CVVM: Volby by vyhrála ČSSD, ODS ztrácí

21.10.2009 16:20

Z dlouhodobých údajů CVVM vyplývá, že více než čtvrt roku klesají preference ODS - ještě v červnu by dostala 35 procent hlasů. Naproti tomu preference ČSSD kolísají.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Felix (184 hlasů) 21.10.2009 17:41

    ...u velkých stran +- 3%, takže ČSSD 29% a ODS také 29%! Je to...

  • Kocourkov (92 hlasů) 21.10.2009 18:01

    Další koupený průzkum volebních preferencí. Onehdá ódéesáci, nyní...

  • Fak (86 hlasů) 21.10.2009 16:42

    Lidé prostě začínají chápat že volit ČSSD je menší zlo a pokud se...

  • Felix (78 hlasů) 21.10.2009 17:48

    Blbost!

  • Lukáš (74 hlasů) 21.10.2009 16:41

    Česká politická scéna má občas vysloveně absurdní a panoptikální...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Velice špatný výsledek, protože TOP09 je totéž co ODS, takže vítězství ČSSD by bylo Pyrhovým vítězstvím.

28 hlasů

Tujekára, tentoryje!

29 hlasů

Samozřejmě že modří spoluobčané vidí podvod vždy, když ČSSD má více preferencí. Musí si ale uvědomit, že běžný člověk volič vidí perspektivy kde ODS chce rovnou daň a ani nad 1200tis.Kč ročně nechtějí s tím hýbat.Druhý problém je jak se vybírají vzorky,Výsledky uvidíme teprve po volbách.

42 hlasů

Chápete vůbec, že z těch 100 tisíc hrubého měsíčně platí někdo měsíčně přes 18 tisíc daň + dalších 11 tisíc na pojistné? Zatímco z průměrného platu kolem 20 tisíc to je jen necelé 2 tisíce daní a 2200 pojištění. Proč by měl ten první platit ještě víc, dostává-li plat za odbornou či zodpovědnou práci? Oba dostávají z daní naprosto stejné státní služby, tak co je na tom nespravedlivého?

52 hlasů

Asi, tak jako naši politici, ne? Taky berou prachy za odpovědnou práci, ale nakonec žádnou odpovědnost nemají! Takoví lidé by ještě měli ty peníze do práce nosit. A jesti tím myslíte progresivní daň, tak jste hlupák, všude na západě funguje. A věřte, že u nás to zase příjde, protože to byla největší kravina, jaká se tu udělala.

31 hlasů

Znám dost lidí, kteří vydělávají nadprůměrně. ALe nikdo z nich nepracuje 8 hodin denně a často musí pracovat i o víkendech. Proč by měli být trestáni za to, že nejdou denně ve tři odpoledne chlastat a nadávat na poměry do hospody jako vy socanské nuly?

38 hlasů

běž s těmihle okatými pohádkami o pravici a urážkami levice do háje. My víme, kdo se fláká a kdo ne, je to skoro přesně naopak.

22 hlasů

myslím, že nemáte pravdu, bohatý člověk 10x více používá silnice a dálnice (velmi drahé), mnohem častěji využívá služeb státní správy (fiannce, katastr, policie soudy) i obecní úřady. rovná daň je nedostatečná, je to vidět i v propadu státního rozpočtu.

31 hlasů

Zapomínáte, že taky platí mnohem víc DPH, spotřební daně atd. Bohatí vždycky platí víc, ale nevím, proč by to mělo být tak nefér, jak si to představují socanské ekonomické sexy mozky.

41 hlasů

To je blbost, že bohatý člověk 10 x víc užívá státní majetek, opak je pravdou, na úřady chodí hlavně ti, co si vyřizujou různé dávky, po dálnicích jezdí zrovna tak ti, co maj 25 nebo 30 000 měsíčně, atd. Naopak bohatí můžou svými útratami živit více služeb a obchodů, než když jim to zhaftne stát. A jak známo - z každé vybrané kačky stát nejmíň půlku spotřebuje sám na sebe a to své přerozdělování

22 hlasů

Zatím všichni nemohou mít alespoň těch mizerných 100 tisíc hrubého měsíčně.Až tomu tak bude,potom možná nebude třeba na daních platit víc než teď.

51 hlasů

hele, celá Evropa používá progresívní daň. Prostě chceme, aby to u nás bylo taky. Tečka.

38 hlasů

Nemůžeš chtít progresivní zdanění v zemi, kde ještě 'nedávno' vládli komunisti. Fr., Ně.,..., si to může dovolit, protože těch 40 let nechalo působit volnou konkurenci, zatímco mi tady jsme měli centrálně plánované hospodářství. A je tady víc ekonomických souvislostí, proč nelze zavést progr. zdanění takové, jako je v Evropě.

30 hlasů

Reakce na toho chytrého pána podemnou: Vezmeme si to pěkně poslupně - Nejdřív rozpad Rakouska - Uherska: území dnešní ČR patří mezi nejvyspělejšími ekonomiky Evropy. Pak 2 války - pravda to byla rána pro ekonomiku, ale tyto války byly světové, tedy se odehrávaly na celém světě a tedy všechny poškodila víceméně stejně. No a potom tu máme komunisty s jejich centrálně plánovaným hospodářstvím na 40 LET. Jestliže to tu někdo kormidluje 40 LEt špatně tak to poznáme po jejich odchodu i za půl století!!

26 hlasů

Ty hńupe, jak dlouho se modráci budete vymlouvat na komunisty, že to vedete pořád do většího a většího srabu. Jestli tě to uniklo, tak už je to 20 let.

38 hlasů

Ne, ty pouze chceš aby ti někdo cizí platil soc. dávky. tečka!

24 hlasů

Já nechci platit víc a víc na nablblé socanské úředníky, kteří budou moje těžce vydělané peníze vyhazovat za blbosti. Přitom k těm, co pomoc státu potřebují, se peníze nedostanou.

51 hlasů

níže: Nikdy jsem nebrala žádné sociální dávky. Do mých příjmů vám sice nic není, ale průměr to fakt není.

22 hlasů

Podle slohu, jsi spíše ten, který ty dávky potřebuje. Měl by si se raději jít vzdělávat. Pak by si tu nepsal kraviny.

34 hlasů

Vždyť ty zas tolik neplatíš.Nevytahuj se tady a nehraj si na spravedlivou a chytrou glosátorku!

29 hlasů

V mnoha diskusích se nyní objevuje téma, že komunisté v nejvyšších vládních funkcích sice kradli, ale daleko méně než ta současná garnitura. A bohužel je to pravda. Znamená to tedy, že kdyby se komunisté konečně dostali k moci, loupilo by se méně? Na otázku zmíněnou v úvodu musím odpovědět kladně: Ano, kradlo by se méně, ale stát by byl silně devastován, ale on je vlastně soustavně rozkrádán i nyní. Zatímco se dříve vyváželo zboží do zemí RVHP za „hubičky“, dneska se nevyváží téměř nic. Naopak přibývá případů, kdy nás ten náš milovaný demokratický „Západ“ vydírá a odírá, stačí jen zmínit causu okolo televize Nova či Diag Human. Když se kradlo za socialismu, jednalo se o tisícovky a ještě se to muselo pracně zdůvodňovat. Dneska zmizí miliardy a kriminalisté, vystudovavší v Plzni, konstatují, že je vlastně všechno v pořádku. A Topolánkovu vládu vlastně položil bývalý komunista Tlustý! Proč se tedy bát návratu komunistů k moci, když o ni vlastně nikdy nepřišli?!

42 hlasů

Vážený pane, vzhledem k tomu, že jsme proexportní ekonomikou, napsat, že se nevyváží nic je teda opravdu výkon. Podle oficiální statistiky MPO ČR jsme za prvních osm měsíců letošního roku vyvezli zboží za 51 445 mil. EUR a dovezli za 47 703 mil. EUR. Saldo našeho zahraničního obchodu je tudíž kladné. Prosím, neplácejte o něčem, o čem nic netušíte.

44 hlasů

Průzkumům nevěřím, už je ani nesleduji. Stačí pouze počty. Kolik je víc lidí? Těch co pracují poctivě, patří sem i poctiví podnikatelé,nebo těch mafiánských rádoby podnikatelů. Čím dál více nezaměstnaných. Jenom vůl by tvrdil, že tito lidé budou pravici v čele s Topolem, Kalouskem. Ti by nás ještě teď přesvědčovali, že žádná krize není!! Oni o ní opravdu nevědí, protože si nakradli milióny!

40 hlasů

volit socany, bude jich čím dál víc, protože na jejich předvolební slibotechniku někdo musí vydělat. A až budou všichni slušní lidé platit čím dál vyšší daně na Paroubka a spol., budou končit živnostníci, firmy a zahraniční investice sem nikdo nedostane. Naivita voličů ČSSD je ale, zdá se, bez hranic.

24 hlasů

Zatím tady slibovala jenom ODS: Smlouva s občany!!Naivita voličů ODS je ale, zdá se, bez hranic.

49 hlasů

slibuje všem všechno, ale nemá na nic. Ani na ty naslibované poplatky.

20 hlasů

To není možné, přece naše strana ODS hájí zájmy všech občanů v Domažlicích, náš Mirek dovede naší stranu v jarních volbách k výraznému vítězství. Viz polemiku na Novinkách

53 hlasů

to je tim ze vas Mirek misli na obcany

52 hlasů

Další koupený průzkum volebních preferencí. Onehdá ódéesáci, nyní socani a tak pořád dokola :-))

92 hlasů

Spíše ČSSD 32 a ODS 26%

24 hlasů

průzkum je z oblasti Karviná, Olomouc... řekni jaký chceš výsledek a my už si reprezentativní vztorek najdeme, příšte to bude Praha

31 hlasů

...u velkých stran +- 3%, takže ČSSD 29% a ODS také 29%! Je to potvrzení minulého výzkumu.

184 hlasů

JEŠTĚ ŽE SE UMÍŠ ALESPOŇ UTĚŠIT :-)))

24 hlasů

Nebo ČSSD 35% , ODS 23%, takže výrazný nárůst u ČSSD a výrazný pokles u ODS... to ale záleží na osobních preverencích každého z nás.

41 hlasů

Felix-Klikáš jak smyslu zbavený! přestaň nebo tě klepne a ODS vyhlási státní smutek!!!

36 hlasů

Nebo ČSSD 35%, ODS 26%. Stejně blbá úvaha jako ta tvoje . Jsi vůl a ještě k tomu samoklikač.

46 hlasů

Kolik si naklikáš ulhaný samoklikači? Více než kolega na kterého reaguješ?

25 hlasů

Ty mě taky debile.

31 hlasů

Klídek, to má být diskuse. Děláte tady z toho Seznam před 2 lety. Tam bylo i k článku o architektuře 500 příspěvků, z toho 20 normálních a zbytek nějaké modrooranžové války. Většina lidí vidí černobíle, ODS/ČSSD, Rusko/EU, Losna/Mažňák. Jsou i jiné možnosti. Vyměňte si maily a nadávejte si soukromě. Děláte tím radost jenom majiteli Týdne, protože fandí TOP 09...

33 hlasů

Jen si to nandej. A pořádně.

25 hlasů

a hele, magůrek si tu povíádá sám se sebou :-))

43 hlasů

No, jestli ty průzkumy dělají tak, jak ty si klikáš....

47 hlasů

A jak jinak?

31 hlasů

Strčte si tyhle průzkumy do prd.ele. Je to jako předpověď počasí Děkuji.

36 hlasů

Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali.

30 hlasů

Odpustit lze pouze tomu,kdo provedl vnitřní sebereflexi a především, kdo se omluvil. A ODS - a ani Havel, Schwarzenberg a další - se doposud neomluvili, že nás pro dosažení svých osobních výhod v souvislosti s americkou vojenskou základnou vystavili bezpečnostnímu a zdravotnímu riziku, o kterém velmi dobře věděli. Dolarová konta a luxusní dovolené jim byly přednější a důležitější než bezpečnost a zdraví svých spoluobčanů. Proto jim odpustit nelze.

46 hlasů

Jsou mi volní a omluva na tom nic nezmění. Ať odejdou.

41 hlasů

Ano, zejmena knize Schwarzenberg ma pri velikosti sveho majetku a pri svem postaveni zapotrebi dosahovat nejakych "vyhod" skrze nasi politiku. :) Muzete me poucit o tech zdravotnich rizicich, o kterych tu cosi placate?

58 hlasů

Výhody nemusejí být pouze hmotné. Někomu stačí honit si své ego. Chcete příklady?

55 hlasů

Pro hlupáky jako "Ja" : "Práci odvedenou při zpracování studie lze považovat za nízkou až povrchní. Nelze ji považovat za věrohodnou," stojí v posudku, který připravili Jiří Šebesta a Zbyněk Raida z Ústavu radioelektroniky na Vysokém učení technickém v Brně. "Děje se to i u tak zásadní veličiny, jakou je hustota výkonu elektromagnetické energie, resp. zářivého toku neionizujícícho záření. Z toho plyne, že autoři textu zřejmě nechápou fyzikální smysl této veličiny," upozorňují brněnští odborníci. V závěru posudku stojí, že výsledky hygienické studie žádná zdravotní rizika radaru nevylučují: "Z hlediska vlivu na běžné obyvatelstvo prakticky nic neřeší." Skutečně kvalitní studie by podle vědců brněnské techniky měla především podrobně prozkoumat oblasti, kde jsou hlavní rizika radarového provozu. Mezi ně patří záření postranních rádiových smyček, poruchy systému a selhání obsluhy. Tak a poser se.

40 hlasů

nějaký radar stavět? Nebude! Tak proč tu o tom pořád melete?

47 hlasů

čtu takovou zprávu rád, to je jasný, ale ještě dnes, nejpozději zítra prohlásí agentura spřátelená s ODS, že ne a uvede výsledky lichotivé pro ODS.Takže se nebudu zde s nikým přít a prohlašuji: teprve volby rozhodnou, zatím nás, příznivce různých stran, novináři jen hecují k hádkám. A zrovna se hádat nebudu.

66 hlasů

Já takovou zprávu moc rád nečtu. Ten výsledek je zoufalství, vždyť tam jsou stále titíž papalášové, kteří průznu rozprodávají a zaprodávají náš stát. Přitom se nestydí jej ještě jak se patří zadlužit. A za to se královsky odměňují. Nepřeji si, aby mi vládnul kdokoliv ve zmíněných průzkumech. Všechno jsou to různobarevné pobočky téže mafie.

29 hlasů

Moc hezký příspěvek, ale kde je aspoň náznak řešení?

41 hlasů

Ale proč se mě ptáte na řešení? Sám nějaké najděte! Stačí se toho nebát, určitě na něco přijdete. Já jako doporučení uvádím volení neparlamentních stran dle uvážení každého jednotlivce. Pokud žádné nevidíte, vypněte na týden televizi a pak to zkuste znovu.

39 hlasů

Stare KURVY v novem BORDELU!!! Co nestihli rozkrast doted, za Kalouskovani na obrane, to by radi dokoncili za TOP09... Knize by rad dokoncil zniceni evropy a dalsi valku v kosovu, pak dotahnout to prolomeni benesovych dekretu, aby mohl restituovat jako Havel Lucernu.

51 hlasů

co na to Váš psychiatr?

28 hlasů

Lidé prostě začínají chápat že volit ČSSD je menší zlo a pokud se chtéjí zbavit mafie ODS nic jiného jim prostě nezbývá.

86 hlasů

Naprostá pravda, jestliže vyhraje ODS, rakovina tohoto českomoravského lidu bude nedostatek provazu v prodejnách, obyčejní pracující a poctiví lidé se můžou jít hned oběsit na prvním stromě....., na takového např. nečase už jen navlíknout kožený dlouhý kabát,atd...

33 hlasů

Blbost!

78 hlasů

právě že vůbec nechápou. mafie je propojená a je jedno zda se volí oranžová nebo modrá

39 hlasů

je to tak. A pokud volíte "menší zlo", tak se pak nedivte, že vládne zase zlo. Doporučuji nevolit zlo, tj. volit neparlamentni strany.

22 hlasů

To je jako nevolit.

31 hlasů

Častý omyl, a to právě drží u moci stále tytéž lidi. Až se od tohoto dogmatu osvobodíte, uvidíte, že změna JE možná.

20 hlasů

Česká politická scéna má občas vysloveně absurdní a panoptikální charakter. Třeba Schwanctrumberg. Každou buňkou svého vetchého těla cizinec, ale s nehorázností veksláka předával jinému cizinci - armádě USA - část našeho území a ještě se cítil uražen, když tento kšeft nevyšel. Všude jinde by ho chytili za flígr a prohodili oknem, u nás ne. Prostě český Absurdistán.

74 hlasů

podle Vašeho názoru nelze než konstatovat, že Vám chybí několik věcí: 1. Pravdivé informace. 2. Zdvořilost a slušné vychování. 3. Zdravý rozum. A pánovi, kterého kritizujete, nesaháte ani po podpatky u bot,

56 hlasů

Bavit se o volbách jako takových, je taková blbost, jako bavit se s volem o sobotě, když jde v pátek na jatka. Prostě v této "nabídce odborníků" - není koho volit.........

29 hlasů

ústavní soud stejně žádné další volby nedovolí, fišer navždy

51 hlasů

Volit blba z Horní Dolní nebo Ičko může jen ten stejný blb

60 hlasů

tak kdepak jsou zas nase modre tluchuby, aby zacli vykrikovat, jak je to vse podvod atd atd atd, he he he he he he

60 hlasů

No tohle tu vetsinou predvadi pritroubli socanci vaseho typu. :)

41 hlasů

...a hele, modrá tlučhuba se už chytla, další blb z Horní Dolní!

39 hlasů

kolik na všech možných diskusí plká socanů, stálo by za to prověřit financování volební kampaně. Kde na to ten Dimun pořád bere?

23 hlasů

"Důvěřuj, ale prověřuj". Že by nakonec i na ten sjezd došlo )))) Hezké vzpomínky, jenže tentokrát v jakémsi modrém oparu

39 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov