Trojice "hříšníků"
ČSSD neumí donutit hejtmany k rezignaci na poslanecký mandát

17.04.2014 17:52

Sociální demokracie nemá způsob, jak donutit trojici svých hejtmanů, kteří jsou zároveň poslanci, aby se vzdali jedné z funkcí. Připouštějí to čelní představitelé strany. Trojice politiků se má na základě usnesení ústředního výkonného výboru ČSSD do 26. dubna rozhodnout pouze pro jednu z funkcí. Řada jejich spolustraníků je ale přesvědčena, že se nejméně jeden z hejtmanů/poslanců vůli strany postaví.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • XXXL (4 hlasy) 17.04.2014 19:42

    Měkoň Bohuš neví, že by pro začátek stačilo je vyloučit z partaje?

  • Jana Harmatová (3 hlasy) 18.04.2014 08:59

    To myslíte vážně ? Nekonají protiprávně - bohužel. Výbor jim to...

  • Josef Valach (2 hlasy) 17.04.2014 20:54

    Jakže to měli socialisté na plakátech? Silný stát, silná vláda... -...

  • Honza Hloupý (2 hlasy) 18.04.2014 00:43

    Za ty prachy, kdo by se nepostavil? A než se to nějak upytlíkuje (a...

  • Vlastislav Potter (2 hlasy) 18.04.2014 16:40

    Stačilo by se držet standardního jednání v úřadech,PS.V úřadu je...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Stačilo by se držet standardního jednání v úřadech,PS.V úřadu je pracovní doba od - do tak by měl být přítomen i hejtman.PS má také svůj řád a poslanec by měl být přítomen.Bylo by zajímavé zdůvodnění hybridu poslanec/hejtman,proč není na daném pracovišti.Každá práce dělaná na 50% stojí za h....o,proto to chce kontrolu výše finančního ohodnocení,pracuješ na 50%,budeš pobírat 50% platu za předpokladu,že je taková práce pro úřad ,společnost vůbec výhodná jako taková.Ale to má logiku pro běžné občany.Poslancem by měl být každý na 100% bez jakýkoliv dalších aktivit a výjimek!

2 hlasy

Dejte tomu volny prubeh, soudruzi, lidi si preji zase narazit rypakem do zdi :)))

0 hlasů

Asi ani nemusí, protože jejich voličům to evidentně nevadí. uvidíte, že příště bude mihály a spol. opět zvolen :-) Jinými slovy, jeho voličům vyhovuje, že je zároveň hejtmanem a poslancem. Jinými slovy (a to už voličům čssd zřejmě nedochází, na to je potřeba iq větší než 60), čili jinými slovy nemůže být zároveň na hejtmanství a v parlamentu, jinými slovy poškozuje stranu, kterou voliči volí, protože bu´d bud chybět v parlamentu a nebo nebude zrovna dělat svou práci hejtmana. Mě to tedy nevadí, na opbou místech napáchá jen poloviční škody, čili v součtu je to toéž. Ale voliči čssd by si možná mohli spočítat, že to opravdu asi správně není. No jsem zvědav :-)

1 hlas

Přesně vím, kdo na žádnou funkci nerezignuje - oportunista Hašek. Evidentně čeká, až Sobotka padne a bude zase nějaká kalouskovská vláda, aby mohl premiérovi servilně posílat dárkové koše.

1 hlas

Dal bych Haškovi vybrat. Buď jedna funkce, nebo žádná.

1 hlas

Můžete jmenovat právní normu, dle které by jste tak rozhodl

0 hlasů

Za ty prachy, kdo by se nepostavil? A než se to nějak upytlíkuje (a že to bude trvat, to si pište), poběží jim oba platy.

A kromě toho, proč jim vůbec brání jejich soudruzi v práci? Oni přece víc postů zastávají proto, aby mohli do roztrhání těla sloužit nám, občanům této země.

2 hlasy

Jakže to měli socialisté na plakátech?
Silný stát, silná vláda...
- a neumí si udělat pořádek ani ve vlastní partaji :-))

2 hlasy

Měkoň Bohuš neví, že by pro začátek stačilo je vyloučit z partaje?

4 hlasy

To myslíte vážně ? Nekonají protiprávně - bohužel. Výbor jim to doporučil , nenařídil . Tak jaký je důvod pro vyloučení ? Poslanci sedí v tolika správních a dozorčích radách státních firem , že na poslancování nemají čas. Ti je dle Vás taky potřeba vyloučit ? To by mělo být ošetřeno po právní stránce a ne vydávat stranická doporučení. To si poslanci bohužel neodhlasují, došli by tím o 70% svých legálních příjmů mimo poslanecký plat

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov