Průzkum
Demokracii v politice nejvíce vítají děti vysokoškoláků

02.02.2018 05:45

Mezi středoškoláky nejvíc podporují demokracii děti vysokoškoláků. Demokratický politický systém jako vhodný vládní režim označilo v průzkumu 79 procent dětí s vysokoškolsky vzdělanými rodiči. U dětí učňů byl podíl 55procentní, přičemž 23 procent odpovědělo Nevím.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • doctorX doctorY (3 hlasy) 02.02.2018 08:46

    tady mate demokracii, ALE TU NASI !! jinak dostanete pres drzku .

  • Honza Hloupý (1 hlas) 02.02.2018 14:44

    Bylo by velice zajímavé, kdyby také ti respondenti měli srozumitelně...

  • Zikmund Kasik (1 hlas) 02.02.2018 08:39

    Nejpilněji pod naší demokracií řežou větev ti, kteří jí stále mají...

  • Soňa Benešová (1 hlas) 02.02.2018 08:26

    Proč se furt tady zdůrazňuje to vysokoškoláctví? Už mi to leze krkem....

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Bylo by velice zajímavé, kdyby také ti respondenti měli srozumitelně vysvětlit, čo také si představují pod pojmem "demokracie". Asi bychom zírali...

1 hlas

TITO LIDÉ VĚTŠINOU NAPADAJI A URAŽEJÍ OBČANY S JINÝM NÁZOREM !!Aby bylo všem jasné, že v prezidentské volbě nestál ani na straně příznivců Miloše Zemana, ani v táboře Jiřího Drahoše, prozradil, že by na Hradě rád viděl někoho zcela jiného, ale jeho favorit bohužel ani nekandidoval.
V současném souboji o prezidentský post podle Houdy nerozhodovala realita, ale jakýsi uměle vytvořený obraz reality, ve který lidé věří. Jejich víra je natolik silná, že se příliš netrápí fakty. Raději věří určitému společenskému obrazu. Co všechno tento obraz zahrnuje?
„Žijeme v pohádce (či noční můře)? Migranti tu pobíhají po polích a znásilňují „naše“ ženy (nebo je znásilňovat budou, pokud se něco nestane). Romové si jezdí pro horentní dávky taxíkem (zatímco „my, Češi“ pracujeme za pakatel). Za všechno zlé v tomto světě může všudypřítomný tvor jménem Kalousek, který v podivném spolčení s pražskou kavárnou tahá za nitky atd.,“ napsal Houda.
Miloš Zeman je prý jedním z těch politiků, kteří dokážou udržet obraz této hyperreality při životě a těžit z něj politické body.

0 hlasů

tady mate demokracii, ALE TU NASI !! jinak dostanete pres drzku .

3 hlasy

Svatá pravda, třeba tu správnou socialistickou demokracii hájil soudruh Husák.

0 hlasů

Nejpilněji pod naší demokracií řežou větev ti, kteří jí stále mají plná ústa, a v duchu politické korektnosti peskují ostatní za sdělování jiných pohledů na věc.

Mladí by především měli preventivně zpochybňovat všechny rady, především ty "dobře míněné". (Tedy i předchozí větu.) Měli by se cvičit v dovednosti připouštět platnost argumentů protivníka, ale po jejich vyhodnocení si klidně dál trvat na svém, pokud to tak cítí.

Bohužel do médií a škol se vetřela hydra umlčování rozumných názorů prostřednictvím klamavých argumentačních technik (názorné ukázky najdeme v řadě článků hlavních médií, jejichž nejproduktivnější redaktoři jsou na ně vyslovenými přeborníky).

Patří mezi ně třeba falešné dilema (buď jdeme na Západ nebo na Východ), šikmá plocha (jsem proti Islámu, tudíž jsem rasista, xenofob, a vůbec obecné ohrožení pro společnost...), červený slaneček (místo bavení se o tématech nastolovaných prezidentem se v médiích neustále přetřásají jeho zdravotní problémy a více-méně uměle nafouklé sklony k alkoholismu), argument klacku (tytyty, jestli nebudeš poslouchat EU, tak ...), vydírání působením na city (fotografie dětí koordinované s prosazováním kvót), kvalifikující jazyk ("každý rozumný člověk ví..."), pragmatický klam (když my budeme hodní na muslimy, muslimové budou hodní na nás), útok na vedlejší znaky (údajné podléhání pokynům z Moskvy), pohrdavé, výhružné a ironizující útoky (nácek, zbrojní lobbista ... asi taky není problém nalézt ve zdejších diskuzích), atd.

1 hlas

Proč se furt tady zdůrazňuje to vysokoškoláctví? Už mi to leze krkem. Vysoké školy v posledních 25 letech se staly masovou záležitostí a 90% z nich učí kecací věci. Všecky ženské z bytovky, kde jsme začínali, si dodělaly maturitu, a ty , co ji měly, nějaké to Mgr. Zamlada na to nestačily, ale ve 40 je osvítila inteligence, že jo.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov