Úspory kvůli pokutě
ČSSD si vezme stamilionový úvěr, propustí několik lidí

09.04.2016 12:00 Aktualizováno 09.04. 17:05

Širší vedení ČSSD schválilo návrh předsednictva, který má straně snížit výdaje a zvýšit příjmy. Po hlasování ústředního výkonného výboru to řekl předseda strany Bohuslav Sobotka. Sociální demokracie si vezme úvěr 338 milionů korun, protože musí zaplatit 337 milionů korun bývalému advokátovi strany Zdeňkovi Altnerovi. Podle Sobotky se úsporná opatření dotknou i podzimní volební kampaně, počítá však s tím, že kandidáti dorovnají peníze z vlastních zdrojů.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (2 hlasy) 09.04.2016 13:53

    Součástí dobrých mravů je také dodržování uzavřených smluv. Pokud...

  • Karel Musil (1 hlas) 09.04.2016 12:08

    Je to útok justice na nejsilnější politickou stranu. Nikdo...

  • Václav Vaca (1 hlas) 09.04.2016 13:00

    Celá procedura je v rozporu s dobrými mravy. Je z toho cítit...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Doporučuji zavolat Honzu z Providentu.Jinde psali propouštění 22 lidí.Neuvedli kterých,ale velkou úsporou bude vyhození např.D-biera,Marksové,Zaorálka i Sobotky a mnoha dalších.

0 hlasů

To by bylo moc radosti najednou. :-)

0 hlasů

Je to útok justice na nejsilnější politickou stranu. Nikdo např.napamatuje, aby rozsudek byl doručen již za 6 dní,aby byla splatnost co nejdříve, většinou se čeká mnoho týdnů.Přiznaná sankce 0.3% denně, tedy přes 100% ročně je i podle jiného výroku Ústavního soudu lichva., většinou je to 0.05-0.1% denně. Soudy to soudily 16 let, nad čímž kroutil hlavou i ministr spravedlnosti za ANO, za to Evropský soud ve Štrašburku uděluje finanční sankce. Soudy nevzaly v úvahu ani vlastní průtahy, ani průtahy vyvolané Altnerem, bývalým advokátem.
U Nejvyššího či ústavního soudu takový rozsudek v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku nemůže obstát.

1 hlas

Součástí dobrých mravů je také dodržování uzavřených smluv. Pokud byla původní smlouva tak špatná, proč ji ČSSD uzavírala? Jestliže se ČSSD zachovala stejně jako řadový Jouda, který naletí na rychlý prachy, kde bere tu drzost chtít řídit celý stát, když neuřídí ani vlastní finance? A pokud se ČSSD hodlala řídit Paroubkovým názorem, že dluhy se neplatí, kde jsou Vaše dobré mravy? Přátelé z Lidového domu si naběhli na vlastní vidle, teď čumí jak vyorané myši a dobře jim tak.

2 hlasy

Celá procedura je v rozporu s dobrými mravy. Je z toho cítit vychytralost advokáta, který zřejmê záměrně proces prodlužoval. Nemravný je celý justiční systém.

1 hlas

Můžete mi prosím naznačit, jak může věřitel oddalovat vyrovnání dluhu?

0 hlasů

Honzo, jen bouchněte na bednu. Určitě vám to v případě věřitele Zdeňka Altnera dojde.

0 hlasů

Tak to jsem se vážně poučil, díky. Vždycky mě učili, že není hanba něco nevědět, ale je neodpustitelné nechtít se dozvědět, proto se ptám. Od Vás se zřejmě nic smysluplného nedozvím. Třeba od kolegy Václava?

0 hlasů

Dodávám ještě, že nemravné je počínání soudu, který akceptoval lichvářský dodatek ve smlouvě a potvrdil absurdně vysokou částku. Rozhodnutí soudu tudíž odporuje dobrým mravům.

0 hlasů

Je to jednoduché. Pokud za každý den naskočí 0,3%, stačí proces prodlužovat, což pro vychytralého advokáta je je snadné.

0 hlasů

ČSSD zradila své voliče. Jednak tím, že podpořila ukrajinský nacismus, dále nedostatečným důrazem proti unijnímu a americkému záměru sem k nám nacpat tisíce a tisíce vyznavačů Alláha. Velice bych si přál, aby ji tato záležitost zruinovala a položila.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov