Jediné veto
Česko proti celé EU, Zeman chce slavit s Číňany

04.08.2015 08:26

Česká republika kvůli prezidentu Miloši Zemanovi jako jediná unijní země vetovala návrh, aby se evropské politické špičky vyhnuly čínské oslavě výročí konce druhé světové války. S odvoláním na ministerstvo zahraničí to uvedly Hospodářské noviny.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Pavel Johanides (19 hlasů) 04.08.2015 09:33

    Pan president Ing. Miloš Zeman CSc. ukazuje dlouhý nos fašistickým...

  • Zdeněk B. (16 hlasů) 04.08.2015 08:51

    Poslušnost k Sojuzu? To už tady bylo. Děkuji nechci. Chci žít v...

  • Ben Melech (13 hlasů) 04.08.2015 09:03

    Konečně se někdo odhodlal oponovat nesmyslům vymýšlených v EU. Tak...

  • nováková věra (12 hlasů) 04.08.2015 10:24

    Dobrým příkladem naší "hlouposti" je doba po sametové revoluci....

  • tyden tyden (11 hlasů) 04.08.2015 08:56

    Zeman jede do Ciny a ma na srdci zajmy CR. To tu zase bude od rudych...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Dnes je 70. výročí největší zrůdnosti v dějinách lidstva. Samozřejmě, že náš lokajský mejstrým o tom mlčí!!
Ale 74% dotázaných (Japonců) si myslí, že toto bombardování se nedá ospravedlnit válkou, protože zahynulo mnoho pokojných obyvatel. (najednou)
H.S. Truman si jen tak chtěl 'vyzkoušet klacek na ty ruský kluky' Samozřejmě na nevinnech civilistech, a vojensky bezvýznamným městě, aby náhodou jim tu Enolu Gay předčasně Japonci nesundali.

0 hlasů

Vybráno z Nové republiky:
„Někteří historikové skutečně namítají“ – stálo tu už v lednu 1995 – „že terčem těch bomb byl, spíš než válečný nepřítel Japonsko, válečný spojenec Sovětský svaz“. A šlo tak hlavně o „výstrahu rivalovi, až válka skončí“.

„Barbarská logika, vedoucí k holocaustu Hirošimy a Nagasaki, má slovo stále. Terčem je, tak jako před 70 lety, Rusko.“„Mírové mezinárodní vztahy“ si dopřeje až svět, v němž na „americké barbarské logice nezůstane nit suchá“ - a „bude vymýcena i s kořeny.“

0 hlasů

Možná by papaláši EU potřebovali na vlastní kůži zakusit to , co milóny Číňanů muselo vytrpět od roztahovačných Japončíků a potom by v sobě našli více pokory a úcty k obětem jejich řádění.
Alespoň, že u nás máme prezidenta, který nepodléhá tendenčním tlakům nadnárodních mafií a nestydí se uctít oběti fašistického zla, když již naše vláda z peněz veřejných otevřeně podporuje fašisty na Ukrajině , aby se co nejhlouběji zavrtala do řitě strýčka Sama !!!

1 hlas

Cesko se zacina politicky nachazet ve stejne situaci jako pred 2. svetovou valkou. Znesvarene se vsemi sousedy. Zeman se cini.

0 hlasů

Česko je pouze západní částí ČR v povodí Labe.

0 hlasů

Tak to se naše pravdoláskářská a havloidní sebranka po.... a celá naše mediální žumpa nenechá na prezidentovi nit suchou. Americká ČT bude vysílat co hodinu rozhovor s nějakým havloidem o tom, jakého máme příšerného prezidenta a že kdyby tam byl šišla, tak ten by určitě nejel.

8 hlasů

Ale Darja je celá mokrá, když může zde psát o sebrance. Seberte ji důchod a pošlete ji do Číny.....A toho kluka Clocka přidejte k ní.

1 hlas

Kájo, nebylo to už tady někdy, to vaše bolševické"kdo nejde s námi......", dál to určitě znáš, co?

3 hlasy

Ty, Řezáču, co tě tak zmagořilo?

3 hlasy

Že Zeman jede do Číny navzdory debilům z EU je v pořádku. Ti degeneráti to pokrytecky zdůvodňují napětím mezi Čínou a Japonskem? K smíchu! Copak Čína někde válčí? Od válčení je tady NATO v čele s USA, kteří v tom jedou permanentně. Čína byla první obětí japonské expanze a stálo ki to milióny mrtvých. Vyvraždění civilního obyvatelstva v Nankinu a zrůdnosti, co tam Japonci prováděli neměly obdoby. Šokováni byli i pozorovatelé z nacistického Německa. Zdůvodnění z Bruselu odpovídá míře zdegenerovanosti představitelů EU.
Že se Zeman nechce připojit k této dementní společnosti a jako jediný pojede uctít ty miliony obětí hovoří jednoznačně v jeho prospěch!

10 hlasů

To bude vice weapon-market als upominkovy akt ku skonceni valky.

0 hlasů

Mnohem větším šokem, než použití jaderné zbraně, byl pro Japonce vstup SSSR do války.
Ward Wilson: "Pět mýtů o jaderných zbraních" (Five Myths About Nuclear Weapons).
https://www.youtube.com/watch?v=LBX5vo1KBiw

4 hlasy

Pro Petr Dvořák.
Tak fajn, sověti rozdrtili za pár dní milionové japonské uskupení a za tu dobu se stále noha amrického vojáka ani jen nedotkla japonského území, ale dle tebe úloha sovětů v japonské válce byla zanedbatelná.

5 hlasů

Zanedbatelná ne, ale spíše morální než vojenská.
Znovu, Američané proti Japonsku bojovali čtyři roky SSSR čtyři týdny. Sověti nikoho nerozdrtili, Japonci na rozdíl od boje do posledního muže moudře kapitulovali.
Nemám na tebe a tvoje teorie čas, najdi si články vojenských historiků, klidně i Ruských, ale ne sovětských.

0 hlasů

A mohl by jsi nějakého vojenského historika, který si myslí že význam byl morální uvést . Já se setkávám s názorem historiku že úplné rozbití miliónové Kuantungské armády bylo pro Japonce stejným šokem jako atomové bomby . Už jsem dokonce četl názor , že tato operace měla větší podíl , (což si nemyslím ) zejména díky ztrátě posledního zdroje surovin. Japonci moudře kapitulovali - ano, ale až po té co byli obklíčení . Ovšem žádný z historiků to nehodnotí podle doby trvání nebo počtu padlých jako ty . Pokud by jsi měl zájem což si nemyslím , neb tvá argumentace je založena na prostém faktu že nemáš rád Rusy doporučuji tuto knihu :GLANTZ, David M. Srpnová bouře. 1. vyd. Praha : Naše vojsko, 2006. ISBN 80-206-0834-6. Neboj autor je Američan a nemyslí si že by byl význam operace větší než atomové bomby a druhou stranu uznává značný význam a vysvětluje proč.

3 hlasy

Američané proti Japonsku bojovali čtyři roky a v Tichomoří nesli rozhodující tíhu bojů. Stálo je to desítky tisíc obětí a všichni to vysoce uznávají.Ty čtyři roky bojovali Sověti na Východní frontě v bitvách řádově většího rozsahu a stálo je to miliony obětí. Když se po vítězství nad Německem zkušená Rudá armáda pustila do Japonců, tak to mělo samozřejmě rychlý průběh, protože se bojovalo na pevnině, a tam byla nepřekonatelná.

5 hlasů

Na východní frontě? Nemtudom.

0 hlasů

Gogane, prospěl bys lidstvu, kdybys tady přestal psát a místo toho budoval krachující kapitalismus.

2 hlasy

S tebou to nemá smysl, je přeci úplně jedno jak dlouho kdo bojuje. Důležitý je výsledek.
Američani se vždy "kočkovali" jen s hrstkou Japonců na ostrovech či při nějaké té námořní bitvě a přitom měli obrovské logistické problémy díky vzdálenosti.

Naproti tomu sověti bojovali na pevnině a mohli využívat svojí vojenskou a technologickou převahu, třeba nasazení nových tanků IS2 které projely japonskou obranou jak nůž máslem.

Nikdo nesnižuje zásadní zásluhy američanů na porážce Japonska, ale zlehčovat úlohu sovětů může jen trubka nebo Dvořák.

9 hlasů

Ne, bavit se nedá s tebou.
Podle sovětských odhadů padlo při útocích v Číně a Mongolsku 83 737 Japonců (podle japonců 21 000), zbytek (opět sovětský odhad 594 000) se vzadal.
Američané pak mají na kontě zbytek do 2 000 000 padlých Japonců v bojích kde se nevzdával nikdo, jestli tohle nazýváš "kočkování" tak potěš koště.
Pokud roli sovětů vyjadřuji "Zanedbatelná ne, ale spíše morální než vojenská." je to vzhledem k faktům víc než vystižné a dokonce tato role byla se Stalinem domluvena.

0 hlasů

Píšeš blbosti, v nějvětší bitvě o Okinawu přišli amaričani o cca 70 tisíc mužů a japonci o cca 120 tisíc mužů.
Navíc ji dobili až někdy v červnu nebo červenci 45 a čekali jako na milost na sovětský útok.

Kde by prosím tě těch další 1.5 milionů japonských vojáků zabili ?

1 hlas

Proč by nemohl jet prezident do Číny? To ví jedině Henex, Lustig a votáhlo np np.

7 hlasů

Nojo, Cesi .....

0 hlasů

Chápu, Němci a kolaboranti jaksi nemají co slavit.

2 hlasy

Nojo, dojčáci, co se hrbí před opicí....

2 hlasy

Většina těch křiváků z EU s Čínou obchoduje, a dost automobilek a dalších elektr.fabrik by bez jejich subdodávek zastavila pásy, ale před světem si budou hrát jaký jsou "karakteři". To zase ten krpatej protektor z americké ambasády v Praglu bude vyskakovat.

5 hlasů

Dokáže mi někdo vysvětlit, proč nepoučuje západ na příklad Saudskou Arábii nebo Spojené emiráty z porušování lidských práv? Možná to někdo jaksi nepochopí ale třeba tamní společnost není zrovna rovnoprávná třeba k ženám a jasné je, že třeba u soudu nemá žena proti muži naprosto šanci něco prosadit. To není porušování lidských práv? Přesto k Saudské Arábii západ pohlíží jako k blízké zemi.

6 hlasů

Díky dohodě Saúdské Arábie s Amíky jsou všichni nuceni kupovat US dolar bez ohledu na jeho sílu pro to, aby se mohli vůbec dostat k ropě. To umožňuje USA dlouhotrvající deficitní hospodaření (obchodní schodky a deficitní rozpočty, nízké až zanedbatelné úrokové míry (peníze pro banky grátis) a zároveň zabránit poklesu kupní a směnné síly US dolaru/světové měny. Mezi hlavní důvody pro vojenskou intervenci v Libyi zřejmě patřil fakt, že Kaddáfí měl v plánu krátce před invazí uvést v chod Zlatý dinár, plně zlatem krytou měnu a rozšířit ji do dalších zemí v regionu. To by mělo na mezinárodní měnový systém založený na dolaru zásadní dopad.
http://www.reformy.cz/zpravy/boj-o-svobodu-nebo-o-dolary/

3 hlasy

Jsem ráda, že alespoň někdo může zde mít nějaký svůj jiný názor. Připadala bych si, že žiji v dobách kdy takzvaně, kdo nejde s námi, jde proti nám a v dobách kdy se připouštělo jen že bude souhlas se vším na STO %.

3 hlasy

Dobrým příkladem naší "hlouposti" je doba po sametové revoluci. Opuštění trhů všech nedemokratických států včetně Ruska. Náš stát byl jedním z největších výrobců vojenské techniky a téměř okamžité zastavení výroby například na Slovensku, bylo jedním z hnacích faktorů a důvodů pozdějšího rozpadu státu. Obrovská nezaměstnanost v důsledku přispěla k nárůstu nacionalismu a šovinismu na Slovensku. Samozřejmě nás západ pochválil a okamžitě obsadil uvolněné trhy v těchto zemích. Myslím, že Německo a USA jsou nyní jedněmi z největších obchodních partnerů Číny. Jen hlupáci diskutující o porušování práv v Číně se budou od takové země distancovat a neobchodovat s ní.

12 hlasů

Jak říkáte. Kašpar Havel na popud své vrchnosti zrušil zbrojní výrobu. Západ ho pochválil, zasmál se Havlově hlouposti a okamžitě zaplnil díru v trhu. A když teď chceme voj. techniku, tak si ji musíme na západě koupit. I když je mizerná. Takový gripen neumí zaměřovat pozemní cíle. Je toto normální?

4 hlasy

Jj. mají pravdu vašnosti.V Martině a Dubnici když slyší jméno toho zrzavýho blábola Havla, tak si s chutí odplivnou. Jejich zbrojní zakázky ( např.GO tanků a pásové techniky) lehce převzala Ukrajina.

3 hlasy

USA jsou stále vzteklejší a mohly by se pokusit pana Zemana zavraždit. Pak by bylo potřeba - samozřejmě - vůči USákům přijmout vlastní opatření.

3 hlasy

Jako, že by mu poslali karton nějakého chlastu?
Já myslím, že si stačí chvilku počkat ...

3 hlasy

Jo máme dilema, na které ať si odpoví každý sám. Chceme žít v prosperujícím státě s vysokou zaměstnaností, kde je plno pracovních příležitostí, bohatý turistický ruch a dobrou sociální politikou kde jak zdravotnictví, školství a třeba i důchodci mají slušné příjmy? Nebo přehlížet, že se porušují v Číně nebo v nějaké jiné zemi lidská práva? Lidská práva je tak široký pojem který si může samozřejmě každý režim vykládat jinak. řekněme si asi toto. Máme právo mi, zde v ČR někoho poučovat jak mají zvládat miliardu a něco, obyvatel různých etnik, náboženství a různých směrů ideologijí? Vždyť máme problém zde sami ze sebou z deseti miliony obyvatel, kde si nemůžeme poradit s kriminalitou, romským obyvatelstvem a obrovským zástupem lidí který nikdy nebudou pracovat protože... mají k tomu nějaký důvod. Je na druhou stranu obdivuhodné, i když komouše vůbec nemusím, že Čína pod komunistickou stranou vede zcela kapitalistickou svoji společnost k vysoké prosperitě. samozřejmě tam zhebají možná miliony lidí v bídě ale myslíte, že by to bylo za jiného režimu jinak? Myslím, že by třeba taková Čína upadla do naprostého chaosu a anarchie kdyby došlo k něčemu podobnému jako u nás po 89 roce.

6 hlasů

Naprostá pravda. Jak zvládnout 1,2 mld lidí? Pořádekem, disciplinou a dodržováním zákonů. Seš gauner? Tak hlavu dolů.

2 hlasy

A proč jsme nevyhlásili sankce za obsazení Tibetu a porušování lidských práv v Číně ? Jo, aha - obchod je obchod a v tomto případě přece nebudeme do něj tahat politiku.

2 hlasy

Až budou olympijské hry v Číně, tak tam všichni papaláši z EU pojedou na žranici a vše bude zapomenuto.
Jen pár hlupáků z této diskuze budou koukat jako trubky.

9 hlasů

Zeman ma na fotce opet krasne brunatny vyraz.

0 hlasů

Vysvětluj hňupovi, že ta fotka je pořád stejná, že kvůli článku na Týdnu se znovu nefotí.

6 hlasů

Pan president Ing. Miloš Zeman CSc. ukazuje dlouhý nos fašistickým štváčům z USA , NATO, EU a kolaborantům a zrádcům v ČR, kteří zaprodali svoji zem za ,,mrzký peníz,, zbrojním na ropným korporacím.

19 hlasů

Za co jste vy Řekove zaprodali svou zemi? Tsipras ti to rad vysvetli. Zeptej se ho a nestarej se Cesko, cesi si svoje problemy vyresi bez TEBE !

3 hlasy

Není dobré si plést ČR s Českem.

0 hlasů

To budou Číňani a Putin děkovat američanům kteří Japonsko porazili?
Chválihodné.

4 hlasy

Jako správný Havloid jsi při kurv... dějin lehce vynechal kdo porazil milionovou japonskou Kwantungskou armádu v Mandžusku a Korei. Představ si že to byl SSSR.

7 hlasů

To si nemusím představovat, útok který si američané na SSSR vymínili v posledních týdnech války.
Ale zapoměl jsi, že to byla zdevastovaná armáda odtržená v tomto čase od veškeré Japonské logistiky a velení.
Američané proti Japonsku bojovali čtyři roky SSSR čtyři týdny, asi tak.

1 hlas

to nic nemění na tom, že se jim milionová Kwantungská armáda vzdala. Nebýt blbosti amerického zkostnatělého velení, tak nikdy k výprasku Amíků nedošlo.Nejen v té Perlové zátoce.

3 hlasy

A proboha čím byl ta odpočatá, k obraně připravená a dobře vyzbrojená amrmáda zdevastovaná ?

3 hlasy

Tak jednak, logistika, nemyslím jídlo, ale střelivo a zbraně. Druhak zas tak odpočatí nebyli, útočili na ně jak Čankajšek tak Mao.
Třeťak, morálka vzhledem k evidentně prohrané válce v pytli.

0 hlasů

Nepleť si oslavy s děkovačkou, mohlo by se ti to jednou vymstít.

0 hlasů

Milý Neználku, kdyby jsi používal to na krku také k něčemu jinému, tak bys zjistil, že na tyto oslavy je pozván i premiér Japonska.

5 hlasů

Ale Evičko, na oslavy vitězství v Evropě jsou přece němečtí představitelé zváni běžne.
Co tedy z toho dedukujete?

0 hlasů

Soudruh fekal dvorak: v halve sice nas*rano, ale mysli mu to politicky.
Rusko ani Cina proti Japonsku vubec nebojovaly :-)))))

2 hlasy

Tak si alespoň o tom něco přečti, ať nejsi za pitomce.

Stejně jako by Rusové bez spojenců Německo neporazili, taky by Amerika nejspíš ani Japonsko sama neporazila.

5 hlasů

Tak mě pouč, ale pozor ať nejsi za pitomce ty.
Sovětský svaz vstoupil do války s Japonskem 8. srpna 1945, první útok 9. srpna 1945 Japonsko kapitulovalo 2. září roku 1945.
Tvrdit, že "by Amerika nejspíš ani Japonsko sama neporazila" je tedy přinejmenším hodně troufalé.

1 hlas

Evidentně jsi za pitomce ty. Japonská "Kwantungská armáda" v Mandžusku a Korei bojovala dál.

1 hlas

... ano do 20. srpna 45 ... chceš mě tu po bolševicku přesvědčovat, že to je po 2. září roku 1945?

2 hlasy

Big Destructor 04.08.2015 10:43

Jak jsem psal, byly to poslední týdny války, Japonci měli na výběr bojovat s Rusy jak s Američany do posledního muže, nebo kapitulovat.
Vybrali si pro obě strany rozumně, kapitulaci.

1 hlas

Jestli jsis opravdu o tom něco přečetl, tak sověti bojovali s více jak milionovým japonským vojenským uskupením a převálcovali je.

Američani na ostrovech vždy bojovali jen s "hrstkou" japonců, ale stejně jim Japonci dali pokouřit a američani měli obrovské ztráty.

Což si svým způsobem zopakovali i ve Vietnamu.

Tak že bych byl velmi opatrný s tvým hodnocením.

3 hlasy

No paráda, tak číst už umíš.

0 hlasů

To je všechno?
Na rozdíl od tebe umím i uvažovat ...

1 hlas

To bude mit Vomacka zase rudy prujem:-)

4 hlasy

Konečně se někdo odhodlal oponovat nesmyslům vymýšlených v EU. Tak tomu mělo být již dávno i v souvislosti s embargem na RF, kdy poškozujeme nejen sebe, ale celou Evropu.

13 hlasů

Jo, musíme oponovat kvůli Zemanovi. Zemanovi se musí podřídit politika našeho státu. Vám se to nezdá šílené? Vás se líbí, jak Číně leze do zadku? Jak je to možné?

5 hlasů

Číně leze do řiti min.celá Evropa. I když se ofiko tváří jak s Čínou nesouhlasí.

4 hlasy

Zeman jede do Ciny a ma na srdci zajmy CR.
To tu zase bude od rudych jelit nablito :-))))))))

11 hlasů

Ty máš jelito v té palici evidentně zpřeházený barvocit. Máš vůbec řidičák??

2 hlasy

Mongol chce slavit s Cinany:-)

2 hlasy

Poslušnost k Sojuzu? To už tady bylo. Děkuji nechci. Chci žít v nezávislé zemi, jejíž politici nepodlézají svazovým papalášům jako psi.

16 hlasů

Magore, nejseš ty z Prahy? Žiješ v nezávislé zemi, která je závislá pouze na vůli Německa a USA.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov