Hejtman a lidovec
Čunkův recept na český problém: znovuzavedení vojny

14.04.2017 19:40 Původní zpráva

UVNITŘ ANKETA. Bývalý dlouholetý starosta Vsetína, nyní hejtman Zlínského kraje a senátor Jiří Čunek vysvětluje, co by v politice dělal jinak než stávající předseda lidovců Pavel Bělobrádek, mluví o návratu na vojnu, který by měl zocelit mladou generaci mužů, varuje před "klukokraty", kteří se podle něj nyní hrnou do politiky, a vzpomíná na to, jak byl vyšetřován za údajné přijetí úplatku.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (2 hlasy) 15.04.2017 10:29

    Ponechme stranou bezobsažná klišé jako "vojna udělá z kluků chlapy",...

  • Karol Hallik (1 hlas) 15.04.2017 12:57

    Já si myslím,že těm dnešním mamánkům,jelimánkům co jsou do 40 let v...

  • Daša Fuksova (1 hlas) 15.04.2017 11:27

    Vzpomínám si na tu "slávu" když se vojna rušila. Prostě opravdu...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Bohužel naši chlapci by rádi nosili maskáče i do divadla, hráli si na Ramba, ale tvrdý výcvik a obrana vlasti je zajímá méně než jaká kérka je moderní a co na sebe. Jenže za to můžou naši politici v čele s ho...vadem Kalouskem, bl...bečkem hvězdářem Baudyšem atd. Armádu zlikvidovali kvůli politrukům, na které stejně každý s...ral. A jestli si někdo myslí, že v armádě Ruska nebo USA politika není, tak je to stejný v...ůl jako Kalousek! Ten armádu potřeboval se svými kumpány rozkrást, proto ji devastoval!

0 hlasů

nikdy nevolte krivaky z KDU-Cunek Herman Svoboda Tolner ci exclen Kalousek --co jmeno to zvednut izaludku

0 hlasů

Jsi de....bil!

0 hlasů

Já si myslím,že těm dnešním mamánkům,jelimánkům co jsou do 40 let v péči rodičů by vojna jen a jen prospěla a pořádná mazácká.Dnešní mladí muži jsou všichni polobuzny,gayové rodiče jim sypou peníze.A co cigáni?Alespoň na vojně by se mírně zcivilizovali a navykli zákl.hygienicým návykům

1 hlas

Vzpomínám si na tu "slávu" když se vojna rušila. Prostě opravdu politika. Potom už šlo o prachy. Prodej lukrativních zásob, přece už nebudeme nic potřebovat, ochrání nás NATO (mysleli si, asi, že zdarma). Dále byly na řadě budovy od prodeje přes nechání chátrat...
Nejzajímavější na tom příspěvku od: "Honza Hloupý 15.04.2017 10:29 wenkovan" je konstatování - zda nám EU vůbec dovolí takové řešení diskutovat, natož se pokusit o jeho uvedení v život.

Kdybychom takto uvažovali, tak celá diskuze je úplně zbytečná... Zbytečné jsou články s nějakým názorem - pokud to není názor EU atd.

Dokázali, že to dokáží !

1 hlas

Ponechme stranou bezobsažná klišé jako "vojna udělá z kluků chlapy", "naučí je samostatnosti a pořádku" a zeptejme se, jaké kýžené vlastnosti by měla povinná vojenská služba v lidech posílit. Jakákoliv armáda a to naprosto objektivně vzato vyžaduje především slepou poslušnost a akceptování nadřízené autority, ať je tato sebevíc nekvalitní. Bez toho by armáda prostě fungovat nemohla. Je slepá poslušnost požadovanou vlastností řadového občana? Pro lidovce Čunka a samozřejmě pro většinu politiků a státní aparát jako takový zřejmě ano.

Pokud by nově zavedená povinná služba měla rozvíjet vlastnosti a schopnosti jiné, jako vlastenectví, občanskou uvědomělost, samostatnost, schopnosti plnit požadavky civilní obrany i obrany státu v případě ohrožení atd., pak by to nemohla být vojenská služba klasického typu, ale něco úplně kvalitativně nového a nejsem si vůbec jist, kde by se to dalo alespoň trochu okopírovat, snad jen částečně od švýcarské domobrany. Izraelský model je funkční, efektivní a až (ne pokud, ale až) situace v Evropě, potažmo u nás, dosáhne té izraelské, bude jeho zavedení jedinou jiskřičkou na konci tunelu, Otázkou je, jsme-li, myslím politiky a stát, schopni a ochotni vůbec o takovém řešení uvažovat a jsme-li my, voliči, schopni najít politiky, kteří takové řešení prosazují a jsme-li ochotni je zvolit a tím je pověřit jeho realizací. Logicky dovozenou otázkou je, zda nám EU vůbec dovolí takové řešení diskutovat, natož se pokusit o jeho uvedení v život.

Celým tim nesourodým povídáním jsem především chtěl naznačit, že je třeba vzít v úvahu, že je před volbami, že je dobře možné, že to bratr Čunek vůbec nemyslí vážně a pokud ano, že má nejspíš úplně jiné pohnutky než prezentuje. Je to přece politik a k tomu lidovecký.

2 hlasy

A co kdyby jsme se konečně přestali pořád od někoho učit? Vždyť zatím co kdejaký deb...il si o českou armádu otíral a otírá hubu, zkur....vili to vždycky jen a jen politici!

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov