Tunel v Praze
Blanka? Projektoval to asi debil, řekla primátorka Krnáčová

03.03.2015 09:15 Aktualizováno 03.03. 13:47

Primátorka Adriana Krnáčová se v pondělí otevřeně vyjádřila k závadám na tunelu Blanka. Neustálé odkládání otevření tunelu komentovala ve zpravodajské relaci TV Nova slovy, že projektanti jsou "asi blbí".

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jan Nekonečný (13 hlasů) 03.03.2015 09:23

    " Zdá se,že tunel Blanka je dobře doplňovaný bankomat ". :-)

  • Daša Fuksova (8 hlasů) 03.03.2015 11:05

    Co jste čekali za pár milionů na projekci. To nemá cenu u toho...

  • Honza Hloupý (5 hlasů) 03.03.2015 11:18

    Skvělá charakteristika. Ještě je třeba dodat, že síť bankomatů tohoto...

  • Emanuel Bacigala (4 hlasy) 03.03.2015 10:44

    Tomu tunelu v Praze neměli dávat ženské jméno. To se pak nedivte, že...

  • Vlado Murár (4 hlasy) 03.03.2015 10:18

    Nikdy nekončící pražský tunel, který navrhl debil, debilové to...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

LIDI KDO Z VAS NECHCE UMIRAT ZA KOKOTY???

http://www.petice24.com/americkou_armadu_na_naem_uzemi_nechceme

0 hlasů

Není ten Jarda Novák negramotný kapitalistický prase? Takto přece nemůže normální člověk myslet a argumentovat.

0 hlasů

Je!

0 hlasů

Ta celá diskuse nevede k ničemu ! Bém a jeho spolupachapatélé už dávno měli sedět doživotně a nahradit škody! Spomen´te si na toho jeho spratka jak zničil ožralej sochu a sarosta Bém ho z toho ddostal?

1 hlas

Tunel Blanka je fakt pěknej "Tunel" vstoupí to do historie Prahy spolu s Opencard, projekty určeny pro vytunelování nikoli službou pro lidi v Praze kde je blaze, ale jsou tam korupčníci a blázni...

0 hlasů

Tunel, to neni jako stavet silazni jamu na konci vsi a nebo predelat kravin na municni sklad. :))

0 hlasů

Vono teké nejde o tunel pro auta, ale o tunel na státní peníze.

0 hlasů

Je to dost zvlastni, puvodne jsem cetl, ze v celem tunelu byl projektovan samospad, tedy jak je mozne, ze v nem byla voda z destu pul roku ? Je tam ten spad nebo ne ?? Nechce se mi verit, ze by projektant nenaprojektoval zadnou variantu, tedy vodevzdorny kabel nebo spad.

0 hlasů

pokud chceš jmenovat "úspěchy a kvalitu" socialistického budování i nebudování, tak by to byl hodně dlouhý seznam.

0 hlasů

Ano, v socialismu to šlo s kvalitou taky dolů, ale až tak or r. 1985. Co se postavilo předtím není možná architektonický zázrak, ale rozhodně to má nějakou základní technickou kvalitu. Zatím žádný panelák nespadnul. Staré mosty na D1, prý dokonce v havarijním stavu, mají firmy problém dneska zbourat.

Naštěstí dnešní režim apoň nestaví přehrady!

2 hlasy

pokud si dobře pamatujete, měli komunisté problém postavit cokoliv - vše se stavělo několikanásobně déle nežli dnes, stačí se podívat na stavby do r. 89 a postavěné dnes - kvalitu použitých materiálů atd. prostě nesrovnatelné, každý, kdo si opravoval za totáče a dnes aspoň koupelnu to ví.

1 hlas

No tak to pozor. Já srovnávám kvalitu prací nebo základní stavby. "Dekorace" se mění rychleji a nelze srovnávat s dobou před 25, 30 lety. I když - tehdejší "lino" v bytech vydrželo cokoliv. Na dnešní PVC se stačí křivě podívat a už je v něm díra. To samé koberce. Litinové radiátory, tehdy běžné, jsou dneska luxus. Obyčejné vypínače v bytě drží dodnes, kdežto soudobá náhrada, nejlacinější ABB, je šmejd.

2 hlasy

dnes máte větší výběr a tedy i možnost si koupit méně kvalitní nebo více kvalitní. Já si dal do kuchyně korkové dlaždice z Portugalska - mám to už 15 let a je jako nové. Za totáče jsem měl PVC s černýma šmouhama od nekvalitních kuchyňských špuntů na židlích atd. :) Samozřejmě není problémem stavět mizerně i dnes, ale je to otázkou volby.

0 hlasů

Proboha, co se tu ještě nedočteme za bláboly? Tunel Blanka, je za astronomickou částku provedená díra v zemi, kterou projektoval, kde jaký debil. Krnáčová má pravdu. Kolik lidí se na něm napakovalo a má ulité na kontech ve Švajcu nevíme ale konta to budou roztomilá pro majitele. Jmenovec Novák je asi stará struktura a vše co bylo za komunistů je podle něj skvělé. Stavěli se paneláky se životností 30 let aby se populace rozmnožovala a když Husák přidal 200 Kč na přídavkách tak se lidé vrhli na páření jak králíci. Jinak nemá cenu dál rozpitvávat socialistické budování. Byla to katastrofa jako je nyní v Řecku. S tím rozdílem, že v Řecku si žili lidé na vysoké noze a u nás jsme slintali na životní úroveń na západ od nás. Tady se neudržovalo nic na domech, nic se neinvestovalo do továren ani do dálnic. Výroba žila z prvorepublikových vybavení továren. Pouze na Slovensku se stavěli fabriky nové. V Čechách katastrofa. Potom Slováci řekli, že jsme je utiskovali a trhli se.

2 hlasy

Úplná katastrofa číst bláboly od pologramotného člověka. Věruško, ty jsi tak na úrovni Lustiga, Henexe a Nováka.

0 hlasů

Hej, Slováci to nielen povedali, ale sa s tým aj veľmi rýchle a fajnovo vysporiadali a je pokoj. To, čo sa postavilo na Slovensku za unitárnej Československej českej republiky po roku 1989 letelo na smetisko dejín ako prvé, všetko sa to totiž podobalo až príliš tomu tunelu Blanka!!!

0 hlasů

soudružko Nováková, běž raději do mateřinky zase stavět bábovičky :)

0 hlasů

kdyby zůstal primátorem Bém, tak už se několik let jezdilo a stálo to o několik miliard méně. Bémovi nástupci se povykem o "blcích, kteří to dělali před nimi" a "chyťte zloděje" dostali s pomocí naivních voličů ke korytu. A jen hudečkovo zastavení stavby a advokáti stálo miliardu navrh - za to kolibřík s mazánkem postavili "předražený" Trojský most a ještě zbylo prý na Himaláje . Už několik let po tom co byli vyházeni Bémovi lidé jejich nástupci nejsou schopni stavbu kvalifikovaně řídit a je otázkou zda to dospěje ke konci - tahle neschopnost a žvanění - vše to stojí další miliardy navíc.

0 hlasů

Kdyby byl primátorem Bém, tak už by byl o 100 mil bohatší.

2 hlasy

to je možné, ale pořád by tunel stál o několik miliard méně, takže by to bylo pro daňové poplatníky stále výhodnější :)

0 hlasů

Pražský tunel je typický "úspěch" kapitalistického budování v ČR. V podstatě nepotřebný resp. s pochybným využitím, předražený, diletantsky stavěný (několik propadů), diletantsky projektovaný. V havarijním stavu ne po pár letech, jako mosty na D47, ale nyní už před kolaudací... ONIi všechno ROZKRADOU. Pak nejsou peníze na odborníky, na normální kabely. Já tedy mám v bytě kabely, které když dám pod vodu, tak se s nima nic nestane.

1 hlas

Konečně někdo řekl pravdu! Bém a jeho "spolubojovníci" by měli frčet do báně za obrovskou krádež a podvody!

2 hlasy

přesně naopak - za Béma stavba pokračovala dle plánu a dle rozpočtu - pokud bylo zdržení, tak jen, kvůli obstrukcím ekoteroristů. Dnes ekoteroristi jsou zticha a Bémovi nástupci vyhazují miliardu za miliardou na advokáty, zdržení stavby, předělávky - jen připomínám, že Bém a jeho lidé už min. 5 let stavbu neřídí.

0 hlasů

Další pravičácký primitiv v diskuzi?

0 hlasů

ty si myslíš, že jsi pravičák ???

0 hlasů

Ona ani za Béma to nebyla žádná idylka. Pamatuješ, jak ten skřet (naoko) rozhořčeně poskakoval kolem propadů ve Stromovce? Pokud to jakž takž klapalo, tak jenom proto, že penězovody byly nastavené do správných kapes. Což se pochopitelně začalo měnit s novou garniturou na magistrátu.

1 hlas

ano, propady ve Stromovce ale byly vcelku očekávané a řešily se. Problémem bylo, že v těžkých geologických podmínkách ekologové nedovolili zajistit nadloží předem, aby tam těžká technika nedělala škody. No pak byly propady a škody ještě větší. Na Prašném mostě byl propad kvůli technologické nekázní bagristy v tunelu.

0 hlasů

Co jste čekali za pár milionů na projekci. To nemá cenu u toho přemýšlet. Jsou ještě na projektech ty rubriky jak za komunistů (nebo to dali ti co chtěli krást už zrušit?): ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT? Nebo už má také jenom politickou zodpovědnost jako všichni okolo něj co prachy brali?
V Děčíne stála střecha bazénu dalších 16 milionů ... a teče tam dál ... projekty se na "Úřadě města" ..někam "schovaly" a firmě Syner prýdokumentaci nenávratně poškodila "technická havarie" v archivu.
(Takže podle toho jsou pouze tzv.2 paré dokumentace což je blbost a kecy pro lidi stavařiny neznalé)... Děčínská bilance bazénu: měl stát 99 milionů a nakonec vyšel na 150 milionů - to je vejvar, co?
Takže k BLANCE: Projektoval to asi debil (počítal prý s tím, že v tunelu bude suché prostředí, ani se nebude kropit...deště tam nemohou a zemní izolace bude dokonalá) , řekla primátorka Krnáčová - doufám, že se jméno toho debila brzy dozvíme. Vylezlo nyní taky toto:
Podle DODAVATELE bylo počítáno, že kabely budou v suchém prostředí. "Prostředí pro montáž technologie v průběhu výstavby nebylo v souladu se zadávací dokumentací stavby a s uzavřenou smlouvou o dílo. Tunel Blanka je totiž projektován jako suchý (asi jako běžný byt, nebo dokonce domek), respektive převážně suchý. Projekt tak počítá s instalací kabelů v suchém prostředí a tomu odpovídá i specifikace kabelů, jejich izolační a protipožární hodnoty," informoval ČTK mediální zástupce ČDK Praha DIZ Karel Samec. Firma podle něj na problémy s kabely upozorňuje už několik měsíců...
A OBČANÉ PLATÍ A PLATÍ, takže přece pochopí, že nebude na důchody...ti politici ten stát opravdu "vyžerou" do mrtě ...

8 hlasů

Tomu tunelu v Praze neměli dávat ženské jméno. To se pak nedivte, že je odspoda mokrá, furt rozdělaná a nikdo neví, kdy bude konečně hotová.

4 hlasy

Už by byla hotová kdyby do ní strčili ten správný kabel ;)

3 hlasy

A je to tady...

0 hlasů

Nikdy nekončící pražský tunel, který navrhl debil, debilové to schválili a debilové to budou platit. To je pořádnej státní tunel

4 hlasy

především stavbu řídí posedních 5 let jeden debilní primátor za druhým (Svoboda, Hudeček, Krnáčová), předtím se problémy řešily

0 hlasů

Nováku, tebe platí sám Bém?

0 hlasů

máš nějaký argument k věci ? nebo tě platí hudeček, nebo jsi prostě myšlením jednoduchý člověk ?

0 hlasů

" Zdá se,že tunel Blanka je dobře doplňovaný bankomat ". :-)

13 hlasů

Skvělá charakteristika. Ještě je třeba dodat, že síť bankomatů tohoto typu je u nás nadstandardně hustá. Pokud nám na doplňování nebudou stačit peníze, tak si půjčíme. Zdroje jsou.

5 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov