Blahobytná politika
Drábek: O zvýšení platů politiků rozhodl Ústavní soud

18.07.2012 12:13 Rozhovor

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) předloží ve čtvrtek vládě návrh na zvýšení platu politiků a soudců. Měly by jim výrazně vzrůst od ledna, přestože vláda původně slibovala, že zůstanou zmrazeny nejméně do roku 2014. Podle Drábka o zvýšení platů rozhodl Ústavní soud svým rozhodnutím. "Nemám jinou cestu než ho respektovat," říká.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Zdenka Zwiebel (77 hlasů) 18.07.2012 12:30

    Drábkovi asi v tomto případě nehrozí ze strany Nečase vyhazov za...

  • Eagle Dog (53 hlasů) 18.07.2012 12:23

    Zdmri.

  • Wisew . (47 hlasů) 18.07.2012 12:45

    "Drábek: O zvýšení platů politiků rozhodl Ústavní soud" A na čí...

  • Jan XXX-YYY (46 hlasů) 18.07.2012 13:14

    To je výsměch všem slušným lidem. Je třeba vzít biče a vypráskat ten...

  • Jarda Horník (41 hlasů) 18.07.2012 13:09

    Na Ústavním soudu už jsou jen všichni soudci, jmenovaní Klausem a ten...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Jste si opravdu jistí, že se jedná o výrok Ústavního soudu? Takový Drábek vypustí z huby cokoli.

10 hlasů

Drábek by nedal důchodcům a sociálně slabým nejraději vůbec nic a nyní se může odvolávat na Nejvyšší soud který přidá politikům a soudcům desítky tisíc navíc.V době kdy šetří celá Evropa tak šéfové rezortů za TOP09 rozdávají tučné odměny.

17 hlasů

Je vidět,že my češi jsme nejhloupější národ v evropě!Co všechno si od těch ksindlů necháme líbit.Důchody budou valorizovat v průměru o 139,-kč a sami sobě si přidají k desetitisícovým platů další tisíce měsíčně,zvýší DPH,podraží vodné protože se s ní moc šetří a zahraniční majitelé nechtějí aby jim klesly zisky,elektřina,léky no prostě všechno a z důchodu 9760,-Kč to má člověk všechno platit a ještě důstojně žít.Divím se že ty gaunery ještě nikdo nepo.....!!!!

28 hlasů

Celá vláda je prolhaný augiášův chlív o platech poslanců a vládních činitelů rozhodují soudy.Drábek je stejný lhář jako Kalousek a celá tato vláda.

18 hlasů

No to je bezva,chlapci už nemohou tolik krást,tak si zase zvýší platy??....Zajímavý lidem pořád berou víc a víc,důchodcům a invalidům,těm by nejraději sebrali všchno,a na zvýšení svých platů peníze jsou???........To už je snad trestný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

35 hlasů

Souhlasím s plošným přidáním našim politikům nejlépe formou výprasku na veřejném pranýři. Za to co předvádějí by bylo takových 10 ran každé ráno zcela adekvátní.

22 hlasů

V podstatě jde o to,že lidé,kteří jsou osobně zodpovědní za největší úpadek společnosti v českých dějinách,za úmyslné ožebračování většiny obyvatelstva,za gigantický(jimi ukradený) dluh,nám všem plivli do tváře a ujistili nás,že jsme pro ně póvl,který je vůbec nezajímá......a přidali si peníze.Prý o tom rozhodl ústavní soud.No prosím,ale zajímalo by mne,jak rozhodne ústavní politický doublecabinet ,který nevímproč,si říká ústavní soud v případě řádění gestapáckého exekutorského komanda.které kvůli poplatku ve zdravotnictví absolutně zruinovalo 84.letou důchodkyni,vyhodilo jí z bytu,sebralo psa,obstavilo účet.....Je to případ z mého sousedství a na tu pani se skládáme celý dům a bydlí u sousedů.....Další případ naprosté zrůdnosti posbolševického systému,kterému členové KGB a novodobí bolševici,říkají demokracie....
Sdělovací prostředky to nezajímá a na úřadě samozřejmě taky nikoho....

33 hlasů

Nedivím se lide kteří mají ještě jen trochu morálky a lidskosti v sobě, že jsou zhnuseni dnešními mocipány a našimi ústavními činiteli. Jsou to lidé s vysokým vzděláním, jakkoliv nabytým, kteří jsou dosazeni do vysokch funkcí a využívají svého postavení doslova jako hyjeny a mrchožrouti. Na strádání druhých staví svůj blahobyt a bez jakchkoliv skrupulí ožebračují všechny kolem sebe. Vlády které jsou zodpovědny za doslova národní pád hospodářství a za obrovský pokles životní úrovně většiny lidí si rozdávají milionové odměny a navršují si mzdy. V každé normální firmě si za špatné hospodaření nemohou nic rozdat ale naše vlády? Ať ČSSD až přes TOP k ODS jsou vinníci za špatné hospodaření. ČSSD toho samozřejmě teď využívá, protože jsou v opozici ale věřte, že rozkrádání a rozhazování národního majetku je typické i pro ně. Koho volit? Sám to nevím.

24 hlasů

No,jedině to zmírnit neparlamentními stranami a doufat,že jsme se jako vždycky nesekli.....nebo revoluce,ale buťme si jisti ,že stím počítají a nejenom u nás.
Před rokem proběhlo v Mošnově cvičení vojsk NATO na potlačování protivládních a protiválečných demonstrací a to na popud novodobého Bilaka - Vondry!!!
Mimocodem je to další z protiústavních kroků naší kolaborantské vlády....nasazení armády proti vlastním lidem.Takové zrůdy to jsou....

20 hlasů

Taktolidé uvažovali před minulými volbami, a tak volili VV a TOP.Jak to dopadlo nemusím říkat !

11 hlasů

A proč nám to vykládáš, Drábku?
Tobě patří vidle do zad i v případě, že bys výplatu donesl z vlastního, hajzle jeden.

37 hlasů

Řekl bych, že na naše ústavní soudce nikdo nemá. Je to poslední inštance která si sama určuje svůj plat a protože jsou jejich platy vázan na platy vlády tak vláda určitě nebude protestovat, že dostala přidáno. Z morálního hlediska je tento skutek naprostým vsměchem celému národu a takzvaně ukázaným prostředníkem nám všem. To už je skutečnost zralá na opravdovou revoluci a na občanskou neposlušnost. Naši ústavní soudci si skutečně zahrávají s lidem své země a zkouší co vydržíme. A jak známo, tak Češi vydrží hodně dlouho si nechat kálet na hlavu. Tady už opravdu nezbývá než vyjít do ulic a začít dávat o sobě hodně vědět. Myslím, ale že i to nebude stačit. Ani ve volbách s tím nic nezmůžeme. Souci jsou mimo politiku. Je to svoloč stejná jako církev a řekl bych, že si s námi mohou dle ústavy a zákonů které jim naprosto vyhovují, dělat co chtějí.

30 hlasů

A ještě :
A dobře nám tak, necháme si od těch šmejdů vzít i poslední sousto u huby a držíme pec. Už dávno jsme měli každý týden řvát v ulicích - proč by si na nás netroufali, když neřveme DEMISE ?

37 hlasů

Jen zvyšujte platy politikům.Ti co tam jsou se pak teprve budou držet koryt zuby nehty.A ještě větší sebranka se bude ke korytům cpát.Soudci už jsou se svými platovými požadavky taky pro ostudu.Uskromnit se musí jen těch spodních 10 milionů.

25 hlasů

Téměř bych řekl, že grázl pan Drábek LŽE, protože ˇUS zrušil JEN snížení platu soudců! :

"....Kabinet platy kvůli úsporám seškrtal. ÚS to u SOUDCů zrušil. Podle vicepremiérky Karolíny Peake (LIDEM) růst příjmu nepožadovali politici, ale soudci......ale stanovení platů u všech ústavních činitelů stejné kvůli zachování rovnosti .... moci.

Peake ale nevyloučila, že by vláda mohla výpočet platů politiků a soudců oddělit."
Protože ÚS NEnařizuje přidat ministrům a poslancům a senátorům.

26 hlasů

Opět se potvrzuje, že tato vláda funguje pouze pro nejbohatší.

28 hlasů

Tak chemiku, uplatní se i zde škrtání .

26 hlasů

No, nedivme se, nemůžou s těch snížených platů vyžít, narodili se přeci až po válce nejsou zvyklí žít v "bídě".
To bylo keců, že jdou lidem příkladem, to jim to vydrželo dlouho (celý rok a půl). Zřejmě si taky vzali od napoleónka půjčky a nemají z čeho splácet.
Modrá totalita je na dosah.

28 hlasů

To je výsměch všem slušným lidem. Je třeba vzít biče a vypráskat ten šmejd nejen ze Strakovky, ale za hranice tohoto státu. Snad se najde nějaký člověk , který má vůdčí vlastnosti a je a bude slušnej i do budoucna. Zatím se nikdo od sametu nenašel.

46 hlasů

Na Ústavním soudu už jsou jen všichni soudci, jmenovaní Klausem a ten moc dobře věděl, koho si tam dát. Před pár měsíci mě doslova šokoval rozsudek tohoto soudu a zejména jeho zdůvodnění. 4 roky čekali policajtI na rozhodnutí ve věci stížnosti na povinnost odpracovat 150 hodin navíc bez náhrady. Přitom tyto hodinY jsou drobeny většinou během víkendů - tu 2 hodiny po obědě, tu 3 hodiny na zajištění fotbalu.... jak většina tvrdí, polovina víkendů v roce je tím v hajzlu
Soud stížnost zamítl s odůvodnění, že platit policajtům všechny hodiny si stát v současné situaci nemůže dovolit, bylo by to pro něj drahé. Nikde ani slovo o tom, že podle listny práv a svobod má každý právo za odvedenou práci pobírat plat - A O TOM MĚL PRÁVĚ SOUD ROZHODOVAT. ÚS není politický orgán podřízený vládě, nemá rozhodovat o politice, ale o ohrožení práv občanů

41 hlasů

Jakto, že zvýšení platů soudců a politilků najednou není pro stát drahé?? Žeby soudci a politici měli jiná práva než občané?

21 hlasů

"Drábek: O zvýšení platů politiků rozhodl Ústavní soud"

A na čí návrh Kuníksichte?

47 hlasů

Drábkovi asi v tomto případě nehrozí ze strany Nečase vyhazov za rozpočtovou nezodpovědnost a manažerské selhání (koneckonců na úřadech práce si jím nově zavedený systém nemohli už od počátku vynachválit), že, pane premiére?

Dobře zvolené ilustrační foto - jak vidno, jsou případy, kdy se i potkan dokáže zasmát:-). Otázkou zůstává, jak jsou z Drábka "vysmátí" občané, které on spolu s kamarády z vlády tlačí do stále větších sr...ek.

77 hlasů

Zdmri.

53 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov