Tolerance vlády
Co máte proti vojenským misím? ptá se ANO komunistů

16.05.2018 08:13 Aktualizováno 16.05. 13:22

Vojenské mise, o jejichž nerozšiřování žádají komunisté v souvislosti s případnou tichou podporou menšinové vlády hnutí ANO a ČSSD, je podle místopředsedy hnutí a vicepremiéra v demisi Richarda Brabce třeba probírat jednotlivě.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

U některých komunistů se možná má "anti-NATO" náladu z dob Waršavského paktu. A jistě ne každá mise jako ta další. Ale ono se má i docela věcné argumenty týkající se toho konceptu celkově.

Specificky například ohledně toho, že byť se mnohá mise tváří, že "pod velením NATO anebo OSN", velení takové mise co vím má docela svázané ruce ohledně věcí jako disciplinárního řízení atd.. Jakože když, jak se stalo, například v kontingentu USA další banda sexuálních uchylů číhající na nezletilé, nebo banda sadistů, nebo podobně, pokud se něco páchá tak se spoléhá na to zda se (vojenským) soudem v USA míní obvinit atd.

Potažmo tak jak to je, vedení těch misí spíše jak babysitter těch vojáků, a ne že by mělo výchovné možnosti natož možnost trestat za (značné) prohřešky. A to poněkud směšné pokud velení mise vlastně musí jednotlivé oddíly prosit aby dělali práci pořádně, a podobně.

0 hlasů

Co mohou mít komunisti proti misím?Nedostali rozkaz z Kremlu.

0 hlasů

Proč zrovna my musíme na cizí rozkaz, konkrétně rozkaz USáků, okupovat cizí země ? Ať si USáci své války vedou sami.

0 hlasů

Jasně.My nikoho nepotřebujeme,my si poradíme sami.A pak si budeme krásně stěžovat,že se na nás zase každý vykašlal.

0 hlasů

Jakože "s USA na věčné časy" i klidně jako otrok který se zúčastnil naštvání kdekoho? A když se potom USA vykašlou, možná protože Češi odmítají oslavovat stovky znásilněných při eventuální základně USA v Česku (jak se děje při základnách například v Japonsku i v Jižní Koreji), tak není ani kamarád?

Stranou toho, kolem toho roku 1938 se Československo docela spoléhalo jen na USA jako na garanta, není-li pravda? A co ten údajný velký kamarád tenkrát? Možná na oko dokonce chtěl pomáhat, ale finančně na to neměl, nebo UK pro USA přece větší spojenec a tudíž měli Čechoslováci na druhém místě prostě smůlu... nebo jak to tenkrát vlastně bylo jak se Čechoslováci asi domnívali, že podpora Československa Wilsonem o nějaký rok dříve znamenalo něco hlubokého?

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov