně sama, kdo by měli být spíš u SPOZ, než zůstávat. v socdem. Stejně tak s Vámi souhlasím i v tom, že pokud chce někdo mít absolutní osobní svobodu, neměl by do strany vstupovat. Charakterní člověk by měl by být loajální, když se k nim dal a ne jim podrážet nohy (teď mám na mysli, její předvolební výstupy). Jde o důvěryhodnost celé strany, ne jednotlivce. Pokud s tím má problém, může kdykoliv vystoupit.

2 hlasy

Ale houby s octem. Benešová není v soc.dem. zase tak dlouho.Tahali ji tam heverem, jako bojovnici proti justiční mafii, a to se jim náramně hodila. Když shodili z hrušky Vaňhovou, protože už , jako místopředsedkyně,byla fakt neúnosná, tak na několikátý pokus zvolili Benešovou, která v té době, poku vím, nebyla v ČSSD ani rok. Ona mluví a jedná pořád stejně.Tehdy i teď.Říká a dělá co považuje za správné. Jen těm okolo se to někdy hodí a někdy ne. A teď evidentně ne.To je celé.

7 hlasů

Nevím, pane Bradáči, ale podle čeho soudíte, že tehdy i teď ... Vždyť nebýt jejího jediného výroku o soudní mafii, nikdo by o ní ani nevěděl. Tohle její chování v posledních dnech si netroufám soudit, ale zviditelňovat se výroky proti straně, ze které odmítá odejít, je dost slabota. Nějaká snaha o směřování strany se jí určitě podsouvat nedá, na to je tam krátce a už hezkých pár let je jen poškozuje. Proč tam proboha zůstává? Nevypadá to ani, že tam má nějaké přátelské vazby (možná Škromacha, to je totéž, ale alespoň letitý socan) i v té sněmovně vždycky byla jak kůl v plotě. Ale ona ví, že kdyby z ČSSD vystoupila, ani pes by po ní neštěkl. A teď už tam zůstane natruc, protože cítí sílu od Zemana a tomu může být užitečná. Je vlastně docela ubohá.

2 hlasy

Nevím Alice (dovolila jste mi toto oslovení, jsem Jaroslav), jaké máte informace o skutečné situaci a vztazích uvnitř ČSSD. Ujišťuji vás, že já dost detailní. A nejsou přiliš vábné. Přesto vím, že v současné době není jiná alternativa, než aby se ČSSD pokusila vyhrát volby a změnit k lepšímu stav země. Jen to mě drží, abych nebyl přiliš konkrétní. Otázka zní, kdo skutečně stranu poškozuje, jestli ten, kdo se chová jako prase, nebo ten, kdo to na něj "vykecá". Jsou tam slušní a nadějní politici. Ale jsou tam i křiváci a všehoschopní karieristi, a ti slušní s nimi dost prohrávají. Například M.Haška považuji za za to lepší, co soc.dem. má. Ale zatím prohrává s moulou Sobotkou, protože je ohebnější, a vadí nejméně partám hochů a děvčat, co spolu mluví.Hašek vadí víc. A jen pro ilustraci. ČSSD není schopna už nejméně osm let (čtyři sjezdy) schválit modernizaci stanov, opatření proti stranickým turistům, velrybářům, karierní řád, apod. Předposlední komisi pro stanovy vedl Sobotka, poslední hádejte kdo? Dienstbier. Oba prosadili prd, jako všichni před tím. A závěrem, útočení na M.Benešovou za to, že chce pomoci Rusnokovi a konec-konců i této zemi, je trapná nespravedlnost . Od vás to beru, vaše názory jsou mi blízké, nevíte o co běží.Od Sobotky to beru jako neskutečně hloupou a nedomyšlenou prasárnu. Která se sociální demokracii může krutě vymstít.Ke škodě nás všech.

2 hlasy

Musím s Vámi souhlasit. Sobotka je a bude katastrofa pro ČSSD. Je to namyšlený floutek, který moc chytrosti nepobral. Zemana podrazil už ve volbě přdcházející, teď se ho bojí, resp. jeho vlivu. Usnesení, že nebudou podporovat Rusnokovu vládu v době, kdy je jasné, že 120 hlasů na rozpuštění této zlotřilé party v parlamentu mít nebude, je vysloveně pitomé. Stejně jako to usnesení z Bohumína. S kým by ten trouba chtěl dělat vládu? S ODS nebo TOP nebo s lidovci? To by byla zrada na voličích, ze které by se socani lízali 20 let. Ani by si neškrtli. Soc. dem. by potřebovala opravdového šéfa partaje, ne takového troubu jako je Sobotka. Ale nikde se nic nerýsuje. Bohužel. Když se budou socani takhla chovat dál, tak budou vidět, jak rychle bude ubývat příznivců. A za to by mělo vedení okamžitě odstoupit!

1 hlas

No, v ČSSD je od roku 2007, a je jedno zda-li ji do strany tahali nebo netahali.
Když si chce dělat co chce, tak nemusela do žádné politické strany lézt. Strany jsou pro straníky. A každá strana má nějaké stanovy a nějaký program. Normální je ze strany odejít, ne čekat, až ji strana vyhodí.

4 hlasy

Já myslím, že ve vládě může být ministr za jakoukoliv stranu. Hlavně by měl vědět o čem je řeč a né, aby chemik byl mini. financí. Vždyť můžu být rádi, že někdo stojí o odborníky z jejich strany. Měli by z toho těžit a né naopak.

0 hlasů

A Vy byste uměl s tak velkou prde-lí sedět jen na jedné židli?

3 hlasy

Vážení ODsáci,Topáci a ostatní koaliční verbeži, zameťte si laskavě před svým prahem.

8 hlasů

Jak se, bohužel pořád a neustále ukazuje a dokazuje, jsou ty "klasické politické strany" žádné sebereflexe. Slušní lidé odcházejí, nebo jsou "odejiti", a do vedení se neustále derou a tlačí všehoschopní prevíti. Čes a omluva vyjímkám. Kdyby ten bambula Sobotka řekl, že vstup do Rusnokovy vlády je každého osobní věc, ale že to nedoporučuje, jako to udělal Zavadil, tak by to bylo alespoň neutrální. Ale vyhrožovat? To se opravdu zbláznil. Jestli si ho v ČSSD nesrovnají, tak ty příští volby opravdu proserou na celé čáře. Ostatně soudím, že v této konstelaci to nebude žádná škoda. Při vší úctě k M.Haškovi a dalším, kteří, zdá se, tuší která skutečně bije, ale nemají sílu zabránit stranickým trotlům páchat harakiri.. Střídání "tradičních" stran v tomto pojetí je cesta z bláta do louže, a následně do pekel. Ve všech je to skoro stejné.

6 hlasů

Myslím, že bychom ale měli podpořit Zemana a pana Rusnoka v jejch počínání neboť jak říká Edmund Burke: Jediné, co ďábel potřebuje na to, aby uspěl je, že mravné lidstvo neudělá nic.

0 hlasů

Splachovací Benešová, co jiného chtít.

4 hlasy

Vy jste zcela evidentně sympatizantka justiční a jiných mafií a korupčníků, proto tak píšete a urážíte zkušenou právničku.

8 hlasů

to jste přesně trefil, vlastinda fon pech domovnice z pavlače a bývalá WC soudružka si nakradla za kuponovky a teď se bojí, že jí zakuklený Šlachta vyrazí beranidlem dveře u kurníku

5 hlasů

Františku, začínám dnes nabývat dojmu, že máte nějaký komplex a zásadně si ho vybíjíte na ženách:)) Pře diskutérem chlapem zásadně srazíte paty, stáhnete zadek a mlčíte, ale na dámy si vyskakujete. A ještě tak přihlouple:((

2 hlasy

Nezlobte se, ale dámu si představuji jako ženu moudrou a uvážlivou. Důvodně pochybuji, že nick V.Smutná, s adresou SMUTNY, je fakt žena.Přestože se stylem a neochvějným soudružským nadšením Anežky Hodinové Spurné, či , chcete-li,mečiarovské babky demokratky, snaží tento dojem navodit. Dělat si z ní(něho) srandičky, je ta nejcivilizovanější reakce, po mém soudu.

1 hlas

Tento rozhovor s paní "dejtemijakékolikoryto" je přesně důkazem toho, co se předpovídalo u prezidentských voleb: Zeman naprosto rozklíží ČSSD. Tato babice se tím přímo baví. Nikdy jsem nevolila ČSSD a asi nikdy volit nebudu, takže bych se z této situace měla radovat - ale je mi spíše úzko. Byla bych raději, kdyby se u moci střídaly klasické parlamentní strany - než puče zdivočelého prezidenta, který nastoluje vládu svých patolízalů a vrací tak to, co do něj bylo investováno v kampani (Lukoil).

4 hlasy

Pro vás vážená dámo platí totéž, co je napsáno v poznámce nad vámi. Pokud vám ti korupční šm..di vyhovují, zamyslete se nad svými charakterovými vlastnostmi.

9 hlasů

Vy jste komik, a jestli si myslíte, že Benešová touží někoho vymést, tak jste fakt jediný:)))

3 hlasy

Správně, jen se soudruzi do sebe zahryzněte. A příští rok u voleb to max. 15% jistí.

4 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov