Další Pernesův plagiát, objevila ho studentka

06.05.2010 18:30 Původní zpráva

Ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů Jiří Pernes má další problém. Na Masarykově univerzitě v Brně, kde externě vyučuje, odhalila jedna ze studentek, že se dopustil plagiátorství.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • uf (10750 hlasů) 06.05.2010 19:11

    ODSS modří zloději fašistický!

  • Martin (103 hlasů) 06.05.2010 21:13

    Všem kdo uráží p. Pernse doporučuji četbu alespoň jednoho titulu....

  • Novák (98 hlasů) 06.05.2010 20:21

    Pernes se osvědčil jako vědec řadou vědeckých prací. Žáček je pouze...

  • Alex (97 hlasů) 07.05.2010 13:12

    Není třeba tu diskutovat o tom, jaké zákony na ochranu autorských...

  • jan (90 hlasů) 07.05.2010 17:29

    Žáčka nikdo nelikvidoval, zvládl to sám. Svou pseudoodborností,...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Hlavne vyhodte Sustrovou z rady!!!

20 hlasů

nick Baryk 06.05.2010 18:36 Vznesl dotaz ,,Co s tou studentkou,, - Baryku navrhl bych občanskému sdružení POST BELLUM, které se zabývá osudy Čechů a Slováků za totality , aby zřídilo cenu pro mladé statečné studenty, kteří se v současné době nebojí říkat pravdu o tom, jakým způsobem se ,,vědecky pracovalo za totality,, a jak a díky čemu přežili ,,totalitní BRONTOSAUŘI ,, do dnešních dob včetně jejich mimiker a metamorfizaci. - A jinak Baryku máte pravdu v tom, že tito stateční mladí lidé této společnosti opravdu schází.

13 hlasů

Nevzdávejte to.Proveďte generální revizi všech Pernesových publikací a běžte s ustrčenými na pivo.Hezky si pokeceje,hrdinové!

79 hlasů

nick Baryk 06.05.2010 18:36 Vznesl dotaz ,,Co s tou studentkou,, - Baryku navrhl bych občanskému sdružení POST BELLUM, které se zabývá osudy Čechů a Slováků za totality , aby zřídilo cenu pro mladé statečné studenty, kteří se v současné době nebojí říkat pravdu o tom, jakým způsobem se ,,vědecky pracovalo za totality,, a jak a díky čemu přežili ,,totalitní BRONTOSAUŘI ,, do dnešních dob včetně jejich mimiker a metamorfizaci. - A jinak Baryku máte pravdu v tom, že tito stateční mladí lidé této společnosti opravdu schází.

26 hlasů

Proč na to studentka hudební vědy neupozornila hned v roce 2009? Jde totiž o normální štvanici na Pernese jako na ČSSD.

73 hlasů

Proč? Protože by ji v tom případě n i k d y nenechali dostudovat popř. by n i k d e nedostala místo, proto! A je dobře, že to mediálně zveřejnila. Je to ochrana všech ostatních studentů před podobnými pochybnými taky ,,vědci,, a VŠ pedagogy. Historik Dušan Třeštík správně předpověděl ,,revoluci proti otcům,,. Není možné, aby zvyky , které panovaly za totalitního VŠ na univerzitách se přenášely na mladou generaci prostřednictvím normalizačních stranických kádrů zapsaných v Kádrovém pořádku ÚV KSČ.

39 hlasů

Tak Pernes podle "neustrčených" opsal ve své knize z roku 1993 diplomovou práci z roku 1958. Jsem zvědav, kdy příjdou s tím, že něco převzal z Kosmovy kroniky a její autor by se měl bránit. Praktiky této skupinky křiklounů by byly až úsměvné, pokud se nad tím ovšem člověk hlouběji nezamyslí. Je totiž jasné, že tito lidé se za poslední měsíce nezabývají ničím jiným, než zoufalou snahou najít cokoliv, čím by mohli svého nového ředitele pošpinit. A důvod? Za bývalého vedení jim zjevně přepracování nehrozilo a kdo by chtěl přijít o dobře placené teplé místečko, že? Nový ředitel by po nich mohl chtít (hrozná představa!) nějaké pracovní výkony, a než tohle, raději využijeme každé špinavosti, abychom se ho zbavili. Kolik času muselo stát projít všechny Pernesovy knihy, než dorazili k této 17 let staré polozapomenuté popularizační práci. Mělo by se prověřit, co tito lidé v poslední době v pracovní době skutečně prováděli místo náplně, za níž jsou placeni, a po výsledném zjištění by z toho měl být vyvozen jediný možný důsledek - rozvázání pracovního poměru. A k té knize - je to stejné jako v případě Moravcova životopisu. Autorka těch pasáží zde několikrát zmíněna je, i v poděkování, takže si její práci může každý dohledat. Nejedná se tedy o plagiát. Navíc v době vydání publikace nebyl ještě v platnosti autorský zákon č. 121/2000 ani ČSN ISO 5127-2003, takže pokusit se je uplatňovat v tomto případě je nesmysl. Princip retroaktivity platil v době Benešových dekretů, ne dnes.

87 hlasů

Vy si snad z nás děláte legraci? - I za socialistického režimu platil zákon na ochranu autorských práv, který navazoval na ochranu těchto práv v prvorep. ČSR - a to zákon č. 35/1965 Sb (Sbírky zákonů) . De facto tento zákon s různými úpravami a novelizacemi platil až do 31.12.1999, kdy byl jako zastaralý nahrazen autorským zákonem č. 121/2000 Sb. jež platí od 1.1.2000, a to tak aby byl v souladu s Evropskou dohodou 7/95 Sb a ostatními zákony a směrnicemi běžnými v EU. - Být vámi nedovolával bych se Kosmy, protože tento zbožný mnich by měl z peklu propadlému Pernesovi posttraumatický šok! Další vaše nesmysly nemusím, ani vyvracet, protože jejich úroven mluví sama za sebe! Asi jste také patrně stižen ,,bolševickou dědičnou zátěží marxismu-leninismu,,.

47 hlasů

Není třeba tu diskutovat o tom, jaké zákony na ochranu autorských práv kdy platily. Podstatné je, že pokud Pernes autorku diplomové práce v knize několikrát uvedl a poděkoval jí i v úvodu, tak proč označovat jeho práci jako plagiát? Jen proto, že neustrčení nedovedou uznat svou porážku a dochází jim argumenty? Urážkami a útoky na kohokoliv, kdo se nejen v této diskuzi Pernese zastane, svůj pošramocený profil v očích inteligentních lidí jen těžko vylepší.

97 hlasů

Je vidět, že s argumenty v koncích jste vy sám. Jinak byste nebagatelizoval kontinuitu autorského zákona. V tomto případě lze pochybovat nejen o vaší inteligenci, ale i o nestranném hodnocení v této kauze stranického normalizačního kádra Pernese. Máte také máslo na hlavě z dob normalizace ? ! Popř. ossárium ve skříni jako Pernes a spol. stejně umazaných stranickcých kádrů jež ,,zdobí aférami,, současné školství a vežejný život v ČR?

9 hlasů

Nevím, jak je to s nynějším opisováním(doklady je někde k nahlédnutí?), ale jestli je to doloženo stejně jako u předchozího případu, tak si pletete plagiatorství s čerpáním, ze stejných historických pramenů, což není žádné plagiatorství a je podivné, že to nejsou schopni nerozlišit ani prenesovi kritičtí "experti". To je úroveň!

72 hlasů

moralně čisty spravedlivy a pravdomluvny to je přeci každy pomyleny komunista a jako vedlejšak provozoval udavačstvi to přece musi vědět i babo chlap petršustr tyto charaktery nezniči ani sametova evoluce

16 hlasů

Pokud jde o populárně naučnou literaturu,tak nevím proč by bylo třeba znovu vymýšlet a formulovat něco,co už někdo vymyslel,správně interpretoval a přestal se tím zabývat.Setkal jsem se s celou řadou kompilátů.Témata diplomových prací vypisují katedry s tím,že některé mohou ve své práci využít.Tady nejde o žádné plagiáty nebo opisování.Tohle dělají všichni,kdo zvládli dokonale svůj obor.Ti "ušlápnutí" na to neumí a asi ani nemají co na práci.Ať si zametou nejdříve před vlastním prahem.

88 hlasů

Doslovne prepisovat cele vety a odstavce bez odkazu je normalni zlodejina i v popularne naucne literature.

21 hlasů

Je slušností uvést i v práci populárně naučné na závěr prameny a bibliografii ze které autor čerpá. Zloděj zůstane zlodějem, kompilátor kompilátorem, plagiátor a normalizační stranický kádr se díky stejně umazaným stane ,,vědcem,, -docentem a ředitelem ÚSTR!

16 hlasů

Kompilátor a plagiátor Pernes není žádný historik, ale pouze absolvent učitelského oboru čeština dějepis obdobně jako Grebeníček. Jakákoliv práce odborníka historika je nad jeho duševní schopnosti. Umí pouze umně poslepovat různé pasáže z různých pramenů dohromady tedy kompilovat a poněvadž na víc nemá je i plagiátorem. Viz jeho texty v novinách a řada dalších populárně naučných vypublikovaných textů. Pernes je podrazák a udavač StB již z dob studií na FF UJEP Brno. Tuto jeho osobní historii mu pomohl zaretušovat Frolík. - Co je však horší, že nikdo z vás není schopen pochopit to, že Pernes je nomenklaturní normalizační husákovský kádr zapsaný v Kádrovém pořádku ústředního výboru Komunistické strany Československa a z tohoto důvodu byl účasten i studia VUMlu etc. Pokud Šustrová bagatelizuje to, že se stal soudruhem ředitelem muzea pouze s 5ti zaměstnanci je vidět, že se nevyzná ,ani za mák v personální a kádrové problematice obsazování těchto míst v době normalizace a to vesměs učitelskými kádry. (Grebeníček dostal ředitelský post na zámku v Mikulově, soudruh Pernes barokní pracovnu zámku Kouniců! jiní řeitelské posty v muzeích , galeriích atd.) Díky slavkovskému bojišti a ředitelské funkci byl prověřen orgány SNB-StB MV ČSSR a navázal s nimi i spolupráci, která ho v budoucnu vynesla až na post ředitele Moravského muzea v Brně. (O tom, že je to opravdu ,,stranický kádr,, svědčí i jeho souhlas s autogramiádou knihy extajemníka MěV KSČ v Praze soudruha Štěpána, kterou nakonec pod nátlakem podřízených, kteří se obrátili v této kauze na denní tisk na poslední chvíli odvolává. A hvězda Pernes spadající pod KV KSČ Brno a Vyškov a výše je protlačována soudruhy do vyšších pater. Pokud mladí historici v době ÁO let začali poukazovat na to, že místa historiků jsou obsazována lidmi, kteří nejsou historici bylo jim na odborech kultury řečeno, že tito lidé jsou stranickými kádry. Nakonec pro ně bylo zřízeno postgraduální studium kulturologie a muzeologie. Tak získáli tito absolventi učitelských směrů doktoráty, docentury etc. - Neumí a nikdy neuměli pracovat s historickými prameny, ani být nadstranickými při jejich hodnocení. A pokud jejich hvězdná kariéra byla odstartována po r. 1989 je to jen proto, že stejně umazaní soudruzi drželi při sobě. Výsledek jejich diletanství vidíme všichni na ,,zmrveném,, českém vysokém školství. Pernes je ostuda všech skutečných historiků v tomto státě a pro své charakterové vlastnosti a svoji osobní historii nemá, co pohledávat na místě ředitele ÚSTR.

28 hlasů

správně soudruhu. Je vidět, že Tvé dlouholeté zkušenosti kádrové politiky ve straně Ti přinesly ten správný pohled a dovedeš odhalit i nejzakuklenější přisluhovače. Ano je třeba s nimi tvrdě a nesmlouvavě zatočit, zatočit...Je vidět, že vstanou noví bojovníci a prosadí ty správné principy v kádrové politice. Blahopřeji Ti soudruhu!

18 hlasů

Vy budete patrně taky jeden z těch ustrčených.Tyhle bláboly tady opakujete vždy,když někde někdo něco vyhrabe o Pernesovi.Tentokrát tam sice chybí Dvořáková,ale zase zmiňujete Šustrovou.Jinak jsou všechny vaše stesky jak přes kopírák.Navíc to vždycky se zlostí odešleta a máme to ve 2 až 5 vyhotoveních.Chce to krotit emoce.

70 hlasů

Pane-ní, váš nic-k by byl zajímavější, kdybyste si zaměnil v něm dvě písmena a to : .y- a -e- ! A o stranickém nomenklaturním kádrovi Pernesovi se nemusí vůbec nic ,,vyhrabávat,, (nahrabal na to ve své osobní historii dost stejně jako Dvořáková aj. straničtí kádři!!! A materiálů k těmto osobám je také dost!) Jinak také máte problémy se svojí ,,osobní historiií,, event. s osobní historií ,,své rodiny,,! Copak nemůžete překousnout, že jste všechny děti politických věznů nezlikvidovaly? A pokud se týká Šustrové to je přímo ,,poklad,, jen ho vykopat! Máte možnost historiku napište o ,,ženě Charty 77,, oslavné dílo! Známe své pappenheimské víc, než si myslíte. - A pokud se nevyznáte v problematice nových dějin event. v personální a kádrové politice období ,,totality,, - potom zde bláboly sdělujete jen a pouze vy a vám podobní taky ,,odborníci - hysterici,,! A pokud se týká zdvojování příspěvků potom at si tento problém Týden reklamuje u programátora programu ,,diskuse,,.

22 hlasů

S ohledem na brilantní stylistickou úpravu předchozího příspěvku mě napadá, zda jeho autorem není sám proslulý aktivista Vodrážka...

68 hlasů

Ach, ten obsah, ach ta gramatika...

77 hlasů

Podstatný je obsah sdělení a gramatika je v tomto případě druhotná!

14 hlasů

Kompilátor a plagiátor Pernes není žádný historik, ale pouze absolvent učitelského oboru čeština dějepis obdobně jako Grebeníček. Jakákoliv práce odborníka historika je nad jeho duševní schopnosti. Umí pouze umně poslepovat různé pasáže z různých pramenů dohromady tedy kompilovat a poněvadž na víc nemá je i plagiátorem. Viz jeho texty v novinách a řada dalších populárně naučných vypublikovaných textů. Pernes je podrazák a udavač StB již z dob studií na FF UJEP Brno. Tuto jeho osobní historii mu pomohl zaretušovat Frolík. - Co je však horší, že nikdo z vás není schopen pochopit to, že Pernes je nomenklaturní normalizační husákovský kádr zapsaný v Kádrovém pořádku ústředního výboru Komunistické strany Československa a z tohoto důvodu byl účasten i studia VUMlu etc. Pokud Šustrová bagatelizuje to, že se stal soudruhem ředitelem muzea pouze s 5ti zaměstnanci je vidět, že se nevyzná ,ani za mák v personální a kádrové problematice obsazování těchto míst v době normalizace a to vesměs učitelskými kádry. (Grebeníček dostal ředitelský post na zámku v Mikulově, soudruh Pernes barokní pracovnu zámku Kouniců! jiní řeitelské posty v muzeích , galeriích atd.) Díky slavkovskému bojišti a ředitelské funkci byl prověřen orgány SNB-StB MV ČSSR a navázal s nimi i spolupráci, která ho v budoucnu vynesla až na post ředitele Moravského muzea v Brně. (O tom, že je to opravdu ,,stranický kádr,, svědčí i jeho souhlas s autogramiádou knihy extajemníka MěV KSČ v Praze soudruha Štěpána, kterou nakonec pod nátlakem podřízených, kteří se obrátili v této kauze na denní tisk na poslední chvíli odvolává. A hvězda Pernes spadající pod KV KSČ Brno a Vyškov a výše je protlačována soudruhy do vyšších pater. Pokud mladí historici v době ÁO let začali poukazovat na to, že místa historiků jsou obsazována lidmi, kteří nejsou historici bylo jim na odborech kultury řečeno, že tito lidé jsou stranickými kádry. Nakonec pro ně bylo zřízeno postgraduální studium kulturologie a muzeologie. Tak získáli tito absolventi učitelských směrů doktoráty, docentury etc. - Neumí a nikdy neuměli pracovat s historickými prameny, ani být nadstranickými při jejich hodnocení. A pokud jejich hvězdná kariéra byla odstartována po r. 1989 je to jen proto, že stejně umazaní soudruzi drželi při sobě. Výsledek jejich diletanství vidíme všichni na ,,zmrveném,, českém vysokém školství. Pernes je ostuda všech skutečných historiků v tomto státě a pro své charakterové vlastnosti a svoji osobní historii nemá, co pohledávat na místě ředitele ÚSTR.

14 hlasů

Pokud Pernes zmíní prameny odkud čerpal a poděkuje autorce nejde o plagiátorství jiných. Pernes je slušný člověk s vlastním myšlenkovým obzorem. Je pěkné pokud není hanebný narcis, který svět přesvědčuje o svém jedinečném poslání jak kurvit NAŠI zem. Narcis sedí prdelí v rusku a žádná jeho práce neexistuje pouze papouškuje co je třeba.

68 hlasů

Pernes nejen, že není slušný člověk, slušný člověk nedonáší již za dob studíí na své kolegy, profesory a ost. (Obdoba studenta s krycím jménem ,,Wasermann,, ad.). Slušný člověk nevykrádá práce ostatních. Slušný člověk nelezl papalášům z KV KSČ a ÚV KSČ i MěV KSČ v Praze ,,ad perdum,,! Slušný člověk je slušný za všech dějinných událostí, pokřivený vyžírkovský normalizační ,,učitýlek,, (omlouvám se slušným pedagogům avšak i mezi nimi se najdou, též ,,černé ovce,,!) zůstane bezcharakterním rektálním horolezcem s pokřiveným morálním charakterem provždy!! A Pernes se v době husákovské normalizace podílel značným dílem, jako pracovník v oblasti kultury tedy v oblasti, která formuje názor veřejnosti včetně dětí na ,,kurvení naší země,, podstatnou měrou!!! - Tato osoba by už vůbec neměla působit v dnešní době na studenty, nota bene z pozice ,,docenta,,! (Mimochodem Pernesi známe i tvoji anabázi k pražské ,,docentuře,,! včetně dosazení do ústavu AV). A za tu by jsi se měl stydět! Jak vůbec můžeš se svojí ,,osobní historiíí,, a pletkami s TS a představiteli komunist. totalitního režimu přednášet studentům, že tě hanba ,,nefackuje,,.

13 hlasů

možná byste si, Martine, mohl zjistit okruh vysokoškolských učitelů a odborníků, které, za minulého režimu zval sovětský generální konzulát v Brně na (no ne číši vína) ale vodky. Všichni učitelé (tehdy zvaní ) učí. a ti co neučili, "pernesují plnou parou vpřed". Je mi líto Vaší generace "naivních". Pěkný den.

15 hlasů

Ne, Jiří Pernes NENÍ slušný člověk. Slušný člověk nelže, nepodvádí a nekroutí se jako had. Slušný člověk, nevyhovuje-li podmínkám výběrového řízení, se do něj nehlásí. Slušný člověk, který si je vědom, že štěpí veřejnost, zaměstnance ústavu, radu i vědeckou radu, že se kvůli němu musel narychlo měnit statut, odstoupí. Slušný člověk by vyslyšel žádost předsedkyně rady ÚSTR o zveřejnění jeho kontaktů s StB. Ty by nezapíral a nemlžil, nýbrž by je - hned napoprvé, nikoliv po několikaměsíčních bagatelizacích - předložil k posouzení radě, případně i veřejnosti. Jiří Pernes není slušný člověk. Je to opakovaně usvědčený podvodník a má z ostudy kabát. Jiří Pernes je dnes už jenom směšná figura, která ničí pověst těžce ze země vydupaného ústavu. Jen tak dál, Petruško Šustrová !

24 hlasů

Přesně tak. Tomu, proč ho zrovna P. Šustrová tak podporuje, vůbec nerozumím.

15 hlasů

Všem kdo uráží p. Pernse doporučuji četbu alespoň jednoho titulu. Zároveň se podívejte na DATUM kdy bylo publikováno.... Prodejným VŠ studentkám přeji doživotí na ulici ... Nemohu si je představit jako DŮVĚRY HODNÉ ...

103 hlasů

Nejen, že Pernes není důvěryhodný ale, jako učitel dějepisu byl navíc proškolen pro propagandistickou tj. komunistickou osvětovou činnost pro pracovníky činné v kultuře Krajskou politickou školou KSČ v Brně-Pisárkách a byl lektorem stranických školení pro pracovníky v kultuře - dějiny KSČ a zvl. Vyškovsko, Jihlavsko bylo rodištěm význačných bolševiků - Gottwald, Kabrhelová ap. - Z této doby Pernes využi stranické příručky k tomu, aby na základě těchto vyrobil další plagiát a to sice : ,,KOMUNISTKY S FANATISMEM V SRDCI,, (a další) kniha je obzvl. ceněna mezi členy KSČM. Mimochodem v obci Maršov na Jihlavsku Kabrhelová má dům. - V médiích se Pernes přiznal k tomu, že jeho prvním počinkem, coby ředitele ÚSTR bude vydání knihy o ,,Klementu Gottwaldovi,, !! Materiálů ze své bohaté domácí stranické knihovny ke kompilacím a dalšímu plagiátorství bude mít opět k tomu dost! Určtě z jeho plánované knihy budou mít MUKLové opravdovou radost.

43 hlasů

Nejen, že Pernes není důvěryhodný ale, jako učitel dějepisu byl navíc proškolen pro propagandistickou tj. komunistickou osvětovou činnost pro pracovníky činné v kultuře Krajskou politickou školou KSČ v Brně-Pisárkách a byl lektorem stranických školení pro pracovníky v kultuře - dějiny KSČ a zvl. Vyškovsko, Jihlavsko bylo rodištěm význačných bolševiků - Gottwald, Kabrhelová ap. - Z této doby Pernes využi stranické příručky k tomu, aby na základě těchto vyrobil další plagiát a to sice : ,,KOMUNISTKY S FANATISMEM V SRDCI,, (a další) kniha je obzvl. ceněna mezi členy KSČM. Mimochodem v obci Maršov na Jihlavsku Kabrhelová má dům. - V médiích se Pernes přiznal k tomu, že jeho prvním počinkem, coby ředitele ÚSTR bude vydání knihy o ,,Klementu Gottwaldovi,, !! Materiálů ze své bohaté domácí stranické knihovny ke kompilacím a dalšímu plagiátorství bude mít opět k tomu dost! Určtě z jeho plánované knihy budou mít MUKLové opravdovou radost.

35 hlasů

Petruška je koukám taky dylina k pohledání

62 hlasů

Kam hrabnes nahoru,samy podvodnik a samouk.Od Plzenskeho vousateho strasaka,pres prez.NKU Dohnala,nyni Pernese az Pan Buh vi kam.Lzou a domahaji se vysokych postu.Pak to vypada,ze neni v CR cloveka,ktery by dovedl ridit nejaky vyssi urad.To takto brzy dojedete.

32 hlasů

Trefa do desitky! V tehle zemi je tradice, pro karieru udelat vse, i to, co neni koser. Protoze to vetsinou projde, odlozi se to, za pomoci kamosu se kritici umlci. A jede se dal. Ony ty vykaly ale pak stejne vyplavou, u Pernese uz ale pozde. Asi bylo cilem tenhle ustav zavrit. Kdyz se to politikum nepodarilo, dali tam odbornika z totace. Ten to tam vycistil. A co tam asi jeste skartoval....

24 hlasů

No, to se nám to vybarvuje. Už i Šustrová je senilní. Mohla by si s Havlem postavit dvojdomek.

59 hlasů

Proboha, plagiátorství je přece známkou kvality. Chcete-li v této společnosti něco znamenat, živte se na práci ostatních a moralizujte. Vzpomínám si na okřídlenou větu: studenti pracují na doktory, doktoři na docenty a docenti na profesory. Trochu do toho zasáhla povinnost zveřejňovat diplomové práce, ale práce v tzv. specifickém výzkumu a práce různé tvůrčí a vědecké odborné činnosti studentů se nikde neevidují. Stačí počkat, až student odejde a pak práci použít. Ještě lépe, studenti jsou ochotni nechat své školitele přispět. Pernes je jenom vrcholek pyramidy...

16 hlasů

Tak nevím. Neznamená popis praktik bez odsudku jejich schvalování ? Není zveřejnění tohoto smutného trendu resignací na svůj život? Neovlivnňuje KAŽDÝ Z NÁS, co se stane? Je anonymní nick známkou demokracie nebo policejního státu ?

47 hlasů

Ta Šustrová by už měla taky jít do důchodu. Hájit bezpáteřního darebáka a podvodníka, na to už je potřeba žaludek. Inu, kdo v této zemi za něco stojí?

57 hlasů

Pernes se osvědčil jako vědec řadou vědeckých prací. Žáček je pouze představitel lustračního ústavu. Nadávky a urážky jsou prostředek pro likvidaci z řad členů ODS,která si vykládala ústav jako svoji pobočku.Petruška Šustrová má pravdu a osvědčila se v disidentské praxi, ne jako ti co drželi ústa a krok a pak po Velké sametové se změnili na bojovníky.

98 hlasů

Pernes není a nikdy nebyl vědec, kdyby byl abolvoval by přijímací zkoušky na vědecký obor historie, naučil by se používat metody historické práce a hodnocení arch. ad.histor. pramenů a práci s nimi. Absolvoval by předepsané zkoušky z historie a napsal ročnikovou nebo diplomovou práci z tohoto oboru! A státní zkouškou z historie čsl. i světové by studium odborné tj. vědecky zaměřené historie završil. - A tyto odborné parametry nikdy Pernes nesplnil. Zato, ale splnil požadavky jako stranická kádrová rezerva. - Novinář Pavel Žáček se zasloužil o vznik ÚSTR. A pokud mu někdo vytýká ty 4 roky v SSM před r. 1989, tak je to oproti Pernesově ,,prostituování,, se s režimem podstatný rozdíl!! - Pokud se týká ,,disidentky,,Šustrové stačí vypublikované články v NNTy rudá krávo - viz např. ,,Estébáci mezi námi ,,,.. je zde jak, o Šabatovi jako Krajském tajemníkovi KV KSČ Brno, tak i o Šustrové a řadě dalších kamínků do výsledné mozaiky likvidace P. Žáčka zapadajících. Pokud se nevyznáte v souvislostech. potom raději mlčte.

20 hlasů

Štvanice proti Pernesovi to je důsledek toho, že kamarádi Žáčka se bojí. Žáček ústav založil, ale skutečně jen jako pátrací lustrační instituci. Pernes publikoval a tvořil a plagiáty hledají ti pracovníci,kteří nic neumějí,jen lustrovat, velebit ODS a štvát.Všechno za peníze státu.Petruška má pravdu

82 hlasů

Proč by se měl někdo, kdo má čisté svědomí pana P. Žáčka bát ? - Bát se nebo mít strach jenom ti, co mají cokoliv,,na triku,, a to, že Pernes donášel již za dob studií potvrdili i někteří profesoři , kteří před ním varovali, protože dobře věděli, že mají na fakultě škodnou! (prof. Kudrna ad.!!) A to, že je tento uitýlek pouhý kompilátor a plagiátor je o něm a o dalších expertech na této fakulte také známo. - A pokud se týká Petrušky pravé ruky to Frolíka (oba na MV ČSFR pěkně uklidili! Frolík syn vys. důstojníka StB a jeho strýc byl rovněž v StB v nejvyšší pozici!) . Šustrovou by si na piedestal musel postavit jedině důstojník TS, protože takovou ,,rudou Milku,, může ochranovat jedině on, že pane Král. (A že ,,Žena Charty 77,, pohříchu ,,kvítko z čertovy zhrádky,, je není pochyb. Viz všechny její prapodivné aktivity atd....! Mladým pane Král blbnout hlavu můžete, ale nás vaše lži, polopravdy a vyložené dezinfomace neovlivní.

32 hlasů

Žáčka nikdo nelikvidoval, zvládl to sám. Svou pseudoodborností, arogancí, ničením archivů.

90 hlasů

citace mají jasně daná pravidla, které musí dodržovat i student píšící blbou bakalářku a běda mu pokud se jich nedrží..

21 hlasů

ODSS modří zloději fašistický!

10750 hlasů

ty jsi určitě Ráthova prcačka

14 hlasů

jedeš sprosťáku

27 hlasů

1. Jak se jmenuje ta studentka? Měl jsem zato, že to zase objevila Winkelmannová. 2, Duševní vlastnictví chrání soud. Je-li někdo poškozen, nechť se na něj obrátí.

58 hlasů

Ehm,ehm... Tak , tak : ,,LN 30.7.2009 MINISTERSTVO LÁKALO SOUDCE PLAGIÁTORA - PRAHA Soudce Zdeněk Sovák přišel málem dvakrát o talár. Poprvé kvůli opisování od kolegů, podruhé kvůli bouračce v opilosti. .....Sovák s dalším opisovačem V. Větrovcem členem tzv. Berdychova gangu...(Sovákovi ) sice hrozilo kárné řízení tehdejší ministr spravedlnosti Němec tak dlouho otálel s návrhem, až vypršela zákonná doba jeho podání. -drv-,, A k takovémuto soudu by se měla obrátit tato studentka?!!! - Všichni nebo vesměs všichni víme, že justice, vnitro, armáda spadala pod 13.Odd. ÚV KSČ tajemníka s. Hegenbarta (propojen na Slušovice), počet soudců členů KSČ byl 99%! Po r. 1989 nedošlo v těchto rezortech k náležité očistě (s tím je spojena i kriminalita tzv.,,bílých límečků,,...) Studentka by v tomto případě nejen nedošla spravedlnosti, ale díky průtahům by byl případ zahrán do autu a zameten pod koberec! Podle zkušeností z posledních let bych se obával i o její život event. život jejich blízkých. Umazaní normalizační kádři drží zásadně při sobě.

15 hlasů

Pernesi vydrz. Udelame z ustavu ustav marxismu-leninismu a otevreme si vecerni univerzitu marxismu-leninismu.

47 hlasů

Dokonce i Pr(u)dič dostal rozum a dělá si z toho českého divadla srandu.

71 hlasů

Ústav zrušit a bude klid.... ať si ODS udělá svůj vlastní "nezávislý" za své peníze

32 hlasů

kde by potom brali diplomy Grossové, Němcovi, Sobotkovi a j.???

42 hlasů

o čem to ráčíte žvanit ?

53 hlasů

Co s tou studentkou?... Ta nám tady ještě scházela

28 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov